Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
xara ben sincandayım..ama gidişim en az 1 saat tutuyor( dolmuşla in bin..arabayla gidip gelirim artık görvlendirme olmazsa..he ya topikte eryamanlı çokmuş:)))sende taşın bize ne :))

Canım ben de 6 ay kadar çalışmıştım Sincan'da ve Gölbaşından Sincan'a arabayla 45 dk.da gidiyordum. Şansıma o yıl arabamız çok sorun çıkardı ve bir ara dolmuş kullanmak zorunda kaldım sabahın kör vaktinde daha hava aydınlanmadan yola çıkıyordum, 6.15 gibi dolmuşa binmezsem gecikiyordum okula. Eğer Gölbaşı'na atanamasaydım gelecektik Eryaman'a biz de ama artık Gölbaşı'ndan ev aldık okulumdan da memnunum Allah'a şükür, kıpırdamayız buradan uzun bir süre herhalde. Topikte Eryamanlı çokmuş değil topik eryamanlılar topiği olmuş, bir ben varım herhalde eryamanda olmayan, belki bir de Ebi.

Hoşgeldin tatlım, alışkanlık yaparız ayrılamazsın artık bizden. Sen almak istediğin şeyleri sor biz sana fikir veririz. Özelcan'da çok iyi indirim yapıyorlar avantajın bu, sen git bak oraya pahalı gelen şeyleri de diğer mağazalaradan bakarsın Konya sokak bebek mağazalarıyla dolu zaten. Ben 37. haftamdaydı sanırım 7 saatcik dolaşıvermiştim oraları da oaradan biliyorumkaydirigubbakcemile3

Teşekkür ederiz canım, amin, cümlemizin evladına inşallah. Seve seve koklar öperim senin yerine de oğluşumu. Hiç korkma normal doğumdan, adı üstünde normal olanı bu zaten, eskiden herkes nasıl doğuruyormuş, üstüne üstlük şimdi çok daha konforlu, epidural gibi bir kolaylık var, hem doktor kontrolünde olacak herşey Allah korusun en ufak riskli bir durumda sezaryan olursun korkulacak birşey yok yani. Bu şekilde düşünerek rahatlat canım kendini, kolay doğum yapacağını düşün, beynine de bu sinyali ver. Sancın başladığında da sakın bağırma, derin nefes al her sancıda. Doğum yaklaşınca da ıkınmaya ver tüm kuvvetini sakın bağırarak gücünü harcama, bebeğine strese sokma ve oksijensiz bırakma. Bir de sevdiğim bir ablam bana bir dua yazıp vermişti sancı sırasında okumam için sancımın başladığı andan doğuma kadar okumuştum ve faydasının çok olduğuna inanıyorum, Ankara'ya dönünce bir bakayım bulursam yazarım sana da, ezberlemesi de kolaydı uzun değildi. İnternetten araştır sen de dualrın çok faydası oluyor. Allah kolay doğum nasip etsin, bebeğine sağlıkla kavuş inşallah. Ben de saçımı kestirmiştim birazcık, hamileyken; sen de için nasıl rahat ediyorsa öyle hareket et.

xara bugun nerelere gittin dökül:))

Bir gün topiğe uğramadım çeneniz amma düşmüş ya destan yazmışsınız. Canım benim yazdığım saatlere bakarsan gece kuşu gibiyim, halbuki çocuklu kadın ne işin var bu ssatte bilgisayar başında çocuğun uyurken git yat değil mi, yok ben akıllanmam, okul açılınca çok ararım bu uykuları. İftara teyzemlerdeydik, öğleden sonra da ben uyumuşum gelemedim topiğe.

Yok canım bu Eryamanlıların alışveriş ve gezme çılgınlığı öldürecek beni, oturun evinizde anacım siz çocuklu kadınlarsınız aaaaaa yeni nesil anneler çok fena cık cık cıkklava: Şaka bir yana çok geçmiş olsun canım, ilerlemeden gidin doktora. Efemiz de güle güle , sağlıkla giysin cicilerini inşallah.

