Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ya bende cok yıkamak istiyorum ama simdi üstü düsünce altı ıslak gibiydi sorduk batikon sür dediler sürüyrum hergn düstü düscek gibi bide yıkayıp iyice geciktirmiyimz aten hergün sampuanlı suyla silyiorum azda olsun rahatlasın diyeboshayallersmile

kokcak bu gidişlekaydirigubbakcemile3 yok cnm ya ben siliyorum düssün gnde 3 defa sokucam cocugumu suya kaydirigubbakcemile3

ben sordum cnm doktora hastaneden cıkmadan düsmeden yıkmayın dedi sonra dğsmedi diye gittik 3 haftaya kadar düsebilir dedi ama bizimki hala düsmedi bu haftada düsmezse cumrtesi falan götrcem yine doktora..
hergün siliyorum sampuanlı suylka feryadı koparıyo bakalım suya girince napcak ay cok sevsn oyasın suyla ne güsel olur inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

ayyy hos geldın esraa zaten bız anladık tatıl donusu en kotu sey evın dandını halı :)) kolay gelsın sana valla gerı sayım basladı hemde nasıl yarın doktora gıtcem yarın kesınlescak 6 eylul kesın mı gorcez kzım hala oturuyo bence ıste bakalım ne dıycek artık 36yı doldurduk 38 ı doldurunca alıncak kızım heyecan sarıyo yavas yavas...
zeyneb duser duser merak etme ama esranın dedgı gıbı bıkac gun bekle doktora danıs bı...ooooo hatunlar cocukları kucagına aldı gezmeye calısıyo ama benım bu saatten sonra zor tek gıdebıldıgım yer annemler kayınvalıdemler ogun sınemaya gıttım esım ve arkadaslarımızla öldum yaaa tekme yumruk kafa kol fılm boyunca savas vardı sankı ne seyrettıgımı analdım ne rahat oturdum bıde terledım ezıyet olodu yaniii...

ana sedefim sen beni nasıl buldun :2:

haziran annelerini ihmal ettim kabul eyvahedigeldismile

zeynebim suya girince sever eminim kuzum,şampuanlı suyla seni silsem sen de feryat edersin:))

ebicim yarın güzel haberlerle gel yavru kelebeğimize söyle iyi tepinsin son zamanları içerde

pc formattan geldi çok şükür,özledim valla siziopuyorumnanaktan

bu arada haziran annelerinden bir arkadaşım var,başka bir şehirde yaşıyorlardı,ankaraya taşındılar hatta eryamana :) aylarca yazıştık hatta günde en az 1 saat telefonla konuşuyorduk ve bugun buluştuk,gün boyu beraberdik,kk'ya ne kadar teşekkür etsem azdır,nasıl mutlu oldum:) sanki kırk yıldır görüşür gibiydik,oğlunu kendi yavrummuş gibi benimsiyordum daha görmeden ama görünce içim garip oldu,yiyesim geldi valla:)

ayy toplu görüşme yapalım hepinizin bebişlerini yiyeyim ben:)))

aklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile sempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanolumunekankayizsmileolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile:1hug:

Esracım tatil dönüşü ne zor olur o evi adam etmek ya, hele sen yokken koca, evde kaldıysa heryer dandinidir, Allah kolaylık versin. Yardıma geleyim diyeceğim ama Burdurdayım hala, Gerçi Ankara'da olsam da iki bebişle ne ev temizleriz ama he he denemek lazım :icecream: Ben de düşünüyorum şimdiden dönüşte evle kim uğraşacak diye gerçi eşim evde değildi ama yine de temizlik ister ev şimdi. Evet evet hemen bir buluşma yarlayalım ben de yicem sizin fıstıkları, popişlerini ısırcamkaydirigubbakcemile2 ama hafta sonu olsun zira ben 1 Eylülde işe başlıyorum gerçi öğleye kadar ama hafta sonu olursa rahat rahat otururuz.

Zeynepcim inşallah bir an önce düşer göbeğiniz yavrum ya pişti bu sıcaklarda, ne kadar silsende banyonun yerini tutmaz tabi, ilk yıkadığınızda çocuk saatlerce uyur herhalde o rahatlamayla.

