Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ebiii bugün medicanada bi sürü yeni doğan vardı. senden de ses çıkmayınca 2 gündür acaba dedim bunlardan biri midir? neyse hala 2 kişiymişsin. ben salıda oradayım. oralara gelirsen görüşelim...

Zeynebim ilk sefer için gayet başarılı bir yıkama olmuş, aferim size:hooray: Ömer Çağan'da ilk zamanlar hiç ağlamazdı banyoda yeni yeni kafasını yıkarken mızıldıyor arada, hergün huy değişikliği yaf adaptasyon sorunu yaşıyorum :bbo:

Oh be Ebim sonunda tarihi kesinleştirmişsin, kafan rahatlamıştır. Bak sen fıstığa şimdiden siniri stresi öğrenmiş, e kolay gelsin sana işin var zilliyle.naniknanik Canım atlatacak falan birşey yok Allah'ın izniyle gitcen, yatcan bi bakmışsın kulağında bir ıngaaaa sesi. İşte o andan sonra artık sen eski sen olmayacaksın, hayatın daha bir anlamlı, daha bir renkli olacak, yeniden doğmuş gibi olacaksın, Esramın dediği gibi tarifi mümkün değil sonrasının. Allah isteyen herkese yaşatsın hayırlısıyla.

Ademir canım çok geçmiş olsun. İnşallah hemencecik iyileşir Efemiz, ilerlemez hastalığı, göğsüne falan sıcak bez koysan belki biraz yumuşatır, hırıltısına da iyi gelir.

Deniiiizim oh ne şanslısın ya, maşallah eşine. Bir de izin almış temizlik yapcam diye ha:1shok: Ben de arada dikine emziriyorum Ömer Çağan'ı. Şöyle koltuğa hafif yayılarak otur çocuğuda sanki göğsüne yatırır gibi dikine tut, arada değişiklik oluyor bizimkine sıkılıncaya kadar idare ediyor.Poyrazımız da toplamaya başlamış her anlamda kendini maşallah. Sen dikkat et kendine Allah korusun tekrarlamasın mastit. Babanla iftarı da hayırlısıyla atlatmışsın, hadi geçmiş olsun, iyi olmuş kalp kırmadam bu mübarek günlerde bir aferim de sana gelsin o zaman.sırnaşık şey Ooo bu ara epey yoğunsun kolay gelsin. Ben de diyorum ne çabuk geçti bu tatil diye şaka maka benim de 5 ay olmuş okula gitmeyeli, nasıl büyüyor gözümde, yarım gün de olsa kuzumu bırakmak da zor olacak, bizim bir de bakım sorunumuz var, kayınvalidemin bakmasını istiyorum ben ama evlerimiz çok uzak (o yıldız da ben gölbaşında), hem ben 7.20 gibi evden çıkmalıyım. O da biz de sürekli kalmak istemiyor ben size siz bana yük olursunuz sürekli aynı evde kalınmaz, ev ev üstüne olmaz diyor, e bence de. Ben de bize yakın bir yere taşınsınlar gerekirse kiralarını da biz verelim (bakıcıya vereceğim parayı oaraya veririm) diyorum, eşim de 40 yıldır oturdukları yeri nasıl bırakacaklar diyor. Pöf tam bir muamma yani.Bakıcı bulsm yavrum daha çok küçük nasıl güveneceğim, hem bakıcı bize de gelemez eşim işe 9.30 gibi gidiyor, görevden geldiği günlerde izinli oluyor, evde adam yatarken gelmek istemez, bende bebeğimi karda kışta uykusundan uyandırıp başka yere götürmek istemem. Şimdilik gelecek bakalım kayınvalidem ama uzun vadede ne yapacağız bilemiyorum.

