Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhabalar..
herkesin keyifler iyi gibi maşallah sizi okuyorum ama bir türlü fırsat bulup yazamıyorum..
herşey yoluna giriyo çok şükür zor günler atlattık ama olsun..
bu arada bende çok tembelim sanırım hiçbirşey yetişmiyor,hele çamaşır hiç bitmiyor..zeynep uyansın yedir,mutfağı topla,yemek yap bol sıvı tüket :))(hehehe)derken zaman nasıl geçmiş anlamıyorum..
zeynebe bebek arabası almamıştım,bu aralar almayı düşünüyorum da tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?
EBİ maşallah seninde çok az kalmış canım hayırlısıyla doğur bakalım:))
DENİZERDO sizinde 40 çıkmış maşallah daha rahat oluyo değil mi 40 çıkınca..bizimde Allah nasip ederse yarın çıkcak..
ESRA sen 40 çıkınca yaptıklarını yazmıştın önceki sayfalara bir bakayım..
hadi allaha emanetolun

masallah zeynoya buyumus sabah yuruyusunde annesıne arkadas oluyomus yerım ben onuu....evett esra benım kızım seker olucak sımdı benı tekmeleyıp bunaltınca bende sıra banada gelıcek dıyorum sen bı gel ben senın poponu kolunu bacagını ısırcam dıyorum :)))) allahım saglıkla geleyım ogunlere ıns...esra bende sezeyan olcam tavsıylerını beklıorum nasıl daha kolay atlatırım?
esra masllah dunyaya gelen buyuyor bak 40 ı cıkıomus bundan sonra 2-3-4 ay derken yası falan allah saglıklı ömürler versin...

Herkese yeniden merhaba, doğum yapanlara gözleri aydın diyorum, inşallah analı babalı büyütürler bebişlerini. Ben de iki hafta içinde doğum yapacağım.Bir konuda çok kararsızım ama. Malum havalar aşırı sıcak yanıyoruz. Peki yenidoğan bebeğimize ne giydireceğiz? Herkes başka bir şey diyor. Bir kısım 40'ı çıkana kadar bebek çok üşür, içine çıtçıtlı body üstüne de uzun kollu tulum giydir diyor, bir kısım tam tersine bebek sıcağı çok sevmez kısa kollu body ya da şu kısa paçalı tulumlar var ya onlardan giydir diyor. Ben daha havalar bu kadar sıcak değilken birinci görüşü dinleyip alışverişimi yapmıştım. Ama şu an bizim evin içi 32 derece falan, kızım yanar gibi geliyor. Doğum yapmış tecrübeli anneler görüşünüze ihtiyacım var, siz ne giydirdiniz? Lütfen acil cevap doğurmadan gidip tekrar alışveriş yapayım:)

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum:) Ben de eylülün ilk haftası doğacak diye hep uzun kollu badiler tulumlar aldım ama havalar böyle giderse ve es kaza erken doğum yaparsam oğlum pişer gibi geliyo

hadi gözün aydın canım benim,nice nice 40lara inşallah:)
40 çıkarma maceranızı sabırsızlıkla bekliyorum:)
biz optimuma kadar 40 taş attık yol boyu hatta birini de optimuma attım,kızım çok seviyor optimumu etkisi var mı bilmem

bebek arabası konusunda çok yazıp durdum bıktırdım ama kraft matrix trio almıştım çok memnunum,gündüz gezintilerinde anakucağı gece uyku saatinde gezersek portbebe kullanıyoruz,aldığım en isabetli şeylerden biri bu arabaymış,kesinlikle tavsiye ederim:)
ebimm,doktorun ve anestezi uzmanın iyiyse sezeryan inanılmaz kolay..hep olumlu düşün,herşey çok kolay olacaktır..
eskiden zormuş sezeryan ama şimdi küçücük bir kesiyle hallediyorlar..
zaten ağrı kesiciler falan da etkili,hiç sıkıntı yaşamayacaksın inşallah..
pamuk şekerimize sağlıkla kavuşunca ağrı sızı falan da duymazsın zaten:asigim:

canım hoşgeldin,sağlıkla kavuş yavruna inşallah..
kıyafet konusunda en doğrusunu senin iç güdülerin belirler zaten kendin bile inanamazsın:)
ama benim ölçüm kendi giydiğimin bir fazlası şeklindeydi..
bebişin göğsü ısı göstergesiymiş,göğsü sıcaksa tamamdır ama çok sıcaksa ona göre azaltırsın üstündekini..
sen söylenenlere bakma eskiler kundaklarmış bile:)
isilik olur çok sıcaklarsa ama ondan önemlisi nasıl alışırsa öyle gidermiş,çok sıcağa alışırsa çok hafif esintiden bile üşür sonra..
bence tek body bile yeter evin içinde ama dediğim gibi en doğrusunu senin iç güdülerin belirler..
büyüklere kalsa yünlere sararlar:) hatta bebekler çok hapşırıyor herkes üşüdü diyor ama bebişler burnunu böyle temizliyor üşüdüğünden değil:))