Ebicim inşallah dönmüştür senin kuzu, Az kaldı ya sen de kucaklayacaksın kuzunu. Son günler tabi iyice ağırlaşmışsındır, Rabbim kolaylık versin.

Kızlar bu arada dönence aldınız mı siz, almayı düşünüyorum ama nasıl birşey alacağıma karar veremedim. Aldıysanız memnun musunuz? Öneriyor musunuz? Öpüyorum hepinizi. Cekrdek de yok ortalarda doğurmamışştır daha değil mi?

xaracım canım benim dandini ama sevgi dolu yuvamıza burdur dönüşü bekliyorum:)) ömer çağanı ısırayım biraz:asigim:

dönence al hayatın kurtulur:)) acil bir işin varsa süper kurtarıcı oluyor:) bazaen yarım saat oynuyor zeynom..hatta ağlarken koyunca bakıp susan çok bebek gördüm..
tavsiyem uzaktan kumandalı olanlara bak yoksa zırt pırt kalk düğmeye bas zor olur..
seni görünce oyunu keser zaten,çaktırmadan başlatırsın yeniden:)

bu arada hakkaten çekirdek nerelerde,bi uğrasa rahatlasak..

Kızlaaaarrr,canlaaarrrr buradayım beeenn:)))Sizi sürekli okumaya çalışıyorum fırsat buldukça ama yazamıyorum işler yoğun da biraz(Biz hala eve de internet bağlatamadık...Hımmm nerden başlasam....
Öncelikle Denizcimm çooookkk geçmiş olsun sana..Çok üzüldüm ve korktum açıkçası canım..Ama atlatmışsın ya buna çok şükür...Hiçbişey için üzme kendini..Hele kayınvaliden için:)Üzüntü ve stres de sütü etkiliyormuş ya..Kıyamam senin melek oğluna canım benim.
Ebicim senin de az kaldı çok heyecanlı olmalısın yaaa ben şimdiden öyleyim..Allah kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin canım benim...Güzel haberlerini alalım inşaallah...
Ben çok şükür henüz doğurmadım kızlar ama bebiş büyüdükçe daha da zor oluyomuş valla...Oğlumun ağzımdan çıkası var sanırım:))Baskılar başladı acayip...Eller,ayaklar şişiyor,bilimum ağrılar mevcut,sıcaklar bunaltıyor falan işte...İdare ediyoruz bu halimize çok şükür..Bebişlerimiz iyi olsunlar da...
Esracımm tatilini yaptın geldin ne güzell..Tatil dönüşünü ben de hiiiiççç sevmem valla Allah kolaylık versin canım yardım edebilecek birileri olsa keşke yanında ya da kadın falan ayarlasan yazık sana da Zeynomuza da kıyamaaaamm...
Xaracımm bir topikte senin epiduralle normal doğum yaptığını okudum:)Benim doktor da öyle olacak diyor şimdilik ama korkuyorum ben...Senin kolay olmuş doğumun ne güzel...Darısı başımıza:)Bana biraz bilgi verebilirmisin canım yaaa? 4cm açılana kadar yapmıyolarmış iğneyi ya o açılma süresi çok uzun sürüyomu?Ağrılar dayanılmayacak şekilde mi oluyor?Gerçi bünye meselesi kişiden kişiye değişiyor ama ne biliyim neyle karşılaşacağını bilmeyince insan korkuyor haliyle:))
Ayyyy bayadır konuşmadım ya çenem düştü kızlar:))Hepinizi ve bebişlerinizi öpüyorum...

Canlarım merhabaaaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Benim tosundan vakit buldukça girmeye çalışıyorum yazamasam da okuyorum mesajlarınızı sabah ilk iş :) Nasıl alıştım size ya okul açılınca bu kadar da giremem heralde zira kayınvalidem de bizde olacak...