Esram gözleri açıldı artık bizimkilerin zaptedebilene aşkolsun. Bazen emmek istemiyor iki çekip nasıl kendini geriye doğru itiyor görseniz, şekilden şekile giriyorum azıcık daha emsin diye. Tam da uykusu düzene girdi derken bugün bütün düzenini bozdu. Normalde 8.30 gibi emiyor 9 gibi banyo yapıp uyuyordu, bugün gündüz uykuyu biraz fazla kaçırdı, banyosunu da akşam üzeri yaptırdım, banyo yapınca pusetinde uyuya kaldı bir yarım saat uyudu normalde uyanık olur o saatlerde erken banyo yapınca şaşırdı çocuk uyku saati geldi sandı herhalde ve o uykuyu uyku edindi 1'e doğru anca daldı gece uykusuna. inşallah tekrar yakalarız düzenimizi böyle çok zor olacak yoksa. Ayrıca kabızlığımız geri döndü 4. gününde yaptı bugün azıcık kaka. Oysa hergün en az 1 kere yapmaya başlamıştı. Aman neyse sağlığı yerinde olsun da düzeni de olur, kaka da yapar kuzucuklar, Allah korusun hepsini.

Ben de sabırsızlanıyorum buluşma için, ebim kendini toplayana kadar nerede nasıl buluşuruz istişareler başlayalım bence, e anca karar veririz.

kızlarr yıne doldurmussunuz ne yazayım bılemedım yaaa...
ılk önce ademır gecmıs olsun yazık kuzuya neysekı kendı doktoruna goturmussun bu musa beyı cooook metheden var bızde ona devam ederız heralde :)) doktor aramaya gerek kalmıcak :)) ınsallah cabuk atlatır.poyraz toplamıs sayılır bak masalllahhh...denızz hherkese söleme nazar deger kızzz ya benım esımde ıyıdır de ben onun yaptıgı ısı begenmem kıııı bakalım bız napcaz ama cocuk bakma kousunda guvenıyorum bıde emzırebılse bana gerek kalmaz :roflol: ınsallah yuzumu kara cıkarmaz...
bende dun kızımın cıclerını utuledım cekmecelerıne yerlestırdım annem ugradı azıcık kapı susunu yaptık bıraz becerebılırsem bıtınce koyarım resmını ıns...sagolun kızlar super destek verıosunuz arkadasın bırı bebegı sana gosterınce aglarsın ama dıkkat et cok cosma dıkıslerını rahat atmazalar dedı benı kım susturcak orda ben kuzumu gorunce agzımı bı acarım bıdaha bılmem yani senağlama bıde bısey sorcam sıze dogum sırasında cıkan sesler sızı korkutmadımı?kesılırken falan onu nasıl atlattınız ipod lamı gırsem doguma ???benım canım cook tatlıdır bıyerım kesılse acısından cok kanı gorunce falan bıde dusundukce kotu olurum napsam?
ayyyy azimecim allahım ne sekerlık o yaaa ısır ısır ye ınsan öpse doyamaz kiiii masllah barekallah ayyy bızım bu topıktekı kuzuların hepsı nasıl tatlı yaaa böyle....

Son düzenleme:
essraaa ve ZYNB_KB sağolun kızlar yazdıktan sonra işim cıkmıstı yeni gördüm

evet banada az kaldı napcanız hamişleri valla zor iş bebişli olsun :)

ademircim sen de gel tabiii,optimum günü yapalım:))

azimecim lütfen bu mesajı görünce ömer çağanımızı şöyleee koccaman öp lütfen:)
allahım esirgesin kuzum,çok çirkin çooook

kim bakacak derdine soon,ben hepsine bakarım,siz gidin çalışın:))
hem de gözüm gibi bakarım,hepsini dizerim yan yana ooh:)))

