Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ya benim oğlana da düşünüyoruz. kaç lira ödediniz. uyuşturdular mı? ve gerçekten çabuk mu iileşiyor?
Sünnet öncesi sakinleştirici verildi oğluşuma eli kolu rahat dursun ve sakin olsun diye. Lokal anestezi yapıldı. 3 aydan önce lokal yapıyorlarmış.
Hocanın muayenesine 175 tl+sünnete 300 tl+pipisindeki yapışıklığın açılmasına 150 tl+özel odaya 125 tl verdik. Yani 750 tl+ye maloldu. Pek çok yer daha uygun fiyata yapıyor ama biz çok memnun kaldık. Kesinlikle değer verdiğimiz paraya.
Hiç sünnet ağrısı acısı yaşamadı diyebilirim. Yapışıklığımız olduğu için birazcık sarı kabuk oldu ama bugün 6. günümüz ve neredeyse iyileşti.

bilmişlik taslamak gibi olmasın ama aranızdaki en tecrübeli anne olarak söyleyeyim uykuda, gazda kakada heeep düzene giriyor az sabır....
Etrafımdaki herkes öyle diyor inşallah çabucak girer düzene:Saruboceq:

Çok teşekkür ederiz Esra teyzesiopuyorumnanaktan
Canım Allahım kimseye sıkıntı vermesin.Minnacık pişik bile hem kuzulara hem bize çok acı veriyor.
Valla araba turları genelde işe yarıyor ama çok sıkıntısı olduğunda araba da kesmiyor
Dün yine optimumdaydık :) Bu işi sevdik galiba :) Bu kez babamıza ve oğluşuma alışveriş yaptık.
Bebek mağazalarında da baya indirim var. Chicconun 60 lı göğüs pedi 14.90 dı. Sebamedde yine %20 indirim vardı.

Zeynepcim teşekkür ederim canım.
Bebeğin ilk ayı biraz zor oluyor tabi ama dediğin gibi Allahım yardım ediyor ve inanılmaz bir güç ve sabır veriyor. Öyle olmasa nasıl yapardık bilmiyorum.
Canım benim sonuna geldin zaten yolun. Seni çok iyi anlıyorum. İnsan hiçbirşeyi bu kadar merakla bekleyemez zaten:) İnşallah sağlıkla kavuşacaksın kuzumuza.
Oğluşum müsaade ettikçe gelmeye çalışıyorum canım. Hamileyke ne kadar çok zamanımız varmış herşeye :) Tadını çıkar bu zamanların canım benim. Bol bol dinlen. Huzurla bekle bebeğini. Öpüyorum çokopuyorumnanaktan

Teşekkür ederiz canım.
Darlık varsa hiç bekleme derim ben. Çocuk doktorumuz hiç onaylamamıştı sünnetimizi erken ve hata olabilir sünnette diye ama oğluşum çok zor çişini yapıyordu parça parça eziyet oluyormuş. Şimdi nasıl rahat yapıyor hem de yaklaşık 2 metre nişan alabiliyor :) Sünnetten sonra hastanede hemşirelerin, evde de bizim ne üst kaldı ne baş :)
Çok bile beklemişiz keşke ilk anladığımızda yaptırsaymışız.
Hem ben sünneti hatırlamalarındansa hiç etkilenmemelerini ve hatırlamamalarını daha doğru buluyorum. Tabi sizin kararınız sonuçta.
Ama çok araştırdım ve yaptıracaksanız kesinlikle hastane ortamında ve hoca tarafından yapılmasını tavsiye ederim.
Zeytinyağı pişik olduktan sonra daha da yakıyor iyileşsek kullanıcam. Her banyodan sonra tün vücuduna sürüyorum ama poposunu yakıyor biraz. Sünneti yapan doktorumuz desitin ve sudo krem önerdi. Desitini sipariş vericem bugün. İnşallah işe yarar. Her çocukta aynı kremler etkili olmuyor çünkü.
Ara ara rezene yapıyorum canım ama çok etkilemiyor. Valla bu gaz işi kötü bir bela. Olacaksa oluyor ve nerdeyse hiçbirşey çözüm olmuyor. Bir süre sonra geçecek inşallah.
Yerim senin yaramazı
Canım benim sıkılıyorlar tabi evde kalmaktan alışverişte de hareket istiyor demek ki. Allahım nazarlardan korusun.

