Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
evet canım xaraya katılıyorum,6-9 için epey zaman var:)
ilk zamanlar öyle minik oluyorlar ki..
tamam çok hızlı büyüyorlar ama o kadar da değil:))
mutlaka birkaç 0-3 almalısın,yoksa içinde kaybolur minnoş:)

zeynep hamam sefanızı bekliyorum:)))

ebi uğramadı bugun,meraktayım..
çekirdek de yok ortalarda,bak daha sıran gelmedi kaybolma çekirdeğim,endişeleniyorumm:)

xaram canım zeynoya yaptıklarımı bilsen salıncak ve ip olayı solda sıfır kalır,gelip alayım dersin kurtarayım diye:))) oyuncak muamelesi yapıyorum,gerçi o da memnun gülüyor:)))

6-9 u ben şu anda giydiriyorum. zıbın 0-3 ay 1,2 tane yeter bence çıtçıtlı body daha kullanışlı. zınında kucağına alırken emzirirken hep açılıyooo sırtları. ayaklı tulumda pek uzun kullanılmıyor ama gece yatırırken ben hala giydiriyorum. malum camlar açık ve bücür sürekli üstünü açıyoo..

Esram ne yalan söyleyeyim ben de hırpalayarak seviyorum bıdığımı, ama öyle tadı çıkıyor ya, uzaktan sevemem ben, koklamak da kesmiyor, yalayıp yutasım geliyor.

Ben de gece yatarken patikli alt ve uzun kollu üst giydiriyorum, üstünü çok açıyor. Gerçi iki gündür Tracy ablanın tavsiyesiyle uyku basınca ince bir örtüden çok sıkı olmayan bir kundak yapıyorum, dalana kadar iyi oluyor sonra çıkarıyor kolları tepine tepine zaten.

Hakkaten ebi nerelerde, amanın 3ümü 5imi derken bebiş daha fazla bekleyemem ben çıkıcam demiş olmasın.

Cekrdek sıranı bekle, hergün uğra bizi merakta bırakma yaa, accık daha dursun senin oğlan.

ben 32 günlük anneyim ve oğluma bol bol çıtçıtlı badi almıştım ki iyiki almışım çünkü hem havaların sıcaklığından hemde rahat etme açısından kollu ve kolsuz çıtcıtlı zıbın ve badi dışında birşey kullanmıyorum. en çok işinize yarayacak olan bu.

ademircim zıbın ne yaa:)) kaldı mı onu kullanan:)))
çıtçıtlı badiyi kastediyordur arkadaş diye düşünerek cvp vermiştim:)

xaram oleyy,ömer çağan'ı mıncıklasam sesini çıkarmayacaksın yani:))

kızlar bugun de girmezse alarm vercem:) ebi,çekirdek çıkın ortaya:)

günaydın kızlar bende Ankaralı anneyim, yada anne adayıyım diyeyim. Bebişimi görmeye gitcez az sonr doktor randevum var. Elini ayagını bariz hisseder oldum cok heyecanlıyım. Doğsada sevsem diom ama daha erken :)

günaydın kızlar bende Ankaralı anneyim, yada anne adayıyım diyeyim. Bebişimi görmeye gitcez az sonr doktor randevum var. Elini ayagını bariz hisseder oldum cok heyecanlıyım. Doğsada sevsem diom ama daha erken :)

hoşgeldin canıma.s.

hadi bakalım güzel haberler getir bebişinden:)

bebişlerimiz bir bir geliyor,hamile sayımız azalıyor derken topiğimize yeni hamişler geliyor süperhihoyyyt
gerçi senin de kavuşmana az kalmış,sağlıkla inşallah..

günaydın cnm hosgeldn walla bende diyodum hamile aklmadı grubumuzda ohhh ii oldu cogalıyoruzzopuyorumnanaktan

esram xaracm denzcm ebicm hemen anlatıyorum canlarım kaydirigubbakcemile3

aksama olunca yorulmus oluyorum ya unutuyorum cocugu yıkıcagımızı uyandı emziriyodum dedm kalk cocugu yıkcaz kaydirigubbakcemile3 eşimde simdimi diyo dedim evet kalk kaydirigubbakcemile3 neyse hemen hazırladım suyunu herseyini kızımıda hazrıaldık cıbıl cıcıl oldu ay eşim dediki ilk defa böle tamamen cıplak görüyprum cocugu dedi gülemeye basladı o gülünce benide glme tuttu ay krize girdik resmen dedim sus cocuk cıplak üşicek gldürme beni dedim kaydirigubbakcemile3 neyse bismillah dedik basldık yıkamaya kızım baslarda iiydi ama sonlaara dogru agladı baya bi biras üşüdü galiba elleri ayakları baya soguk olmustu eşim sürekli üşümesn diye su dökmesne ragmen ay ebden sakin olmaya calıstım eşimde bende gülerek falan konustuk cocukla ama üşüdü sanırım ondan agladı neyse yıkadık cıkardık giydirdim hemen emzirdim uyudu zaten hemen kaydirigubbakcemile3