Ah ah bu kuzuların gözünün içine baktıkça hassaslaşıyorlar galiba, geçmiş olsun canım. İnşallah daha iyidir Poyrazımız. Allah beterinden saklasın, yavrularımıza sağlık versin. Canım popoya bir de zeytin yağı dene bakalım belki işe yarar ya da bezini, ıslak mendilini falan değiştirsen onlar da artırıyordur belki pişiğinizi, mesela molfix ıslak mendil kızartmıştı benim oğlumun poposunu. Pişiksiz, iştahlı günler Poyrazımızın olsun.

Öptüm tüm topiğiopuyorumnanaktan

günaydın canlarımm,bir alıntı yapsam kk beni kovardı herhalde,kaşla göz arası herkes döktürmüş maşallah:)))

ademircim çok geçmiş olsun..hava da tam hastalık havası,balkonu açsam soğuk kapatsam sıcak,ne giydirsem şaşırıyorum..gece önce sıcak sonra soğuk oluyor..
kızımla ilk günden kaynaştık ama alışma konusunda ben kızıma uymak zorundayım malesef:))

denizim çok geçmiş olsun,yavrum poyrazımız bayaa güçlü olacak ilerde,çok küçükken tanıştı çok şeyle dolayısıyla bağışıklığı güçlü olacak:) iyi tarafından bakalım canım...

xaracım çalışma öncesi tadını çıkar canım,malum okul açılınca erken yatıp kalkacaksın..
eğer uykusuzluk çekmiyorsan otur geç saate kadar..
ayy ben tavuk gibiyim,geç yatsam bana zarar sabahın seher vakti uyanıyor zeyno:)))

masllahınız var kızlar hepinizin 2 gün gelemdin hepinz döktürmüsüşnz bensz düşmüş cenelerkaydirigubbakcemile3

denizcim saclar süper olmus hayatım sen bosver hiç takma kayınvalideyi zaten onun yüzünden oglusun hasta olmus klava: evet bencede bi zeytnyagı dene ben ilk gnden beri zeytnyagı sürüyorum smdilşk bisey olmasu cok sükr masllah kızımın poposuna oglusunun poposuda bi an önce düselir cnm benm inşşşşşş

gecmişte okuduklarımdan aklımda kalanlara yazıyorum kaydirigubbakcemile3 okadr cok konusmusunuzki bensz ne yazcagımı unuttum boshayallersmile

yemek ve uyku konusuna gelince benm minik kelebegmde aynı biz yemege oturuyoruyz hop baslıyo aglamaya ama cok sükr 2 sabahtır esimle kahvaltı yapabldim
uykudada bizimde aynı emziriyorum uyuyo yataga koyuyorum hop acıyo gözleri fıldır fıldır bakıyo bana öle masum masum beni neden bıraktın der gibi gelde bırak git opuyorumnanaktan

normal dogumda kolay kızlar siz kendinizi hazırladıktan sonra gelirmeyn raht olun meryem suresini okuyun bol bol inşşş cok cok kolay olur
görende beni normal dogurdun sanarkaydirigubbakcemile3

bide kızlar hangi asılar hastanede yapılıyo saglık ocagında yapılmıyomu asılar...:uhm: bizim doktor sordu burayamı gelceksnz saglık ocagındamı yapırcaksınız bizde hastane uazak eşim geldi aldı gitti bizi bıraktı tekrar işe gitti zor oluyo diye saglık ocagı dedik oda 1.aydaki asısı hastanede yapılıyo dedi bide bikac sey dha yazdı sizin bu 140 tl ye falan yaptırdıgınız asılar ne asısı hastanedemi yapılıyo bide her asıdan sonramı atesleniyo cocuklar dogurdum smdi sıra asıları ögrenmeye geldi CADIARZU

