Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
herkese günaydın..
benim kızda bugün ne gazlıydı..beni uyandırdı şimdi kendi uyuyor cadııı:)))

zeynep bebek arAbasını 280 e aldık canım..şuan kampanyadaymış..üstü tam kapanan aldım ben,birde kapanmayan var canım biraz daha ucuz ona dikkat etmek lazım..

ademir allah kolaylık versin canım ,anne olmak böyle birşey işte ,her aşaması farklı bir zor bir o kadar da keyifli..
diş mi çıkarıyor kuzuuu :)) daha erken değil mi??napsın annesi,çok zor amaa (sinifsinif::sinifsinif:

esracım zeynomuza nazar değmiştir..ben çok inanıyorum nazara
Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak,”Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” “Hoşa giden bir şeyi görünce, "Maşaallah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.” buyurdu.

Sabah-akşam, 3 defa “Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim” (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.”

Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:

“Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.” (25)

Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.

Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce “Maşaallah” demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce Maşaallah deyince, nazar değmez.

Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:

Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme. (67)

sabah akşam bu duaları okuyorum zeynebime...

kızlarr bana acil yardım edin bi cözüm bulun işin için den cıkmadaım ya bi türlü
bakın biz simdi bayramda tatile gidelim diyoruz ama giderken arabada klima acık olur odada acık olur cocukla nasıl olur o degil dün dısarı cıktık cocuk cok terledi antalya dahada sıcaktır orda daha cok terlermi ansıl olcak baska bi konu her an heryerde emziremem sğreklide odaya cıkamam oyüzden sütü sagıyım yanımda olsun dedim ama hade yetmedi acıktı veya o sıcakta st durumu bpzulur amam versem bilmniyorumki ansıl olur ammanın hazırlanması nasıl yaa kolaymı versem bikac gnden bisey olurmu kullanan varmı kızlar ay hiç sormadım daha önce bana bi akıl vern napıyım ya gnlerdir düsün düsün beynm sulandı dünde karar evrelm dedik aksam konsutuk cıkamadık işin içinden cocugu dısarı cıkartıp geldik cok terlynce falan ay bilmiyorum ya napalım gitsekte hem bana hem eşime cok iyi gelcek degişiklige ihtiyacı oluyo cidden insanın ama gidipte rezil olamsın yanede dedk ay bisey diyin yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaboshayallersmile

ademircim kolaylıklar diliyorum,erken diş çıkaracak efe,kolaycacık çıkarır inşallah kuzucuk:)

esracım,süper bilgiler vermişsin,çok sağol canım..
bahsettiğin duaların çoğunu okuyorum hergün hem de defalarca..hatta nazar boncuğu,cevşen falan da takıyorum..
yetmez diye dedim ya babama telefon bağlantısı yapıyorum okutmak için:)
allaha emanet tüm kuzular,allahım esirgesin..
kem gözden çok korkarım zaten..

siz nasılsınız,zeynepciğim nasıl?

zeynebim sondan başlayayım;
tatil fikir olarak süper ama bu yıl sizin için henüz erken olabilir..
klimadan sakının çocuğu aman diyim,çarpar,durduk yerde hasta falan olur allahım korusun..
karar sizin ama zor olur canım yaa..
biz annemlere gittik,ev ortamıyken bile ilk hafta alışana kadar çok huysuzlandı,hergün saatlerce ağladı bir hafta..sonra alıştı ama sizin tatil zaten 1 hafta olacaksa aynı durumu yaşamanızı istemem..
her bebiş aynı değil tabii,seçim sizin..
bir de havuza sokamazsın,denize ancak gün battıktan sonra..
yani gölgede oturmak için de boşa para vermeyin bari:))

buluşma fikri bana uyar canım,kekimizi kurabiyemizi yapıp gelelim sana:)
yalnız dışarı çıkmaya alışık değiliz eve gelin diyene bak,tatile gidecek:))))))))

aslından erken hayatım biliyorum hatta cok zor olcak onuda biliyorum ama taa ben 5 aylık hamileykenden beri gidelim gidelm diyoruz bi gidmedk eşimde cidden cok sıkıldı farkındayım banada degişiklik olcak ama zor olcak bunalrı düsünüyorum encokta süt olayını mama versem nolurkiii onun dısında zor olcak ama azda olsun dinlenirim ii gelir hava degişikligi diye düsünüyorum boshayallersmile

yaw 4 gün zaten bayram boyunca ama oda nasıl olur işte dısarısı sıcak otele gir klimalı otelde yatarken kalın giydiririm diyorum ama düsündm gibi olurmu bilmiyorum yane

ben girdimde bereni sokması kaldı ay doktor 5-6 ay deniz havuz yok dedi anlamadıgım bi sekilde ya girmeme zaten eşim girere ben onun izlerim kaydirigubbakcemile3

