Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ay kızlar az sonra gelcek annem kayınvalidem yani yıkıcaz kuzumu videoya cekcem olay olclak anlatırım walla bekleyn biziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikaydirigubbakcemile3
aşı olayını anladımda ay ben ne cahlim ay ates ölcer falan aldımda burun bilmemnesi hiç aklıma gelmedi düsünüyorumki bu cocugun burnundaki sümük nasıl cıkcak ay sizde olmasanız opuyorumnanaktan

ben sizi cok seviyorum yaaaaa canlarım benmmmmmmmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

tamam canlarım cok çitilemem ay kıyammda zaten ki nasıl kulagına burnuna su kacırmadan yıkcam onun derdindeym annem tuttrmus elde yıkanır dedm filede yıkcam kolda ters cevirip öle yıkardık biz diyo dedm o eskidendi:dilcikar:

esram senn bu zeyno cok ziili yaw haketmiş cezayı lülülülülülü

xaracım cnm kadife giydirdm ama gece elleri ve burnu cok soguktu ay napca bilemedem brden ama sabahalr kısa kolluya kolsuza geciyorum yine cidden haklısınız smdiden böle yaprasm kısın işim zor kocamda kızdı smdiden böle alıstırma cocugu soguk falan degl abratma diye ama ne biliyim yawboshayallersmile

cekirdegm sagol cnm 24 gün sonunda düştü kızımın göbegi zaten tarihe gecircem bugünükaydirigubbakcemile3

topiğimzn gezgn anneleri bakın ne cözüm buldum ben daha tek basıma dısarı cıkma moduna gecemedm yaa kaydirigubbakcemile3 sizz ohhh walla gezn esram sen sehir içinde araba kullanamıypsun bende kullanıyorum ama araba düz vites kaydirigubbakcemile3 neyse cözm buldum diyodum ben cevizliderede oturuyorum ya xara gölbasından gelirken üst gecidin ordan saga yol ayrılıyo alttan yeni yapılan binalar varya ordan girince benm ev cok kolay esranında kocası gölbasına geliyo eryaman grubu toplanır gölbasınada yakınım ben ortak nokta bende toplanırız :roflol: ay süperim demi kaydirigubbakcemile3 böle düsündm aklıma ne geldi bide hepimizinki aynı anda baslıyomus aglamaya hepimiz aynı anda emzirmeye baslıyoruz düsünseniz ay komedi :roflol::roflol:

ay zor bela kızımı uyuuttum geldm ya cenem zaten düsüktü iyice düstü kaydirigubbakcemile3 napıyım ay ben yokkken kaynatıp duruyosunuz yetişemiyorum tabi siz büyüttnz kuzuları geliyosunuz bol bol ama bende yetiştim sizeeeeekaydirigubbakcemile3

ömer caganımı poyrazımı zeynomu baska hangi kuzu vardı unuuttugum varmı yine koccaaamnnnn kokulu kokulu öptüyorummmmmm sizleride cok öptm canlarım görüsürüzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzopuyorumnanaktan

canlarımmm,zeyno 2 gündür pek emmek istemiyor,sabaha karşı 4 gibi emzirdim ve sabah 8 gibi tekrar emdi,arada vermeye çalıştım,kafasını çevirdi! sonra da 12 gibi emdi,ve uyumadan emerdi onu da yapmadan uyudu demin:bbo: iştahı mı kaçtı diyorum ama en fazla 4 saat emmemiş bakıyorum..
zaten pırtları da zehirli gaz gibi kokuyor bu ara:)) yani duysanız,hayatta bir bebekten olduğuna inanmazsınız:))))))))

