Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Selam kızlar, geldim ve zeynebimizin haberini aldım. Canım Berenimiz gelmiş hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlıkla analı-babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Biz de perş. günü 2. ay aşılarımızı oluk. Ateşi çıktı Ömer Çağan'ın. Bacaklarını kıpırdatınca da çok fena ağlamaya başlıyoru yavrum, içim parçalandı. Karşılıklı ağlaştık durduk. Sabaha kadar 30 dk. da bir ateşini ölçtüm. Çocuk tam uykuya dalıyor ateşi de yüksek olunca soğuk su kompresi yapmak zorunda kalıyoruz, vücuduna su deyince uyanıp ağlamaya başlıyordu. Çok şükür atlattık. Geçmişi okuyamadım inşallah herkez iyidir. Öpüyoruz hepinizi.

Denizcim mevlütünüz hayırlı olsun canım. Enişten için d başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah. Canım benim Allah torununu annene malum ediyordur inşallah, Poyraz'ın da annene benzemesi ne güzel oğluna baktıkça anneni görmüş gibi oluyorsundur. Poyrazla ilk yolculuk iyi geçmiştir inşallah.

gözümüz aydınnnnnnnnn beren kız gelmiş :))) hayırlı olsunnnnn :))

ben dedım zeynep demekkı benım dedıgıme alındı senın kız hosgeldın beren...allahım saglıkla buyutmeyı nasıp etsın ıns...en kısa zamanda ayrıntılarıda beklıoruzzz....
xara oglusun buyuyo artık asısınıda olmus cok zor oluyo ben olsam oturur bırlıkte aglarım heralde gecmıs olsun....

Canlarım merhabaopuyorumnanaktan

Zeynepcim doğum yapmış canım benim. Allahım bebeğini sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Sayılı gün geçiyor işte...

xara çok geçmiş olsun canım ya. Ne zor durumlar değil mi? Ama Allahım daha kötüsünü göstermesin inşallah. Biz de bu hafta olacağız aşımızı inşallah acı çekmez oğluşum.

Biz bu gece Ankara'ya döndük. Poyrazımla ilk yolculuğumuz iyiydi diyebilirim. Ama İzmit inanılmaz sıcak ve nemliydi. İkimiz de isilik ve pişikle boğuşuyoruz kuzucumla

Teyzeleriiiii oğluşum artık daha sakin maşallah Gaz sorunumuz akşamları tavan yapıyor ama gün içinde genelde iyiyiz çok şükür. En azından kanepeye ya da yatağa koyduğumuzda bir süre vakit geçirebiliyor. Ve bazen kendi kendine uyuyabiliyor. Şu gazımız da düzene girse tadından yenmez valla :)

Hepinizı ve kuzucuklarımı çok öpüyorum...

denızcım hosgeldınız masallah poyraz buyumus gezmelere gıtmıs gelmıs artık uslu olmus masallah demekkı buyudukce duzene gırıyo...
zeyneb de dogurdu bı ben kaldım heralde ayyy bu sıcaklarda hıc cekılmıyo yaaa sısıyorum artık bıde ayaklarım sısıyo evde fan var utanmasam tuvalete tasıcam gece gunduz hep calısıo...bı yandan eksıklerı tamamlamay calısıorum ramazanda önce bıtsın ınsanlar oruclu oruclu benle ugrasmasın dıye bıde ne unuttum ne aldım bı anlasam...

fıstık anneler gündemimiz aşı olmuş:))

2.ay aşısı ateş yapar diye ertelemiştik ama artık kaçış yok yarın yapılacak bizim aşımız da..
burda sağlık ocağında aşı günü varmış,hergün olmuyormuş,o yüzden yarın yapılacak..
daha yeni alıştı buraya derken aşı olacak bakalım nasıl geçecek sonrası..
tek tek yaptıralım dedim,aynı gün iki kol bir bacaktan ağır gelir diye ama hepsi bir arada yapılıyormuş..ne saçma yaa yazık el kadar bebişlere 3 aşı

zeynepten yeni haber yok,inşallah çok iyilerdir..
uyanıyor cadım,öpüyorum hepinizi

Merhaba canım
Herkes bebeğin kırkı çıkınca herşey değişir diyordu, kırkıncı günü baktık bir değişme yok :)
Ama gerçekten 40-50 değişiyor ama bu dönemlerde bebek oldukça değişiyor. Allah'a şükür daha rahatız artık.
Senin de az kaldı canım sabret biraz daha. Hamileyken sıcaklar çekilmez eminim ama emzirirken de korkunç oluyor.Bana lohusayken çok terlersin demişlerdi ve çok terliyordum gerçekten ama şimdi daha çok terleyip bunalıyorum diyebilirim :)
Ne güzel bak fan iyi fikir ama çok dikkat et de üşütme canım.
Liste yaptın mı kendine? Vaktin varsa ayrıntılı bir liste hazırla ve olanı olmayanı ona işaretle. Ama önceclikli olanları almışsındır zaten kalanını da sonra alırsın telaşlanma. Hem bebeğin azıcık toparlanınca evden çıkmak için can atacaksın. Eksikler de bahane olur, kuzucunla alışveriş merkezlerine gidersiniz işte :)

