Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Denizim canım hoşgeldin. Zor zamanlar atlatmışsınız, Allah beterinden korusun, bununla gelmiş geçmiş olsun inşallah. Poyrazımız hemencecik eski formuna kavuşur, toparlanır sen hiç merak etme annesi. Sütün için en iyi yöntem sık sık sağmak, zamanla artacak göreceksin. Ayrıca ısırgan otu çayı, maden suyu öneririm. Anne olunca insan gerçekten çok hassas oluyoır bebeği konusunda ama çok kafaya takmamaya çalış moral sütü önemli ölcüde etkiliyor çünkü. Bak zaten toparlanmaya başlamışsınız, olumlu düşün, Poyraz doyuyordur merak etme.Doymasa durmaz zaten. Sen de zamanla onun ağlama şeklinden neyi olduğunu anlamaya başlamışsındır, baktın doymadı mama miktarını azıcık artır ya da sağdığın sütten biraz daha fazla ver. Esra'nın da söylediği gibi felak,nas oku sürekli. Ahh hakikaten bebeğini emzirmek ne acayip bir duygu öyle, tarifi imkansız.Allah'a çok şükür bize bu günleri gösteriyor. İnşallah tatlı hamişlerimizde bu mutluluğu yaşayacaklar, az kaldı.

Ebicim o koku bir hafta değil neredeyse 1 ayda zor çıkıyor, ben odanın camlarını hiç kapatmadığım halde epey uzun sürmüştü kokunun gitmesi. Nst de başlamış, ben her nst de çok heyecanlanırdım, bebişin kalp atışlarını takip etmek hareketlerini saymak falan acayip heyecanlandırıdı beni.

Esram demek dönüyorsunuz artık. Hem senin hem de annenler için zor olacak, iyice alıştınız tabi. Zeynepcim de alışmıştır annenlere. Küçük prenses denize de mi girmiş, oy kim bilir ne tatlı olmuştur suda Zeynep Lal, öp onu benim için annesi. Biz de 1 haftadır annemlerdeyiz hafta sonu da eşim de gelecek 1-2 hafta da onunla kalacağız. Eylül 1'de zaten okul açılıyor, Ankara yooları gözükecek bize de. Ben de çok rahatım burada genelde annem ve kardeşim ilgileniyor Ömer Çağan'la ben de dinleniyorum bol bol. Ankara'ya dönünce hem iş hem bebek nasıl olacak bakalım. Esracım mevlütünüzü de yapmışsınız, hayırlı olsun.
Biz de öpüyoruz hepinizi oğluşumla.

esra sonunda tatılı bıtırıyosun kıskandım valla ohhh dogurdun bıde tatılı bıle yaptın :)))zeyno bide denize mi girmiss ben onu yerım yerım sımdı enguzel zamanları ele gelır o tam ısırmalık yemelık :)))
valla kızlar bu sıcaklar böle devam edecekmıs bıraz daha ıns logusayken normale donerde ozman rahatlarım herkes ozamanda cok zor oluyo dıyo emzırmek ve sıcak ölduruyomus ınsanı bakalım artık kısmettt...odanın kokusu cıkmazsa nasıl yerlestırcem ben kuzumun esyalrını?napsam kı?neyse 1hafta 10gun beklerım artık bakalım gececekmmı...

canlarımmm ben geldimmm :)))

öncelikle denizcim cok gecmiş olsun kızlarında dedigi gibi takma hiç biseyi senn moralinn bozuk olması sütten oglusuna gecer sen iyi olki oda iyi osun bak iilesmeye baslamsınız bile masallahhhhhhhhhhhh.buarada nazar konusunda haklısın benm annede beni cileden cıakrıyo herseyiş sölüyo millete söleme degim halde noclakki diyo hem süt sölenmez diyo hemde konusup duruyo yok sezeryanı söle oldu su böle oldu bogacamen bu kadını ki cok sükür gelmiyo artık en fazla bi hafta dayanabldm snunda birbirimize girdik zaten bi yemek yapıyodu bi kac kerede ütü yaptı onun dısında oturuyo aksama kadar onun için dedim gekme artık az daha gelse ben iice psikopata baglardım heralde neyse sen bol bol ayetel kürsi fatiha felak nas bide elemneşrah oku oda rahatlatırmıs cocugu her sevişinde masllah barekallah de anne babanında nazarı degermiş allah nazaardan kem gözlerden korusun bebeişlerimzii inşşşşş her kucagına alısında koyususunda besmele cek falan yane bide moralini yüksek tut cok öpüyorummm