sütü sağma işine alışamadım hiç kızlar..xara da söylemiş,her ayın sütü farklı nitelikteymiş,depolamak yersiz geliyor,sütü arttırıp naapcaz,sağıp içireceksek ne zaman emzircez
olanı içsin kuzularvücudumuz onların talebi kadar üretiyor zaten..
denizim biberon konusunu iyi araştır bitanem,avent'te falan var memeye benzeyenler..
haa bir de zeyno hanım yatay pozisyonda emmiyor,illa dikey olup etrafa bakacak!!
izmirde sıcaktan öyle yapıyordum,yapışmayalım diye ama alıştı!! hem gaz için önermişti doktor..dikey tutunca emzirme sonrası gazı çok kolay çıkıyor..
zeynebim eğer yıkamadan okursan bir önerim var,müziği aç banyo yaparken,sakin sakin de konuş,eğer sen tedirgin olursan ona da geçiyor..
biz hep öyle yıkadık..ama kayınvalidem çok heveslendi yıkamak istedi birgün,ilk ve son oldu çünkü gerizekalı bağırıyordu,aman da aman falan en anlaşılır olanıydı,salak sesler çıkardı,güya oyalıyor ama zeyno çok korkmuştu,çok ağlamıştı..

bir de kızlar yıkarken bedenini anlatın,ayakları yıkıyoruz,sıra kollarda göbüşte falan gibi..
ilerde daha kolay öğreniyormuş vücudunu:)

ayy bu çocuklar bize daha neler öğretecek:)))

koku konusunu bana hiiiççç anlatma. nasıl bir sindirim sistemi anne sütünü bu hale getirebiliyooo inan anlamıyorum. sanki bücür mamak çöplüğünü sindirdi.... iştahsızlıkta gelip geçici bi durum. moralini bozma eninde sonunda düzeliyoo

<llahım yarabbm yaa sinirlerimi hoplattılar bana kalsa öle yapardımda 2si birden özellikle kendi annem cabuk cabuk üşicek cocuk döndür falan kayınvalidemde hızlı hareket etti o öle dedikce hop birden arkasını ceviriyolar suyu bi döktüler dedm napıyosunuz kulagına kaccak kacmaz bagırma diyo dedim ne biçim yıkıyonuz gözzüne su kactı cocugun kulagına kactı dedm nefes almıyo napıyonuz siz ya dedim bagırma bisey olugu yok diyo tamam kayınvalidem tecrübeli ama yurdagl kendi annem yane uyuz etti üşicek hızlı diye diye resmen olay oldu bagrıs cıgrıs yane uyuz oldum....

esram ya gelde birlikte yıkayalım ya korkutttular bunlar beni resmen ben cesaretliyimdir aslında ama bunların böle evir cevir yıkamasından sonra dedm ben nasıl yıkıcam hızlı hareket etmek lazım cocuk şür diyolar tamam orası öle üşümesn biras titredi giydirriken ama ay ne biliyim kasları falan soyuldu sen yıkattırmadınki bagırdın su kacıyo diye ben yüzünü bidaha yıkcıaktım diyolar bu sefer hay yarabbm yaaaaaaaaaaaaaaa
ben gözüne kulagına kacarmadan bu cocugu nasıl yıkcam sinirlerm bozldu senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

esra iyi yapmıssın cezalandır cadıyı ögrensin kimin dedigi oluyomus :)))
bu cocuklar bızı parmagında oynatıyo valla anlattıklarınızdan korkuyorum ben napıcam dıye...
zeynep bence korkma bı cesaret yıka kendın yada esınle yıka bısey olmaz ya sen annesısın senden dah ıyı kımse bakamaz berene......

canım benimm,hiç üzülme,sinirlenme..
hiç korkma,bebeklerin kulaklarının içi bizimki kadar girintili çıkıntılı değil,su girince kalmaz çıkar:)
içerdeki hava da üşüyeceği kadar serin değildir hem de yaz günü:) titremesi üşüdüğünden değil kendini savunmasız hissettiğinden,çıplak olunca endişeleniyor minnoşlar:) hemen üzerine birşeyler sar durur titremesi:)
gözüne kaçınca tepki veriyor ama yandığından değil,malum bebek şampuanı göz yakmıyor:)

