Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben de çok seviyorum bu topikteki herkesleri:asigim:

Amanın Zeynomuzun yeni fotosu gelmiş, maşallah kuzuma, yesin Minnie Mouse'u Azime teyzesi (he he bu arada adımı da ifşa ediverdim). Esra eşinin iş yeri Gölbaşı'nın neresinde, e gelirken getiriversin bir gün sizi bize, süppper olur:dance:. Saç-göbek olayı iyiymiş, hemen değiştirelim. Ben Sincan'da çalışmıştım 6 ay kadar, o kadar da kötü değil canım, doktorlar iyiyse götür hem size de yakın.

Ebicim spinali hiç bilmiyorum ben ama epiduralden çok memnun kaldım.

canım ikisi de bele yakın bir yerden ama spinal sonrası ağrı yüzünden epiduraldeki konforu yakalayamazsın..sürekli takılı değil,sadece işlem bitene kadar uyuşturup bırakıyorlar,epiduralde takılı kalıyor,ağrın oldukça basıyorsun hemen kesiliyor ağrı..

anestezi uzmanıyla görüş tabi..

ben de ben de seviyorummm:asigim::asigim::asigim:

minnie mouse oldu ama babası miki jale diyor,miki farenin dişisine miki jale denirmiş ancak:)))
eşiminki şantiye canımm,arazideler bilmiyorum ki tam neresi:) sabahın köründe gidiyor işe istemezsiniz bizi o saatte:))
yoksa süper fikirmiş vallahihoyyyt

selam kızlar..
offf ammada kaynatmışsınız kıslarr..kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2bende katılıyım dedim dayanamadım:))çenem şişti zati o kadar yazmayınca.
biz kırkımızı savınca daha bir rahatladık..zeynebimde artık normale döndü..ama artık memeyi emmeyi iyice bıraktı( çok tembel az gelince yaygarayı basıyor,çok hazırcı bu kız yahuu..sağıp veriyorum sütümü,başlarda çok uğraştım emsin diye çok aç bıraktım ama bu sefer biberonda emmemeye başladı..emme pozisyonuna geçince meme zannedip 2 saat ağlıyordu,bende artık önemli olan anne sütü alması dedim sağıp veriyorum..biraz zor oluyor ama ne yapalım anne olmak kolay değil..etrafımdaki herkes emzir emzir,uff sıkıldım sanki benim için kolay mı,biberonu ısıt,yok sıcak oldu yok soğuk oldu(( gece biberon ver sonra sütünü sağ kesilmesin diye( gecenin bir köründe fos fos (işte böyle..

denizcim saçların süper olmuşş.güle güle kullan..bu arada zeynepte 2950 doğdu,2680 e kadar düştü..hastaneye yatırabiliriz diye bize mama başlattılar sonrada zeynebim biberona alıştı(

xara benimde branşım ingilizce:))meslektaşlarım benimm..bende görevlendirme düşünüyorum olursa eryamana..olmazsa ek ders almayıp haftada 3 gün rica edecem..hamileyken müdürümüz yapmıştı..

esracım biz dr a medicanadaki prof musa beye gidiyoruz..ama senin dediğin gibi bende şehir içi kullanamıyorum araba ve her seferinde eşim izin almak zorunda kalıyor..bende eryamanda veya yakında dr arıyorum..dolphinin ordaki sağlık merkezi(adını unttum bak şimdi) orda var mıdır acaba iyi bir dr..bulursak haberleşelim canım..hatta beraber götürelim heheheDzeynep bu arada fıstık gibim olmuş maşallah

ebi bencede cuma olma derim..haftaiçi garanti olsun..ama ne kadar durabiliyorsa okadar dursun derim..benimkide 37+5 te alındı..çokta erken değil ama kızım normal doğum zamanı yani kırkıncı haftaya kadar pestil gibiydi..hiç uyanmıyordu..yavrum hala anne karnında hissediyordu kendini:))sonra bir açıldı pir açıldı gerçiD

ammada çok konuştum..ee çok biriktirmişim hadi hoşçakalınopuyorumnanaktan

Esraaam gelin ya erken olsun yatarız bebişlerle, olmazsa kocişleri tanıştıralım geceden gelin kalın bizde birgün aciip güzel olur a.s

Esraben hoşgeldin canım, büyümüşsünüz sizde, 40 nız çıkmış artık hayırlı olsun. Sen nerede çalışıyorsun canım? Hepiniz toplanmışsınız Eryaman'a ya, ben uzak kaldım size.:dilcikar: Ben yarım gün çalışacağım, sabahçıyım, 7.20 gibi çıkarım evden en geç 13.10 gibi evde olurum, yaptırabilirsem ilk saatleri ya da ilk iki saati boş bıraktıracağım bakalım.