kızlar yaaa bizdede aynıs orun var bu 2 günüdr cocuga ne giyidircem sasırdım geceleri yatırıdgımda iyi ama üstünü acma huyu basladı telkmeliyo tekmeliyo acıyo sonrada üsüyo 2 gndür eller ve burnu soguk soguk tülbent örtüyodum hava sıcak diye pikesni cıkardım dün gecede bi gittim acmıs üstünü eller burun buz resmne kısa kollu zıbın vardı cıkardım uzun kollu kaidfe tulum giydirdm tek basına içine bisey giydirmeden dedm acaksa bari üstünü üsümesn kolları falan diye simdide hala tamsıcak degil ay hasta falan olmamasıtr demi ya sabahta eşim kızıyo abartıyosun giydirme cocugu kat kat simdiden böle yaparsan kısın cok işimizvar dedi haklıda am anapıyım bisey olur eder diye allah korusun tabi :Saruboceq:
bisey daha ay cocugun burnunda sümük var kaydirigubbakcemile3 nasıl cıkarcazki yaa kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

esrammmmm..xaracım..denizcim..ebicim baska kimi unuttum bunlar demirbaslar :roflol: diger canlarımda ismini unuttuklarım hafıza dandini buaralar hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum hatta az ele gelenleri ıssırıyorum kaydirigubbakcemile3

ayyyy kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr söylemyi unuttum kızmın göbegi düştü sabahhhhhhhhhopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

zeynebim gelmişşzemuszemus
canım annelik hislerin seni en doğru şekilde yönlendiriyordur,üşüdüğünü düşünürsen giydir ama bi yandan eşine de kulak ver nasıl alışırsa öyle gidiyor..
aşı için biz de ilk ay aşımızı akayda yaptırdık 20lira fark aldılar,sağlık ocağı ücretsiz yapıyor..2.ay aşılarını s.ocağında yatırdık,akay ondan 200lira fark alıyormuş,yuhhh dimi:)
rotavirüs diye özel bir aşı var,2 ve 3 doz yapılan iki türü var..
biz 2 doz olanın ilkini yaptırcaz bugun..ağızdanmış zaten..
ama 2.ay aşısı iki bacaktan ve bir koldan yapılıyor..ateş yapması da bebekten bebeğe değişiyor..
bizde yapmadı..
ilk ay aşısı yani doğumda yapılan hepatit aşısının 2.dozu ateş yapmıyor merak etme:)
ayy ne karışık görünüyor ama yaşadıkça kolaylaşıyor:))
bu arada göbüşünüz ne alemde?

göbeğiniz düşmüş hayırlı olsun, artık 2 su keselersin bebişi. benimkinin resmen rengi açılmıştı banyodan sonra. sağlık ocağında bütün aşılar yapılıyoo. bizim vurdurduğumuz rotavirüs aşısı. rotavirüs ishaline karşı. yalnız keyfi bi aşı, o yüzden sağlık bakanlığı karşılamıyo bu aşıyı. parayla alıyorsun. 140 lira olan 2 doz vuruluyoo. 2. ve 4. ayda. bi de 110 luk varmış, o da 3 doz. benim dr. sağlık ocağında yaptır, sirkülasyon çok, aşılar taze olur dedi. bi de sağlık ocağı devit3 ü yani d vitamini damlasını bedava veriyooo. daha kayıt yaptırmadıysan sağlık ocağına git kayıt ol, aile hekimliğide başlamış. oğlanıda hemen şartsız, şurtsuz muayene ettiler.

hadi gözünüz aydın:teytey:hihoyyytalkisalkisalkis
az önce onu sormuştum ben de:))