seve seve gelirim yıkamaya canımın içiolumunekankayizsmile
ama bana sorarsan sonraki sefer kendin dene,bir bebeğe en yakın annesidir,onu incitmene olanak yok zaten..sevibebenin 3 fonksiyonlu diye geçen filesini tavsiye ediyorum hep ama almışmıydın hatırlayamadım..eğer almadınsa mutlaka alın..
içi straforlu, haliyle çok rahat ediyor bebiş..
önce yatır sırtüstü,yavaşca su dök vücuduna,köpükle sonra kafasına dök yüzüne getirmeden(yüzükoyun yaparsan gözüne geliyor,ağlayabilir)
sonra da kolun koltukaltlarından geçecek şekilde tut,yani dirseğinle bileğin arası ama bileğine yakın kısım onun göğüskafesi hizasında olsun..
sonra da köpükle sırtını,durula,en son da kafadan su döküp hemen elinle yüzünü sil ki kalan su rahatsız etmesin:)
şimdi karışık gelebiilir yazdıklarım ama bir iki yıkama sonrası oyuncak bebek yıkar gibi olursun hatta okurken elinle uygular gibi yap:))
ve hep sakin sakin konuş,gülümse ki güzel bir şey olduğunu düşünsün,annem tedirgin kötü birşey bu banyo etiketi yapışmasın kuzuma:)

herşeye rağmen banyo sonrası ağlarsa da aç saç kurutma makinasını o saniye susacaktır garanti veriyorum:))
kısık ayara getir koy kenara,o sesi dinlerken giydirirsin sen de:)

hatta ilk yalnız denemende köpükleme,sadece suyla yap,alıştırma olsun

koca 9 ay taşıdın,emziriyorsun, bakıyorsun
bunlar yıkamanın yanında hafif kalır..çok rahat yaparsın yeter ki iste..
kimseyi dinleme,üşür diye haşlama suyuyla alıştırma,sana göre nasıl iyiyse o doğrudur..
ben zeynoyu çok ılık suyla yıkıyorum,üşür diyenlere de hergün üşümüyor bugun de üşümez diyip kesiyorum:)
ilk sefer kendin sonra eşinle yıkamak işini kolaylaştırır,eşin seni panikletebilir çünkü..
o da su dökme ve getir götür işlerine bakar..
hem kuzucuk da banyo sonrası uyuması gerektiği gibi bir alışkanlık edinir akşam yıkanınca:)

of off destan olmuş ama işe yarar inşallah..

ya ebicim niyeyse zafer hep onun oluyor sempatiksalakcinni
yani alıştır kendini bu fikrekaydirigubbakcemile3

cnm benm yaaaasenağlamabitanesin sen süper anlatmısın walla ilk okumaya baslarken yaptım pratigimi kaydirigubbakcemile3 aslında bisey yokta bunlar üşicek diye evire cevire hızlı hızlı yıkadılar cocugu biri kafasını tutyo biri elini cekiyo ben yıksam daha iyi yıkardım dedim resmn bide su güseldi bence cocuk üşür diye diye sıcak suyu koydularda koydular hay yarabbm yaaaaa önce sana sorsaymısımda kendm yıkasaymısım gelmelernde gerek kalmazdı neyse yarın bide ben yıkıcam havalar sogumadan hergn yıkıyımda kuzumu az kendne gelsn yawru kusum opuyorumnanaktan
işe yaramaz olurmu hayatım hemde nasıl yaradı cok cok cok tskr ederimmmm bitanm yarın uygulayıp hemen döncem sizeee ay benm kuzu uyunmadan yemek yapıyım ben kactım hade öptm herkesiiiii

canımsın zeynebim,çok seviyorum seniolumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

allahın izniyle sen hepsinden daha güzel yıkarsın kuzumuzu:hooray:

gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum:1hug:

Merhabalarrrrrropuyorumnanaktan

Zeynepcim canım benim bebeğini ilk kez yıkayacak olan her anne biraz telaşlanır zaten kimse anasının karnında öğrenmiyor ki çocuk yıkamayı :) Sen rahat ol canım eminim çok sa güzel yıkarsın Berenimizi. Ben de ilk kez kayınvalidemle yıkamıştım, ben de biraz tepki veopuyorumnanaktanrdim gözüne kaçtı, su yuttu diye gerçekten de su yutmuştu kuzum. Sanırım 2 kez kayınvalidemle yıkadık sonra eşimle yıkadım. Çok da kolay oldu. Bir kez de teyzemle yıkadım ki o felaketti. Teyzem böyle çitileyerek yıkayan tiplerdendir. Oğluşum bir ağladı bir ağladı içim gitmişti. Bir daha eşim dışında kimseyle yıkamamaya karar verdim :)
Hem sana bişey söyleyim canım, bebeğini yıkarken emzirmede olduğu gibi daha bir yakınlaşıyorsun bebeğinle. Ama tabi ne kadar sakin olur, bebeğinin de huzurlu olmasını sağlarsan o kadar eğlenceli olur banyo sefalarınız. Yıkana yıkana alışırsınız ikinizde :) Hadi bakalım kolay gelsin canım.

Esracım Zeynomun pırtına kurban :) Valla Poyrazın altını değiştirirken yanımda birisi olursa kesin şunu söylüyor "Anne sütü alan çocuğun kakası böyle kokar mıymış yaaaa? Ööööffffffffff bu ne yaaaaa???" :):)
Canım Zeynonun emmesi ne durumda? Arada böyle iştahsızlaşabiliyormuş bebekler ama eğer hala az emiyorsa sen arada bir sağ göğsünü canım. Ben sağmadım ve hata etmişim. Sıcaklardan ememiyor geçer dedim, sonra mastit oldum sütüm azaldı az emdi, sonra hastalandı az emdi derken sütüm çok azaldı ve bugün beni neredeyse hiç emmedi zorlaya zorlaya biberonla içti :) İnşallah emmesi kısa zamanda sıklaşır tekrar ama dikkat et canım. Bu arada normalde kaç saatte bir emziriyorsun ve kaç dakika emiyor?

Ben ilk bir ay yaklaşık 20 şer dakika iki göğsümden de emziriyordum. 1. aydan sonra her emzirmede sadece bir göğsümden emzirdim çünkü 10-15 dakika emiyordu. 3 saatten önce de emmiyordu. Dolayısıyla sağ göğsümden emdikten yaklaşık 5-6 saat sonra yine sağ göğsü emiyordu. Böyle olunca sütüm azaldı. Hem de mastit oldum. Bilemedim işte. Şimdi 2-3 saatte bir emiyor ve maksimum 6-7 dakika sürüyor. Sonra tabi bir gaz sancısı, ikinci göğsü almıyor bağırmaktan Bugün 2-3 saatte bir sağıp biberonla verdim. Allahtan hala sütüm var buna da şükür.

Xara canım sağol cevabın için. Düzenli sağmaya çalışacağım canım inşallah artar:Saruboceq: 6 ay anne sütünü verebilirim inşallah:Saruboceq:

Bu ara eşimle konuşmalarımın çoğu çöyle gerçekleşiyor "Kızlar diyor ki şöyle yap, böyle yap, kızlar da aynın dertten muzdarip, kızlara bir sorayım bakayım, kızlarla yazışıyordum da uyumadım..." :) Bugün tam ağzımı açıp bişey söyleyeceğim ki eşim "Kızlar diyeceksin di mi?" dedi. Nasıl gülesim geldi.

Sevdim sizi tamam mıııııı :):)

Zeynepcim hiç endişelenme canım gayet güzel yıkarsın kuzunu. Önce ki mesajımda da bahsetmiştim ben hep banyoda dizlerimin üstünde yıkıyorum oğluşumu acayip kolay ve rahat oluyor, önceleri kaymasın diye dizlerimin üstüne yumuşak bir havlu koyuyordum, artık alıştım koymuyorum. Önce emzirir gibi koluma yatırıp önünü yıkıyorum, sonra arkasını çeviriyorum kolumu koltuk altlarından geçirip arkasını yıkıyorum sonra da başını yıkıyorum. Korkmazsan bir dene derim, inan çok kolay. Yalnız bizim küvet boşa çıktı anca yer kaplıyor artık. Bu arada biz yakın oturuyor sayılırız, çok güzel oldu bu, çok sevindim. Ben taksi şoförü gibi oldum artık, kimi nerden isterse alır toplaştırırım istediğimiz yerde.