öptüm herkesleri çok çok.

doğumdan önce anestesizstle konuşacaksın. ben spinal-epidural yaptım. aklındaki bütün soruları sor. anestezi dr çok hoş bi bayan. ayrıca inan hiç ağrı sızı duymuyorsun epidural takılırken. meraklanma. çokkk rahat ve güzel geçecek herşey.

bende musa beye gidiyorum. adamın rahat tavrına bayılıyorum. asg de var çocuk doktoru. o da hoş bi bayan. çokta hastası var. yalnız bu civarda acil durumda çocuk dr. bulunan tek yer lokman hekim. acaba oradan mı bulsak yav dr?

xara ben sincandayım..ama gidişim en az 1 saat tutuyor( dolmuşla in bin..arabayla gidip gelirim artık görvlendirme olmazsa..he ya topikte eryamanlı çokmuş:)))sende taşın bize ne :))

ademircim sende eryamandasın sanırım..dediğim yerin adı asg idi evet..
gece olmuyor orda sanırım dr..
o zaman en mantıklısı lokman hekim ama orasıda devlet hastanesi gibi ana baba günü..
göğsüm mastit olunca gitmiştik..fena sayılmaz ama kim var ki bir araştırmak lazım..
hem bize toplu indirim yapsınlar :)))hehehe

evet eryamandayım bende. doğru lokman hekim çok kalabalık ama acil durumda da nereye gitcez ki? bi gece dr a bişey sormam gerekti, hastanedekiler ulaşamadı musa beye. hoş acil bişey olunca siz yola çıkarken haber verin hemen gelir o da diyolar ama ne bilem?

sen daha tecrübelisin tabiki..umarım acil bir şey olmaz ama biz tedbir alalım da..
bir araştıralım bakalım dr ları,haberleşiriz yine..medicana da çok uzak ama çok ferah,nezih ,hoş..

başlığı görünce tam benim için dedim ama 24. haftamda olamma rağmen bu sektörde çok acemiyim neyi nereden daha ucuza alırım yada hangi üründen ne kadar almalıyım bilmiyorum ama şimdilik oda takımı almaktansa 5 yaşına kadar kullanabileceği bir mobilya beşik almayı düşünüyorum eşimin tayin durumundan dolayı birkaç yere baktık ama bebek alışverişine yeni başlayan birine nereden neyi alabileceğim konusunda yardım edermisiniz mesela konya sokakda özel can bebe den alayım diyorum ama oralarda bazen fiyaları şişiriyorla r diye çekiniyorum......

kızlar,o asg tıp merkezine gittik biz,orta yaşın üzerinde bir bayan doktor vardı..şeker bir bayan ama işte budur dedirten türden değildi..
akaydaki öge hanım çok daha iyiymiş,başka doktorları görünce anladım.
allah korusun acil durumlar için yazın kenara,
23nisan çocuk polikliniği,24 saat nöbetçi çocuk doktoru varmış.sincanda ankara caddesindeymiş.
bi arkadaşım ishal için acil gitmişti memnun kalmış..

trinerf hoşgeldin canım,sağlıkla kavuş yavruna inşallah..
ihtiyaçların için özelcan bebedem şaşma,en uygun fiyat orda..
ben odasından küvetine kadar herşeyi ordan aldım..
sen bizi takip et,hatta fırsat buldukça topiğe baştan sona şöyle göz gezdir,çok detay yazdık çünkü:)

tşk ederim önceki sayfalarada tekrar tekrar göz gezdireceğim hem kullanışlı hem uygun fiyatlı ürünler almak amacım bende alışveriş sırasında karşılaştığım şeyleri burada paylaşacağım:)

esra bende özelcandan aldım cogu seyı ama gercekten bazen sısıryolar sonra ındırım yapıolar kızıyorum öle olunca ben kucuk besık ıcıne uyku setı ıstedım besıgı kaynanam almıstı mothercareden dedım bu bos olmaz cocuk kafasını gozunu vurur getırdıler kucucuk set 200tl daha almadım ama esıme dedım ıyı pazarlık yap barı bılmıorum bakalım ne olcak....
dogum gunu konusunda coook kararsızım kızlar yaaaa.3 eylul cuma olsun dıyorum bayrama bıraz toparlanmıs olurum dıye sonucta annemler bayramda 7/24 yanımda olamaz.ama cumartesı pazardan tedırgın oluyorum bıde bebegın 3.gun muayenesi pazara gelıo 7.gunde bayamın 1.gune doktor olurmu?ayyyy dusun dusun ruhum daraldı ademır sen ne dersın sende medıcanada yaptın dogumu?

