Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

canım çorap al yanına ve mutlaka giy. sezeryanda ped yeterli olur ama normal doğumda yeterli olmayabilir gazlı bez ve pamuk yada hasta bezi alabilirsin. canım bana bebek için zıbın götürmemi söylemişlerdi bende öyle yaptım ama çok pişman oldum. zıbında heryeri açılıyor. hemşirelerde keşke şu çıtçıtlı atletlerden getirseyiniz dediler. hastane çıkışının yanında en azından bir yedek takım daha götür bizimki altını değiştirirken batırmıştı ilk kıyafetini ben 4 tane götürmüştüm iyiki öyle yapmışım. yanına en az 2 tane penye battaniye birde kalın battaniye al kalın battaniyeyi ben o hastanede bebeği koydukları beşiğin içine sermiştim sağına soluna çarpmasın diye. eğer bebeği hastaneden çıkartmak için anakucağı götüreceksen mutlaka onun o çukur yerini desteklemek doldurmak içinde bişeyler götür. ben sezeryan oldum kanamamda olmadı o yüzden geceliğim kirlenmedi bile çıkarkende pijamamı giydim çıktım.

sen medicanada doğum yapacaksın değil mi? pedi çıkar o zaman kullandırmıyorlar.içi pamuklu gazlı bezler avr. pakette 5 tane onları veriyorlar. bana eve bile verdiler kullanayım diye. çorap hırka falan kullanmadım. oda aşırı sıcaktı, hatta klimayı çalıştırdık genelde. ben emzirme sütyenlerimi de kullanamadım. emilmekten göğüs uçlarım emzik başı gii oldu. tshirt falan giyince çok belli oluyo. eski süngerli, telli sütyenlerimi kullanıyorum. ama şişim inene kadar kullandım emzirme sütyenimi. bebek için battaniyede istersen hastane ücretsiz veriyoo. benim oğlan çiş yapmıştı, istedik verdiler. göğüs pedi falanda çok gereksiz. zaten ööle taşacak kadar stü 3 günde olmuyooo. sana en büyük tavsiyem bol bol emzir hastanede. emzirmek ve su gerçekten sütü arttırıyooo

evet ıns medicanada yapıcam dogumu odalar sıcaksa gıymem ama yedek bı corap alayım 2 takımda camasır alıyorum emzirme atleti aldım ben oda suan tam bedenim acaba bibuyugunu alsammı doguma göguslerım buyurmu acaba ayyyy ılk olunca hıcbısey bılmıo ınsan cok soru sordum bıde o hastane cıkısının hepsi cocuga kat kat mı gıydırılıyor...

aldıklarınızı okuyunca pek bir heveslendim

ben daha hiç bir şey almadım.bakmıyorum bile.ne biliyim korkuyorum galiba şimdiden alırsam...

sadece annemin ördüğü patikler var.

ama bilgileriniz çok işime yarayacak gibi

Gülcümmm sana tebrik mesajımı görememiş olabilirsin diye tekrar yazıyorum..Hani silinmiş ya sayfalar..Allah bebişini sağlıkla ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin canım..Hoşgeldi Bulut Kağan bebişşşalkisalkisalkis Hayırlı uğurlu olsun ailenize mutluluk getirsin,şansı açık olsun canım:Saruboceqarısı da başımıza artıkgamyoncuiremsu Aynı yerde doğum yapacağız malum merak ediyorum nasıl geçti doğumun?Sonrasında çok ağrın oldu mu canım?Doğuma eşini falan alıyolar mı?Bir de doğum ücreti dışında para falan ödediniz mi hiç??Ayy ne çok soru sordum dimii??Merak ediyorum napıyımfisfisfis şimdiden teşekkürler canım cevapların içina.s.
Esracımmm tatildesin şimdi ne güzel ne mutlu sanaaolumunekankayizsmile Umarım herşey yolundadır..Zeynomuzun da keyfi yerindedir..Senin listeyi ben de not aldım canım valla nasıl sevaba girdin anlatamam..Teşekkürler tatlım kendine ve zeynomuza iyi bak...
Teyzeleri dün doktor randevumuz vardı bebişimizi gördük biz deekaydirigubbakcemile2 Büyümüş benim miniğim 926 gr olmuşşş:sm_cool: Herşeyi normalmiş çok şükürr Doktor amcamız benim kiloma kızdı biraz sadece şimdiye kadar 8 kilo aldım daa Bir de gülümsüyordu bebişim acaba ben mi yanlış gördüm gerçekten gülüyor mu bunlar içerde yaaa??Çooookkk mutlu oldum da umarım gerçektir ve keyfi gıcırdır o yüzden gülüyodur yavrum benimmm:Saruboceq:

göğüsün hemen büyümez. şimdi ödemlidir vücudun 1 aya atarsın ödemi. boş yere deiştirme. u resim yardımcı olur sanırım. iç zıbın, stü, pantalon, eldiven...