Süt durumumuz biraz daha iyi çok şükür kızlar. Oğluşum yavaştan kilo almaya başladı :lepi: Sütünü artırmak isteyenlere humana, rezene ve ısırganı tavsiye ederim ve bol bol su tabiki. Rezene ve ısırganı tohumdan alıp kaynar suda haşlarsanız daha etkili oluyor. Helva ve yeşil soğan da çok etkiliyor sütü.Bu arada bu ot karışımları cildimi de güzelleştirdi ısırgan sayesinde galiba

Oğluşumun keyfi yerinde bu aralar Bunun en önemli nedeni yeni oyuncağı fisher price'ın akvaryum salıncağı ve üzerindeki baliklar :) Resmen hayatımı kurtardı diyebilirim. Hem onlarla vakit geçiriyor hem de günün önemli bir kısmında uyuyor. Uykusunu iyi aldığı için de oldukça mutlu uyanıyor. Bir de bizim yaramaz yüzünden kocamla beraber yemek yemeye hasret kalmıştık bu sorun da kalmadı artık olumunekankayizsmile xara cım dönenceler çok etkili bebeklerde. İster sadece dönence ister dönenceli salıncak al ama böyle bişey lazım canım.

Ben önümüzdeki hafta da oyun halısı alıcam. "Tiny love gym tekmele oyna " yı beğendim. Oğluşum hem vakit geçirir hem de gelişimi için yararlı olur diye düşünüyorum.

Esracım hoşgeldin canım valla Allah yardım etsin sana temizlik işi zor tatil dönüşü. Ama yanına bir yardımcı bul canım ya kendini heder etme :) Sonra yorgunluk sütünü etkilemesin Allah korusun.
Bir ara görüşeli valla hafta sonu olursa kocam getirir beni Ankara'ya hafta içi malum okul açılıyor İnşallah 4 ya da 5. sınıf alabilirim zira süt iznimi rahat kullanırım o zaman. Bir de kocam 2-3 ay önce bu okula müdür yardımcısı olarak atandı, ben de geçen ay tayinle geldim bu okula yani ikimiz için de yeni bir yer, yeni iş arkadaşları. Eşimle aynı okulda çalışmak çok hoş olmayacak ama napalım. Öğretmenler arasında böyle bir çirkin tutum vardır şimdi süt izni isterim kocasının torpili derler, 4 ya da 5 isterim yine aynı şey. Bir de gözler hep üstündedir bir açık için. Umarım çok sıkıntı yaşamayız. İyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Secret gibi :)
Bu arada Sılaya yakalanmışsın Esracım. Valla ben de uzuuuun zamandır giremiyorum Haziran anneleri bölümüne. Aslında hepsini de merak ediyorum. Geniş bir vakit bulunca girip okuycam inşallah. Umarım kendileri de bebekleri de iyidir.

Zeynepcim sabret canım düşer göbüşünüz belkim düşmüştür bile :) Çoğu bebek seviyor suyu ama suyu yavaş yavaş dök ilk zamanlar, korkmasın kuzum benim. Bir de yıkarken hep gülümseyerek konuş onunla. Biz babamızla yıkıyoruz oğluşumu, bir o konuşuyor bir ben derken eğlene eğlene yapıyoruz banyomuzu Tabi kafasını yıkarke isyan ediyor bazen ama onu da en son ve hemencecik yapınca sorunsuz bitiyor işimiz :) Bir de bazen küvetin içinde yüzdürüyorum oğluşumu bundan da çok hoşlanıyor. Anne karnını hatırlarmış bebek:)

Ebicim az kaldı kuzucuna kavuşmana:lepi: Ayyy nasıl heyecanlısındır şimdi canım benim son aylarım aklıma geldi de :) Hayırlısıyla sağlıkla doğar inşallah yavru kuşum.:Saruboceq:

Çekirdek hoşgeldinnnn. Teşekkür ederim canım atlattım çok şükür. Ufak bir kitle kaldı, gözüne bakıyorum resmen büyümesin diye:) Arada bir zonklayıp hatırlatıyor kendisini meret :)
Oyyyy canım benim mümkün olduğunca düşünme bunları ya inşallah kolayca yaparsın doğumu. Sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay olur emin ol. Allah hayırlı, sağlıklı evlat versin. Hepsi atlatılıyor anlık acılar bunlar hiç korkma canım.