Cevabın için çok teşekkür ederim, ben en iyisi birkaç tane de kısa kollu paçalı tulum alayım da duruma göre giydiririm artık, yine alışveriş yolları gözüktü bana:)

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ben geldimmmmmmmhihoyyyt

30 temmuz cuma saat 16.22de berenimz dünyaya geldi teyzeleri opuyorumnanaktan
hemen anlatıyım herkes cok merak etmiş bizi opuyorumnanaktan
40 haftam bitti ve hala sancım gelemdigi için ve aynı zmnada bebegimin kalp atısları yavasladıgı ve suyum azladıgı için sezeryan olmak zorunda kaldım..sabah son kontrolüme gittim konustuk doktorumla karar verdik aksam sezeryana girdim kaydirigubbakcemile3
kızım tam 3000 gr dogdu simdi yavas yavas toparlnıyoruz teyzeleri ben uykusuzum yorgugum sadece okdar kaydirigubbakcemile3 ama oda oluyo alısıyosun sikayet etmiyorumm ki zaten bebişin yanında olunca onu öpüp koklayınca gidiyo tüm uykusuzluk bide sana güldümü ohhhh süper oluyo walla opuyorumnanaktan
yalnız daha göbegimiz düsmedi kızımı yıkayamadık ona aklım takılıyo 11 günlük olduk hayırlısıyla bi düsseydi yıkasaydıkta cocuk kendine gelseydi azdan isilik olmaya basladı kuzum :çok üzgünüm:
onun dısında iyiyiz teyzelri gecmişi okudumda az ası olayını anlamadım yapılan tüm asılarmı ates yapıyo cocuga verilcek ilacı her doktr sölüyomu acaba....
abicim seni cok iyi anlıyorum sıcaklar cekilmiyo hele sen daha dogurmdın ama dinlen bol bol cıkma zaten günese...
kıyafet konusundada bende ilk zmnlar üsür diye aldım bi sürü uzun kollu tulum ama giydiremicem hiç birini eger bir aya içinde cok büyümezse belki eylül sonunda flan giydirriim ay okadar aldıghıma yazık oldu yaaa bir haftalık oldu kızım bak bugun kolsuz giydirdim sonra annem geldi bölede olmaz kısa kollu giydir dedi karısıyo zaten herseye deli oluyorum neyse buaralar dıgum yapcak anneler cok uzun kollu almayın sadece 1 hafta anne karnından cıktıktan sonra coocugun ısısının kendine gelmesi sonra kolsuzları kısa kollluaları giydirin gezdirin biz daha dısarı cıkamadık ama evde öyleyiz hevesle alagınızla ve giydiremedignzle kalıyosunuz :çok üzgünüm:

esracım senn cadının masllahı var allahın nazarlardan saklsın bnlerce kez maslllah asısı falan herseyi ii gidiyo masllllhh senn msjını gördm hayatım ama dönemedim cnkü tlfnun sesini kapamıstım cocuk rahatsız olmasın diye bi haftadırda tlfnu bulamıyorum yoksa arıcaktım hep aklımdasın hiç ummadıgım bi yerden cıkcak ama ne zmn nerden cıkcak hiç bi fikrim yok bugn tekrar arıcam heryeri inş bulurum kaydirigubbakcemile3

kızımı ösledinmmmmmmmm ben kacıyorum smdi uyanır zaten benm ufaklık cokkk öpüyorum sizi en kısa zmnda tekrar gelicemmmmm

zeynebimmm ohh sonunda kendi ağzından iyi olduğunuzu okumak çok iyi geldi:)
berenimizi öp kokla yerime..
söyle ona çabuk büyüsün hepberaber gezmelere gitmek için onu bekliyoruz:)
habersiz bırakma biziii..