:roflol:tatille acıyorum işte sezonu ondan sonrası allah kerim cıkmaya baslarz artkkaydirigubbakcemile3 ben cıkmasına cıakrımda tek basıma cocukla cıkmadım ya bakalım onuda yapcaz kaydirigubbakcemile3

sen gel sekrm ben ne istiyosan yaparım gerci berenm sagolsun hangi ara alıstıysa bide her agladıgında almıyodum kucagıma alısmasın diye alısmıs kucaga inmiyo aglıyo alıyorum kucagıma uyuyo yatagına koyuyorumki baslıyo zır zır aglamaya bak az önce koydum geldim yine basldı ay hiç biseyde yapamıyorum sabahtan aksama kadar kucakta gezilirmi canm azda uyu klava: diyorum ama dinleyen yok tabi bide dalga gecer gibi kucagıma alınca gülüyo sıpakaydirigubbakcemile3 oyunmu oynuyoruz biz burda diyorum bidaha gülüyo walla parmagında oynatıyo bunlar bizi maymun oldum resmen boshayallersmile

zeynep o çocuğu tatillerde bir hasta et sorarım sanaklava:

değişiklik olur tabi olmaz mı canım benim..nasıl isterseniz öyle yapın..çok dikkat ederiz,huysuzlansa bile evde olmaktan iyidir diyorsanız gidin tadını çıkarın..
negatif enerjiyi hiç sevmem ama uyarayım diye yazdım zor olur diye..

zaman geçtikçe öyle maymun ediyor bizi bu cadılar,daha neler göreceğiz kimbilir:))

bu arada neden deniz ve havuz yasak ki,ben girdim denize:)
hatta zeynoyu da soktum ya:))
tabi bizim teşkilat sağlamdı,annem babam kardeşim hepberaber soktuk,çıkınca elbirliği olsun diye ama niyeyse her işi kardeşim yaptı,biz denizden el salladık onlara

zor hrmde cok zor olcak daha cok küçük biliyoryum ama havamn degişmesi lazm zaten gidersek gidip geldkten sonrada sacımı boyatcam bayanssulusmile

blmiyorumki havuzdam mikrop kapılır diye falan heralde dikişler için anlmadm yane ama yarın 1.ayasısına gtcez ozmn ugrıcm sorcm tekrar

ya aslında ondanda cok korkuyorum dün cıktık ya cocuk dehset terledi eşimde tuttrdu hasta olursa sorarım sanakaydirigubbakcemile3 güneslnsn diye ttrdun dedi bide klima olayı varya acıkcası korkmuyo deglm ama işte ne bilym karar veredm bi trlüboshayallersmile

emzirme konusunda verebileceğim en ii tavsiye emzirme önlüğü. ben aldım ve çantamdan hiiççç eksik etmiyorum. her yerde işe yarıyooo, piknikte avm lerde, arabada, düğünde, lokantada. her yerde rahat rahat emziriyorum...

zeyneb bence gıtme hasta olur mınık sonra pısman olursun kuzucuk daha cok kucuk yaaa.valla tatıl nasıl bıseydı unutcam heralde gecensene gıdemedık bu sene malum yıne seneye ne olcak bakalım.bende gerı sayım ıyıce hızlandı 6gunum kaldı ayyyy heyecan dorukta....
ademır gecmıs olsun zor zamanları baslamıs dıs olayı zorrr kuzenımden bılıorum gece gunduz karısıo bıde ınsan bısey yapapmayınca cok kotu caresızlık allah yardımcın olsun...

