Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kıslarrrrrrrrrrrrrr yarın bebeğim geliyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)))

Çok teşekkür ederiz teyzeleriii:))Tüm kuzucuklar sağlıkla büyüsünler yeni dünyalarında inşaallah:Saruboceq: Dediğin gibi esracım doğumu nasıl bekleyecem Allah bilirkaydirigubbakcemile3 Takımı gelsin eşyalarını yerleştireyim diye gün sayıyorum:)))Bu gidişle erken doğurmazsam iyidirohaoldumsmile Gülcümmm canım benim yaaaaa yarın büyük gün...Dualarımız seninle sağlıcakla bebişine kavuşacaksın inşaallah..Allah yardımcın olsun arkadaşımm iyi haberlerini bekliyoruz:Saruboceq:Bulut Kağan bebiiişşş anneciğini üzmeden gel sağlıcakla e mi?opuyorumnanaktan

herkese merhaba..
1 temmuz itibariyle zeynebimi kucağıma almış bulunmaktayım çok şükür fakat birtakım sorunlarımız varr..
zeynep sürekli uyumak istiyor ,uyandırmakta güçlük çekiyorum..hemşireler 2 saatte bir kalkmasa bile uyandır emzir diyor ama bazı günler uyandırmakta çok zorlanıyorum..
ayağından uyarıyorum,üzerinini çıkarıyorum ancak..
doğduğunda sütüm hemen gelmedi,mama verdirdi hemşireler şimdi çok olmasa da sütüm geldi ama uç yok o yüzden bebeğim kavramakta zorluk çekiyor
uçları yara olmaya başladı,krem de sürüyorum oysaki
sağma makinası aldım onda sağıp bazen biberonla veriyorum en azından mama yemesin diye
dün memeden ayrılmak istemedi bugünse hiç emmek istemiyor..
napcam ben kızlar resmen panik oldum..kızımı emzirmek istiyorum ben:sinifsinif:
heee bide kabız gibi sanki kakası katı gibi ve yapmakta zorlanıyor
Allahım çocuk bakmak ne zormuşş... bana bi akıl verin tecrübelilerkafamçokkarıştı

gülüm,allahım sağlıkla kavuştursun,bulut kağanımıza saatler kaldıopuyorumnanaktan
dualarımız senininle canımm..
tez zamanda güzel haberlerini bekliyoruz..
elini karnına koy ve bulut kağanımıza söyle onu sabırsızlıkla bekleyen teyzeleri varopuyorumnanaktan

adaşım ve kızımın adaşının annesi esracım:)
zeynep hoşgeldi sefalar getirdi:)
çook güzel bir ömrü olsun,sağlıkla büyütün inşallah..
sarılık olmaması için sık emzirmen lazım canım,altını açmak uyandırmak için en etkili yol olabilir,ben zeynomu öyle uyandırıyordum..
mama olayında yalnız değilsin,ilk günler süt gelmediği için hepimiz ilk günler mama verdik..
süt o emdikçe artacak,hiç ara vermeden emzir canım..
meme ucundaki yaralar için krem dışında kendi sütünü sürüp kuruyana kadar beklersen çok işe yarıyor..
bir de havalar da sıcak sakın emzirme sonrası memen kurumadan kapatma,nemli ve sıcak ortam olunca bakterilere gün doğuyor çünkü:)
zeytinyağının da işe yaradığını duyuyorum ama yaralar çok acı verirse doktor bir ilaç verir,doğal yöntemlerden daha kısa zamanda sonuç alırsın..
kaka da mamadan dolayı katıdır,sütün arttıkça normale döner canım benim..
ilk günler yeni hayata alışmak garip gelebilir ama 1 hafataya kadar profesyonel anne oluverirsin :))

bunlar geçici şeyler,allahım dermansız dert vermesin..

ay maşallah kızlar hepinize ben daha 24 haftalık hamileyim ben bile heveslendim valla bebemi kucağıma almak için darısı sağlıkla hepimizin başına inşallah

bu arada bugun yine optimumdaydık:))
mangoda 20liraya hamile pantolonu gördüm beli lastikli keten,ay nasıl şeyler var,ben doğurdum beli lastikli moda oldu dedim:)
ihtiyaç duyanlara duyrulur,optimumda hangi mağazaya girsek beli kalııın lastikli etek-pantolon-şort görüyorum bu ara:)