Biz bugün oğluşumla Optimuma gidiyoruz yine teyzeleri :) Optimum da türbe gibi oldu yani :) çarpılacam yakında:) Okul açılıyor malum bende de doğumdan 10 kilo kadar bir hediye kaldı. Sütüm azalacak korkusuna ye babam ye:) Dolayısıyla alışveriş zamanım gelmiş. İnşallah oğluşum uslu durur da doya doya gezerik :) İhtiyacınız olan bişeyler varsa bakabilirim kızlar :) Esracım bazen Optimumdayken aklıma geliyorsun, bakınıyorum belki karşılaşırız diye:)

Ahana da yeni resmimizi yüklüyorum kızlar oğluşumu görün teyzeleri :)

Öpüyorum hepinizi kocamanopuyorumnanaktan

ohhhh topik hareketlenmis masllahhhh...
bende bugun doktora gıttım kuzucugum hala oturan boga 2730g olmus doktor 3 eylul le 8 eylul arası gun sec dedı kılosu ıyı oldugu ıcın 38i doldurunca hemen alırız beklemeye gerek yok dedı ama 3eylul cuma oluyo benımde aklıma su geldı acaba hafta sonu olunca hemsıreler falan ıyı ılgılenırmı?oyuzde 6sı pazartesi daha mı ıyı 3.gun kontrolude arefe gunu oluyo ama 7.gun kontrolu bayramın songunu oluyo ayy ne cok dusunduuuum bıde spınal mi epiduralmi?ya cok korkutuyo herkes omırılıge yapılıyo cok tehlıkelı dıye hareket edersen sakat kalırsın falan dıyolar cok acıyomu ıgne yapılırken?korkmaya basladım ((
bu arada deniz sacların gayet guzel olmus gule gule kullan :)))

Son düzenleme:
Dönence tavsiyeleriniz için teşekkürler kızlar, Ankara'ya döner dönmez hemen alacağım bir tane. Babamız yurt dışından dönerken oyun halısı alayım mı diye sormuştu, uzun süre kullanamayız çocuk bir süre sonra sıkılır durmaz üstünde diye aldırmadım, kötü mü yaptım ki?

Denizcim fotoda da görüldüğü üzere saçın pek hoş olmuş maşallah yakışmış sana; oğluşun da toparlanmış annesi hiç merak etme sen. Bu arada senin branşın ne canım, ben ingilizce öğretmeniyim yoksa sen de mi? Evet eşinle aynı yerde çalışmak ve eşinin orada idareci olması biraz sıkıntılı olur senin için ama amaaaan boşver kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün keyfine bak sen. Esrayla sana optimumu verecekler yakında, hiç çıkmıyorsunuz oaradan sizi alışveriş çılgınları siziiiiinaniknanik. Benim de hala 5 kilom duruyor ama eşim kilo verirsen çok büyük kavga ederiz diyor e benim de işime geliyor tabi, saldım çayıra mevlam kayıra, yalnız hafif bir göbek kaldı onu yok etmem lazım.

Esracım geliyorum burdur dönüşü hem bebişleri yer hem ev temizleriz sen bir yere dokunmasırnaşık şey

Cekrdek ve Ebi ben epiduralle normal doğum yaptım biliyorsunuz. Artık sezeryan ya da normal doğumların çoğu bu şekilde oluyor ben henüz sakat kalan birini duymadım gönlünüzü ferah tutun, doktorunuza güvenin, sizden önce doktorunuz böyle bir risk almak istemezdi gerçekten zararlı olsa. Evet iğne yapılırken hareket etmemek gerekiyor, benim sancılarım yoğun olduğu halde iğnem rahat yapıldı, sancın geldiğinde söylüyorsun doktora bekliyor sancının geçmesini sen onay verince tekrar başlıyor iğne yapma işlemine. Cekrdekcim ben hastaneye gittiğimde 3 cm açılmam vardı, anestezi uzmanlarının gelmesini de bekledim 1-2 saat kadar herhalde açılmam baya ilerlemişti o zamana kadar ama bakmadılar açılma ne kadar olmuş diye hemen yaptılar iğneyi. Ben Allah'a şükür rahat bir doğum yaptım, doğuma birkaç hafta kala hurma yemeye başlamıştım, kegel egzersizleri, yürüyüş de işe yarıyor galiba. Sancım başladığında koridorda yürüdüm sürekli ve bacaklarımı açıp oturuyormuş gibi bir egzersiz var ya onu yaptım, bunların açılmamı hızlandırdığını düşünüyorum. Sayfa 52 de doğum hikayem var daha detaylı anlatmıştım orada doğumu. Sormak istediğin başka birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım canım.