ilk sefere göre iiydi galiba ama daha ii olabilirdi neyse artık ilerleyn zmnlarda daha ii olur innşşşşşşşş

ay kızlar sizinkiler büyümştr tam ıssırmalık olmustur ben dayanamayıp arada sıkıstırıyorum ama öle daha ele avuca gelmiyo sizin kuzuları gösterdm eşime masllah tosun olmuslar diye dedim evet masllah barekallah kuzualrımızın hepsineopuyorumnanaktan

zeynebim alkışlıyorum senii alkisalkisalkis

ilk sefer için gayet başarılısın,sonraki seferler daha da güzel olacak inşallah..

ilk zamanlar çok hareket etmiyor ama büyüdükçe suyla oynamaya başlıyor,keyif alıyor banyodan:)
haa işler zorlaşıyor,kafayı kaldırıyor falan ama suyla oynarken öyle şeker oluyor ki,yaşayınca görürsün sen de:)

kızlarr merak etmeyın daha dogurmadım bı sıkıntı yok cok sukur dun utu yaptım kızımın cicilerini hem kokladım hem utuledım agladım falan ayyy bu son hafta benı mahvettı öyle zırzır oldumkı hep aglıyorum.neyse doktora gıttım bugun 6 eylul sabah 9 ınsallah kızımı alıcam kollarıma kızım da 3 kg olmus doktor doguma kadar 3400 olur dedı bakalım tostosu bol proteınle beslıycez.bıde bende bıkac gundur felaket yanma vardı bugun onun ıcın surup verdı doktor mıdem bogazım nasıl yanıyo yaa bıde haftaya hem salı hem cuma gıtecm suyu azalmıs benım zıllımın yıne kzım stres oluyo kontrol etcek doktor pekte hazır stres sinir yapmaya napcaz bılmııorum bıde poposunu sokmus dogum kanalına ayy ultrasonda doktor asagı ıne ıne tamamen soyuncaktım artık :))) ıste böle benden haberler bunlar....
zeynebe alkıs bravo zeyneb bundan sonra hep kendın yıkarsın ılk ıcın super olmus ne guzel...
kızlar bana artık ne yaparsam kolay atlatırım falan onları anlatın tuyo verın kendımı hazırlıyım doguma 9 gunum kaldı artık :))))

bu eryaman evlerindeki sağlık ocağı varya oradaki aile hekimimizi öldürcem yardım etmek isteyen. ayın 17 sinde aşıya gittiğimde öksürüğü var diye dr. gösterdim. hiç bi şeyi yok annesi dedi öksürük şurubu verdi. kullandık ama öksürüğü geçmedi. bugün medicanada musa bey e kontrole gittik. oğlum bronşiolit olmuş. oksijen verdiler iğne yaptılar. salıda kontrole çağırdı. ağırlaşırsa hemen getirin acilden diyoo bi de... ayyy bide bi sürü yeni doğan geldi topuk kanı aldırmaya. benim oğlan yanlarında yarmagül gibi durdu valla. zaman ne hızlı akıyo...

6eylül,tarih de kesinlemişş hihoyyyt

canım benim herşey süper olacak diye düşün,başka birşey yapmana gerek yok..
ama bolca dinlen ilk günlerde bolca enerjiye ihtiyacın olacak,zilli gelince hazırolda bekleyeceksin,yok öyle serilip yatmak:)
getirip yanağına koyacaklar,işte o an dünyan değişecek,aşk neymiş anlayacaksın..
başka hiç bir sevgiye benzemiyor,tarifsiz...

ademircim,hem efe için üzüldüm hem de kızdım o aile hekimine güvenmiş olmana..
canım karşıdan bakıp anlaşılacak şeyler değil,nasıl anlasın uzman değil ki..
hele küçücük bebekler söz konusuyken uzman doktor olmasına özen göstermek durumundayız..
yavrum dili yok ki söylesin..
çok geçmiş olsun..

valla haklısın. bi de basiretim bağlanmış gibi hırıltısı devam etmesine rağmen dr. umuza da götürmedim. bu da bana ders olsun...

Canlarım merhabaaaaaaopuyorumnanaktan

Şöyle bir bakındım yazışmalarınıza ama beynim döndü :) Sanırım herkesin keyfi yerinde.