rainbow canım sen takıl bize elimizden gelen birşey olursa seve seve:)

esraben 40 nız şimdiden hayırlı olsun, biz 40 banyosunda son yıkama suyunun içine 40 taş atmıştık (suyu bebişe dökerken çıkardık tabi), bir de içi boş yumurta kabuğuyla bir tas suyu 10,20,30,40,60,70 çıkmış gitmiş diye üç kez devir daim yapmıştık. Ne garip adetler değil mi? Eşim acayip kızıyor bunlara tabi şamanizmden kalma şeyler bunlar dinimizde böyle şeyler yok yapmayın dedi durdu ama adet işte gizlice yaptık inşallah günaha girmemişizdir.
Bebek arabası için biz baya dolaşmıştık hep markalı şeylere baktık ama sonunda babyhope aldık 3 tekerlekli, çoook hafif ve sağlam (80 kiloluk adam oturdu içine). Bizim için hafiflik çok önemliydi çünkü eşim sık sık yurt içi-dışı iş seyehatlerine gidiyor ben yalnız olunca hem bebek hem araba taşımam çok zor olur diye hafif ve kolay açılır bir araba aradık hep. Şimdilik çok memnunum tek elle açabiliyorum, tek dezavantajı tek yönlü olması ama tavsiye ederim.
Rainbow ve atk havalar çok sıcak ama yenidoğan bebek biraz zor ısıtır kendini en azından uzun kollu zıbın ve patikli alt giydirebilirsiniz, bir süre sonra siz anlayacaksınız zaten bebeklerinizin ihtiyacını ve ona göre giydirmeye başlayacaksınız, hastaneden çıkarken doktorunuza da sorarsınız mutlaka ama kısa kollu giyemezler hemen bence. İnce zıbınlar ideal olur derim ben.
oy oy taze anne zeynebim gelmiş. Yavaş yavaş alışacaksın canım, zamanla uykular da beslenme de düzene girecek inşallah, en tatlı zamanları gelecek yavrunun, karşılıklı agulaşmaya, dil çıkarmaya başlayacaksınız. Tadından yenmiyor valla. Göbeği bugün yarın düşer fıstığın yıkanır rahatlar inşallah. Sen ılık nemli bezle sil hergün isilik olmasın yavrum. Evet anneler, kayınvalideler bu dönemlerde herşeye müdahale ediyorlar, idare ediyoruz mecbur kötükedihüso
EBİ sayılı gün çabuk geçer az kaldı az, ah ah gerçi bu günler sana hiiiiç geçmez.

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim doğumum 22 Ağustosta, yani 10 gün kadar kaldı ama hanımefendiden tık yok:) Normal doğum istiyorum ama doktorum 20 Ağustosta izne ayrılıyor, bakalım nasıl olacak? Her şeyde bir hayır vardır artık....

oh oh oh taze anneler tesrif etmıs masallah zeyneb bereni kucagına aldın daha buralara ugramak yok tabii bizden daha cazip gelio o ayrı bi konu ama arada bizi habersiz bırakma...valla bebek gıydırmek tam bır muamma konusu benımde 6 eylul olarak kararlastırılan dogumda havalar nasıl olcak bılmıorum heralde 38 i bulmaz ama sıcaklık ama yıne 33 cıvarı olur ben yınede uzun kollu tulum falan gıydırırım gıbıme gelıo belli olmaz bugun hastane cantasına koycagım kızımın cıcılerını yıkadım bıraz abarttım heralde 3 takım 1 tulum koydum ben aslında aldıgım hastane cıkısını koycaktım kayınvalıdemde bı hastane cıkısı alınca onunda gonlu olsun dedım ama ben ılk kendı aldıgımı gıydırcem cunku o organık boya falan kullanılmamıs krem rengı.bende artık gun saycam 26 gun kaldı bı terslık olmazsa artık 1 aydan az...ama enguzel mayıs hazıranda doguruluyo bence bı daha hesaplayıp denk getırmeye calıscam :)))) bu sıcaklar zorrrrr neyse coook konustum yıne opuyorum herkesi...