Ebicim maşallah kızımıza kocaman olmuş, doktoruna güven korkma, sakin olman çok önemli doğumda. 3 Eylül fema bir tarih değil aslında hem bayramdan önce evinize çıkmış ve biraz da olsun birbirinize alışmış olursunuz, hafta sonu olsa da hemşireler ilgilenir sen merak etme.

Öpüyorum herkesi.

nedre doğum yapacaksın canım. Aynı tarihlerde yapacagız sanırım.bende ayın 6sına yapayım diyorum. Nekadar durursa okadar iyi kilo alır.bizim arkadas 38i doldu hemen girdi. Bebek zaten kilo kaybediyo. Yavrum 2 ayda anca toplandı

denizim saçlar süper olmuş,cillop olmuşsun
optimum maaşa bağlayacak yakında bizi,gelir gelmez soluğu orda aldım ben de dün:))
denkgelmeyi beklemeyelim bir sonraki gelişinde haber ver buluşalım:)

ebicim epiduralden hiç korkma duymayacaksın bile:) gururumuz xara dışında hepimiz sezeryancıyız:)
zaten xaram da söylemiş,doktorun yapmaz risk olsa,senin memnuniyetin onun kariyerinde basamak çünkü:)
allahım işin ehli anestezi uzmanlarıyla karşılaştırsın kendi doktorun kadar önemli onun becerisi..

xaracım ay burdur dönüşü gelsenize yaa,kuzucukları mıncıklayalımmm:1hug:

özlemcim bebeğin kilosu çok dert değil önemli olan ciğer gelişimiymiş,o nedenle içerde kalabildiğince kalsın tabii ki ama sezeryan olacaksa 38de alıyorlar bebişi:)
kızım 36da doğdu 3260 gr kilosu maşallah iyiydi ama ciğer gelişimi sorun olur diye ciğer geliştirici iğne yapılmıştı doğumdan önceki haftalarda..çok şükür olmadı

kızlar temizlik olayını hala çözemedim,bana gelen kadın taşındı burdan,ben de yeni bir temizlik şirketi açılmış onu aradım bugun..2 kadın gönderiyorlarmış,herşey dahil 150 lira dedi,ben 80e yaptırıyordum dedim,o zman temizlik malzemesini alın 100e gelsinler dedi:) sanki 50liralık ürün kullanacaklar:))
halı ve koltuk yıkama dahil paket yapalım 250ye dedi,e zaten halı yok ki heryer halı kaplı dedim o zman metrekaresi 2,5 liraymış..yani o da çok masraflı..neyse zeyno emekleyene kadar idare etsin yerler
2 kadın için 100lira iyi gibi geldi hafta başında çağırayım dedim..

vee yazmayı unuttum dün kontrole gittik 7 kg,61cm olmuş zeynom
ayy minicikti büyüyor kuzum:asigim:
p.tesi de rota aşısı ve kalça ultrasonu yapılacak..
yeni bir doktora gittik bu sefer ama hala içime sinmedi..
eryamanda olsun istiyorum,2 doktor denedik burda ama akaydaki doktorumuza devam edeceğiz galiba..
bir de zeyno günde bir kaka yapıyor,hatta bugun yapmadı bile..doktorlar normal diyor,1 hafta bile yapmayabilirmiş..ama yapsa ben rahatlıyorum sanki:)

bir de ne zaman yemek yesek zeyno hır çıkarıyor,saat farketmiyor sofrayı görmesin hemen başlıyor mızmız! anlamadım gözü mü kalıyor ne:))
var mı böyle sofra krizi yaşayan?
akşam da 9-10 gibi yatıyor sabah en geç 6:30da uyanıyor,uyku saatini erteliyorum,gündüz az uyutuyorum ama değişmiyor kalkış saati! ben uyanıyorum,uykum açılıyor bu sfer o uyumak istiyor:)))
aaaah ahh sabah uykumdan fedakarlık etmem hayatta derdim hep ama kızım yutturdu lafımı:))
güya kendime benzetirim,sabah uyuruz diyordum ama nerdeeee:))
destan yazmışım bee:))

amanın çekirdeğim gelmiş,görmemişim yazdıklarını:)
habersiz bırakma bizi,bak sonra senin oğlan ağzından çıkmayı başardı sanıp telaşlanıyoruz
sıcaklarda aman diyim dikkat et,çok sıvı al lütfen..
xaranın elinden su iç bari bak maşallah normal yaptı o,gurur tablomuza ismini ekleyelim:)
şaka tabii,önemli olan bebişlerin sağlığı,eğer mümkünse normal doğum süper ama yoksa da sezeryan çok konforlu artık..
bana sorsalar yine de sezeryan yapardım o ayrı:))

