Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canlar merhabaaaaaopuyorumnanaktan

Forumda sorun vardı sanırım. Hepinizi çok özledim uzun zamandır giremedim. Allaha şükür sağlığımız yerinde ama okul hayatına alışamadık. Kayınvalidem bizde, oğluşuma bakıyor. Poyraz emmeyi bıraktısenağlama Baya sıkıntılı günler yaşıyoruz. Mutsuzum. Canınızı sıkmak istemedim. Şimdi biraz iyi hissediyorum girip birazcık hasret gidereyim dedim:)

Ebicim doğumunu yaptı ama foruma giremiyor sanırım. Canım benim yoğundur şimdi. Allahım yardım etsin.

Hepinize iyi bayramlar canlarım. Çok öpüyorum.opuyorumnanaktan

kızlarrrr ıyı bayramlarrrrr....
ben geldım kızımla :)))
uzunca yazamadım sıze dogumdan korkuyodum en kolay kısmı oymus dogumdan sonra cok agrım oldu epıdural olcaktı bı sıkıntı cıktı bıkackez yaptılar olmadı en sonunda spınal oldu hala agrılarım var.sutum gelmedı kızım butun hastaneyı yıktı 2gece hemsırelerı yıcektı mama verırken hala uykular ve emme duzenı yok gece esımle harap oluyoruz hep uyumasına gore planlıyorum uyuyunca yemek yıyorum uyuyunca tuvalete gıdıyorum uyuyunca uyuyorum vs vs ama cok sukur saglıkla kucagımda ıstedıgımde kokluyorum en önemlisi o ...

herkese hayırlı bayramlar kızlar ay giremedm bi trlü gecmişide okuyamadım kusura bakmayın:kedi:

ebicim allah analı babalı büyütsün hayrılı evlat olsun bir ömür boyu mutlu huzurlu olun inş aminnnn:Saruboceq:emme ve özellikle uykusu daha yeni cnm benm bi kac haftaya ancak düzene girer bizimde ilk zmnlar öyle olmustu benm ilk 3 hfatada gözlerimin altı cöküp morarmıstı remsen ama smdi toparladım sayılır az sabrte annesi senn kuzuda bak mısıl mısıl uyucak düzene gircek uykusu inşşşş

kızlar ay cok yorgunum kocamannnnnn öptm hepniziiii

anneler nerdesınız yaa...
kızlar sutum az nasıl cogaltıcam kızıma mama vermek zorunda kalıyorum bıde sol gogsum daha tembel az sut verıyo napıcam bana bı akıl verın yaaa...

amanııın ebi gelmişzemuszemus
canım hoşgeldin,nasılsınız?
ilk günler yorucu ama zamanla herşey düzene girecek,yoruldukça kokla prensesi geçer bütün yorgunluğun:)

süt için de humana still tee alabilirsin canım..bol bol su içip dinlenmen de lazım..
yanında kim kalıyorsa ondan yardım alıp kızın uyudukça sen de yat onunla..yarım saat uyku bile süt için acaip faydalı oluyor..ama ennn önemlisi moral,sakın sütüm gidiyor-yetmiyor falan diye düşünme..

denizim bir hayır yapın,kurşun döktürün vs ama birşey yapın hayatım,nazar var üstünüzde kesin:sinifsinif:
ay kıyamam yaa..

zeynebim siz de hayli yoğunsunuz anlaşılan:) kuzum yeni hayatına alışıyor annesiopuyorumnanaktan

Kızlaaaar giremedim uzun zamandır, işe başladım, bayram falan derken fırsat olmadı. Nasılsınız? Kuzucuklarım nasıl?
Ebim kızını alıp gelmişsin topiğe maşallah, Allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin, adı ne oldu kuzucuğun? Daha çok küçüksünüz canım, zamanla herşey rayına oturacak yavaş yavaş (derken birden başa döneceksiniz ama şimdiden moralini bozmiim ben he he). Sütün için Esramın dediği gibi humana still tee al. Ayrıca kimyon tohumu, rezene, ısırgan tohumu, ıhlamur (ister hepsini bir kaynat ister ayrı ayrı iç), beyaz üzüm, şerbetli tatlılar, boool bool su ve uyku. Ayrıca sık sık sağ göğüslerini ya da emzir bebiş emerse. Emzirdikten 1 saat sonra çok az çıksa da sağ sütünü. Kafan rahat olsun, sütüm yetmeyecek mi diye düşündükçe azalır, olumlu düşün sütüm bol bebeğime yeter diye düşün. Şu an bebişine bir öğünde 40-50 cc süt yeterli zaten.

Denizim neden bıraktı Poyraz emmeyi? Ömer Çağan da bir ara ciddi reddetmişti, hala süt az gelmeye başlayınca sinirlenip kendini geri itiyor ama inatlaşıyorum ben de sağdığım sütleri kaşıkla veriyorum birkaç gündür biberonu biraz unutsun diye. Moralini bozma, sütünü sağabiliyor musun? Biberonla ver olmazsa mama veririsin artık mamalar anne sütüne çok yakın. Bizim bir tanıdığın oğlu doğduğundan beri biberonla alıyor anne sütünü hiç emmedi yani. Sağlıklı olsunlar da ne yapalım mama yesinler.

Esram, Zeynebim, Ademir sizlerden haberler nasıl, inşallah herşey yolundadır. Efeciğin diş durumu nasıl? Esra siz ek gıaya başladınız mı ben ara ara meyve suyu vermiştim ama tam olarak başlamadım henüz haftaya kontrole gidince soracağım doktora.