Esracım biz de yarın 2. ay kontrolüne gideceğiz hastaneye ama aşıyı sağlık ocağında yaptıracağız. Benim arkadaşa doktoru aşıdan önce ve sonra çay kaşığıyla calpol verdirmişti. Hiç sıkıntı yaşamadılar. Gerçi bazıları ilaç vermeyi önermiyorlar hatta çoğu bebek ateşlenmiyormuş bu aşılarda ama ben riske atmak istemiyorum. Napsam bilemedim. Sen doktorunla konuştun mu bu durumu?
İnşallah hiç acı çekmezler kuzularımız:Saruboceq:
Öpüyorum seni ve Zeynepcimiopuyorumnanaktan

selam kızlar doğum yapan varmış Allah analı babalı büyütsün. gerçi sağlık ocağı söyler ama aşıdan sonra eve gidince calpol verin. ölçüsünü kilosuna göre prespektüsünde yazıyooo. biz bu ay 4. ay aşılarımızı ve rotavirüs 2. dozunu vurulacaz. 2. ayında olan anneler dr. alrına sorsun. ishal aşısı. piyasada 2 çeşidi var. paralı oluyoo. devlet karşılamıyoo. biz 143 liralıkolandan yaptırdık iğne deil ağızdan veriliyooo. 2 doz uygulanıyooo. yaptırıpı yaptırmamak sizin tercihiniz ama dr. larınızdan bilgi alın...

Kızlaaaar merhaba herkese:))Zeynepcim doğurmuş iyiymiş çooookkk sevindim:))))Atlattı,kurtulduvalla ne güzel...Allah analı babalı büyütsün inşaallah...Darısı da başımıza:))Ben de çok bunalıyorum sıcaklardan rapor alıp evde dinlenmeyi düşünüyorum bakalım biraz...hamileyken zormuş sıcaklar...kuzucuklarla daha da zordur kızlar yaa Allah kolaylık versin valla...Dikkat edin de yazık yavruşlar pişik isilik falan olmasın yazıııııkkkkk...

Herkese merhaba,
Esraaaaaaa ve Deniiiiz mutlaka aşıdan yarım saat 45 dk. önce yarım ölçek calpol verin derim ben tecrübeme dayanarak. Sağlık ocağındaki hemşire verin demişti doktorumuzda her çocuk da ateş olmaz ayrıca aşının etkisini azaltabilir verme ateşi olursa verirsin dedi ben de vermemiştim calpol ama çok pişman oldum çocuğum ateşlendi, hava da çok sıcak, yıkamak da yasak ateşini düşürmek baya güç oldu. 4 saatte bir calpol verdim, su kompresi yaptım sabaha kadar anca düştü. Hem ağrısı da az olur şurup verirseniz. Nacizane tavsiyemdir.

Rota virüsünün ilk dozunu ben de yaptırdım, çok gerekli mi bilmiyorum ama sonra pişman olmamak için yaptırdım. Bizim hastanede 110 tl idi fiyatı. 4. ve 6. ay da birer doz daha yapılacak.

Ebi ve cekrdek Allah kolaylık versin bu sıcakta hamilelik çoooook zordur tahminimce. Ben baharda doğum yapmama ve hava çok sıcak olmamasına rağmen zor geliyordu, size nasıl basıyordur bu sıcak kimbilir.
Öpüyorum herkesi kocaman, bebişleri de tabi. Hatta Ömer Çağan da Zeynep ve Beren' i öpüyor kocamanzemuszemus

kızlarrr cıdden bu sıcakalr benım ömrumu yediiii mumkun olsa kuvetı doldurup onda yatcam 2kez dusa gırıyorum ve soguk suyla azıcık soguyo vucudum o zaman bı mayısıyorum sonra yıne bu haftada hep 38-39 derece yaaa bıde nem %75-80 e cıkıomus napıcaz allahım yardım etsın bıde sıcaktan erken dogum oluyomus mazallah dıkkatlı olmak lazımmıs.neyse bugun bızım evlılık yıldonumumuz oyuzde cok takılamıcam buralarda bıseyler hazırlayayım kocama tabii koca karınlı sureklı terlıyen bı hatunla ne kadar romantık bı kutlama olur tartısılır kaydirigubbakcemile3