ebicim canım,doğum sırasında hiçbirşey duymayacaksın ki:) his yok:) kan da göremezsin önün kapalı olacak,göğsünden altı yok gibi olacak..
sana başlayalım mı diye soracak doktorun sen tamam dediğinde bebiş gelmek üzere olacak zaten:)
hem ne kadar ağlarsan ağla dikişe engel bir durum yok,istesen de bedenini hareket ettiremezsin ki:)
sen o anın tadını çıkar,prensesini öp kokla..
doğum sırasında genelde müzik açık oluyor hastanelerde,ameliyathane gayet keyifli,kendi adıma konuşayım okeye dördüncü lazımdı kızım talip oldu modundaydı herşey:)))
ama sen sakin ol,tansiyon falan önemli çünkü,panik yapma,sadece mutlu kavuşma anını düşün:)

aperpil bize taze bebiş lazım,azıcık tecrübemizle bilmişlik yapmak istiyoruz:)))))))
en başta ben,bayılırım :))))))

kız ne sesi... ben herifimle girdiydim doğuma. adam bebek çıkınca dondu kaldı foto çekmeyi unuttu. yani belden aşağımı hissetsem kalkıp ben çekecektim yani... bizde müzük falan yoktu ama muhabbet falan oooo çok iidi. anlamıyacn bile hiiiç bi şey. dr. geliyooo diyecek ve hayatının anlamı gözükecek.

geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkürler. şimdide diş çıktı başımıza. salyası akıyooo, eline ne geçerse ağzına sokuyooo, sanırım kaşınıyooo. bi de huysuz ki. dün sabaha karşı 4.20 da uyudu garibim yaaa... ay ne oldu bu bücüre yav, sakin, akıllı oğlum gitti, içine canavar kaçtı sanki...

merhaba, henüz doğum yapmadım ama , Allah izin verirse az bir zaman kaldı..
bebeğin aşılarını sağlık ocağında mı yaptırıyorsunuz? Musa bey çocuk doktoru mu? ne kadar ücret veriyorsunuz? Şimdiden teşekkürler

selam kızlar..
AZİME oğlun çokk tatlı 41 kere maşallahinş bebek bakma olayını halledersiniz
benimde annem bakacak ama dediğin gibi anne de olsa ev ev üstüne olmuyor (
bakalım ne yapacağız..

DENİZERDO babanla sorunsuz atlatılmış maşallah..
bende 5 aydır çalışmıyorum,kendimi yeni atanmış gibi hissediyorum valla..
iyice soğudum ama bir o kadar da çalışmayı özledim..

ZEYNEP kızımın adaşı :))) banyo olayını da halletmişin tebrik ederim ..
bence önceden kendim yapıyordum ama hareketlenince daha zorlaşıyormuş..
resmen kafayı yıkarken tersten bakıyor bana eçekkk

ADEMİR geçmiş olsun canım umarım düzelmiştir artık bebişin..
birşey sorcam sana ,,,
kalça ultrasonunu medicana da mı yaptırdınız canım??
ne kadar ücreti..birde rota virüs hangisinden yaptırsam..

ESRACIM sen nasılsın keyifler nasıl?zeynom nasıl?neeee optimum günü mü:)))
bende istiyorummmm bananeeee:sm_cool::sm_cool:

EBİİİ çok az kaldıııııı:)))) inş hiç birşey anlamadan mis kokulunu alacaksın kucağınaolumunekankayizsmile

ZEYNO17 evet canım musa bey medicana da prof..fiyatı yanılmıyorsam 70 küsür(yanılıyor da olabilirim)) ademir deaha iyi bilir..ben aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum..ama kontrele denk gelirse orda da olur sanırım..

APERPİL sana da az kalmış canım..cinsiyeti neydi ..yazdızsan da ben kaçırdım sanırım..

