Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ya ıyı sanırım ama korkutuyo ınsanı erken olunca nasıl olur dıye dusunuyosun ıs yapıncada azalıyomus zaten bana doktor ılk zorladınmı kendını dıye sordu ben kotu bı anneyım galıba...ama napıyım ya ınsan kendı banyosundan tıksınırse nasıl evde durur temızlenmesi lazımdı neyse ıns yatıcam bundan sonra hep zorlamıcam.annem duysa beni yolar varya torunuma ıyı bakmıosun dıye alsanaalsanasmile

kızlarrrr ben yokken kaynatmışsınız hatta kaynatmakla kalmayıp cam silen banyo temizleyen olmuş!!!
zeynep ve ebi görünmeyin gözüme,çok fena yapcam sizi:mymeka:

zeynebim kaç aydır yat dinlen diye diye telef oldum doğur da kurtulayım sana kızmaktan:)
ebicim bu topiğe bir yorgun hamile yetiyor :))

dilerim'cim sen yenisin sakın biizim kızları örnek alma,dinlen hep tamam mı:))

ee herkes sıcaklarla mı mücadele ediyor? kuzucuklarım nasıl güzel anneler? herkes iyidir inşallah..
biz de sıcakla mücadele ediyoruz,tatil için kötü zamanlama galiba:))

Ahhh ahhh kızlar yaaa naaptınız siz böyleee??Dursun varsın ev pis pis..Yazık kuzucuklara yormayın kendinizi yaaalmaz: Valla ben işi gücü iyice serdim..Eşim yapıyo Allah razı olsun ama erkek neticede tabi tam içime sinmiyor..Sinmesin aman çok mu önemli sanki?Kadın da geliyo 2-3 haftada bir zaten...Boşveriiiinnn biraz da kirli olsun eviniz bebişler daha önemli kızlaarrr:umursamaz: Sıcaklar beni de zorluyor valla çok..İdare etmeye çalışıyorum işte...Esracımmm nasılsın canım?Tatil nasıl geçiyor?Soktun mu zeynomuzu suya??Canım benim nasıl keyfi yerindedir şimdi onunopuyorumnanaktan Bu arada bir arkadaşım doğum yapmış kızlar normal doğum bana sen yapamazsın çok zor oluyor dedi acayip canım sıkıldıeyvahedigeldismile Napacaz bilmiyorum valla kabusum oldu iyice bu doğum konusu benim..Allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

Arkadaşlar merhaba, ben de inşallah bir Ağustos annesi olacağım. Hazırlıklarımı tamamladım gibi ama bir kaç eksiğim var,size sormak istedim. Öncelikle bebek bakım çantası uygun fiyata nereden alabilirim? Bir de dün Kızılayda ve birkaç alışveriş merkezinde bakmadığım yer kalmadı ama kumaştan, yıkanabilen terlik bulamadım. Marks and Spencer'da vardı ama onlar da çok kışlık gibi geldi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hepinize kolay doğumlar dilerim...

esra kızma bana zaten dun hep kasılamam vardı geced kotuydu bı daha yapmıcam sen nasılsın zeynebi denize soktunmu kuzumuz nasıl tatılde ıyıce serpılır mınık kelebegımız...
doktora gıttık bugun cok sukur suyumuz azalmamıs haftaya gıtmeme gerek kalmadı 15 gun sonra gıtcem tekrar. 2kg 43cm olmus tostosum ıste böleee artık ıstırahat zamanı...

helal çekirdeğim,temizliğe hayırrr:))
canım benimm,doğum şekline hiç takma,doktoruna güveniyorsan işin ehli bir anestezi uzmanı doğumunda olacaksa gerisi kolay..artık doğumlar çok konforlu..annem çok şaşırdı benim doğumumdan sonra,eskiden sezeryandan sonra insanlar kendine gelemiyordu,ayağa kalkamıyordu diye..benim hiç lohusa yatağım bile olmadı,evde gecelikle dolaşmadım:))
hatta bilseydim bu kadar rahat olacağını en baştan normal istiyorum demezdim:) allahım öyle bir güç veriyor ki..

hoşgeldinnna.s.
canım bakım çantası derken şu nivea ya da chicconun ürün dolu çantalarını diyorsan çoğu kullanılmıyor,tek tek alabilirsin..günlük kullanımda içine eşyaları koymak içinse ebebekte indirim oluyor o çantalarda,arada siteye bak bence..ya da direk özelcan bebeye git,orda bulursun..ben almadım hiç de ihtiyaç duymadım,aldığımız bir tulumun kendi çantası vardı yumuşak kumaştan cici birşey ona koyuyorum bez vs atıyorum arabanın alt tarafına:)
terlik için al en rahatından açık bir terlik,kumaş sıcakta terletir..benimki saçma sapan tüylü falandı,hiç rahat edemedim,hastaneden gelince de vestiyerin derinlerine attım:))
çok para vermeye de değmezmiş,şimdiki aklım olsa ceyodan rahat birşey alırdım sonra da giyerdim diyorum..