cnm benm tskr ederiz teyzesiiiiiiopuyorumnanaktan
benmde sonradan aklıma geldi girdim yaazdım hemen kaydirigubbakcemile3
yane asıların hepsi saglık ocagındamı yapılıyo kadın bize dediki 2-3 tane ası var o nlar yapılmıyo saglık ocagında buraya gelceksnz dedi bizim bir ayımız doluyo haftaya pzrtsi ozmn hastaneyemi gitcez saglık ocagınamı yane :uhm:
ası kartında 1.ayda bisey yazmıs ama okunmuyo kaydirigubbakcemile3
2.ayda kalca cıkıgı varmı diye yapılcak bisey varmıs o kesin hastnede yapılmalıymıs siz gittinzmi:uhm:
3-6 ay arasındada göz ve iştmemi ne öyle bisey yazıyo ona bakılcakmıs bunlar hastanede bakılcak olanlarmıs ay ebdne salakmıyım ne anlamadım bi türlükaydirigubbakcemile3

cnm tskr ederizzopuyorumnanaktan
aynen öyle yapıcam ama yazık cocugum bi gün daha beklicek annemler yarın gelcekler yıkamayı ögrencem kaydirigubbakcemile3 simdi tek basıma cesaret edemem boshayallersmile
esranın biras önce dedigi ası yane 2ayda yapılan demi gec oldu biras ama anladım kaydirigubbakcemile3

ben bir polar bir pemye tarzı 2 battaniye-elyaf yorgan yastık-mothercare den 7 tane zıbın 5 adet yemek önlüğü-ateş ölçer-burun aspiratörü-su biberonu-mama kaşıgı-başka bir markadan uzun kollu 6 adet zıbın 9 adet tişört felan aldım ama kış bebeği olacağı için daha tulum uzun kollu zııbın ve hastane çıkışı setleri almam lazım.ilk bebek pekte aslında ne alıcğımı bilmiyorum bol bol alıyorum

zeynebim 1.ayda sırf aşı değil muayene de var o yüzden hastaneye gideceksiniz..
işitme testi de ilk ay yapılmıştı bizim..
özel aşılar yani bu bahsettiğimiz rota aşısı gibi olanlar dışındakiler için s.ocağına git,boşa para vermeyin hastaneye..
kalça çıkığı için de daha bugun gideceğiz
neyse ilk aylar program yoğun,sonra rahatlıyor:)

kızlarrr valla ne guzel bıseysınız yaaa sız olmasanız naparım bılmıorum.ay esımle konusuyorum anlamıor benı herseyı ne cok takıosun dıyo bı akıl veren yok yani tecrubeli anneler olunca guzel oluyomus...ben bu cuma yıne nstye gırcem doktorla konusup net bı tarıh verırız ıns heralde cuma yada cumartesi olucak gibi yaklastıkca korkuyorum yaaaa....
sızın bu ası mevzusu benı bıtırıyoo ben nasıl yaptırcam kuzuma yaaa bende aglarım kesin....allah yardımcınız olsun kuzulara dıkkat edın hava serınlesın dıye ınledık durduk sımdıde hastalık sıukıntı oluyo hasta etmeyın yavruları ben kendıme bıle bakamadım dun hep karnım agrıdı usuttum heralde nane lımon falan hep yattım halada mıdem sankı heran yenıden cosacak gıbı aman kendınızede dıkkat edın emzırıyosunuz ayagınızı falan usutmeyın bıraz nıneler gıbı oldumm ama ben yaz kıs corap gıyerım :))))
zeybeb hadi hayırlı olsun göbegınız dusmus :lepi: hihoyyyt gul agacının dıbıne göm huyu güzel olurmus :))) sımdı guzelce yıkar paklarsın sen onu cok cıtıleme cocugu sogumasın banyodan :)))
denizcim gecmis olsun yaaa valla poyraza yazık kuzu ne cok ugrastı neyse son olur ıns kucucuk olup hastalık pısık mecburı sunnet derken dayanıklı olcak esranın dedıgıu gıbı ınsallah....
esraa ve ademir size cook tesekkur ederım su gun konusunda ve hastane konusunda rahatladım valla
ıyıkı varsınız kızlarrr hepınızı opuyorummmm

ilk dönem için fazla bişey alma. inanılmaz hızlı büyüyorlar. ben hep bi beden büyük alıyorum. mesela şu an 4. aydayız ama 6-9 ay alıyorum. bezi de varya kısa geliyo alınanlar. stoklama yani. bide burun aspiratörü yerine otribebe marka aspiratör var eczanelerde harika bi şey. kendi nefesinle çekiyorsun bebeğin burnundakileri. benim en büyük yardımcım. hergün denizsuyu sıkıp onunla çekiyorum. anam neler çıkıyo şaşarsın...