Kızlar selammmmmopuyorumnanaktan

Oğluşum yine ishal oldu kızlar yaaaa Poposu pişik oldu hemen ve kanamaya başladı yine. İçim parçalanıyor. Günde en az 10-15 kez alt değiştiriyoruz, ıslak pamuk, kurulama mendili kullanıyoruz, bir süre açık bekliyoruz ama yine pişik yine pişik Bu hafta bir cildiyeciye gideceğiz artık inşallah bir çözüm buluruz.

İshalden kuzum huzursuzlandı, optimumu erteledik. Oğluşum iyi olsun da gideriz artık.

Esracım valla buluşalım inşallah. Bir sonraki seferde haberleşelim. Gerçi optimum gezmesinin önemli bir kısmını emzirme odasında geçiririz ama olsun :)
Canım temizlikçi fiyatı çok iyiymiş iki kişi 100 TL çok iyi bence. Komik gerçekten malzemeden 50 TL düşmeleri. Tahminen müşteri edinmeye çalışıyorlardır. İyi denk gelmiş. Umarım iyi temizlerler. Ben de buralardan birini bulmaya çalışıcam. Şimdiye kadar hiç yardımcıya ihtiyaç duymamıştım ama artık şart.
Maşallahhhhhh Zeynoma Allah nazarlardan korusun kuzumu. Poyrazım da kilo kaybetmeseydi Zeynoya yaklaşırdı kilosu ama biz de toparlarız inşallah.:Saruboceq:
Biz kalça ultrasonunu yaptırdık iyi çıktı zaten doktorlar muayenede anlıyorlar canım Zeynomun da iyi çıkar inşallah. Rota virüsü biz de haftaa yaptırıcaz galiba. İlk dozunun12. haftaya kadar yapılması uygunmuş sanırım.
Esracım ben aslında Lokman Hekim hastanesinden pek hoşlanmazdım ama çocuk doktorunu çok beğendim. İki kez gittik, mastitimden sonra çok ilgilendi, muayeneleri de oldukça güzel geçti. Oğluşumu sevdi, güzelce inceledi, tüm aşılarla ilgili bilgi verdi, sorularıma gayet samimi bir şekilde cevaplar verdi. Yani ben odasından mutlu çıktım ve bu çok önemli. İstersen bir kez git canım sen de. Nesrin Hanım soyadını çıkaramadım şimdi.

Ebicim ben de cuma mı pazartesi mi diye çok düşünüp mübarek gün cuma olsun dedim. Lüzumsuz doktorum da hemşireler var hastanede sıkıntı olmaz demişti ama sıkıntı oldu canım. Kalp ekosu çekilmesi gerekti, bebişimin ateşi biraz yüksekti ve pazartesiye kadar kaldık hastanede. Tabi şans biraz da ama cumayı pek önermiyorum ben canım. Bir de hamileliğimin son zamanlarında oğluşumun kilo alımı günde 30 gram civarındaydı. 37 haftalıkken doğum yaptım 2910 doğdu, 2750 ye kadar düştü ama sonra hemen toparladı. Günde ortalama 45-50 gram aldı. Doğduktan sonra her bebek kilo kaybeder biraz şişliği iner. Çok erteleme canım bence ama cumayı tavsiye etmiyorum. Perşembe ya da Pazartesi olabilir mesela canım.

Xaracım ben sınıf öğretmeniyim malesef Süt izni sıkıntılı oluyor bizde biraz 30 saat derse giriyoruz malum. Ama 4 ya da 5 alırsam ortalama 12 saat branşçılar girer, ek dersimi kessin ama iznimi versin yaaaaa:Saruboceq:
Eşim müdür yardımcısı olunca müdürden süt izni istemeye bile çekiniyorum laf olmasın diye ya halbuki yasal hakkım ama aynı okul zor işte.