selam ankaralı annişler. bebeğim 2 aylık oldu ama biz hala alışveriş merkezi gezmelerine başlayamadık
hemen lazım olmaz diye bebek arabası almamıştık ama gerçekten ihtiyaç sizden bebek arabası tavsiyeleri istiyorum kızlar.

denizimm,oğluşumuzun iyi haberlerini duyduğuma çok sevindim,2metre nişan almasına da çok güldüm:))
zor günler geride kaldı canım,büyüdükçe daha da düzene girecek herşey..
optimuma gelip gitmeler de arttığına göre tamamdır:))
ordaki chicco epey uygun,göğüs pedini ordan alıyorum ben de..ama kıyafet konusunda chiccoyu anlamış değilim,çok minik yapıyorlar:)

özlemcim bebişin hayırlı olsun,güle güle büyüt canım..
avm gezmesine çok erken başlayan biri olarak tavsiye etmiyorum çünkü sokak kedisi oldu benim zillli,eve girince zırlıyor küçük hanım:))
araba konusunu çok araştırmıştım ve ilk alışverişimizi de araba alarak yapmıştık,
kraft 2010 matrix trio aldık ve çok memnunuz..ilk zaman portbebyi kullandık ama şimdi ana kucağını arabanın iskeletine takıp kullanıyoruz,hem hafif hem kolay taşınıyor..
hiç düşünmeden özelcan bebeye gidip bak,mutlaka beğendiğin bişi olur ve daha uygun fiyata satan bi yer de olmaz:)
bizim arabayı sormuş kardeşim izmirde 850 demişler,nakit olursa 800 yaparlarmışmış:))
biz 600e aldık:))

sağol canım sende güle güle büyüt kuzunu. özelcana bi bakmak lazım ozaman teşekküederim. eyamandayım heryer uzak valla arabayı alıyımda biranönce biyere gidemesem bile buralarda dolaşırım.

sağol canım sende güle güle büyüt kuzunu. özelcana bi bakmak lazım ozaman teşekküederim. eyamandayım heryer uzak valla arabayı alıyımda biranönce biyere gidemesem bile buralarda dolaşırım.

ben de teşekkür ederim canım:)
eryamandayız biz de,optimum olmasa bu sıcakta bi yere gidemezdik valla:))
akşam üzeri gölet de güzel oluyor,hava almış oluyor kızım:)
babam optimumda doğurmamdan korkuyordu,şimdi de çocuğu optimumda büyütüyor diyor:)))
dün acity'e gittik ykm'de ortaya 3-4 sepet koymuşlar wenice bebek kıyafetleri vardı 3.95e,
aklımdayken yazayım,bizim kızların ilgisini çeker kesin:)))

herkese merhaba
nasılsınız ?ben biraz daha rahatladım..zeynebim bu dünyaya birazda olsun ayak uydurmaya başladı.
ben hacettepede doğum yaptım,gittiğim prof ordaydı..neyse zeynep dünyaya geldi olmadık şeyler çıkardılar..araştırma hastanesine birdaha gitmemeye tövbe ettim..
üfürüm var demişlerdi geçenlerde,bizde cuma günü medicana dan çocuk kardiyoloğundan randevu aldık ve gittik..nazlı hanım sağolsun çok ilgilendi..kalbini dinledi üfürüm falan yok dedi..ama içiniz rahat etsin diyosanız(illakide para vermek istiyosanız :))) birde kalp ekosuna bakalım dedi..ama şükür ki hiç birşey çıkmadı..bize de o korku kaç gün yetti..
yanlız zeynep doymuyor,mama takviyesi yapınca biberonla memeyi tutmak istemiyor..
bende silikon kaşıkla veriyorum mamayı,bazende kendi sütümü sağıp kaşıkla veriyorum yoksa doymadığı için hep ağlıyo uyumuyo..memeyi saatlerce emmek istiyo ama çenesi yorulup uyuya kalıyor ,ben yatağına koyana kadar tekrar uyanıyor:))
bende strateji geliştiriyorum artık:))
denizerdo geçmiş olsun canım..atlattınız artık sünnet telaşını
ebii kendini çok yorma canım bu haftalar senin için çok önemli yat dinlen bol bol
esra canım demek zeynebimiz gezmelere çok alıştı he :)) olsun sosyal bir kız olur:))
şu buluşma fikri kulağa çok hoş geliyor vallakaydirigubbakcemile2hem eryaman olarak çoğalıyoruz artık
güll hala haber yok canım senden nerelerdsin napıyosun..bebişin nasıl..face den fotolarını gördüm maşallah 41 kere ..nazarlardan saklasın allahım
görüşmek üzere..