valla ilk 2 yıkamayı kaynana yaptı sonra hep ben yıkadım. küvetin içinde bi de filesi var çok rahat oluyoo. hatta popsunu çeşmenin altında yıkadığımı görünce kocam çıkldırmıştı 10 günlük çocuğa işkence yapıyorum diye... eee avuç kadar popo için koca küvet mi doldurak yani...

işitme testimi dr. um 2. ayda yapmıştı hastanede yapılıyoo, kalça çıkığı için ultrasona giriyorsunuz o da 2. ayda yapıldı hastanede. bugüne kadar rotavirüs hariç hiççç aşımız olmadı sağlık ocağında yapılmayan. sen sağlık ocağına git, sana aşı takvimi ve randevu verecekler. doğumdan hemen sonra hepatit b aşısı yapmışlardır. 1. ayda sadece onun 2. dozu var başka aşı yok. sadece 2. ay biraz dolu geçiyooo. 3 tane aşı, kalça usg si ve işitme testi. sonra 4. aya kadar yayılıyon...

Kızlaaarrr selamlar canlarımmmopuyorumnanaktan
Ebicim çok teşekkürler canımben araştırayım bir o yağı da herşeyi denemekte fayda var ne de olsa..Sağol canım..Amaaannn sağlıklı doğsunlar da yeter ki normal ya da sezeryan ne fark eder?kaydirigubbakcemile5 İnşaallah önce sen hayırlısıyla sonra sıradakiiii diyecek yine Esracımmmzemuszemus
Esrammm canım iyiyiz biz çooookk teşekkür ederiz bizi düündüğün için teyzesiopuyorumnanaktan Anne-oğul büyüyoruz işte Ayyy kızlar yaaa nasıl özeniyorum size böle bebişleri büyüttünüz gezmelere bile gidiyosunuz yaaa maşaallah sizlereDarısı başımıza...
Xaracımm tekrar teşekkürler canım normal doğum konusunda gayet rahatladım sayende..Herkes nasıl doğurmuş üçer beer diyorum benim ne eksiğim varkaydirigubbakcemile3 Hayırlısıyla inşaallah başaracağım canım kısmet ama belki de sezeryan olacak bakalım ne fark eder hem yeter ki sağlıkla kavuşayım bebişime:Saruboceq:
Zeynepcim gözün aydın severim ben onun göbüşünü:))Bolca bir yıka yavrucak pişti sıcaktan..Artık günde 3 kez sokarsın sen çocuğu suyasırnaşık şey
Denizcim,Ademircim geçmişler olsun kuzucuklara kıyamam yaaaaUmarım tez zamanda atlatırlar yavrucaklar..Küçücükler ya insanın içi parçalnır valla yerim ben onları yerimmmyerimseniben
Öpüyorum hepinizi çooooookkk seviyorummmopuyorumnanaktan

kızlar rota aşısı ve kalça ultrasonu çektirdik,ultrason 2.ay diye şart yokmuş,aşı da 3.ay daha uygun 2.ayda zaten 3 aşısı var demişti doktorumuz..herbiri başka söylüyor ama akaydaki doktoru dinlemeye karar verdim:))
usg çeken doktora pırt yaptı zeyno,edepsiz:)))
aşı da işkenceydi,geri çıkarmaya çalıştı,ağladı,ay bunun koldan yapılanı olsa daha kolaydı dedirtti:))
bir arkadaşımla gitmiştik,onun bebeğinin de kontrolü vardı,2 tıp merkezi,aşı,usg derken 4-5 saat geçti dışarda..
vee zeyno geri dönüşte bastı yaygarayı,ay nasıl ağlamak,arkada oturmak istemiyormuş zilli,öne alınca geçti sıkıntısı,güvenli değil ama öyle çaresiz kaldım ki,elim ayağıma dolandı,öyle yolculuk daha tehlikeliydi:))
kemerle sıkıca bağladım koltuğu,sırıta sırıta geldi sıpam:))

ama siz şahitsiniz bu cadıya birkaç gün gezmek yok,evde otursun:)))
burnumdan getirdi dönüşte,cezalandırıyorum

ebicim nolur dikkat et,az daha sık dişini,hasta falan olma:)