Benim de eşim acayip karışıyor banyo işine yok su sıcak, yok çocuk hergün yıkanır mı falan da filan, kaynana gibi yaaa.

Esracım 3. ve 4. aylarda bebekler memeyi reddedebiliyorlarmış, onun sevdiği bir pozisyon bulmaya çalış, biz bazen geziyoruz bütün odaları emerek, bazen de poposunu pışpışlatarak emiyor paşazade. Denizin söylediği gibi emmezse ya da az emerse göğüslerini sağarak boşalt ki süt problemi yaşama. Geçer bu meme istememe problemleri kısa sürede inşallah.

Denizcim ben en geç 4 saatte bir emziriyorum; genel de gece uykusuna geçince oluyor bu, gündüzleri de oğlum istedikçe 2-3 saatte bir emziyorum. Dakika olarak dikkat etmiyorum artık oğlum bırakıncaya kadar emiyor (herhalde iki göğsümü de emmesi yaklaşık 15-20 dk. alıyordur), yalnız mutlaka her iki göğsümü de emziyorum ben. Sen sağmaya devam et 5cc 10 cc çıksada sağ mutlaka, işe yarar inşallah. Benim eşimde aynı şekilde "kulüpçü" diyor bana, bebekle ilgili konuşmalarımızda kulübe sormadın mı diyor.

Tamam tabi sev bizi, ben de seviyorum hepiciğinizi:asigim:

Kızlar Tracy Hoggs'un Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabını aldım bugün, beslenmeden bahsedince bir baktım diyor ki anne sütü alan bebekler 6 hafta-4 ay arasında her 3-3,5 saatte bir en fazla 30 dk. emmeliymiş. 16 haftalık olduklarında gece 6-8 saat uyumalıymış, 8 haftayı geçtiklerinde ek öğün vermekten vazgeçmeliymişiz. 4 aylık bir bebek 4 saatte bie emzirilmeliymiş. Göz atıp özetledim, okudukça paylaşırım.

canımsın zeynebim,çok seviyorum seniolumunekankayizsmileopuyorumnanaktan

allahın izniyle sen hepsinden daha güzel yıkarsın kuzumuzu:hooray:

gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum:1hug:

ay anlatıcam ama aksam kaydirigubbakcemile3 aksam bi kocamla yıkıyım bakalım nasıl olcak kaydirigubbakcemile3 videoya cekmiştim izlettm eşime ay gl gül öldü ama oda kızdı kulagına pamuk tıkanır bin defa söledn ben burda olsam izin vermezdm diyo demd ben söledmde dnleyen oldu sanki sen sus bisey olmas kacsın nolcakki dediler dedim bkaydirigubbakcemile3ide diyoki annem cidden cok haşin yıkamıs dedm bundan sonra kmse gelemsen kendm yıkarım ben b,le bilmemem ragmen böle yıkmazdm yılllar gecmiş unutmus ikiside cagırdıgıma pişman ettiler dedim eşimde izledi ya videoyu yok diyo gelemsn bundan sonra ben yıkarım kızımıkaydirigubbakcemile3
neyse aksam yıkayalımda hemen döncem size opuyorumnanaktan

yok cnm ben 1 kere yıkadım ikisyle yettide artttı bile bide ben suclu oldum sonunda kasları soyulmus diyorum bagırdın yıkattrmaınki diyo neyse ay ben yıkıcam cocugumu kimseye gerek yok allahın izniyle ben yaparım inşşş

ayyyyy cnm benm cok güldüm aynı sey bizdede var bisey oldu neydi hatırlamıyorum sorsana bi kızlara diyo dedim yarın sorcam zaten kaydirigubbakcemile3
he hatırladım esranın kızının göbegi 6 gnde düsmüş demiştim sorsana bi esaraya bisey sürmüşlermi demişti kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

il yıkamam bugn bakalım öyle yapamazsam senn yöntemide denerim cnm tskr ederim opuyorumnanaktan ay benmkide öyle diyo hergn yıkanırmı dedm yaz yıkanır hem 40ı cıkana kadar yıkansın zaten havalar soguyo sonra yıkarız 2-3 gnde bir cocuk 40 ı cıkana kadar azz kendine gelsin deidm tamam yıkarız dedikaydirigubbakcemile3