şiircim darısı başına,sağlıkla kucağına al inşallah kuzunu..
alışveriş için takıl bize,nerde kaliteli ve ucuz biz ordayız:))
hatta zeyneple sosyete pazarı bulup oralara dadancaz kışa:)))))

bu arada zeynepten ses yok kaç gündür,düğünler de bitti,nerde bu cadı?

kıyafet ve alışveriş için acele etmeyin derim. bana 6 ay kız dediler cinsiyetine herşey pespembe alındı ve hoooopppp erkek çıktı. şimdi pembe mavi giyiniyor karışık. 7. aya kadar bekleyin. herşeyi belli olsun bence. yeni doğum yapan annelere tavsiyem. doğduğu an soktum ağzına memeyi halada çıkarmadım. inan emdikçe çoğalıyo. bende mama verdim ilk 2 gün. hem bende yeni doğan sarılığıda oldu. sosyete pazarı arayanlar. eryamana en yakın eskişehir yolundaki. çarşamba, cuma, pazar. çukurambarda var. armadanın karşısında. çarşamba c. tesi. ve çankaya da. salı, cuma ve pazar.... optimumda çocuk kıyafetleri indirime girmiş mi yav?

esracım canım benim ,içime su serptin..
bebek bakım konusunda çok vesvese yapıyorum sanırım..hastanede hemşireler gözümüzü korkuttu,yok kilo kaybı var yok sınırda falan ..geçen kontrolde kilo artışıda vardı..sarılıkta sınırın altındaymış önemsiz dediler..
fakat üfürümden şüphelendiiler( yarın gidip kalp ultrasonu çektircez dua edin lütfen
inş hiçbirşey çıkmaz..
hee birde esracım sen tecrübelisin bilirsin 2 saatte kaç cc bebeği doyurur??
zeynep 60 falan yiyor..2 gündür de göğsümü tutmuyor umarım bırakmaz(

GÜLLLL bebeğini inş sağlıkla kucağına almışsındır..gözün aydın canım

esracım,sen ne kadar rahat olursan yeni hayatınıza alışmak o kadar kolay olur canım..
düşün millet tarlada bahçede çalışarak büyütüyormuş bebeklerini ki hala aynı koşullarda büyüten insanlar var..biz her detayı düşünelim derken bazen abartıyoruz galiba:)
60cc iyi bir rakam gibi geldi,zeyno ilk günlerde 30cc zorla içiyordu mama verirken..emzirmek için elinden geleni yaptığına eminim ama almıyorsa da mamalar anne sütüne çok yakın zaten..
üfürümden şüphelenip temiz çıkana çok rastlıyorum bu ara,o nedenle temiz çıkacağına eminim..
güzel haberlerle gelin inşallah..
kilo kaybı ilk günlerde mutlaka oluyor ama ilk 15 günde doğum kilosunu yakalaması yeterliymiş..
bizim enerjimizden çok etkileniyor kuzularımız,biz pozitif olalım ki onlar da huzurlu olsunlar..

gülcüğümüz bulut kağanımızı kucağına almıştır,allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..
bir an evvel sağlık haberleri gelsin inşallah..

esracım çok sağol canım..söylediklerin ilaç gibi geliyor vallaa.s.
doğum sonrası depresyona mı girdim ne:))
zeynomuzu kokla canım yerime

esracım çok sağol canım..söylediklerin ilaç gibi geliyor vallaa.s.
doğum sonrası depresyona mı girdim ne:))
zeynomuzu kokla canım yerime

canım benim, bi faydam olacaksa telepati yapar gene ulaşırım sanaolumunekankayizsmile
biraz büyüsün zeynolar,adaşlar buluşması yapalımopuyorumnanaktan

Ayyyyy evet yaaaa Gülüm kavuşmuştur dimi bebişine?alkisalkisalkis Canım yaaa inşaallah yakında sağlıklı haberlerini alırız:Saruboceq:Bu arada bizde sizin tecrübelerinizden çok şey öğreniyoruz tecrübeli anneler çooookkkk teşekkürlerrropuyorumnanaktan

Gül artık Bulut Kağanımızı koklamaya başlamıştır herhalde. Hayırlı uğurlu olsun, Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Canım ne kadar heyecanlı ve hevesli yazmışsın, Allah bebişinize sağlıkla kavuşup kullanmayı nasip etsin. Oda takımı gelince öpe koklaya yerleştirirsin eşyalaı. Hele minik kuzun da katılsın aranıza bak nasıl tamam olacak herşey.