Zeynepcim tebrik ederim canım ilk banyo tecrübenizi. Üşütmemişsindir canım merak etme. Bizimkinin de elleri ayakları soğuk oluyor yıkarken ama vücudu sıcacık oluyor. Banyo filesi kullanıyoruz ya ondan birazcık, ben bazen suyun içinde yıkıyorum o zaman hep suda olduğu için soğuk olmuyor ama meraklanma bişey olmaz inşallah. Bi de hala bazen Poyraz da ağlıyor banyonun sonuna doğru özellikle kafasını yıkarken. Yerim ben senin kuzunuuuu. Yakında ele avuca gelir seninki de çok çabuk büyüyorlar.

xaracım selam canım. Ben de mıncıklayanlardanım :) Rahmetli annem yeni doğmuş bebeklere bayılırdı ama hep hırpalayarak severdi ve ben çok kızardım. Minnacık bebeği sıkma, napıyosun canı acıyacak, bak ağlattın yaaaa bırak çocuğu... Şimdi anlıyorum annemi :) Bazen kendimi çok zor tutuyorum Poyrazı ısırmamak için :) Koklamak da beni kesmiyor valla her yerini öpmeden olmasssssss :)

Esracım senin ipli salıncak işine ben de koptum valla. Evin dağınıklığı konusunda benden beteri yoktur heralde. Bugün toplasam yine bugün dağıtıyorum :) Hatta kıskanmayın ama şu anda kocam ev temizliyor ben burda size çene yetiştiriyorum :) Bugün işten izin almış ev temizlemek için:) Azcık beraber temizledik sonra kocacım sen dinlen ben yaparım dedi ben de kocam ne derse onu yaparım :) Çok mu şanslıyım ne :roflol:
Ay bi de geçen bişey yazmışsın Zeynoyu dik emziriyorum diye. Valla düşün düşün içinden çıkamadım. Dikine nasıl oluyor ki? ALES sorusu gibi çözemedim :roflol:

Ebicimmmm maşallah tosunumuzaaaaa. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Dualarım sizinle canım.

Ademircim çok geçmiş olsun canım. Doktor işi böyle işte canım anlamıyorlar mı ilgileniyorlar mı bilmiyorum ki. Neyse ki anlaşılmış rahatsızlığı bir an önce iyileşir inşallah kuzumuz.

Poyraz da atlatamadı hastalığı dün biz de Lokman Hekimdeydik. Çok öksürüyor, genzi de tıkalı ama doktor ciğerleri iyi, anne sütüyle iyileşecek korkma dedi. Hastalığı atlatıyor o yüzden boşuna antibiyotik vermiyeceğim dedi. Kilomuz da biraz toparlamış:lepi: Doktor özellikle belirtti bebek emdiği göğsünü boşaltmazsa sadece o göğsü boşalt diye. Ben ikisini de sağıyordum sonra da Poyraz acıkınca yeterince süt olmuyordu o da emmek istemiyordu. İnşallah bu yöntem çözüm olur:Saruboceq: İki gündür sağ göğsüm yine ağrıyor ve ısısı artıyor sanırım yine mastit oluyorum Acil önlemlere başlayacağım bugün.

Dün rotavirüs aşımız yapıldı. Esracım Zeyno sevmedi deyince ben de dün biraz endişelendim aşıyı tükürecek diye ama bizimki sevdi galiba tadını gayet kolay oldu:lepi::lepi: Eve gelince hemen ishal oldu aşının bazen böyle yan etkisi oluyormuş ama bugün iyiyiz şükür. Zaten 7 günlük haftanın 5 inde ishal modundayız :)

Aramıza yeni katılan hamileler görüyoruz ne güzel. Aperpil hoş geldin. Hamileliğin en güzel haftalarını yaşıyorsun tadını çıkar. Bol bol sev karnını. Zamanında ve sağlıkla gelir inşallah bebişin.

Bugün babamı iftara davet ettim ama biraz gerginim. İnşallah birbirimize girmeden atlatırız bu günü. Mübarek gün misafir evimde sesimi çıkarmamaya çalışıcam ama çok canımı sıkarsa naparım bilmiyorum. Allahım sinirlerimi alsın bugün:)

Ne yazmışım beeee. Çenem düştü yine benim koca şu anda yerleri siliyor harıl harıl :) Gideyim de bir kontrol edeyim bari :roflol:

Öptüm hepinizi. Kuzularımı da popolarından opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

denizimm,canım kuzumuz iyileşiyormuş,çok sevindim..inşallah bir an evvel sağlığına kavuşsun hem poyraz hem efe..
aşı için hemşire demişti herkes seviyor bu niye sevmedi şaşırdım dedi zaten:)) benim kızım kebapçı,sevmez öyle herşeyi:)))
aşıdan sonra zeyno da çok sıvı kaka yaptı ama yine günde bir ancak yapıyor:)

dik emzirme olayını tavsiye ederim çünkü gazı çok kolay çıkıyor hatta emerken kendisi çıkarıyor..ama riski kusarsa heryerim kusmuk oluyor,daha demin oldu:))
kafası memede,vücudu da aşağı doğru işte,yani yatırmadan sana dik olacak,yere paralel değil:)

valla emzirmeler bazı saatlerde işkenceye dönüştü ama,amuda kalksam gene gözü başka yerde!!
açlıktan bayılmak üzere bile olsa gözü dışarda,en rahat uyurken emiyor..

denizim koca konusunda maşallah diyorum,benimki de yapar ama izin alıp temizlik yapması süpermiş:)

baban konusunda sakin ol inşallah,bunları okurken sakindim diye bir cümle kurmanı diliyorum..