Kızlaaaarrr nasılsınız??Valla okuduğuma göre herkes bayağı iyi maaşallah:))Zeynepcimmm bebişin hoşgeldi canım tebriklerrrr sağlıklı olmanıza çooookk sevindim Allah uzun ömürler versin tatlı kızına:Saruboceqarısı da başımıza:))Ebicimm ne güzel bitirdin sayılır valla 1 aydan bile az kaldı:))Sağlıkla gelsinler inşaallah..Senden sonra sıra bana mı geliyor neeee??kafamçokkarıştıBu arada ben de 3-4 takımkoymayı düşünüyorum bebişe iyi yapmışsın bence..Az olup da lazım olduğunda bulamamandan iyidir boşver:)) Gecelik takımı aldım ben..Normal doğum gibi görünüyor şimdilik dönmüş bizim oğlan:))iki gecelik yeter mi acaba emin değilim...Bu arada bugün kontrole gittik biz de teyzeleri kuzucum yüzünü göstermedi ama iyiymiş çok şükür..1650 gr olmuş büyümüş meleğimmhihoyyyt Bebişimiz iyi de benim başım sıcaklarla dertte valla...Ellerim ayaklarım çok şişiyor uyku yok.. hele dışarı çıkmak işe gitmek ölüm bu sıcaklardaAllah yardımcımız olsun sabredecez artık napalım...Bebişlerimiz sağlıkla gelsinler de gerisi çekilir bencekaydirigubbakcemile2 Ayyy ne çok konuştum çenem düştü benim de...Bebişlerinizi koklayın benim için kızlaarrropuyorumnanaktan

Canım iki gecelik yeter ben de normal doğum yaptım zaten altında hasta bezi oluyor çok kirlenmiyor geceliğin. E inşallah normal doğum olursa bir gece yatarsınız zaten fazla ihtiyaç olmaz.

valla sıcaklar geldi gitmek bılmıor benımde derdım aynı sısıyorum artık ayaklarım mutemadıyen sıs ınmıyor bıde ellerım basladı cok guzel oldu neyse az kaldı dayancaz sonu guzel ıns onu dusunerek rahatlatıyorum kendımı....

Canlarım merhabaaaaaaaaaopuyorumnanaktan

Giremedim ne zamandır malum Poyraz gibi bir yaramazla hiçbir iş yetişmiyor :) Şaka bir yana bebek büyütmek gerçekten zor bir iş. Zamanla ustalaşılıyor ama o zamana kadar da bir miktar yıpranıyorsun. Neyse canları sağolsun kuzucuklarımızın. İyi ki varlar...

Biz yine sıkıntılı bir dönemdeyiz. Eskişehir ve İzmit seferindn sonra ben rahatsızlandım. Sağ göğsümde öyle bir ağrı vardı ki tarif edemem. Önceleri, Poyraz'ı sağ omzumda taşıdığım için olduğunu düşündüm ama 3 gün sonra elime ciddi büyüklükte bir kitle gelince hemen doktora gittik. Mastit olmuşum yani göğsümde süt birikmesi olmuş ve iltahaplanmaya başlamış. Hemen antibiyotiğe başladık ve doktor her emzirmeden sonra göğsümü sağmamı söyledi. O gün uyguladım ama akşama ateşim tavan yapınca bütün geceyi soğuk suyun altında geçirdim titreyerek
Sabah soluğu genel cerrahta aldık. Kitle 7 santim olmuş ve kullandığım antibiyotik yetmemiş. Hemen iğne yaptılar ve göğsümü sağdılar ama ben şok oldum. Sütüm nerdeyse yok denecek kadar azalmış hem de iki göğsümde de
Her emzirmeden sonra iki göğsümü yirmişer dakika sağmamı ve sıcak havlu ile sarmamı önerdiler ve yine antibiyotik verdiler.
Son birkaç gündür Poyraz memedeyken ağlıyodu ama ben gazından olduğunu düşünüyordum meğer süt az geliyormuş. Nereden bileyim sütüm o kadar fazlaydı ki hep hiç düşünemedim dilinden de anlayamıyorsun ki bebeğin
3 gün antibiyotikten sonra sütün iyice azaldı. E o kadar yoruluyordum ki emzir, sağ, sıcak uygula, altını temizle ve tekrar emzir, sağ,...
Tekrar genel cerraha gittik sütümün azaldığını söyleyince antibiyotiği kesti zaten kitle de küçülmüştü çok şükür. Yeni bir çocuk doktoru bulmuştum Lokman Hekimde çok tatlı, ilgili ve iyi bir doktora benziyor. Hemen ona gittik. Poyrazmını tarttılar zayıflamış kuzum ben fark ediyordum zaten ama elden ne gelir
Doktor bana baktı ve "bir haline bak kendine ne yapmışsın" dedi. Haklıydı yorgunluktan, stresten ve üzüntüden mahfolmuştum. Önce benim dinlenmem ve moralimi yükseltecek şeylerle ve bebeğimle ilgilenmekten başka hiçbirşey yapmama gerektiğini söyledi. 3 saatte bir emzir, 60 cc'lik mamayı hazırla ve emzirdikten sonra ver içebildiği kadar içsin ve gece kalkma eşin kalkıp bebeğe mama versin dedi. Bir kez mama verdim, mama yerine dondurucuya koyduğum sütlerimden verdim ve sağ göğsümü sağarak günlük biriken sütleri kullandım takviye olarak. Gece dinlenmek gerçekten iyi geldi şimdi biraz daha arttı sütüm çok şükür. Eskisi kadar yok ama Poyrazıma yetiyor neredeyse
Bir de oğluşum biberona alıştı biraz memeyi reddetmiyor ama süt az gelince sinirleniyor, bırakıyor. Çok şükür bugün daha iyiyiz. Gerçi kullandığım antibiyotik beni de kuzumu da çok etkiledi, oğluşum çok kötü ishal ama geçecek inşallah.
Gerçekten zor bir durum kızlar ya hem mastitin inanılmaz ağrısı, hem kuzumun aç kalması, ağlaması, hem insanın sütünün kesilerek kendini yetersiz hissetmesi, anne sütünün öneminin vurgulandığı reklamlar falan derken psikopata bağladım. Gün boyunca oğluşumun çişli bezlerini sayıyorum doyuyormu ki diye :)