ÇEKİRDEK sende iyisindir inşş..

umarım kimseyi unutmamışımdır..çok geçmişe bakamadım..
kızlar bu arada acity tokerden aldık bebek arabamızı..http://ucuzlukcanavari.com/13646-8350-large/baby-2-go-proton-bebek-arabasi-8809-yeni-urun-2010.jpg için Google Görsel Sonuçları
ulus özelcana gidemedik..acitydekinde de hem renk ve model yoktu hemde indirim yapamam falan dedi,bende sen bilirsin dedim DD
arabadan çok memnunum..hiç yer kaplamıyor..4 e katlanıyor resmen..çift yön kullanılabiliyor..tam yatış pozisyonu var..çok memnun kaldım ben şahsen

he birde bu arada zeynep için bayramlık baktım hiççç hoşuma giden olmadı..
şöyle sıra dışı süslü püslü ,kokoş şeyler istiyorum..
var mı öyle bebek giyiminde çok iyi dediğiniz bir yer ??
neyse çenem düştü hoşçakalın

asy kızlarrr ya gene muhabbet koyu kime yazıyım sasırdım walla

azimecm calısan anne olmak zor cidden ama sen getir hayatım bana bırak ben bakarım minik kuzumaopuyorumnanaktan

denizcim walla mübarek gün en iisini yapmısın yanında durmayınca olayda cıkmıyo bizimde öyle biliyosun gerci ozmnda yanımda durmuyo diye küsüyo trip yapıyolar ama kavga görültü cıkıp sinirlerimn bolzulmasından iiyidir
okul işinide bebklern bakımı olayınıda en kısa zmnda güsel bi cözm bulursunuz inş canlarım benm allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

cekirdekkkk nerdesn cnms en sesin cıkmıyo dogurdunmu yoksa bilmiyorumkismile

ebicim sen sakin oldugun müddetce bisey olmas rahat ol walla bendede müzik calıyodu ama heycandan hatırlamıyorum bile ne caldıgınıkaydirigubbakcemile3 az kaldı inşş senn kuzuya ayyyy bi melegimiz daha oluyoo inşşşşşşş

banyo olayını tam anlatamamısım kaydirigubbakcemile3 kuzumu soydumkaydirigubbakcemile3 yatırdım filenn üstüne lifini köpürttm ben ssürmeye basladım babasıda su dökmeye sonra cevirdik sırtını falan derken bizimki basladı bagırmaya kaydirigubbakcemile3 sonra sustu ama basını yıkadık o biras zor oldu sonlara dogru iice oynamaya basladı yüzünü falan yıkadım ilk yıkama oldugundan tedirgin oldum biras ama su 2 gndür yıkıyoruz her aksam hem daha hızlı hemde daha kolay oluyo alıstım gibi sanki :lepi: kolay ay biseyi yok zaten el kadar cocuk hemen bitiyo 5 ddkda mis gibi oluyo kuzum opuyorumnanaktan

walla ben sylüyorum ama beni dinleyen yok bak walla küserim haaa ebi dogurup toparlanan kadar 1 ay gecer ozmna kızların okulda yazılısı falan yogun olur ben diyorumki ramazan gecsin en kücük benmki ya ondan bende toplanalım siz cıkmaya alıstınız ben daha okadar gelişmedm o konudakaydirigubbakcemile3 bana gelin bende toplanalım bi cumartesi ebi toparlanınca bidaha bulsuruz bensizde optimumda falan bulusmak yok küserim klava:

ay ercaben cnm sana en son yazcaktım unutmusum :kedi:

cnm arabanızı nekadar aldını biz elle diye bi model görmüstk senn dedgin gibi 4e katalanıyo hemde cok hafifi biz almaya gidene kadar satmıs bidahada gelmedi demişti bizde aldık ama agır ya bizimkiiiii

bende istiyorum böyle süsülü biseyler mevlt için ama
ben etlikten bi o göbekteki magzadana lmıstım bi kac ttulum falan ay sapkaları falan okadar tatlıki bi bak istersen cnm oralara etlikte güsel seyler varrr degişik modeller var yani bide model cok orda

hepinzi ve kuzularınzı koccaaammmnnnn öptmmmmopuyorumnanaktan

sagolun kızlar ama napıyım bugun gozumu actım yatakta kendımı dusunuyodum masada nasıl olcak kızım gelıcek falan sankı hastanedeyım ayyy nıye böle stres oldum bılmıorum dogumda önce hafıf bı sakınlestırıcı yapıolar mı acaba benım kafam guzel olsa daha ıyı olcak sanırım doktor bana bı kokteyl yapsın...salı gunu anestezi uzmanıyla konuscam karar vercem epidural mi spinal mi?ıkısınınde korktugum yanları var ama sonunda kuzumu alıcam ya gerısı hıkaye....
kızlar bısey dıyemıyorum bulusma olayına zeyneb dogru söluyo ıstersenız yanı hapınıze uygunsa benı beklemeyın toplanın sız sonrada ben katılrırm...