çekirdek aileninizin keyfi yerinde olsun da gerisini boşveeer:)

Esracım dik emzirme olayını dendedim ama beceremedim :) Çocuğun kafası memeye dik oluyor ama vücudunu nereme koyacağımı bilemedim. Otururken denedim ama boyum kısa da ondan mı ki?:roflol:

Valla emme pozisyonu bizde de çok zorlamaya başladı. Ama bizim dışarıyı seyretmekten değil de gaz ya da kaka sancısından. Sancı tutunca memeyi bırakıp bas bas bağırıyor, ağlıyor kuzum. Ben de sancı hissetmeyeceği ya da dikkatini başka bir şeye verip sancıları daha az fark edeceği pozisyonlar arayışındayım. Bugün bişey denedim işe yaradı gibi. Bazen yatarak emziriyordum Poyrazı yan yatırıyordum. Bugün sırt üstü yatırdım üzerine eğilerek biberon verir gibi emzirdim iyi emdi valla. Tabi bir daha işe yarar mı bilemiyorum. Beni o halde biri görse kesin aklımdan şüphe eder:roflol:

Babam yemekten 3 saat kadar önce geldi, yemeğini yedi, çayını içti ve gitti. Çok şükür olaysız atlattık. Sağolsun kocam ilgilendi babamla, ben yemekle ve çocukla ilgilendim ondan sebep çok muhatap olmayınca sinirlerime hakim olabildim. Halbuki insan gibi insan olsalar babadır sonuçta baş üstünde yer almalılar işte ama olmuyor. Anamın vasiyeti var yoksa yüzüne bakmam. Allah günah yazmasın.

Nasıl yorgun hissediyorum bugün anlatamam. Kaynımla eltim geldiler kayınvalidemlere. Yarın biz de oraya gideceğiz mecburen. Yarın gece eski ev arkadaşım gelecek bana kalmaya. Pazar günü de üniversiteden bir arkadaş gelecek. Salı zaten okul başlıyor. Ne çabuk bitti bu tatil ya. Halbuki 9 aydır çalışmıyorum sadece :) Okulu yadırgayacağım galiba:roflol:

Esracım kocamdır diye demiyorum ama harika bir insan. Analar ne oğlanlar doğuruyor denecek türden:roflol: Valla o olmasaymış ben bebek falan büyütemezmişim :)

Ne zaman buluşacağız kızlar? Bazen aklıma geliyor hepimiz bebeklerle bir evde çok eğlenceli olacak :) Sabırsızlanıyorummmmmmolumunekankayizsmile

Öpüyorum kocamannnnnnnnnopuyorumnanaktan

canım çok iyi yapmışsın,hayır mübarek günler,babanı güzellikle ağırlamanız çok iyi olmuş..
eşine de bunun için ayrıca maşallah..
hayli hareketli günler bekliyor seni,misafirlik,arkadaşların falan,ooh işe başlamadan hareketli hayata alıştırma olur:)
dik emzirirken bacaklar hayli aşağılara sarkıyor canım,ben de pek uzun değilim:))
yatarak emzirmek rahat olabilir ama allah esirgesin boğazına kaçma ihtimali çok yüksek canım,dikkat et aman diyim..yan yatarken de öyle..
dik olayı çözersen memnun kalırsın çünkü hem boğazına kaçsa bile çabuk geçiyor hem de gazı kolay çıkıyor..
uzun oturarak dene bir de,belki daha kolay olur..

buluşma için ebiyi bekliyoruz doğursun,prenses azcık kendine gelsin,
çekirdek de sonlara gelmiş olacak,karnında getirecek kuzucuğu ::))onun bebişini de bir sonraki seferde mıncıklarız artık napalım:))

sen optimuma gelirsen haber ver atlar geliriz biz kızımla,en azından görüşmüş oluruz,kuzucuklar tanışır..

bebeği yan yatırıp, sende yan yatarak emzirirsen sorun yokta, üzerine eğilmek riskli, hem boğulma, hemde sütün kulağa kaçması ihtimali yüzünden orta kulak iltihabı yapar. evevt daha bboğaz geçişi açık olduğu için sanıldığının aksine orta kulak iltihabı ağız yoluyla oluyooo. ööle su kaçması falanla da deil...
optimuma bende geliimm mii?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…