çekirdeğim sıradakiiiiiii:)))))

zeynebim yıkanma maceranızı dört gözle bekliyoruz topikcek:)) ebi çok güzel söylemiş çitileme de soğutma banyodan:))))))))

Arkadaslar devlet hastaneleri doğar doğmaz hepatit b asısının ilk dozunu yapar. 5 gün sadece anne sütü aldıktan sonra topuk kanı için sağlık ocagına götüğrün. 1.ayı bitince hepatitin 2.dozu var. 2.ayı bitince verem asısıs ve iki bacagından yiyeceği zatürre ve karma asısı var. Verem koıldan yapılıyor. Rahat kıyafet giydirin ve asıya götürmeden yıkayınki bebeği 3 gün banyo yaptırılmıyor. Ates düşürücüde mutlaka olsun evde. Bacagından yapılan asılara gelince saga yapılanı hissetmiyorlar ama iğnedenmi asının içeriğimi ne sol bacaga yapılan zatürreyi batırmayla surat ifadeleri hemen değişip avazı cıktıkları kadar bagırıyorlar. Neyseciğimi verem asısından 2 ay sobra tekrardan gün veriliyor. Zatürre ve karmanın 2 .dozları için. Ondan 2 ay sonra yaklaşık 6 6.5 aylıkken tekrar asıları var. En kötüleri sol bakatan iki tane yiyorlar. Zatürrenin 3.dozu karmanın 3. Doızu ve hepatitin 3.dozu. Sonra 1. Yasında iki koldan mmr ve zatürrenin en son dozu yapılıyor.ç en sonuncuda 18 aylıkken var. Karmanın son dozu birde 6 aylıkken ve 18 aylıkken e ek agızdan polio asısı var.insaallh hepsi güzelce atlatır. Ası yerlerine soğuk uygulama iyi geliyor. Sadece verem asısının yapıldugu yere dokunmuyorsunuz.buna dikkat. Ve verem asısından sonra bebeğin koltuk altlarını ve boyun bölgesini aradabi yoklayın beze falan oluşmuşmu diye. Oluşmaması gerekiyor bazen yan etkiyapabiliyor yada anneler bebekleri iyi tutamıyor. Aşı yanlış yapılıyor. Neolur asıya gittiğinizde bebeklerinizi sıkı tutun . Ben en çok bundan dertliydim. Yavrum tyam aşıyı batırıyordum hoppp anne bacagı bırakıyordu. Tabi aşı bi sağa oynuyorduy bi sola. Sonra bacakta kocaman bi apse. Ona dikkat edin. Anlatmöası iyiyde ben kendi bebeğime nasıl yapacagım yaaaaa.offfffffff

başka özellerde yapıyo mu bilmiyorum ama medicanada hepatitin ilk dozunu hemen doğumdan sonra yaptı bebeğime...

Canlarım merhabaopuyorumnanaktan

Poyrazımı yıkadım, uyuttum ve geldim. Geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. Biz bugün daha iyiydik. Öksürmemiz ve hırıltımız kaldı biraz. Buna da şükür.

Ay bu veletler ne çok huy değiştiriyorlar aklım almıyor valla. Dün istediğini bugün istemiyor. Kesin yapmaz dediğini ısrarla yapıyor :) Gece ben çok yorgundum, babamız sen kalkma ben dolaptan süt veririm dedi. Gece bir uyandım oturma odasından Poyrazımın ağlama sesi geliyor. Babası da ağlamaktan beter olmuş:) Bizimki biberonu istememiş. Geçen haftaya kadar bayılıyordu biberona sıpa :) Hemen alıp emzirdim sustu kuzum benim.