Neyse inşallah bunu da atlatacağız Allahın izniyle ama bu olay bana kesinlikle şunu ispatladı ki NAZAR VAR VE BEBEĞİ DE ANNEYİ DE MAHFEDEBİLİYOR!
Poyrazımın kilo alımı çok iyiydi, benim de sütüm gerçekten çok fazlaydı. İyi ya da kötü niyetle insanların nazarı deyebiliyor işte. Bundan sonra çok dikkat edicem, bebeğimi kimsenin yanında emzirmiycem ve kaç aylık dediklerinde olduğundan fazla söyleyeceğim :) Bu sözleri sarfedeceğim aklıma gelmezdi bile ama hayat işte :)

Bizden haberler böyle işte kızlar. Annelik mükemmel bir duygu hala Poyrazın benim bebeğim olduğunu düşündükçe öyle gururum okşanıyor, öyle mutlu oluyorum ki anlatamam. Gerçi anne olanlar bunu iyi bilirler ama günü yaklaşanlar da yakında ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar inşallah.

Geçenlerde Ankamall ve Optimuma gittik. Oğluşum gezmeye alıştı artık, karnı toksa ve gazı yoksa çok eğleniyor gezerken Oğluşuma şort tişört takımlar ve ayakkabı aldık gerçi biraz büyük geliyorlar ama önümüzdeki ay daha iyi olurlar heralde :) Özellikle LC'de ve Palyaço'da çok güzel şeyler ve iyi indirim var.

Zeynepcim Berenimiz iyiymiş çok şükür Allahım sağlık versin ikinize de. Nazarlardan korusun sizi

Ebi ve Çekirdek sizden de yakında güzel haberlerinizi bekiyoruz. Anneliği tatmanıza az kaldı... Aman sıcaklara dikkat kızlar şakaya gelmez tansiyonunuzu da kontrol edin arada bir. Sorunsuz bir son dönem ve doğum geçirirsiniz inşallah.

Esracım nasılsın? Zeynom nasıl? Biz dün ikinci ay aşılarımız olduk biraz huysuzlukla atlattık çok şükür ilk günü. Sizin de iyi geçmiş maşallah kuzuma hihoyyyt
Ne zaman dönüyorsunuz canım alıştınız oralara heralde :) Annen de bırakmıyordur değil mi? Ama doya doya sevsin torununu annen de. Benden de selam söyle olur mu?

Şimdi kuzucum uyandı, emzirme vakti geldi:) Dünyada bundan daha güzel bir duygu yok...