ademircim peki efe onun içinde durmayı kabul ediyor mu?
zeynep lal etrafı görmesine engel her durumda hır çıkarıyor da:)))
ben edepsizimdir yer mekan demem emziririm,bakmasınlar onların ayıbı diye:)))

ebiii son 6 kaldı değil mi,süperzemuszemus
seneye gidersiniz tatile,kocaman olur kuzucuk,deniz güneş hepsinin tadını çıkarırsın:)

Canlarım merhabaopuyorumnanaktan

Hemencik girip çıkıcam. Çok hastayımsenağlama Oğluşum hastalığı bana sattı. Çok şükür o iyileşti buna seviniyorum. Kuzum iyi olsun da hastalığını ben alırım :) Gerçi aynı virüs çocuğumu tekrar hasta etmez ama ben yine de korkuyorum çok yanaşamıyorum. Allahım kimseyi zorda bırakmasın.:Saruboceq: Burnumu silmekten her yeri yara oldu. Sinüzitim aldı başını gitti, boğazımın ağrısından yutkunamıyorum. Annemi istiyorummmmsenağlama

İki gündür kayınvalidemdeyim giremedim yazdıklarınızı yarın okumaya çalışıcam söz :)

Hepinizi özledim iki günde. Sizi seviyorumopuyorumnanaktan Tabi kuzularımı da...

ademircim peki efe onun içinde durmayı kabul ediyor mu?
zeynep lal etrafı görmesine engel her durumda hır çıkarıyor da:)))
ben edepsizimdir yer mekan demem emziririm,bakmasınlar onların ayıbı diye:)))

duruyo valla. aylnız artık biraz hareketlendiği için frikik vermeye başladık yavaş yavaş. tatil bize da haram bu sene. ama giden nisan anneleri var. sorunsuz döndü hepsi. anam biz de pimpirikliyiz. elin ecnebisi ülkeler arası geziyooo bi aylık bebeyle, biz aşağı bakkala inemiyoz....

denizim çoook geçmiş olsun,kıyamam canım benim..
allahım şifalar versin ikinize de..
bol bol dinlen,meyve falan ye..
ay kıyamam yaa,doktor ilaç vermiştir mutlaka,içersin geçer gider inşallah..

kayınvaliden baksın size,sen al oğluşunu yatın bol bol..

ademircim haklısın yabancılar 1 aylık bebeği tatile getiriyorlar,biz bulut geçse nem kapar diyoruz:)))
40 gün eve kapatırlarmış eskiden,yeni nesil tur atladık,dışarı çıkıyoruz en azından:)))

ben çok pimpirikli değilmimdir ama denize sokarken bile kırk kere düşündüm,başka milletler kadar rahat değiliz çocuk konusunda..
ama bizim kadar sevgiyle büyütmüyorlar bebeklerini,biz millet olarak mıncıklayıp,öpüp kokluyoruz,sevgi yumağı oluyoruz onlar daha mesafeli..
yani bu artımız diğer eksimizin yanında sönüp gidiyor bence..
çocuğumuzu öyle seviyoruz ki ona birşey olmasın endişesini çok yoğun yaşıyoruz galiba..

denizcmm cok gecmiş olsun hayatım bian önce iyileşirsin inşşşşşşşşşşşşş:Saruboceq:

esram haklısın walla adamlar cok mesafeli cocukalrına aglıyo bakmıyolar bile cocuk yazık aglaya aglaya uyuyo ilgilenmiyolar yazık lmaz:

kızlarr yaa su mama konusunda biri bana yardım etsin bikac gün versem bisey olurmuuu nasıl veriliyo nasıl hazırlanıyo nasıl oluyoooo yanlıs hatırlamıysam bizim doktor milupamı ne demişti

sanırım tatil işi az bucuk bellioldu eşimi yalnız göndercem en azından o gitsin dinlensn boshayallersmile

denizz gecmıs olsun canım bol meyve tuket bıde ıhlamur hem sutunu artırır ınsallah cabucak atlatırsın bol bol dınlen tabiii...
valla kım ne derse desın ben genıs olamam hıc bı konuda olamadım cocuk konusunda hele hıc olamam ben bızı bı gece anneannemde falan bırakmayan bı adamın kızıyım oyuzden gozumun onunden ayırmam cocugumu bızde bu sıkıntı olucak emınım cunku esımın aılesı öle dııl bı sokak var evler arsında bıze bıle gece burda yatın dıyolar cocuk ıcınde bugece burda yatsın dıycekler bılıorum ama napıcam onu bılmıorum???
zeyneb mamayı nıye soruyosun kı anlamadım sutunle doymuyomu?bence hıc bulasma mamaya sonra emmeyı bırakır tamamen daha cok mınık dıılmı???