ebicim odanın kokusu 1 ayda cıkmıyo evet ben sinşr krizi gecircektm nerdeyse odanın önnden her gecişimde aldıgımız adam saymadgım kalmadı resmen sıkmadıgım parfm oda spreyi kalmadı ama yok kapı cam acık zaten sürekli 1 ay kendi esyalarımı dizdmki benm esyalar alsın kokuyu gecsn diye ama yok ama sonra halısı geldi falan derken azaladı kokusu kapılarda acık 1 ayda gecmiş belkşde ondan sonrada gecti gibi ama dolabın içinde hala az koku var gibi sen bol bol havalandır cnm sennde az kaldı inşşşşş cn m benm cok öptm senidee

xaracım geldm cnm burdayım :))) kızımı uyuyttum temzilik yaptım uyandı tekrara emzrdm uyuttum dedm az kızları haberdar edym kendmden dedm hemde yoruldum oturdum birasdan gidip ütü yapcam sonra kızım uyanır zaten :)

esrammmmmmmmmmmm ay tlfnu bulamdım hala eşim dedki sana yeni tlfn alcam kaydirigubbakcemile3
senn kızını yerm ben masllah kuzumuza denizede girmiş ohh allah nazardan saklasın cnm benm sedne iyisin zeynoda iyi cok sevndm
ee dönn artık baasıda öslemiştir kızınıopuyorumnanaktan
benmki az toparlansın hemen gün baslatcam zaten kaydirigubbakcemile3
zeynoyu öp benm yerine senide öpüyorum cnm en kısa zmnda görüsürüz inşşşşş

zeyneb masallah sana ev islerine bile gırmıssın demekkı artık ıyıce alıstınız bırbırınıze masallah artıkherseyı kızına gore planlıycaksın uyudu uyandı acıktı derken allah kolaylık versın nazarlardan korusun.benım de 20 gunum var son anda kızım donmezse öle gorunuyor...ayy artık bıraktım odayı kendı halıne havalnıyor heralde en son odasını yerlestırcem bu gıdısle öle hersey dandini ortada duruyor hep gözüme batıyo ama napıyım bıraz daha beklıcem dun annemle kızımın yatagına uyku seti aldık eksıklerımız bıtıyo cok sukur bıtek sallanan besık ıcıne eksık kaldı onuda ıstedık özelcan getırcek ıns...
esra valla yazık senın kocana adam hem sensız hem kızı yok artık limittedir.nasıl özlemıstır kuzuyu.heralde donmussunuzdur ankaraya sımdı bıde yol saskınlıgı olur sende dınlen de gel sende burası coook sakın bı topık oldu :)))

Hoşbulduk arkaaşlar.Hepinize teşekkür ederim.
Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın.
Bu hafta sonu Özelcanın Acitiydeki yerine gittik.Niyetim internetten gördüğüm beğendiğim park yatağı yakından görebilmekti ama olmadı.mağazalarında yoktu.Ulustaki yerlerinde görebilirmişim.ama orayada gitmiştim çok kalabalık tıkış tıkıştı içim daraldıgından birşeye bakmak bile istememiştim.Yine oraya gitmem gerekecek sanırım.
Sitelerde park yatak satan yerler varmıdırki orayamı gitsem...
Kraft504 park yatak almayı düşünüyorum.Şimdilik ona ayrı bir oda yapamayacağım belki seneye...şimdilik kendi odamıza park yatağını koyacağız.

kıslaaarrrrr selammm pek nete giremiyorum artık antalyaya taşındım iş dolayısıyla ve 1 hafta oluyor işe başladım. bebeme annem bakıyor. dünde 40ımız çıktı. öpüyoruz hepinizi. geçmişi okuyamadım umarım iyisinizdir.

canım kraft 504 ü BEBEĞİM mağazasından aldık biz,fiyatı 215 liraydı. balgatta, cepada ve galeriada var bakmak istersen. Bu arada o yatak kapılardan geçmiyo haberin olsun:) Ama bebiş için oldukça geniş. Ha bi de titreşimi bi işe yaramıyo

gull hadi hayırlı olsun ne guzel tek emanet edebılecegın kısı bakıyo oglusuna.arada ugra ama hepten bırakma bızı...
sınemse ben sıtelerde park yatak satan bıyer hıc duymadım.e-bebek ve bebegim e bak bide jokerde falanda bazen uygun fıyata dusuyo takip etmek lazım kolay gelsin...