evet sekrm yakın sayılırız su bayramı atlatalım ben 40ımızıda yapıyım bi sonra iyice kendime gelmiş olurum ozmn kurtulamzsınız arabdanızda var hava soguktu gelememde dinlemem klava:

canlarımm,kızım huy değiştiriyor büyüyor:))
bu ara korkmayı öğreniyor:)) hapşırıktan çok korkuyor:))) demin emzirirken hapşırdım,ay dudağını büktü bi ağladı,ne güldüm anlatamam:)))))
emme olayı düzeldi,sanırım kapristeymiş:)) ama xaracım dediğin gibi pozisyon denemekten canım çıkıyor bu ara:)
denizim tek memeyi emiyor zeyno,o da klasik en fazla 10dakika.. en son sağ mı sol mu yoklayarak geziniyorum evde:))uyanıkken saatte bir ya da 2-3 saattte bir değişiyor,ne zaman isterse veriyorum:)
ama dışardaysak 3-4 saat aramıyor,yalnız acıkınca yer gök inliyor o ayrı:))

kızlar şu salıncak olmasa napardık bilmem,salona koyuyorum,3mt ip bağladım,balkondan sallıyorum,ev çarşamba pazarına döndü:))) ortada salıncak,kıyafet-bez vs rezil haldeyiz:)) 3lü koltuğu babamıza ayırdık onun dışında heryer bizim:)))

bu arada dün yemek hazaırlarken 40 dk eşim baktı ama o 40dk yetti adama,canını çıkarmış:))) gezdir oynat gibi istekleri var istediği olmayınca kızıyor cadı:)))
minicik şey ama maymun ediyor bizi:)))

xaram o kitabı duyuyorum sıkça,bir dene işe yararsa alalım biz de..

haa bir de yalnız eşleriniz diyorsa kulüp diye iyiymiş biz de tüm aile biliyor da:)))))))

ayyy kızlar bu ne meme muhabbeti yahu kıskandım valla neyse az kaldı az daha dayanayım dimi,,,,
bende bugun resmen kızımın odasına esyalarına el attım ayıp oluyodu artık cocuk gelcek heryer dandını.cekmeceler bıraz yerlestı bıde kıyafetlerını yıkadım ama cok sıktırmamıstım zor kurudular yarında utuyle halledersem yerlestırırım bıter ıns ama odaya halı almadım daha cok mu lazım acıl bılmıorum öle dursun bıraz ne olcak ...haftaya randevularımıda ayarladım carsamba kuafore gıtcem persembe temızlık var cuma yada cumartesıde hastanye kızımı almaya gıtcem daha dogrusu cıkarmaya mı dıyeyım :))) zaten cocuk 7/24 benle esım kızdı ama son gune herseyı sıkıstırmaya bayılıosun dıye ama napıyım öle denk geldı...
zeyneb bende ılk kayınvalıdemle yıkıycam ıons böle kabusa donmez oda ben yıkarım dıyoda unutuyo en son 18 sene önce yıkadı cocuk bakalım ne olcak ...

ebiimm yazdıklarını okurken gözlerim doldu iyi mi,ay bıraksan hüngür hüngür ağlarım yani:)
tostos ne ara büyüdü de doğum zamanı geldi yaa,çok az kaldı diyorduk tamam ama cidden son hazırlıklar başladı:)
evet annesi git sağlıcakla al gel kızını:asigim:

palavra... o kitabı hatmettim valla ama hiçbiri benim bücüre uymuyooo. 8 saat uyumalıymış. ulen ben 3 saat aralıksız uyusa kurban kesecem. orda mantıklı gelen tek şey yemekten hemen sonra uyutmamak. direk uyutunca gazı rahatsız ediyoo. ama bi saat uyanık kalırsa hareket ederek gazını çıkarıyooo. bu arada sizin bebekler daha küçük göğüste uykuya dalıyorlardır. o kitaba uyucam diye ben oğlanın düzenini bozdum. hayatımız zehir oldu inan... ama belki sen şanslı birisindirde uyar senin çocuğun oradaki bebeğe...