Ayyy kızlarrr ben de hepinizi çooookkkk seviyorumm yaaaaopuyorumnanaktan
Esracımm,Denizcimm,Xaracımm bebileriniz ne kadar tatlı olmuşlar maşaallah yaaa Yerim ben onlarııı ısırmaya da kıyamam valla ama benim yerime koklayın bari yaaa canlarım benimm..Allah sağlıklı,uzun ömürler versin tüm kuzucuklara:Saruboceq:
Xaracımm çok teşekkürler verdiğin bilgiler için,uygulamaya geçeceğim hemen..Böyle kolay doğum yapanları duydukça iyice cesaretleniyorum inşaallah benim oğluş da annesini çok yormadan,sağlıkla gelir:Saruboceq: Esrammm sıcaklar yoruyor çok ama dışarıya çok çıkmamaya çalııyorum idare ediyoruz..Merak etme bir ekilde erken gelmeye falan kalkarsa da oğluşumm haberiniz olur kesinolumunekankayizsmile Dediğin gibi sağlıkla gelsin de nasıl gelirse,nereden çıkarsa çıksın yavrummkaydirigubbakcemile3
Denizcimm bu arada saçların gerçektençok yakışmış bayıldımm..Güle güle kullan canımmkaydirigubbakcemile5 Benimkiler de süpürge gibi oldu ama bir batıl inanç var ya hani hamileyken kestirilmezmişş o yüzden bekliyom doğum sonrasını..
Hepinizi teker teker,bebişlerinizi beşer beşer çoookkk öpüyorum canlarımmkaydirigubbakcemile2Şeniz

cekırdek sen normal dogum yapıcan ıns sana bı sey söliyim onu yap 30-32de sonra yapılıo.perine yagı dıye bi yag var bazı yagların karısımında yapılıo onda vjina gırısıne surup masaj yapıosun o esneklik saglıo hem kısa surede doguruyosun hemde kesıksız cok guzel acılıo.galıba hamılelerden soru ve sorunlarda ılk bırısı yazmıstı bı bak ıstersen ben bayagı arsatırmıstım ama malesef kullanamıorum benım kızım dönmedıgı ıcın ıns faydası olur...

hayatım hastanede kaldığım hergün çocuk dr. kontrole geldi. çarşamba doğum yaptım cuma çıktım. ilk kontrolümü p.tesi yaptık. sonrada 1 ay sonraya randevu verdiler. hemşireler vardiyalı çalışıyo hafta içi hafta sonu farketmez. ben günümü eşimin doğum iznine göre ayarlamıştım. erkeklere 3 gün doğum izni var. çarşamba doğum yapınca çarşamba-cuma doğum iznini kullandı hafta sonuda tatil. 5 gün evde kaldı. sen cuma yap doğumu p.tesi kontrole git. zaten 7 si kontrolü falan yok. bayrama da toparlanmış olursun...

trinerf seni de bekleriz canım takıl bize:)

ebicim ademir de söylemiş ben de tekrarlayayım,bebeğin 3.gün kontrolü yok,5.gün topuk kanı var ama onun saati bile yok biz akşam 7gibi gitmiştik yani mesaiden sonra hatta 19mayıstı:) doğum katında yapılıyor ve orada 7/24 hemşire var,yani hafta içi-sonu ayrımı yok..
ilk muayene 15.gün yapılıyor.. hem devlet hastanesi değil ki canım,dünya para vereceksin emin ol hizmet alacaksın karşılığında:)

özelcan için de ben daha ucuzunu görmedim valla,çok araştırdım ama aldığım hiçbirşeyi daha ucuza satan denkgelmedi belki bana gelmemiştir..

çekirdeğim ay nolur gir bi el salla git,aklım kalıyor yoksa:)
nasılsın,keyfiniz nasıl anne-oğul?

ademircim sen nasılsın,oğluş nasıl? topiğin abisi efe:)

xara bugun nerelere gittin dökül:))

anam oğlanı hasta ettim valla. hırlayıp duruyooo. cuma 4. ay kontrolümüz var. bu ay biraz geç kaldık. bugün oğlumla başbaşa ankamall a gittik. oğluma kışlık bi şeyler aldım c&a dan. çok şirinler. hafta içi de bi optimum yapayım diyom. kış gelmeden bol bol gezelim de mi? sen ne yaptın alıştınız mı birbirinize?_