Teşekkür ederiz teyzesi.
Canım hayırlı olsun oda takımınız. Bütün mobilyalar bir süre kokuyor ama senin doğumuna kadar yeterince havalanır bence. Azıcık koku kalsa da o da çocuğa zarar vermez zaten. Bu sıcakta her yerin şişebilir :) Tuzlu suda beklet bir süre rahatlarsın canım. Allah yardım etsin.

Merhaba SİNEMSE
Az kalmış kuzunla kavuşmana. Tabi senin için az değildir bu süre :) Telaşlar başlamıştır. Bebeğin sağlıkla doğar inşallah. Süt işi gerçekten sıkıntılı ama herkes için geçerli değil bu durum. Hiç sütü gelmeyen de oluyor, benim gibi gelip de azalan da oluyor, senelerce kesilmeyen de oluyor. Allahın işi işte canım ya. Ama moral ve uyku sütü çok etkiliyor gerçekten. Yine de sen şimdiden düşünme bunları. Herşey güzel olacak inşallah :lepi:

Ne güzel alışveriş başlamış. Nasıl mutlu oluyor insan doğacak bebeğine bişeyler alırken, onları giyeceğini hayal ederken değil mi :)

Seneye kalmaz miniğinle alışverişiniz umarım :) Zaten bekleyemezsiniz o kadar süre dışarı çıkmak için :)

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Yardıma ya da desteğe ihtiyacın olduğu her an burdayız bizopuyorumnanaktan

Esracım canım merhaba. Valla üfürükçüler gibi bütün gün okuyorum nerdeyse :) Şaka bir yana okumak lazım gerçekten her durumda. Ufacık kuzucuklarımız iyi ya da kötü tüm enerjilerden etkilenebiliyorlar.

Oy yerim ben senin yaramaz kızını yaaaa... Geç olsun da güç olmasın bak ne güzel mutlulukla anlatıyorsun mevlüdünüzü.

Nasıl heveslendim bilemezsin canım. Babasının da en büyük hayali Poyrazımı denizde kolluklarla debelenirken görmek :) Bu sene kısmet olmadı ama inşallah seneye doya doya yüzeriz oğluşumla :)

Kendine ve kuzucuma iyi bak annesi
Çok öpüyorumopuyorumnanaktan

Gerçekten zor oluyormuş. Esranın da dediği gibi eskiler böyle olunca bişey canı çekti deyip canının çektiği şeyi göğsüne sürüp mastitin geçmesini beklerlermiş. Güler misin ağlar mısın işte :)

Beni de ılık su, masaj, sağma ve ilaçla geçti. İnşallah bir daha olmaz. :Saruboceq:

Ben süt için her gün humana süt çayı, milupa rezene, rezene,ısrgan,ıhlamur,anason ve kimyon karışımı çayı ve ortalama 4-5 litre su içiyorum. Yni günde yaklaşık 6-7 litre sıvı tüketiyorum. Bazen kendime inanamıyorum :) Biraz biraz sütüm toparladı gibi. Allahım bu çabalarımızı sonuçsuz bırakmasın:Saruboceq:
Biz de rota virüsün 1. dozunu yaptırıcaz. Her aşıda içim gidiyor kendime gelemiyorum bütün gün
İnşallah sıkıntısız geçer gider tüm aşılar...:Saruboceq:

Çok teşekkür ederim canım. Poyrazım yavaş yavaş toparlıyor ama sıcaklardan mıdır nedir çok kısa süre emiyor, tabi bir de karın gurultularımız emmemizi bölüyor Geçecek inşallah hepsi. Allahım daha büyük sıkıntılar vermesin. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama pek başardığımı söyleyemem canım. Tıbbi bir desteğe ihtiyacım var sanırım Dün moral olsun diye kuaföre gittim tam 6 ay sonra :) Son iki yıldır simsiyah olan saçlarımı kestirdim ve pilatin röfle yaptırdım tekrar. Şu anda yeni halime alışmaya çalışıyorum. Tabi oğluşum da alışmaya çalışıyor :)
Kuaförden çıkarken gayet mutluydum ama Poyrazımı almak için kayınvalideme gidince saçım ile ilgili çirkin ve terbiyesizce yorumları ve 2 aylık bebeği ona bırakıp kuaföre gitmeme dair laf çarpmaları sonucunda sinirden ve üzüntüden mahfoldum diyebilirim.
Neyse işte insanlarla geçim zor zanaat :)