Sabah düşünmeye başladım okul açılınca nasıl biberonla süt içirecek kayınvalidem diye. Nuby'nin doğal dokunuş biberonundan sipariş verdim hemen. Gece ve sabah bizimki az emince kalan sütümü sağdım ve bugün doğru düzgün sütüm olmadı. Benim keyfine düşkün oğlum eğer göğsümde çok fazla süt yoksa bas bas bağırıp emmiyor. Hiç uğraşamaz öyle çekmekle :) Dolayısıyla emmedi sıpa ben de sabahki sağdığım sütü biberonla vereyim bir deneyim dedim. Ne oldu bilin bakalım. Bizimki resmen saldırdı biberona deli giçi içiyor. Ay ne olduğumu şaşırdım. Bazen bunadığımı düşünmeye başlıyorum :) Allah sonumu hayreyleye:)

Sahi kızlar ya gece çok süt üretiyor vücut. Siz gece ya da sabah sütünüzü sağıyor musunuz? Bizimki son zamanlarda gün içinde çok iyi emmediği için gece ve sabah emzirdikten sonra kalan sütümü sağıyorum ve gün içinde göğüslerim tam dolmuyor. Az süt olunca da bizimki emmek istemiyor zaten süt de pek yetmiyor o zaman. Ama sağmazsam da sütüm iyice azalacak diye korkuyorum. Sağdıkça artar diyorlar ama ben öyle bir değişiklik göremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım valla. Nolur bir akıl verin bana.

Nereden başlayacağımı şaşırttınız bir daha ben yokken bu kadar düşmesin çeneniz bütün gecemi size harcıyorum yafklava:
Eveeet başlıyoruuuuz.

Zrynebim gelmiş hoş gelmiş bir de güzel haber getirmiş fıstığın inatçı göbeği sonunda düşmüş çok şükür, e artık hamam sefası başlar, ohh rahatlar minik kelebek:teytey:. Bu veletler nereden biliyorlar yatağa konduklarını ya benimki de yatağına koyar koymaz açıyor gözü sanki uykusunu almış da uyanmış gibi, ondan sonra uğraş dur uyutacağım diye. Ama annelik her probleme bir çözüm yolu bulmayı zorunlu kılıyor ben de yeni bir formül geliştirdim küçük bir yastık koyuyorum koluma oğlumu ona yatırarak emziriyorum uyuyunca da onunla birlikte koyuyorum yatağına kucaktan indiğini fark etmiyor; hemen azıcık pış pış sonra uyku, bakalım ne zamana kadar kanacak benim bıdık bu numaraya.yerimseniben Aşı konusuna hiç girmeyeceğim zira her şeyi anlatmış kızlar, sadece şunu söyleyeyim 1. ayda yapılan hepatit ateş yapmıyor rahat ol ama 2. ay aşıları yapabilir, Ömer Çağan ateşlenmişti. Zeynep ve Poyraz ateşlenmeden atlattılar çok şükür inşallah Beren de ateşsiz atlatır ama sen bu ay rahatsın. Zeynep çocuğu şimdiden kadifelere boğarsan kışın ne yapacaksın?:1shok: Canım uzun kollu ince bir tulum giydir çıtçıtlının üstüne gece ya da takım zıbın varsa yandan çıtçıtlı, altı patikli o da olur, üstünü de örttürmezse örttürmesin bu şekilde. Sümük olayına gelince hastane çıkışında doktorumuz hem burun hem de göz için kullanılabilen bir damla yazmıştı bize physiologica gifrer diye onun bir tüpünün bir kısmını bir burun deliğine bir kısmını da diğerine hızlıca sıkıp biraz bekleyip burun aspiratörüyle çekiyorum ben, çok ilerdekileri çekmiyor ama otribebe daha iyi sanırım. Ben küvetinde yıkayamıyorum oğlumu, önünü yıkıyorum ama arkasını yıkarken sanki boğazını sıkıyormuşum gibi geliyor rahat yıkayamıyorum, fileyle falan da beceremedim; o nedenle bir aylıktan beri banyoda dizlerime yatırıp yıkıyorum çok kolay oluyor, oğluşumla yıkanmanın zevki de başka tabi.