zeynepcim ebi de söylemiş bence de mamaya hiç bulaşma..
eğer sütün yeterli olmadığını doktor söylediyse,mama önerdiyse başlayabilirsin..

hem mamaya geçiş yapılan ilk günlerde gaz ve kabızlık sorunu yaratabiliyor,minicik kuzuya yazık annesi..
ama dediğim gibi doktor önerisiyle olursa yapacak birşey yok,mamalar da anne sütüne çok yakın..

yok cnm ya yetiyo sütüm cok sükür ama aksama dogru azaldıgını hissediyorum dün oturdm agladım resmn aksama kadar uyumadı emdi sürekli ama yinede emiyodu ama azdı sanki üsüldm brden doymuyomu acaba diye ama snra uyuddu iiydi hrralde boshayallersmile
mamaya bulasmayı bende hiçççççççççç istemyorum ama tatile gidersm dısardaykn emziremedgm yerlerde mama mı versem diye düşündmde ondn soruyorum

offffffffffffff offffffffffffffffffffff

zeyneeeepppp keyfi mama verilir mi çocuğa deli misinlmaz:

boşa stres yapma,yetiyordur eminim:)
her ay düzenli kilo alıyorsa zaten mamaya hiç ihtiyacın olmayacak ama olur ya doktorun söylerse ancak öyle verirsin mamayı..
ay ben seni napayım zeynebim,sırf dışarda nasıl emzircem diye mama verilir mi canım:))
heryerde emzirebilirsin,kimse de tuhaf karşılamaz..
bu güne kadar bebeğini emziren anneyi garipseyen birilerine rastladın mı?
çok dert ediyorsan ademirin bahsettiği önlüklerden alırsın,güvenli ortam oluşturursun:)
mamaya gelene kadar sütünü sağsana,oda ısısında bile saatlerce kalabiliyor:)
çıkmadan sağarsın,alırsın yanına..

hep söyledim,mamalar artık çok daha başarılı,bizler pirinçunundan yapılan mamayla büyüyen nesiliz ama muhallebi kafa olmadık,bizlerden de bilim adamları falan çıktı yani:))
mamaya hiç karşı olmadım ama öncelik anne sütünün,olmazsa tabi ki mama veririz..

lütfen bunları düşünüp sütü küstürme:)))

zeynepcim benimde ilk 2 ay akşamları sütüm azalıyordu. garibim saatlerce emmeye uğraşırdı. bazen 2-3 saat oturduğumuz olurdu memede, sonrada gaz problemi çıkıyordu. ama inan düzene girdi. takma kafana sıvı tüket herşey oturuyoo. bende sütüm az sanıyordum ama neredeyse 5 aydır emiyo bücür...

ay verilmez tabide ne biliyimmm bilmiyorumkismile hiçte istemedgm bisey mama vermek:umursamaz:

yarın sabah doktor teyzemize gitcez bakalım asımız falan olcak kilomuzda iyidir innşşşşşşş

sütü sagma olayını ebnde dsündmde bozulur diye düsündm gecen dısarı cıktıgımızda sagmısstımki sabah sagmastım öglen cıttık ozmna kadar dolaptaydı dısarı cıkında kendi kendine ısındı içme kıvamına geldi içti ama yazık yawrum anlamadı ilk basta bu ne diye baya ugrastı içmek içinnnkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 gül gül öldüm kuzumakaydirigubbakcemile3 sagarım ama yetmez doymazsa diye işte

ay aman gitmiyorum zaten tatile kocamı göndercem o gitsin az kafasını dinelsn dinlensn gelsin bariboshayallersmile

boyuna su vişne suyu falan içiyorum ama gece işe yarıyo içmemkaydirigubbakcemile3
ay masllah ne güsel benmde inşşşşşş düzene girer yaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…