Hoş geldin canım.
Söylediklerini yapmaya çalışıyorum zaten canım inşallah iyi olacağız.
Benim kayınvalidemle yaşadıklarımı sen de annenle yaşıyorsun hep :) Ben 15 gün sabredebilmiştim. Sonra kuzucuma kendim bakmaya karar verdim ve kesinlikle verdiğim en doğru kararlardan biriydi. Sen de iyi karar vermişsin canım. Ev işi ve bebek bir arada zor oluyor ama kafan dinç olsun yeter. Bebişinle iyi vakit geçirmeye çalış canım ev işini çok abartma, öyle yada böyle yaşanılıyor evde ama bebişinin bu günleri bir daha gelmiyor. Her fırsatta dinlen, bol bol uyu. Gerçi ben de pek yapamadım bunu ama şimdi kendime çok kızıyorum uyumadığım her saat için :)
Ben de çok öpüyorum canım seni de Berenimizi deopuyorumnanaktan

oyyy oğlum 4. ay aşılarını oldu. ilk başta bi şey yoktu ama 2 saat sonra hem can ı yanmaya başladı hem ateşi çıktı bücürümün. calpol verdim emzirdim uyuyooo. Haftaya da hastaneye kontrole gidip rotavirüs 2. dozu yapılacak sonra 2 ay rahatız...

Denizcim sen niye takıyorsun kayınvalidenin sözlerini, boşversene, konuşsun dursun, aldırma. Zaten hassas bir dönem geçiriyorsun, neden seni üzmesine müsade ediyorsun. Eminim çok da güzel olmuştur saçların, öncelikle sen sonra da eşin beğendikten sonra kaynanan çatlasınnaniknanik[/COLOR]

ademir geçmiş olsun canım, bizim de 2. ay aşılarımızdan sonra ateşimiz çıkmıştı, sabaha kadar nöbet tutmuştum başında. Günde 4 kez saat aralıklarını açarak calpol verebilirsin canım. Yavrum benim, inşallah kolaylıkla atlatır bu geceyi, ağrısı ateşi pek olmaz.

kızlar yaaaaaaaaaaaa boshayallersmile
benm kuzumun göbegi hala düşmedi yıkayamadık kızımı bi türlüsenağlama koktu cocuk resmen kaydirigubbakcemile3 gerci hergün sampuanlı suyla siliyorum ama olsun bi yıkansydı kendine gelirdi yavrumboshayallersmile
pzrtesi yani 18günlükken üstü düştü bugn 20 gnlük olduk hala tamamı düşemedi siznkilerde böyle 2 parca halindemi düşmüştü:uhm:
masallh esranınki 6gnde düşmştü ne güsel her acıdan masallh barekallh zeynoya allh nazardan saklasıh:Saruboceq:
bide denzcm cidden uyku sütü etkiliyo aksmları esim sen yat ben bakarım diyo sagolsun dün beren hanımı uyutrkn ben uyudum resmn minik kusum uymamk için direndi resmn esimde sen yat hadi dedi sagolsn 4 saat faln uyumum nasıl oldysa kızmda 3 saat uyumus tabi okadar uykuszluga sonunda dayanamadı sızdı kaldı yoksa uyucagndan degilkaydirigubbakcemile3 bende uyudumya sütümn sagoldgı hissettm ciddn dnlenmk iyi geliyo cnm
ebicm sende yerlestr esyaları gecer zmnla kullndıkca inşşş
esramında sesi cıkmıyo tatil sonrası toparlnmaya calısıyodr cnm benm opuyorumnanaktan
hmm birde yeni bi arkads gelmiş ismini unuttum :kedi: hosgeldn cnm aramızayerimseniben
canlarım hepinizi ve bebişlernizi koccamn öpüyorumopuyorumnanaktan bu sıcaklarda kendnze ve bebişlere dikkt edinnnnopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

calpolü 2. ay aşılarımız zamanında almıştık zaten. geceyi ağrısız ateşsiz geçirdik ama başka şikayetimiz oldu. dün demir damlasına başladık şu bizim hamileyken kullandığımız ferro sanol mudur nedir ondan. annnammm oğlan bi kustu bi kustu. garibim hayatında ööle kusmadığı için şaşırdı kaldı, bakıyooo bööle şapşal şapşal. neyse dr umuzu aradık vermeyin dedi. yan etkisiymiş. belki damlayı değiştiririz...