Eklentiler

• $P4140160.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

evet erken. ama çok sonada kalma. 6-7 aylar ii. sonra çok şişiyorsun. kendine pijama falan sona bırak son haftlarda vücut davul gibi şişiyoo. aldığın olmuyooo. tecrübe konuşuyooo.zıbın çok alma. gereksiz. çıtçıtlı body en kullanışlısı. 0-3 ay çok alma ama benim oğlan 2500 gr doğmasına rağmen 3. aya girmeden 3-6 ya geçiş yaptı. patikli altlar kullanışlı ama hemen küçülüyooo. bez stoklama. allerji yapabilir. deneye deneye öğrenirsin belki. önlük ipli olanlardan deilde mama önlüğü diye satılan kafadan geçmeli bulmaya çalışın küçük boy. çok kusuyorlar. günde 6-7 kıyafet değiştirdiğim oluyor... kustuğu zaman boyundan aşaşı akıyoo.

ademir cok sagol nıye sordum anlatayım hani yedek 1-2 takım al dıyolar ya hastane cıkısında ıc zıbın dısında bı ayaklı pantolon ve ustu bıde ayaksız alt ust takım oluyo ya yetmıomu dıye yoksa dedım lahana gıbı mı gıydırılıo cocuk dedım :)))) atlet konusundada sagol ya yakında kımse olmayınca bılemıor ınsan hamılelıktede alısıoz ya hersey buyuk olsun rahat olsun dıye acaba buyukmu alsam dıye tereddute dustum ıns zaten daha fazla sısermıyım bılmıorum 9 kılo aldım lohusa gecelıgı alırken gulduler bana hep buyuk yapmıslar ben s beden aldım kolları dusuk duruyo :)))

cekırdek masallah saglıkla buyusun kucagına gelsın ınsan bakmaya doyamıyor ultrasonda dimi :))
gull cum evet tebrık msjları kaynadımı bılmıorum ama allah saglıkla buyutmyı nasıp etsın hayırlı evlat etsın canım album koydum dıyosun ama ben goremedım neden???

Ademir maşallaahhh Allah nazarlardan saklasın oyyy çok güzelll bebişiinnn

tavsiylerin için çok teşekür ederimm.hepsini kafama not aldım..evet bebikler çok çabuk büyüyor.çok heyecanlanıyorum aslında ama dediğingibi bir kaç ay geçsin de öyle ufak tefek başlarım alışverişe

Son düzenleme:

ben toplamda 10 kilo aldım. 1 ayda gitti hepsi. ama doğumdan şıkınca göbeğin duruyoo. hatta eşim beni görünce kız içerde unutmuş olmasınlar birini die dalga geçti. o da 2. ayda tamamen indi. yoook yav. tek kat ayaklı pantalon, iç dış zıbın. ööle çorap falan giydirmiyolar. zaten odalar çok sıcak...
bide herkesin davranışı farklı ben hiç oğluma eldiven, şapka giydirmedim. ööle kat kat giyinmedi yavrum.
bu arada resimdeki senin oglun efe mi nekadar tatlı yaa ne guzel bı bebek masallah....

sormak istediğiniz başka şey olursa buralardayım. bi de mothercare in indirimini takip et. düz beyaz çıtçıtlı bodyler 7' li set halinde ve düz beyaz tulumlar 3' lü set halinde tek tek almaktan daha ucıza geliyo. ben 7 tane body i 20,90 aldım. tanesi 3 lira geliyoo... 3 lu tulumda 18 liraydı. ama düz beyazların fiyatı bööle... aralık ayında indirim olur...

ay heveslendim bu da oğlumun son haliii..