evet çocuk doktoru. rotavirüs hariç hariç tüm aşılarını sağlık cağında yaptırıyorum. biz ücret vermiyoruz. özel sigortamız var.

rotavirüs aşımızın adı rotafix. kalça usg yi de medicanada yaptırdım. bebek için cicili-bicili kıyafet tam bir sorun. bende oğluma şööle bi şeyler bakındım ama yok. varsa yoksa, tulum, çıtçıtlı body...

meraklanma heyecandan salgıladığın adrenalin kafayı bi güzel yapıyoo zatii...

kızlar cinnet geçiren bir anneden sevgiler diye başlıyorum:))

zeyno sabah 7de uyandı,9:30 da 1 saat uyudu ve gün boyu bütün uykusu bundan ibaret!!

3 kere tilki uykusuna yattı 10 dk falan anca o da:))

neler denedim,zinco verdim gece çayını istemedi,sallamaların her türlüsü vs vs
banyo bile hiç işe yaramadı..
eşimle pazar keyfi yapalım diye hayal kurmuştuk sanırım görürsünüz keyfi dedi:))

vee saat 21:30 gibi uyudu!!
son dakikalarda artk ağlamak üzereydim..
ama öyle yoruldum ve stres oldum ki kızıma yansıtmak istemediğim için uyusun diye nasıl dua ettim anlatamam..

hatta canlı telefon bağlantısı bile yaptım:)) babamı aradım nazar duası okuttum:)))
bu arada gün boyu ufak çaplı bir hatim indirdim desem yeridir:)))

kuzum çok yordu beni teyzeleri ama o uykusuzluğa rağmen benden enerjikti..
görmez yanımdan birşey mi verdin dedim eşime,ay çocuk enerji içeceği içse bu kadar sürmezdi etkisi:))))

her an biyerlere sızabilirim :)))

herkesin keyfi yerinde aman maşallah..

kuzularımı öpüyorummmm

ayyy bugünlerin tadını çıkarın. biz 1. aşama sınava gelmişiz. diş çıkartıyoruz. ağlıyoo, uyumuyoo, emmiyooo, huysuz ve ben ÇOK ÇARESİZİM...

esram seni cok iyi anlıyorum hayatım gecen gün aynısı bizede oldu babası diyo tilki uykusunda yatırıyorum gözünn birinni acıyo bakıyo ben odadan cıkana kadar acılmıs gözler... ben oturdum agladım artık cok yoruldum diye eşimde dedi bu sefer uyıcak gözler gidiyo iice sen git yat ben bakarım dedi allah razı olsun 1 saat falan sonra uyumus cidden varya bazen cok yoruyolar bu kuzular bizi...

ademircim sanada allah kolaylık versn walla düsündmde bir an uyumuyo emmiyo aglıyo gercekten zordur heraldeboshayallersmile

bugnde kızım 6da uyandı emzirdim yatırdım 6.30da kalkktı daha yeni uyuttumda geldim cocugu dün dısarı cıkardık günes alsın diye noldugunu sasırdı herlade aksam agla agla susturamdık 9da falan banyo yaptırıp yatıryodum 6da yaptırıp uyuyunca cocugun düseni bozuldu tabi ama bugn aynı düzeni yakalamk konusunda umutluyumgece uyur yawww inş
bu arada kızlar bakın wallaha kııyorum benm bu bulusma fikirlerme tepki vermiyosunuz hiçççç bakın wallaha küserim haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…