ATK teşekkür ederim.Kraft 504 veya graco nun yeni modeli arasında karar verememiştim.Graco çok sağlam görünüyor ama kraft gibi altında fermuarlı açılabilen bölümü yoktu.O yüzden krafta karar vermiştim.Sağlam uzun süre kullanılabilir olmasını istiyorum.Daha ucuza cicili bicili ürünler var ama kullanılan malzemeleri pek beğenemedim.
Teşekkür ederim dediğin yerlere bakarım.

EBİ26 e-bebektede stoklarda kalmamış.Ama diğerlerinede bir bakayım.Teşekkür ederim.Sizin oda takımınız da hayırlı olsun.Sağlıkla huzurla kullanmanızı nasip etsin Allah.

DENİZciğim saçların eminimki çok güzelolmuştur.Güle güle sağlıkla kullan.Kayınvalideler bir tuhaf görümceler bir tuhaf.Onların dediklerine aldırmamayı ögrenmek gerekiyor sanırım.Kendine bakıp moral bulacaksın bu senin en doğal hakkın.

Kendinize iyi bakın görüşmek üzere...

HAYATIM NİYE YIKAMIYOSUN. AL 10LİTRELİK HAZIR SU. SUYA GÜVENMEDİĞİM İÇİN VE DAHA GÖBEĞİ DÜŞMEDİĞİ İÇİN DİYORUM HAZIR SUYU. YIKA BİŞEYCİK OLMAZ. SONRA HEMEN GÖBEĞİNİ KURULA BİRAZCIK BAİKONLA SİL KAPAT BİŞYECİK OLMAZ. BU SICAKTA YAVRUM RAHATLAR:CüvCüv:

bazı doktorlar göbeğin düşmesini beklemeye gerek yok diyoo baxzısı düşsün diyo, sen kendini dinle... ve çoookkkk sıcaaakkk

denizz askolsun sen nıye takıosun yaaa agzı olan konusuyor sen begendıkten ve esın begendıkten sonra ona pek guzel seyler dusmez yaniii ayy hıc dusunmuyomu yaa bu kız emzırıyo bıde en önemlisi dogumdan sonra kadınların enzor zamanları logusa sendromu 6 ay gecmeyebılıyomus dıkkat et kendıne sen ıyı olcan ki oglusunda ıyı olsun canımm....
ayyy kızlar bebısler dogunca bıde bu kısım var heralde ben cocuk agladıkca aglarım kuzulara kıyılmaz ki neyse sifaa olur ıns...
zeyneb yıkasana bereni ay kokar cocuk bu sıcakta bunalır benim arkadasımın annesi hic beklemez dusmesını gun asırı yıkar cocukları hıc bıseyde olmuyo arkadasın dedıgı gıbı bıraz batıkon sur bısey olmaz allahın ıznıyle...

canlarımmmm,özledim siziiiopuyorumnanaktan
tatil dönüşü sendromundayız ana-kız:)))
ev çal çal oyna:)) ayyy temizlik için 5 kişi bulsam zor biter
eşim sağolsun 1 ay boyu süpürmemiş bile:))

zeynom alışmaya çalışıyor,unutmuş evi:)
bir de benim pc çöktü,evde bi pc daha var akıllara zarar,sayfayı açana kadar çatlıyorum:) şimdi eşiminkine el koydum yazayım diye:) ayy görgüsüzlüğün gözü kör olsun :))))

denizim yeni saçların süper olmuştur eminim,güle güle kullan..
kayınvalideni takma çünkü hem genç hem güzelsin,oğlunu aldın yetmedi,bir de çocuk doğurdun üstelik onun doğurganlığını kaybettiği bir dönemde:) seni kıskanmasın naapsın kadın:)
sen ve kuzucuğum iyi olsun da gerisini boşver..

ebim geri sayım başladı mı ne kaydirigubbakcemile3

zeynebimmm,yıkamak göbeğin düşmesini geciktirir diye yıkama diyorlar aama 15 günü geçince düşmezse k vitamini veriyorlarmış bebişe,doktoruna danış istersen..
belki çok küçük bir önlemle hemen çözüm bulursunuz..yavruma yazık sıcakta..
aman allahım başka dert vermesin,göbüşünüz düşer nasılsa:) hatta piercing bile takarsınız

ee herkesin keyfi yerinde anlaşılan,o zman ne zaman buluşcaz? yavaştan bir tarih seçelim,ebim doğurmadan buluşabilirmiyiz acep?

esraaaakaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemilesempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…