Canlarım merhabaaaaaopuyorumnanaktan

Baya kaynatmışsınız yine kıskandım :)

Teyzeleri benim oğluşum hastalandı İki gün ateşler içindeydi. Sık sık ılık suyla yıkadık, üzerindekileri çıkarıp ıslak bez uyguladık,calpol verdik, düşüp düşüp tekrar çıktı. Viral enfeksiyon dedi doktor.
Geçen saçımı boyatmaya gittiğimde Poyrazı kayınvalideme bırakmıştım ya ondan iki gün sonra kayınvalidem çok fena hastalanmış, sonra da Poyrazım hastalandı sanırım ondan bulaştı tam kuluçka evresinde gitmişiz kayınvalideme. Nasıl zor iki gün geçirdik anlatamam. Ateşten doğru düzgün ememedi oğluşum şimdi ateşi düştü ama iştahı hala iyi değil. Doktor bir süre iştahı düzelmez dedi Nedir bu oğluşumun çektiği yaaaa senağlama İsyan etmiyorum tabiki buna da şükür ama yine de insan harap oluyor bebeğini hasta görünce

Kızlar popomuz birazcık daha iyi en azından kanaması durdu bugün. Valla popomuzun durumuna göre mustella, hametan, nivea ve desitin kullanıyorum. Yarın eşim bepanten de alacak inşallah işe yarar ama Esracımın dediği gibi cildi biraz hassas oğluşumun. Her alt açmadan sonra bir düre poposunu açık bırakıyorum Esracım hatta ishalken bazen 1 saate kadar bekliyoruz ama nafile Daha ne yapabilirim bilemiyorum ki artık rüyalarıma giriyor kuzucumun pişiği

Kusura bakmayın nolur hep can sıkıcı haberler veriyorum galiba ama napıyım bi sizinle paylaşabiliyorumsenağlama

Esraben hoşgeldin canım. Kuzucuğa da maşallah zor zamanları baya atlatmışsınız Poyrazım ikinci ayının bitimine yakın baya rahatlamıştı her bakımdan. Emzirememene çok üzüldüm canım ama Allaha şükür ki sütün geliyor öyle ya da böyle bebeğine sütünü verebiliyorsun.
Sen de benim gibi mastit olmuşsun canım ya zor bişey değil mi? Umarım sen benim gibi geç kalmamışsındır tedavi için de kolayca atlatmışsındır.

Çekirdek merhaba canım. Teşekkür ediyorum canım oğluşuma iletiyorum iltifatlarınızı. Gülümseyerek anlatıyorum, kuzucum da gülümsüyor size :)
Saçım için yorumuna da teşekkür ederim canım. Amannnn bana da çok söylediler hamileyken saç kestirme diye ama bana saçma geldi bu inanç ve dolayısıyla hamileyken de kestirdim saçlarımı. Hem değişiklik oluyor moral oluyor. Süslen püslen canım ya hamileliğin tadını çıkar.

Trinerf hoş geldin aramıza. Bizler hamilelik konusunda bir hayli, annelik konusunda iç güveysinden hallice deneyimliyiz :) İhtiyacının olduğu her konuda elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
Hepimiz adına konuştum kızlar ama sizlerin de aynı görüşte olduğunuzu bilirim ondan :) Canlarım benim ya birden nasıl mutlu oldum :) Sıyırıyorum galiba :)

Ademir ve Esraben önceki sayfalarda da yazmıştım ama tekrarlayım. Ben son iki seferdir Sincan Lokman Hekim'de Nesrin Hanıma gidiyorum ve memnun kaldım. Musa beyi bilmediğim için kıyaslayamayacağım ama Nesrin hanım hem tecrübeli hem de çok insancıl yaklaştı bize. Bir deneyin isterseniz. Bir de tam randevu saatimizde muayeneye girdik kapısında beklemedik. Çocuk muayenesinde ben buna da çok önem veriyorum kapıda bebeğimle bekleyince sinirlerim bozuluyor.

Valla parmaklarım ağrıdı artık anam ne çok çenem düşmüş :)

Öpüyorum hepinizi ve kuzularımı canlarımmmmmmmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Ademircim aman dikkat et canım ya kurban olurum ben kuzucuğa hasta olmasın Poyrazım gibi
İyi günlerde giyinsin kuzucuk yeni cicilerini. Valla kış gelmeden tadını çıkar ama sen de Esra ve ben gibiysen kış da gelse kesmez bizim alışveriş tutkusunu :)
İnşallah iyi gider kontrolünüz canım bize de haber ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…