ebimm,oyy maşallah kuzumaaaa
bundan sonra bolca dinlenirsin herşey süper olur allahın izniyle..
doğuma kadar tam tostos olacak kuzum,allahım esirgesin..

minik kelebek çok yaramaz teyzeleri,dün 3,5 saat aralıksız mızmızlandı aman ne ağlamak ne ağlamaksempatiksalakcinni
dedim açalım, bu çocuğun poposuna kene yapıştı herhalde,bu kadar ağladığına göre:roflol:
yorgunluktan sızana kadar ağladı sıpam:)
denize sokamadık,hergün acaba soksak mı diyoruz ama cesaret edemiyoruz:)
şimdi anneannesi ve teyzesiyle birlikte uyuyorlar,ben de fırsat bu fırsat gireyim nete dedim:)
burası korkunçç sıcak,kavruluyoruz,gözüm yolda valla gidelim diyorum ama annemler de öyle özlemle bekledi ki kıyamıyorum..
oda hazırlamışlar resmen,yataklar kıyafetler neler neler,küvetine kadar almışlar:)
hatta annem bebek bile almış,saf saf bakıyor birşey anlamıyor tabi:)))

karşı komşumuz da salıncak verdi,çok basit bir mekanizma ama mucize gibi,uyutmak için bire bir,bilsem alırdım,çaresizce ayakta sallamaktansa:))
her eve lazım türden,tavsiye ediyorum:))

cidden bana bisey söleme asıl sen kendine bak ben en azından annemle yaptım perdeleride esime taktırıp cıkrttırıyorum sen ne akla hizmet perde takıyosun daha kacıncı haftandasın allah korusun bak dikkatli ol fayanslarıda fırcayla yıkasydın uzanmasaydın...
öyle kadınlarada uyuz oluyorum nasıl öyle oturabiliyolarsa pis kadınalr
senn kuzu tosun olmus masllah erkende dogsa yane 37de pek erken sayılmaz hiç bisey olmas sen merak etme dert etme takma öyle seyleri bak benmkinn 7 günü kaldı ama benmkin de tık yok wallakaydirigubbakcemile3
evide tasıdın ileride yapmısın bari bundan sonra yat dinlen zahmet olamssssaaaaaklava:
diyene bak diceksnz haklısınızda am benm işlerim bitti kaydirigubbakcemile3

hosgeldin hayatım ösledik walla ya bende cok istiyorum artık dogsun ama bizim cadıda tık yok fır dönüyo içerde keyfi pek yernde simdilik 7günmz kaldı inş hayırlısıyla olurda bende kavusurum artık kızıma yaaaaopuyorumnanaktan
kimse bizi örnek almasın biz istisnayızopuyorumnanaktan
sverim ben zeynoyu annesi öp bol bol biizm yerimize kıyamam ben ona alısamamıstır ankardan sonra oranın sıcagına az suya sok annesi ayaklarını bisey olmas deiz suyu sifa olur iyi gelir cocuga inş yane :Saruboceq:
bide cok gezidrme cocugu sennki kocaman olmus cok daha güsellesmiştir nazar falan degmesin allah korusun:Saruboceq:
o dedigin salıncak nasıl bisey cnm bilmiyorumkismile

zeynebim denkgelemez oldukolumunekankayizsmile
canım ne kadar az kaldı şaka gibi,geliyor kuzucuğumuzhihoyyyt
zaman su misali,bir bakmışız cadımız kocaman olmuş olacak :))
sağlıkla gelsinler de büyüyorlar göz açıp kapayana dek..
zeyno tam minnoş oldu,ağlama krizlerini saymazsak süperiz:))
bir de görüp ayy ne şeker falan diyorlar,insan bi maşallah der demi!!:)
annem nazarlık ve cevşen almış,şangır şungur takıyoruz napalım:))
anakucağının sinekliği var,dışarı çıkarken onu takıyorum kimse net göremiyor

salıncak da metal ayak üzerinde ana kucağının ilkel hali diyebilirim:))
çok basit birşey dediğim gibi ama mucize gbi:)) sallamadan kendi kendine uyuyan bir çocuk olmadıı zeynom,hayatta sallamam diyordum ama kendi kullanma kılavuzuyla geliyor bebişler,bizim ne istediğimizin önemi kalmıyor:)))

deniz kenarı hep rüzgarlı yoksa en azından ayağını sokalım diyorum..
bugun kahvaltıya gittik termal bi yere annem zeynoyu uyutmak için arabasıyla gezdiriyordu bi geldiler çocuk uyuyor ama saçlar ve yüzü ıslak:))) şifa olsun diye yıkamış elini yüzünü,bunu yapan bıraksak denize de sokar yani:))

ee heyecan durumu nasıl?