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım, sağlıkla büyütün inşallah. Canım benim oğlumda sarılık vardı çok yükselmedi ama sürekli kontroldeydik. Ömer Çağan da sürekli uyuyordu uyandırmak çok zor oluyordu ama mutlaka iki saatte bir uyandırıyorduk zorla. Sen de uyandır mutlaka gerekirse çıkar kıyafetlerini tamamen, yüzünü ıslat hafif hafif. Burnunu sık, kulaklarına dokun, ayaklarını sık uyanması için (bizimki bunlarla uyanmazdı gerçi). Göğüslerinin ucu yoksa hemen silikon göğüs ucu al derim benim uç olduğu halde almakta zorlanmıştı hemşire önerdi aldık biz de çok rahat emdi oğlum hem de hiç yara olmadı. Gerçi bir süre sonra kullanmak zor oluyor düşüyor falan ama o zaman da bebekler büyüyüp güçlü emmeye başlayınca bırakırsınız. Oğlum 1 aylık oluncaya kadar emdi silikon göğüs ucuyla, bıraktırmak zor oldu ama inatlaşınca kazanan ben oldum çok şükür. kuzenimin eşininde göğüs ucu yoktu o da 1-2 ay silikon göğüs ucuyla emzirdi sonra alıştırdı kendi memesine. göğüs uçlarını karbonatlı suyla silebilirsin her emzirme sonrası yıkamana da gerek yok bebeğe zararı olmaz hatta pamukçuk olmasını da engeller. Aslında bulabilsen en iyisi ayva çekirdeği. Birkaç ayva çekirdeğini geceden biraz gülsuyuna koy sabaha jel kıvamına gelir göğüs uçlarındaki yaralar için birebirdir. memeyi inatla sok ağzına canım, silikon uçla çok rahat kavrar bebeğin.
Kabızlığa gelince benim oğlumda 20 günlükten beri kabız 3 günde bir benim müdahale etmemle yapıyor kakasını, kan tahlilleri yapıldı birşey çıkmadı çok şükür yapısal dedi doktor, 6 güne kadar bile yapmayabilirmiş ama benim oğlum 3. günde çok huysuzlanıyor ve uyuyamıyor yapmayınca. Az beslenen bebekler kabız olurmuş ama kilo alımı normalse problem yoktur, ilerlerse kan tahlili yaptırırsın tiroide bakılır. Mama da kabız yapabilirmiş. Ben günde 1 en fazla 2 kez veriyorum mama doymamış gibi olursa, bu kadarcık mamayla kabız olmaz ama herhalde. Bizim doktorumuz yenidoğan bir bebeğin her beslenmede 40cc süt emmesi gerektiğini söylemişti. sütünü sağınca bak kaç cc olduğuna eğer 40cc den az olursa mamayla tamamla üstünü doktorumuz söylemişti bize de.
Anne olmak kolay değil canım ama kısa sürede alışıyor insan, zamanla herşey oturacak yerine göreceksin, strese sokmakendini sen rahat olursan bebişin de rahat olur, sütün de gelir.

kızlarrrr öncelikle hos gelmıs zeynep bebek saglıkla buyusun analı babalı ıns ...
ve bugun ıns sorunsuz bı sekılde bulut kagan da gelmıstır annesının koynuna sımdı koklayı öpüyodur ayyyy...bende tasındım sukur kazasız belasız valla cok ıs yapmamıs olamama ragmen cok yoruldum tabanlarım ustume basma dıye ınlıyo sankı (( ama ıyıyız ya en önemlisi o...bugun magzalara baktım mothercare chıcco premamon hepsi ındırımde ama artık bısey almıorum arkadaslarımda bıseyler almıs yeter heralde ya bı odası kaldı onuda kararsız kaldım yarın belkı bakıcaz herkes gecıkmıssın kokusu cıkmıo dıye korkuttu beni bakalım ne olcak bu arada zaman ılerledıkce hıc dogurcakmısım gıbı gelmıo.hala ınternetım yok ama yazmaya calısırım bu arada zeyno nerelerde???