Saçlarım için yorumlarınıza teşekkür ederim kızlar zemuszemus Moral oldu valla :) Tabi bu saçla makyaj şart oluyor ama napalım artık süslenecez :) Dikkati göbek yerine saça çekerim hem :)

Destan yazdım yine:roflol:

Öptüm hepiniziopuyorumnanaktan

Esracım canım benim nazik davetin için teşekkür ederiz inşallah kısmet olursa görüşmeyi çok isterim ben de. Hakikaten iki kadına 100tl çok iyi ayarlamışsın, 50 tl lik malzemeyle kaç kere temizlenir o ev ya, kafadan düşmüşler fiyatı işte, zaten 150 çokmuş. Maşallah Zeynoma çok iyi toparlanmış, Ömer Çağan 6 kiloyu biraz geçmiştir bu ay herhalde boyu da 64 cm. Ayda ortalama 1 kilo alıyor. Aman sağlıklı olsunlarda kilo çok problem değil. Benden başka normal doğuran yok mu topikte, zaten doğumuma da normal doğumu görmek için belki 10 öğrenci girmişti,çocuklar normal doğumu zor buluyorlar ya doluşmuşlardı odama, anlayacağınız görmeyen kalmadı. Ben Gölbaşında oturduğumdan Dikmebn de bir hastaneye götürüyorum oğlumu, doktorumuzdan da memnunum şimdilik. Ama Hacettepenin sosyal pediatrisi varmış, özel gibi bakıyorlarmış bebeklere çok iyiymiş. Uzak olmasa orayı düşünürdüm ama her ay gitmrk zor olur, eşim gelemi,yor çünkü arabayla ben götürüyorum Ömer Çağan'ı. Arabada uyuyor hemen ama mesafe ya uyanırsa ana yolda durmak da zopr olur, elim ayağıma dolanır diye yakın bir yere götürmek daha iyi diye düşünüyorum. Bizde de akşam yemeklerinde mızıltı başlıyor genelde, diyorum oğlum mızıldama da anne mama yesin sana süt olsun diye ama bizimkinin pek umrunda değil, o da bizimle oturmak istiyor herhalde. 9-10 gibi uyuyorsanız iyi maşallah. Bizim uyku saatimiz 11-11.30 u buluyor, gece uykumuz fena değil maşallah, sabah da ya 6.30 ya da 8.30 kalkışımız. Gündüz uykuları felaket yalnız, öğlen birden sonra akşama kadar uyutmak neredeyse imkansız, uyuyor yarım saat sonra uyanıyor, tilki uykusunda bizimki.Kucağımda uyuyor yatağına koyunca basıyor yaygarayı, önceden ne güzel uyurdu kendi kendine yatağında, büyüdükçe huy değiştiriyor. Canım kaka bizde ciddi problemdi biliyorsun, şimdi yavaş yavaş düzene girmeye başladı gibi, günde en fazla iki kez kaka yapıyor oğlum, bazen de yapmıyor. Merak etme sıkıntısı olmadığı sürece normal yapmaması. Günde 6 kere yapması da, 6 günde 1 yapması da normalmiş. Çok zorlanırsa sabah emzirmeden önce saf zeytinyağı içir bir iki çay kaşığı işe yarıyor, ya da rezene ve kimyon tohumunu kaynatıp içirebilirsin o da iyi geliyor hem rahatlatıyor bebeği. İnşallah gerek kalmaz bunlara düzelir bağırsakları Zeynomuzun.

Bu çocukların kakaları da amma problem oldu heeee. Bizimkiler kabız, Poyrazcığım ishal. Denizcim bepanthen kullansan pişiğe iyi geliyor hemen iyileştiriyor, biz hastaneden çıkarken doktorumuz vermişti. Of yavrum bu sıcakta bir de pişik nasıl canını acıtır onun, kıyamam kuzuya. Kalça ultrasonunu 2. ay kontrolümüzde yaptırdık biz de Allah'a şükür iyi çıktı, inşallah Zeynepciğimin de iyi çıkar. Biz rota virüsünün şilk dozunu da 2. ay kontrolünde yaptırdık. Bizim aşımız 3 dozluk olandan ikinci doz 4. ayda, 3. doz da 6. ayda yapılacak. Sınıf öğretmeni olunca zor tabi, inşallah 4 ya da 5. sınıf alırsın da rahat rahat süt iznini kullanırsın. Hiç çekinme tatlım söylediğin gibi senin yasal hakkın bu, saatlerini bile sana göre ayarlamak zorundalar. Eşinin orada md. yrd. diye yasal hakkını kullanmaktan niye çekineceksin ki, millet neler yapıyor biz yasal hakkımızı kullanırken bile sıkıntı çekiyoruz, bu kadar ince düşünceli olmamak lazım ama elde değil, yapı meselesi tabi. He he dikkati saça çekmek de iyi fikirmiş ama yeni boyattım saçımı kendi rengine yakın bir renge başka çözüm bulmam lazım şu göbeğe.