hadi gözün aydın. seninde 2 kişilik son günlerin. tadını çıkar. ben bazen özlüyorum içimdeki kıpırtılarını. u arada yazayım dedim. medicanaya yiyecek içecek sokmak serbest. son hatırladığım bizimkilerin mercimek köfte, termos çay ve peynir ekmekle piknik yaptığı. ziyaretçinde istediğin saatte gelebiliyooo. bizim kuzenler hep 22 den sonra geliyordu. tek kural rahatsızlık verme kimseye. u arada bişeye ihtiyacın olursa haberim olsun hemen yetişirim.

banyo konusuna gelince benimde ilk kaynanam yıkadı. ilk aklıma gelen kafasındaki köpüğü önce yüzüne sonrada ağzının içine soktuğuydu. çocuk 2 gün köpürdü valla. kıyamet koptu. bi de en son 3 defa tepe üstü salladı çocuğu... zaten ilk ve son yıkaması oldu. sonra herifimle ben yıkarken oğlanın ağlamak yerine sakin sakin takıldığını görünce çok şaşırdı. onun çocukları hep ağlıyormuş yıkarken. ayol benimde ağzıma şampuan sokup kafa üstü sallasan bakmam 32 yaşıma ağlarım ciyak ciyak... acele etmeyin 1 ay sonra tabak, ardak yıkamaktan kolay gelecek size. yalnız bu kolaylık2 ay sürüyoo. bizim için banyo resmen savaş. yalnış anlamyın oğlan ağlamıyoo. aksine çok seviyo suyu ayaklar kollar suda çırpılıyooo, yüzüstü su dökerken yürüyooo bana sarılıyooo. yani o mu yıkanıyoo ben ve banyo mu belli deil?

Zeynepcim, nasıl geçti bebişin sizinle ilk banyosu, sevmiştir kuzum inşallah suyunu.

Esram emme problemini atlatmanıza sevindim canım, hergün huy değiştiriyo bu yaramazlar, benimki de hapşırığa sıçrayarak tepki veriyor alışamadı bi oysa gayet alerjik bir annesi var günde 50 defa hapşıran. Hapşıracağım zaman kaçacak yer arıyorum resmen, emzirirken de hapşırmamak için çok uğraşıyorum ama her zaman başarılı olamıyorum tabi. Bizde de herkes biliyor kulübü, herkesin dilinde "kulübe sordun mu, kulüptekiler ne diyor". Esram çok alemsin ya, demek salıncağa ip bağladın balkondan sallıyorsun, ohh keyfine düşkün anne seni.

Ebiim vakit bir hayli yaklaştı ha, ben bile heyecanlandım be. Fıstık gibi bir kızımız daha eklenecek topiğimize inşallah. Demek süslenip püslenip karşılayacaksın kızını, e haydi bakalım, sağlıkla inşallah.

ademir, bir hevesle okuyorum bakalım, uygulayabilenler var inşallah bizde uygulayabiliriz oğlumla, deneyelim bakalım yavaş yavaş. Yerim ben suda çırpınan Efeyi ne tatlıdır kim bilir?

iyi yapmısın cnm ama cok yorma kendini yat uyu bol bol haftaya uyyamıcaksın nsıl olsa sırnaşık şey gözünü korkutur gibi olsum sanki kaydirigubbakcemile3
seninki en azından 18 yıl önce yıkamıs benmkinin biri 22 biri 32 yıl önce yıkamas sükret haline :Saruboceq:

yok hayatım ya yıkayamadık ama innşşşşş bugn yıkıcam bizimki dün aksama aglama modundaydı sürekli ondan yıkayamadık sabahtan aksama kadarda 1 saat tas catlasın 2 saat ancak uyumustur aksamda aglama modundaydı yıkayamadık bizde ama bugn sakin olurda inşşşş yıkarım köpüklü köpüklüüüükaydirigubbakcemile3

ademircm masllah senn oglanada yürüyp annesine geliyomus kuzu oynamak istiyo demkkki cnm benm opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…