xaracımm çok teşekkürler iyi dileklerin için:)))Sabırsızlıkla bekliyorum gelmesini takımın..Artık çocuğun odasından çıkmam sanırımmkaydirigubbakcemile3ben de şimdiden verdiğiniz tavsiyeleri not ediyorum kızlar bana da lazım olacak diyeopuyorumnanaktanÇokkk teşekkür ederiz tecrübeli anneleree:CüvCüv:
Bu arada hakkaten Zeynebi ben de merak etmeye başladımm unuttu mu bizi yoksa bu kızz??bilmiyorumkismile

Ebicimm güle güle oturun yeni evinizde sağlıkla inşaallahh:Saruboceq:Bebişinizin sesi şenlendirsin yeni yuvanızı:ecrin_bebek:Geçmiş olsun attlattın kazasız belasız..Oda takımı için de sitelere bakabilirsin canım biz aldık baya da uyguna geldi sıkı bir pazarlıkla iniyorlar fiyatınıkaydirigubbakcemile2Umarım içine sinen bişey bulursun..bence geç değil ki zaten ilk zamanlar odasında yatar mı ki yanında yatırırsın bir süre o zamana kadar da geçer kokusu sanırım...

kızlarrrr günaydın ben geldim ay unuturmuyum sizi hiç ask olsun opuyorumnanaktan

öncelikle gülcm hayırlı olsun allah saglıkla sıhatle büyütmyi nasip etsin oglusunu darısı basımıza inşşşşşşşşşş:Saruboceq:

ebi canım sende az dinlen artık yeter yoruldun

xara can ım sne nasılsın bebeişin kabızmıs sanırım hersey yoluna girer inş

basks kime yazmadımm kaydirigubbakcemile3

heh cekirdekcm oda takımınız hayırlı olsun allah hep güsel gnelrde büyütmeyi nasip etsin inşşş

ben kendmi acıklıyım smdi tabiri caizse mal gibi yatıyorum kac gndür bi yorgnluk bi agırlık sormayın yane kızımın odasının bitek perdesi kaldı bide kıayfet hepsini birden gider alırım diye aazcık kıyafet almısın salak gibi simdide cıkamyorum cocugum kıyafetsiz kalcak uyuz oluyorum kendme son güne ne bırakıyosam ama neyse esim cıkıp alcak artık haftasonu öle karar verdik

esrammmmmmmmmmm seni en sona bıraktım opuyorumnanaktan nasılsın hayatım zeynonun albümüne baktım masllsh cok güsel bisey olmus yaa dudaklarda bak dudak resmen
ben bi dogurayım o pazar sen bu pazr benm kapatcaz heryeri kaydirigubbakcemile3
perdemzde gelsn odasının rsmni koycam kızımın opuyorumnanaktan
esraaa hersey pembe olamsın derdm yaakaydirigubbakcemile3kızımın odası pembe oldukaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3ama cok güsel oldu ben cok b egendm avizesi falan cok gsel oldu perdede gelsn hemen koycam aslıdna gelemden koycam hemen görün diye ama sabrediyorummmkaydirigubbakcemile3

Zeynepcimm öncelikle hoşgeldinn özlettin kendini vallaopuyorumnanaktanNeyse çok şükür ki iyisin az kaldı senin de sabret birazcık daha canım...Odası eminim çok şirin olmuştur prensesin merakla bekliyoruz resimleri:ecrin_bebek:Bizimki de gelince yerleştireyim de ben de koyarım resimlerini:))Bi de canım perdeyi nasıl bişey alcaksın?Ben avizeyle takım mı yapsam diye düşündüm ama bilmiyorum.Şu funnababynin çok şirin modelleri var...Ama onların da perdeleri kanat şeklinde sanırım yani altına yine tül asacaz dimi???kaydirigubbakcemile3Kararsızım...Acaba sadece güzel bi tül mü alsam ki?Esracımm sen de zevklisin maşaallah senin kızın perdesini avizesini nasıl aldınız?Bir de ben senin tatlışş kızının resimlerini çok merak ediyorumm ama göremiyorummmmmafoldumben

cnm benm hosbuldum walla bende ösledim opuyorumnanaktan
yerlestrmesi cok zevkli oluyo bende senn gibi ne zmn gelcek gelse artık takım diye gün saymıstım kaydirigubbakcemile3
normal tül ama üstünbde simli asimetrik cizgileri falan olan tüller oluyo ya az parlasın kızımın odası öyle düsündük altındada normal güneslik fon yaptırmıcam benm kızımın avizesi tüylü falan cok güsel ay dur catladım hemen cekiyimde koyıyım perde gelince bidaha cekerim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…