Eklentiler

• $P7090152.webp
    1,8 KB · Görüntüleme: 52
mothercare nerdeydi

tabi ihtiyaç olmayınca nerde olduğunu dahi bilmiyomuşum

oooo oğluşun kocaman oluş maşallahhh.pek bi karizmatik olacak tü tü tüüü

çok teşekkür ederim canım görmedim mesajını şimdi okudum. canım sabah 7:15 te hastaneye girdik herşey hazırlanmıştı zaten odamız bile belirlenmişti. odaya girdik hemen hemşireler geldi üzerimi değiştirdiler lavman yaptılar sakın korkma korkacak bişey değil cin parmağı kalınlığında bir aparatla popodan bir sıvı veriyorlar 10 dakikaya kalmıyor tuvaletini yapıyorsun.sonra sedyeye aldılar meliyathaneye göürdüler. bizim hastanede genel anestezi yokmuş epidural yapıldı. epiduraldende çekinmene gerek yok sibel hanımdı benim anestezi uzmanım çok nazik bir bayandı her aşamaa şimdi şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye anlattı ve epidural yapılırken hiç canım acımadı normal aşı oluyormuşsun kadarlık bir acıma oldu. hemen uyuşma başladı ben biraz uyuşunca sonda takımını yaptılar uyuşuk olduğun için sonda takılırkende hiçbirşey hissetmiyorsun. defalarca uyuşup uyuşmadığımı kontrol ettiler ve operasyon başladı. bülent bey başında fenerbahçe logolu bir bandanayla girdi operasyona hafifte bir müzik vardı. benim önümü kaoattılar hiçbirşey göremiyordum. ben acaba başladılarmı diye düşünürken birden karnıma bastırdılar ve bülent bey geliyor dedi oğlum doğdu )) yani kısacası hiçbirşey hissetmedim ben başladılar mı derken işi bitirmişler bile ))) oğlumu bana gösterdiler sonra bikaç dakika içinde temizleyip tekrar getirdiler öptürdüler ve odaya çıkartmışlar. saat 8 de bebeğim gitmiş odaya 9 dada ben. neyse bebeği gösterdikten sonra beni uykuya aldılar ve dikişler yapıldı. yatağa hasta bezi sermişlerdi uyuşukluğum gidene kadar hemşireler kanamamı kontrol ettiler gazlı bez ve pamuk koydular. uyuşma geçtikten sonrada hiç kanamam olmadı nerdeyse. uyuşukluk geçtikten sonra hafif ağrı hissetmeye başlıyorsun o ara zaten ağrı kesici yapıyorlar ve yine rahatlıyorsun. ertesi gün gaz çıkartmanı bekliyorlar ve taburcu oluyorsun. antibiyotik ve ağrıkesici yazıyorlar düzenli kullandığında hastaneden çıktıktan sonrada ağrın olmuyor. bülent bey gün içinde gelip bikaç kere halini hatrını soruyor kontrol ediyor. hemşireler falan çok anlayışlı bebek bakımı hakkında sürekli seni bilgilendiriyorlar. alt değiştirmeyi beslemeyi öğretiyorlar.

ücret konusuna gelince 1 refakatçi + doğum + satndart oda 1 gece yatış+ bebeğin ilk bakımı 1000 tl eğer istersen vip odada tercih edebilirsin ilave 250 tl daha ödemen gerekiyor. vip oda ile standart odanın farkı vip oda biraz daha büyük standrt odada 1 kanepe vip odada 2 kanepe var ve standar odanın plazma tv si küçük ekran vip odanın ki büyük ekran. bence vip odaya hiç gerek yok. ilave hiçbir ücret ödemedik. eğer bebekte sarılık çıkarsa fototerapi için ilave ücret istiyorlar. eğer 1 geceden fazla yatman gerekirse bide o zaman gecelik ilave ücret ödüyorsun oda sanırım gecelik 120 tl.

gulll hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt

öyle güzel anlatmışsınki şimd doğur deseler korkmadan doğuracam valla

insanın doğum yapası geliyor :))
hangi hastaneydi senin?

gull gercekten cok kolay anlatmıssın bende bıkac gundur sezaryan olursa dıye korkuyodum ama guzel anlatmıssın bıraz rahatladım.ya normal ıstıyorum ama olmazsa yapıcak bısey yok kızmda zaten popsunun ustunde oturuyo azımle :)) ademir sen normal yapmıstın dimi ay burda herkes sezayan oldu nıye böle ki neyse hayırlısı bakalım...bu arada cok tatlı oglun yaaa kası gozu burnu kalemle cızılmıs gıbı zeytın gözler masallah barekallah....

Son düzenleme:
gulll hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt

öyle güzel anlatmışsınki şimd doğur deseler korkmadan doğuracam valla

insanın doğum yapası geliyor :))
hangi hastaneydi senin?

canım gerçekten çok konforlu bir doğumdu balgatta bizim hastane akropol hastanesi. kesinlikle tavsiye ederim tekrar doğum yaptığımda tercihim yine akropol olacak :))

çok sağol teyzesi benim oğluşumda doğum yptığım gün bile dönmemişti. sezeryandan kesinlikle korkmana gerek yok. canım ben mecburi sezeryan oldum bebeğim hem tersti hemde 40 haftayı beklersek 4 kiloyu geçecekti yani yine normal doğuramıcaktım o yüzden bizde beklemeye gerek duymadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…