Hepinizi kocaman öpüyoruz oğluşumlaopuyorumnanaktan

deniz masllah poyraza ama nazar hak coook dıkkat et canım cok gecmıs olsun bazen kotu nıyetlı ınsanlara karsı dedıgın gıbı davranmak gerekbılıo hamılelıktede dogumdan sonrada sorulunca cok ıyıyım falan demıcen kucukte olsa bı sorun söliyip ıdare edıyoruz falan dıycen :))) mecburen...
bızımde oda takımımız geldı önceki gun dunde sıldım sırkelı suyla ama hala kokuyo heralde 1 hafta havalansa ancak gıtcek kokusu neyse bugunde nst ye baglandım sukur bı sıkıntımız yok ama artık ellerımde sısıyor sabah uyusuyo doktor normal dedı zaten sıcaklarda ömrümü yediiii....
kızlar yok bıkac gundur ama artık gelın yaaa sonrada ben dogurcam ben gelmıcem (((

Deniz Merhaba
Yazdıklarından çok duygulandım.Biz oğlumla Allah Kısmet ederse 2.5 sonra buluşacağız.
Şimdiden çok hevesleniyorum.Onu kucağıma almak koklamak işte bu benim oğlum demek için sabırsızlanıyorum.Allahım inşallah sağlıkla kısmet eder o günleri görmeyi.
Yorgunluk stres üzüntü hemen sütü keser diyorlar ama nasıl engel olacağız süt kesilmeden nasıl bunlarla başa çıkacağız bilemiyorum.
Nazar da oluyor.Hadi bakalım başet de göreyim...
Çok zor çook.
Allah hepimize kolaylık versin.
Ben şimdilik hastane çıkış takımı birkaç zıbın tulum falan aldım.
ilk önce bunları çıkrıkçılardan aldım.
sonra Etlik CA dan eşim dayanamadı tulumlar bir de güzel süveter aldı.Çok hevesliydi müdahale etmedim.
Daha yatağını büyük parçaları almadık.
6.5 ayımızı bitirdik.bir iki hafta sonra belki çıkıp park yatağını alacağız.
heyecan yaptım yazdıklarını okuyunca
seneye bu zamanlarda miniğimle birlikte bizde alışverişe çıkarız ne güzel...
sana ve Poyrazına nazarlardan uzak güzel sağlıklı güzel günler diliyorum
Kendinize iyi bakın

denizim çoook geçmiş olsun canım,okurken içim gitti..
allahım beterinden saklasın..neyse ki hemen doktora gitmişsin,ihmal edince cerrahi müdahale gerekiyormuş mastit ilerleyince..
bilinçli olmak ne güzel şey,doktora gidecek kadar akıllı olduğumuz için şanslıyız..eskiden canı bişi çekti ondan şişti derlermiş,o acıyı çekermiş anne..

poyrazım da hem meme hem mama desteğiyle hemencik toparlanır eminim..
allahım nazarlardan korusun yavrumuzu..okuyorsundur ama yine söyleyeyim bolca felak,nas ve ayetel kürsi oku nolur..allahıma emanet kuzularımız..

biz de haftasonu geliyoruz ankaraya,bizimkilere kalsa bırakmazlar:) eşime de yazık akşama kadar oruç tutup evde ıvır zıvırla geçiştiriyor üzülüyorum..gelip al dedim hafta sonu..

bu arada 2 gün önce mevlütümüzü yaptık,90 mevlüdü oldu:)))
ayy zeyno hocaya bakıp bakıp gülüyordu,millet gülmemek için zor tuttu kendini:))
çok güzeldi hele en son bir bebek ilahisi okundu annemle ben başladık ağlamaya,çok duygusaldı..

vee son bombam zeynom denize girdi dün teyzeleri:))
çok sevdi,kurbağa gibi çırpıntı:))
eve gelince yarım çay kaşığı ateş düşürücü verdim ama,tırstım hasta falan olur diye:)

tam alıştı buraya bu sefer dönüş zamanı geldi,şaka maka 1 ay kaldık:)
teyzesi bakıyor tüm gün ben dinleniyorum ama dönünce yine kalacağız başbaşa..

bizde haberler böyle..

ebicim sana da allahım kolaylık versin,son zamanlar için fazla sıcaklara denkgeldin:)
doğumdan sonra bu gunleri hiç hatırlamayacaksın bile:)

sinemse sen de hoşgeldin canım:)

mastit çok zor gerçekten bende ilk ayımda süt birikmesi olmuştu ama daha önceden bildiğim için hemen müdahale etmiştim, ılık su ile masaj ve sağmayla geçmişti. ben sütüm artsın diye ısırgan otu çayı ve rezene içmiştim. çokta faydasını gördüm. ama şimdi sıcaklardan içemiyorum valla. ayın 17. sinde bizim de 4. ay aşılarımız var, birde rotavirüsün 2. dozu ateşsiz ağrısız atlatsak bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…