kızlar seviyorum siziiiopuyorumnanaktan

denizim,doktor denemelerime bir de lokman hekimi ekleyeyim bari:)
xaram ben de kendim götüreyim doktora diye eryaman civarı olsun istiyorum çünkü babamız her muayenede izin alıyor şantiye gölbaşında,ordan eryamana geliyor sonra akaya gidiyoruz ve bizi eve bırakıp şantiyeye gidiyor:) çok yorucu onun için,sesini çıkarmıyor ama benim içim elvermiyor..
ee malum şehirde araba kullanamıyorum:)
sincanda çocuk polikliniği varmış,24 saat açık hem de,allah korusun acil durumda nöbetçi çocuk doktoru olan bir yer olması güzel ama ne bileyim sincan olunca hiç götürmek gelmiyor içimden

bu arada zeynoya zeytinyağı içirdim ama bi fark olmadı,kabız değil zaten,sadece eskisi gibi sık yapmıyor..tabi ben kahvaltıda bile zeytinyağına kekik koyup ekmek banan bi tipim,kızıma da öyle bi kaşık fark yapmamış olması normaldir:))))))

denizim poyrazımızın cildi çok hassas anlaşılan,kıyamam yavrum yaa..doktora gidin acı çekmesin kuzucuk..
bir de altını bağlamadan bıraksan hani havalansa uzun süre iyi olmaz mı? ishal çocuk altı açık bırakılınca nolur adlı çalışmam diye yayınlarsın fotoğrafları

denizcim saç konusunda çok zekice seçim yapmışsın,ben de gidip kahverengiye boyattım,tüm dikkat hala göbeğimde:))
xaracım biz de değiştirelim :))

ben medicanada yapıcam ins tarıhe karar veremıorum ıste doktor 3 eylul le 8i arası bıgun sec dedı zaten cuma ve carsamba arası oluyo cuma olursa sıkıntı olurmu dıyorum cumartesi falan hemsıre doktor acısından nöbetcilerın elıne kalmıyım özeldede sıkıntı olurmu hafta sonu?neyse karar vercez bı sekılde ıns...
kızlar valla ne taktınız cocukların kaksına yazık zeyno demekkı öle rahat cocuk kabız degılse ugrasma kızla esra :)) gecmıs olsun denız yavrumun nasıl acır poposu yaa bepanthen ve mustela denedınmı?
kızlar spınal mı ıyı epıdural mı?

ebim ben de cuma doğum yaptım ve iyi ki öyle olmuş,hem mübarek gün hem de muayene olmayınca hastane sakindi,hemşireler falan acaip ilgiliydi,sonuçta onlar vardiyalı çalışıyor,hangi gün olduğunun bir önemi yok..
doktorum da c.tesi kontrol için uğradı,pazar günü de gelip taburcu etti..
yani herhangi bir farklılık olmadı..

ve kesinlikle epidural..
spinalden memnun kalan sayısı o kadar az ki,
ama epiduralden herkes memnun..
spinalde geçici uyuşma sağlandığı için etkisi geçince ağrı duyarsın ama epiduralde ağrı kontrolü sende,ihtiyaç halinde butona basarsın ilaç verirsin..
lütfen dinle,epidurali seç canım benim..

sagol esra epıdurali belden mı yapıolar bı arkadasımda spınalden cok memnun dıgerıne de anestezi uzmanı spınal tavsıye etmıs bende karar veremıorum anestezi uzmanıyla mı gorussem bılmıorum spınalı enseden mı yapıolar bıde sureklı takılı dııl heralde epıduraldekı gıbı?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…