evet cnm ya cok ösledim wallamafoldumben

cidden saka gibi 9 ayı gecirdim su son gnleri geciremiyorum bi türlü boshayallersmile
zaman cabuk geciyo gercekten senn cadının su resmine hastayım zaten smdi dahada kcoaman olmustur allah nazardan saklasın kuzumuzuŞeniz

uyuz oluyorum öyle yapanlara de bi asllah agzınamı yapıscak sanki desen kıcık insanlaralsanaalsanasmile
en iyisini yapıyosun walla bedne her kıyafetine göre alcam yapıcam diyodum hani su pullu kumaslar varya onlardan cıkamadıgım için artık kaldı öle ama annem kayınvalidem yane kesin alır gelir biseylerzemuszemus
buarada haberin yok kayınvalidem geldi evi döktü camlar falan gerci bi salonun camını sildi diger odaları hep ben sildim gerci salonun camıda fransız balkon eziyet gibi en zoruydu :) ama onun dısında bütün evi tertemz yaptı walla o yasında masllah diyim benm annede tık yok kadın kac yas büyük benmknden geldi iş yaptı resmen neyse allah byle kayınvalideler nasip etsn herkese masllah diyimde benmkinede nazar degmesnn

dedigin gibi yapamma dedigin seyelri yapıyosun o nalrr bize degil biz onalra uyuyoruz resmen parmaklarında oynatıyo cadılar kaydirigubbakcemile2
kıyamam anneannennde maslalhı var cok hosuma gidiyo sixinlierin böle illgili olması allah nazardan saklasın hep böyle olur inşş

söylemeyi unuttum kızım 3300 olmus teyzesiiiiiii:lepi:
heycan durumuna gelince walla gayet normalim kızımda tık yok bendede tık yok ne zmn gelceksn diyorum cvp vermiyo cadı kaydirigubbakcemile3 bekliyoruz bakalım sadece ne zmn nasıl olcak gecemi olcak gndzmü olcak eşim yanımdamı olcak nasıl olcak onun merakındayım onun dısında rahatım yane inş kolay olcak öyle geciyo içimden yane opuyorumnanaktan
cok öpüyorum cnm senide kuzumuzuda ösletme kendiniiopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

zeynebim maşallah kuzuma,ayy söyleme hiç allahım korusun
diyorum bizim topikten hep yumurcak çıkıyor:))
ikinci maşallah da kayınvalidene,türünün tek örneği kadın:))
annenler de kucağına bir alsın herşey bambaşka olacak bak demiştin dersin:)

çok az kaldı zeynebim,allahım sağlıkla kavuştursun..kolaylıkla gelsin annesini hiç yormasın inşallah..
dualarım seninle canımmmm..
çok kolay olacak herşey,sen de süpersin bu pozitif enerjin tüm güzellikleri getirecek sana ve bebişimize:)
çoook öpüyorummmm

zeyneb masallah sana ne guzel hamıleler son zamanda hep agresif ve negatif olur sen supersın masallah sen b u enerjıyle bı avazda dogurursun kaydirigubbakcemile3 valla bızde senle ay bugunmu dıye meraktayız saglıkla gelsın mınık cadı...
esra bugun dınledım 1 yasına kadar bebekler gunese maruz kalmamalıymıs krem surmeyı unutma sakın sevenlerede söle masallah deyın de sölesinler bosa agızlarını acmasınlar klava: kuzum ama oda ne tatlıdır sımdı buyudu koca kız oldu arada öle yaramazlıklar olur annesi...
sagolun kızlar tostos kızım ıyı cok sukur benımde ustumden yuk kalktı.banada doktor buyuk ıhtımalle sezeryan dedı kendımı alıstıryorum kızım poposunun ustune cok yerlesmıs öle dedı doktor pek dönecek gibi durmuyo dedi bıraz ınatcı kızım babasına cekmıs :)))

Son düzenleme:

walla masllah cidden örnek yane cnm annem benmkaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan
yok güselim ya ben oldum olası anlasamam kendi annemle her yaptıgı her dedgi batıyo dogmdan snra geldiginde falan evde nasıl olcak onu merak ediyorum inş sinir krizi falan gecirmeden sag saglm atlatırıım sakin olurum diyrum yoksa cocugu sütüde etkiliyo ya
neyse hayırlısı olsun bakalımboshayallersmile
cnm benm ya coook tskr ederm bu güsel duaların için nasıl mutlu oluyorum senle kızlarla bö yle konustugumuzda kendime geliyorum wallabayanssulusmileopuyorumnanaktanzemuszemus