Sodi certila bir hastane çıkışı birkaç tulum al daha da alma bence, çabuk büyüyorlar kıyafetleri küçüldükçe alırsın doğum sonrası.

Ebiiim geçmiş olsun, dikkat et kendine ama nane içme doğumu başlatır Allah korusun, dursun biraz daha içerde seninki.

Cekrdekcim rica ederim canım, aklına ne takılırsa sor yardımcı olmaya çalışırım, siz yeter ki sağlıkla kavuşun önemli olan o.

Vaaay pırtlı Zeyno, tutamadın mı pırtınıyerimseniben? İyi yapmış kuzucum kurcalamayın popişimi benim bir şeyim yok demek istemiştir o. Hadi bunu da atlattınız çok şükür. Rota aşısını sevmedi demek, benim oğlan yeni karnını doyurmama rağmen acayip bir iştahla içmişti, hemşire bile şaşırmıştı. Bak sen şu fıstığın yaptığına, önde oturacakmış demek, yok ya bu çocuklar büyümüşte küçülmüş, bizi oynatırlar valla. He he hadi kolaysa cezalandır bakalım kaç gün dayanacaksın naniknanik.

Oslm82 aşıları çok güzel anlatmışsın. Ben oğluma aşı yapılırken gözlerimi kapıyorum, Allah sağlık versin yavrularımıza, aşı acısı ne olacak, beterinden korusun Rabbim başka acı göstermesin.

Denizcim sen daha dur ne huylar değişecek ne huylar. Diyorum ya bu bebişler ayakta uyutur bizi. Benim oğlum da göğüsten süt az gelmeye başlayınca emmek istemiyor, geriye doğru itiyor kendini, evin içinde dolaşarak falan emziriyorum o zaman, etrafı izleye izleye emiyor paşam, durunca bile bağırıyor illa gezecek.
Canım ben gece değil ama gün içinde sağıyorum sütümü, sağdıkça artıyor ama uzun zaman sağman lazım, sabredeceksin. Bir arkadaşımın sol göğsünde süt kesilmiş o da emzirdikten 1 saat sonra sağmış sürekli göğüslerini şimdi fullendi göğsüm diyor ama bir ay falan beklemiş. Sen az da olsa sağ göğsünü ama boşalt tamamen böylece beyine daha fazla süt üretmesi için mesaj gidiyormuş ve süt bezleri daha hızlı çalışıyormuş. Bir de annem tv de dinlemiş şu içtiğimiz bitkiler varya onları aylık dönüşümlü olarak içmeliymişiz, mesela 1 ay rezene diğer ay ıhlamur diğer ay ısırgan falan gibi, sürekli aynı çayları içince vucüt alışıp daha az tepki vermeye başlıyormuş ben annemim o da tv nin yalancısıyız bilemem doğrumu ama ben bu şekilde içmeye çalışıyorum. Bir de geçen aktar öğütülmüş ısırgan tohumu verdi süt için yoğurda karıştırıp yememi söyledi onu deneyeceğim. Bu arada şu anki biberonunuz ne?, emzik deliği büyük ve birden fazla olmasın bu sefer ona alışıp memeyi istemez Allah korusun. Ben artık sağdığım sütleri depolamıyorum gün içinde veriyorum Ömer Çağan’a, her dönemin sütü farklı oluyormuş o nedenle bugün depoladığımız süt atıyorum 1 ay sonra bugünkü kadar yararlı olmazmış.

Oyyy ne yazdım be… Haydi öptüm hepinizi nanaktan ve bebişleri gıdıdana.s..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…