Selam canım Allah bağışlasın bebişini.
Ben de Kraft kullanıyorum, memnunum ama çift taraflı kullanılamıyor. Bence mümkünse çift taraflı kullanılabilen bir araba al.

Esracım çok teşekkür ederim canım. Valla bu çiş meselesini napcaz bilmiyorum. Poposunun pişiği geçsin diye her alt açmada bir süre havalandırıyorum. Evde üstüne isabet ettirmediği çarşaf kalmadı :) Çamaşır yıkamaktan canım çıktı.
Bu arada acitydeki indirime içim gitti ama yarın kırkımızı uçuracağız. Gerçi mevlüdü 2 hafta sonra yapıcaz inşallah ama yarın bebişimi yıkayacağız kırkı için. Birkaç da misafir gelecek kayınvalidemle beraber. ( Yanında bir takım getirmese olmaz bizimki ) Yani acity
yalan oluyor bize :)

Canım biz de aynı sorunları yaşadık. Hamileyken kalpte ekojenik odak var demişlerdi. Doğunca incelensin dediler. Doğunca çocuk doktoru dinledi kalbini, üfürüm var dedi. Nasıl canımız sıkılmıştı. Sonra hemen ekoya gidildi ve çok şükür temiz çıktı. Zaten bebeklerin çoğunda hamilelik sürecinde ekojenik odak ve doğunca ilk 3 gün içinde üfürüm çıkarmış. Ama insanı korkutup geriyorlar işte keşke önceden söyleseler sık karşılaşılan bişey olduğunu.

Oğluşum da ilk 2-3 hafta hiç durmadan emmek istedi. Hastanede sarılık ve yüksek ateş nedeniyle bir kez mama verdiler ama sonra bir daha mama vermedim. Mecbur kalınca sütümü sağıp verdim. Bazen biberonla bazen kaşıkla. Ama tabi biberonu sık kullanmamak lazım. Eğer sütün yeterliyse mümkün olduğunca mama yerine sütünü sağ, kaşıkla ver.

Dediğim gibi bizimki sanki kıtlıktan çıkmış gibiydi her an. Ama şimdi neredeyse düzene girdi diyebilirim. Daha seyrek ve daha kısa süre emiyor. Senin kuzucun da kısa sürede kendini toparlar ve ikiniz de rahatlarsınız biraz.

Allahım sağlık versin bebeiğine de sana da...

esracım sonuçların temiz çıkmasına çok sevindim,gözünaydın canımzemuszemus

denizim daha dün hamileydik doğdular da kırklar uçuruluyor:))
bizim de yarın iki ay oluyor,vayy bee:))
nic nice kırklara canımm,hayırlı olsun..

biz de mevlüt yapmadık henüz,annemlere gidince izmirde yaparız diye burda yapmadım..
aynı seninki gibi kayınvalidem kendi takımını toplardı zaten kadına gıcığım,boğardım kesin:))
burda yalnızım annemler yok ve zerre kadar yardımı dokunmadı,annem izmirden koli yolluyor yemek yapamazsın falan diyor,dibimdeki kadın çay içmeye geliyor!!