cnm benm amin tskr ederim opuyorumnanaktan inş bakalım beklemedeyizboshayallersmile
sennki neden dönmediki acaba ozmn bası gögsünn orda öyle oturuyomu cadı kaydirigubbakcemile3neyse cnm hayırlısı olsun her işte bi hayır vardır dert etme bak artık sezeryan eskisi gibi zorda degil hersey güsel olcak cnm sen merak etme inşşşşşopuyorumnanaktan

evet zeyneb kızımın kafası yukarda ve bazen kaburgama bı basıyo aman aman...ama sahlıklı olsun tek ne yapıosa yapsın kuzum hıc sesım cıkmaz napıyım bende kendımı alıstrıyorum sezeryan fıkrıne herkes artık daha ıyı oldgunu dıkıslerın falan eskısı gıbı olmadıgını söleyınce rahatlıorum bakalım hayırlısı neyse o olsun en ıyısını allah bılıyo...

kızlar bıde bısey sorcam sız hastaneye gıtcek kendı pıjamlarınızı falanda toz sabunla mı yıkadınız ben makıne ıcın sabun aldım onunla yıkıcam ıns bebeısın kıyafetlerını..

ebicim ben emzirme sütyeni ve geceliklerimi hala dalinle yıkıyorum..gerçi son birkaç seferdir roxy ile yıkadık,çok memnun kaldım,çok hafif bir kokusu var..
ilk günlerde çok deterjan kokusuna maruz kalmasın onun için kullandığın deterjanla yıka istersen..

zeynebim ay hergün girip birşey yaz nolur,aklım sende hepopuyorumnanaktan

valla hamile iken çok yerden alışveriş yaptım
e- bebek ten yaptım
kızılayda ki bebek mağazalarından
ankamoll deki mağazalardan
şimdi kızım 1,5 yaşında özellikle venice den alıyorum kıyafetlerini lcwaikikiden alıyorum
bide benim maltepe pazarında bi abla var sırf bebk ve çcuk kıyafetleri satıyo ordanda zıbınını geceliğini falan alıyoru ve çok memnunum geçekten çok kalitelli tavsiye ederim

iyiyim cnm ben smdilik hala beklemedeyiz kızımın keyfi pek yerinde içerde cıkmaya niyeti yok galiba kaydirigubbakcemile3
bugn yada yarın dogar gibi geciyo içimden ama hayırlısı allah bilir tabiboshayallersmile
babası dün gece rüyasında görmüs beyaz tenli kücücüktü uzaktan gösteriyolardı diyo opuyorumnanaktanay iice sabırsızlanmaya basladım hayırlısıyla dogsaydıda görseydm koklasaydım kızımı artık yaaaaa son gnler ya geciyo bi türlüboshayallersmileboshayallersmileboshayallersmile

buarada hayırlı kandiller kızlar hepinize bol bol dua edin en cok bana edin kaydirigubbakcemile3kolay dogum olsun inşşş:Saruboceq:
cok öptm hepinizi Şeniz

hayırlı kandillerrr kızlar bol bol dua edelim ins ne guzel zamanlar zeyneb sende dua et canım hamilenin duası kabul olurmus senin son zamanın ya bide doguma gıdıncede beni unutma hayırlısıyla kolayca dogum yapayım sımdıden pesın sölim de belli olmaz aksama dogurursun falan :))) senin nisanın falan geldimi gerci herkeste olmuyomus da neyse hadi hayırlısı olsun kuzumuz ıcın ve senın ıcın hangısı hayırlısıysa o zaman olsun.bide kızlar sız hangi bezden aldınız esracım sen ne kullanıyosun zeynoya ben dun primanın yeni bebek olanından aldım ama bılememdım yesıl sarı paket yeni dogan dıyo 3-6 kılo dıyo fıyatı uygun geldı aldım ama ıyı mı ettım anlamadım 14.5tl dı.kotusunu mu aldım ((

Son düzenleme:

ii yapmışsın ben prima ve huggies denedim ve prima daha güzel gibi geldi bana. bi de deterjan ben omo baby kullanıyorum. oğluma vişne, kiraz, salata suyu falan tattırıyoruz, hepsinde de ağzından akıyoo. omo baby vişne lekesine kadar çıkardı...

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hepinz akloımdasınız cnm merak etme unutmam inşopuyorumnanaktan
nişan dedigin koyu renkli bi akıntı oluyo sanırım demi gelmedi bende öyle bisey diyorum ya kızımda tık yok dogmaya niyeti yok gibi simdilik keyfi pek yerinde heralde içerdekaydirigubbakcemile3
prima premıum care aldım cnm ben ama daha kullanmadıgım için yorum yapamıcam kötü dgildir primanın ürünleri güsel bi kac cesit yeni doganı var galiba fark etmezz hangisini aldıysan iiyidr heralde gerci bu soruyu en iyi esra cvplar ama neyse ay yoruldum kaydirigubbakcemile3 görüsürük hade öptm herkesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…