Ebicim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun, bir ömür boyu mutlu olun inşallah. Sen yap hazırlığını canım o koca göbek ne tatlı duruyordur kim bilir, eşine ayrı bir güzel görünüyorsundur eminim. Koca göbekli halimi bile özleyeceğim aklıma gelmezdi.

kızlarrr herkes nerde?
sagol xaracım umdugumda daha guzel bı yıl donumu kutladık esım bana suprızler hazırlamıs bana kolye almıs hedıye karnında pırlanta olan bı kadın seklınde yemege cıktık falan cok guzeldı bunları hep kızıma borcluyum tabiii esim kız babası olacak ya ınsallah daha bı degıstı sankı.neyse ıste böle.yarın doktor kontrolum var bakalım kızım ıcın ne dıycek.bu aralar kımse takılmıyo neden???

Canım çok sevindim güzel bir yıldönümü geçirdiğinize. Eşin gerçekten çok ince düşünceli davranmış ne hoş bir hediye olmuş senin için. Kızlarla babaları arasındaki o gizemli bağlılık daha anne karnında başlıyor demekki ne güzel, Allah kızınızla birlikte daha mutlu bir aile olmanızı nasip etsin. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin kontrolden. Deniz ve Esra bebişlerin aşısı nedeniyle uğrayamıyorlar galiba. Ayy kuzucuklar inşallah ateşlenmeden atlatmışlardır aşıları. Oğlum da sıcaklardan uyuyamıyor bir türlü biz yine Burdur'a annemlere geldik ve dün gece inanılmaz sıcaktı burası. Ömer Çağan 10 dk. da bir uyandı yavrum sıcaktan derin uykuya geçemedi sabaha kadar. Bizden böyle işte sıcakla başetmeye çalışıyoruz.

kızlaarrr nasıl keyifler?
özledim siziiiiopuyorumnanaktan

ebicim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun,nice mutlu yıllara..
2 ağustos da bizim evlilik yıldönümümüzdü:)
ayrı geçirdik eşimle ama yine de beni çok mutlu etti,çiçek yollamış:)

aşımızı da olduk teyzeleri,ateş falan yapmadı çok şükür..çok korkmuştum ama şükürler olsun atlattık..
aşı sonrası yarım ölçek ateş düşürücü şurup verdim,serin tutmaya gayret ettik,soyup yatırdık geçti gitti,darısı diğer aşılara inşallah:) bu arada ateş düşürücü tylol diye bir şurup,eczacı bunu tavsiye etti,epey kuvvetli sanırım çünkü bebeklere yarım ölçek veriliyor,çocuklar içinmiş..ben calpol ya da minoset istedim bunu verdi..
rota aşısı da burda siparişle geliyormuş,p.tesi falan getirtip yaptırayım diyorum,140 liraymış ama burda..

korkunç sıcak burası kızlar,arada esmese dayanılır gibi değil..
sabah erken yürüyüş yapıyoruz kızımla,saat 8de bile sıcak düşünün..
akşamları da en geç 11de uykum geliyor,sıcaktan uyumak çok zor ama sızıyorum çünkü zeynep lal sabah 6 gibi uyanıyor:))

eee sizler nasılsınız,kuzularım nasıll?
ömer çağanımıza ateş yapmış ama çok üzüldüm,kıyamam yavrum
şifa olsun aşılar kuzuma,bir dahaki sefere hiiiç ateş nedir görmesin inşallah..

Amin Esra teyzesi teşekkür ederiz.
Canım çok sevindim zeynep lal'in ateşlenmemesine maşallah kuzuma.
Ah ah burası da kavruluyor resmen.

ohhh ohh masallah bebısler asıları oldu sıfa olsun ıns...bende doktora gıttım bugun kızım 2300 olmus ıyı dedı doktor benımde sezeryan oluyo ve bayram falan gırdıgı ıcın bıraz erkene cekıo doktorum uzman ekip olsun bayramda nöbetciler olur dedi galiba 6 eylul olucak dogum tam 1 ay kaldı kızlar cooook heyecanlı yaaa.zeynep hala fırsat bulamadı heralde bı gelse bıze kızını anlatsa cok merak edıyorum cadıyı...

günaydın canlarım,
sabahın köründe başlıyor sıcak,buzdolabında oturmak istiyorum:))
sabah yürüyüşüne çıktık 7de,millet pazar uykusunda biz sokaklarda:)))
kızım büyüyünce biz de uyuyacağız inşallahD

sıradaki gelsin,sıradaki derken sıra ebime gelmişşşhihoyyyt
1 aydan bir gün yedin bile canım,gözünü aç kapa doğumdasın:))
sağlıkla inşallah..bayram şekerinin en tatlısı sizin eve gelecek desene:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…