bak kaynana diyince patlayacak yer arıyorum ben de:)))

poyraz da zeyno da biraz büyüsün ne a cityler ne optimumlar gezeriz:)
indirim bitmez ama bizi batıracak bu yumurcaklar:))

kızlarr ben geldım sonunda benımde ınternetım var artık hala evde ufak ufak ıs yapıorum ayyy bıtmıyor yaa hala hazırlıklara baslamadım eve halıları bıle acmadım daha yıkadık ya gec pıslensınler :))) vestıyerımı beklıorum oda gelsın tum kolıler bıtsın sonra acıcam halıları esım sınır oluyo ama napıyım doguma ev temız olur yarın yada ertesi gun babamla oda almaya gıtcez bakalım hala tam karar veremedım bıde cocuk odasında yun halı ıyı olmaz dıyolar ne dersınız??sahi dun hastane ıcın canta aldım daha dogrusu valız ya su 50cmlık en kucuk boy valızler varya ondan aldım komık olurmu kızlar sız ne goturmustunuz hastaneye...
denızcım hayırlı olsun koca adam olmus oglusun damatlıgınıda gor ıns saglıkla ...
esra zeynebin odası ne guzel olmus kızın gıbı tatlı ıns darısı bana kım yapcak bu ıslerı bılmıorum???

e ama niye kimse yokkkk herkes nerde yaaa ben dun bebek odası aldım insallah 7-8 agustos gıbı gelicek bakalım cok merak ediyorum bayagı zor oldu almak dolap yatak sıfonyer ve duvar rafı var 1700 e aldık bu sıteler esnafı cok fena yaaa ne tutturursalar neyse sıparıs verdık cok sukur dun vestıyerım de geldı evım ıyıce yerlesıyor cok sukur...

ebicim hoşgeldin. İyi yapıyorsun halıları doğuma yakın serersin, zaten hava sıcak, halı yakar. Yün halının tozu çocuklar için iyi olmayabilir, anti bakteriyel, anti alerjik halılara bak istersen.
Benim hastane çantamda küçük bir valizdi, çok rahat oldu, hiç komik olmaz merak etme.

Canım güle güle sağlıkla kullanın odanızı inşallah, fiyatı fena değil biz de 1500 e almıştık sitelerden. Haklısın tutturabildikleri fiyata satıyorlar e bebekler için olunca hevesle alıyoruz tabi.

Canım çok çok geçmiş olsun, ya bu doktorlar insanı ne çok korkutuyor, yeni doğanlarda üfürüm normalmiş aslında. Neyse içiniz ferahlamıştır en azından. Bu arada ben Dr. Browns biberon kullanıyorum, emsik deliği 1 tane ve çok ince anne memesi gibi. Sıvı çok yavaş geliyor. Alışmıyor bebek ve memeyi bırakmıyor tavsiye ederim. Bir de nuby nin doğal akış serini beğeniyorlar ama kullanmadım bilmiyorum. Bakabilirsin.

birinden cevap gelmesi güzel oldu xara hosbuldum canım bugun cok yoruldum salonumu duzenledım halısını actım evım daha bı eve benzedi halı evi cok degıstırıyomus yaa halısız sanki heran toplanıp gidicekmisiz gibi hissediyo insan.gerisinide sonra acıcam yavas yavas insallah bu arada yarın doktor randevum var 11.30 da bakalım tostosum ne alemde.merakla bekliyorum ....

ne tatili yav? oğlumla yanıyooozz... oğlanın küvetini doldurup doldurup suya basıyom çocuğu

ay gercekten allahtan bugun daha ıyıydı sankı bugun ben dısarı cıktım azıcık emzirme atleti aldım 2 tane bıraz kazıklandım galıba daginin bi tane aldım 30tl bide baska bi marka 17tl bide hastane icin gecelik aldım ben pijama almıstım bide yedek gecelik aldım yetermi cantama:
pijama-gecelik-sabahlık
kızımın hastane cıkısı
terlik
ped
bez
emzik koyuyorum corap gerekırmı benım ıcın ne eksık kızlar tecrubelıler ne lazım ne gereksız bı aydınlatın benı bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…