Ömer Çağan biraz huzursuz bu aralar, dün gece 2.30 da uyandı, emdi uyudu 1 saat sonra yine uyandı 5.30 a kadar ayaktaydık ağlaı mızıldadı durdu, burnu tıkalı gibiydi burun damlası bitmiş tuzlu su yaptım burnuna ağladı biraz ama sonra rahatlayıp uyudu, gündüz de keyifsizdi biraz inşallah hasta olmaz. Bir de reflü var kuzumda çok kusuyor, bazen emdikten hemen sonra süt çıkarıyor bazen de emdikten bir süre sonra peynir gibi çıkarıyor sanki bu ay az kilo aldı gibi 500 gr falan aldı galiba, doktorumuz 4. aya kadar artarak devam eder sonra azalmaya başlar kusması demişti inşallah azalır artık kuzum kilo alamıyor bu kusma yüzünden.

kızlarrr bebıslerın dertlerı hıccc bıtmıyo sanırım xara yazık kuzumun kusmasına bıcare yokmuymus belkı sen kuruntu edıyosundur kılo almıstır yeterınce soz konusu bebekler olunca ınsan cok panıklıyor.sut olayını duzene sokmaya calısıyorum humana stıll tee ve mılupa stıll tee aldım ıkısınıde ıcıyorum sut ıcıyorum ayran ıcıyorum su derken hep bıseyler ıcıyorum :))) mamayı sadece gece verıyorum 1kez bakalım ınsallah duzelır ama sureklı ac ve meme arıyo kayınvalıdemlerde bu ac ac dedıkce emzırmek ıstemıorum cınnet gelıo bana neyse ınsallah gecıcek bu gunler kızlar nasıl atlattınız yaaa....

ebicim meleğin ve sen hoşgeldiniz. doğumun ii geçmesine sevindim valla. süt meselesine gelince düzeliyooo. ısırgan ve rezene demliyordum ben. sonunda düzene girdi. ama sakın sütü kafana takma. moral önemli. meme reddetmesine gelince çoğu bebek 2-3 aylıkken reddetti nisan annelerinde. sabır. şimdi hepsi cok cok emmeye devam ediyoo. bunlar bebeklerin dönemleri oluyoo sanırım. bizim diş hala zorluyooo oğlumu. gece her saat başı uyanıyo çığlık çığlığa. sürekli memede. valla sersem tavuğa döndüm uyuyamıyorum. valla hiç çatlamayan memem çatlayacak sanırım...

kusması normal. Allah seni inandırsın 4 ay boyunca 2 güne bir yatak çarşafı, günde 4-5 kez üst baş geğiştiriyordum. halı ve koltuk silmelerimi oğlanın 10 kez değişen üstünü saymıyorum. bile. emdikten sonra azıcık dik tut. başının altın inca bi yastık, ben alt deiştirmenin yastığını kullanıyordum veya yatağının ayağının altına bi sıra kitap koyup yükselt.faydasını görürsün.

Canım hepimiz aynı şeyleri yaşadık dert etme, hala aç bu çocuk aç lafını duyuyorum kayınvalidemden, bazen duymazdan geliyorum ne yapayım kırmak da istemiyorum. Düzelir zamanla merak etme. Mama vermekten çekinme ben günde 2 öğün veriyordum sütümün az olduğu zamanlarda.

Ah canım ya hepsini denedim yok kusması geçmiyor normalmiş ama kilo alamayacak diye korkuyorum.

kızlar dun doktora gıttım kılo almaya baslamıs kuzum haftaya tekarar gıtcez suan 3170 olmus hedef 3400 ınsallah toplar hafıf sarılık atlatıyo dedı ama önemli diil kendılıgınden gecıomus.rahatladım bıraz daha...sut olayında bıraz daha bollastırırsam super olcak bana bıde gunde enaz 1saat kendıne ayır dedı bıraz bırıbırınızı özleyın hemde sen rahatla dedı logusalar kolay depresyona gırıyomus kafan rahat olursa sutunde artar dedı bakalım sevdık bu doktorumuzu genc ama ıyı doktora benzıyor.bu arada kızımın kımlıgınıde cıkardık dun kendınden buyuk tc kımlık nosu var :))) buyukbabası kızımın adını merve nur koydu.hayırlı olur ınsallah....

kilo alır sen hiiiççç meraklanma. Rabbim ööle bi kurmuş ki düzeni meleklerimiz herşeyle başa çıkıyooo...

adıyla yaşasın... hangi dr. a gitmeye başladın?

ademırcım vedat dalokay caddesınde medited var yeni acıldı orda barıs bey var ona gıdıyoruz aksam 6dan sonrada bayındırda calısıyor.bakalım ınsallah sonuna kadar memnnun kalırız.kızlar bu sut artırmak ıcıın yaptıgım seyler nezaman etkı eder acaba hemen olmaz galıba.bugun kızımın göbegi dustu teyzeleri götürüp gül agacının altına gömcem huyu guzel olurmus.insallahhhhhh....
sizde nevar ne yok bebısler nasılll????calısan anneler napıosunuz kolay gelsın sıze hem ev hem bebek zor vallla.

Merve Nur'umuz adıyla sağılıkla yaşasın inşallah. Ebicim meraklanma zamanla düzene girecek sütün telaşlanma, sakin ol. Göbeğiniz de düşmüş hayırlı olsun, kuzucuk yıkansın paklansın artık. Bugün okuldan arkadaşlarım bebek görmeye geldiler 15-16 kişi kadardık, yorulmuşum yav. Esra, Zeynep ve Deniz nerelerdesiniz yaaa, unuttunuz mu topiği.[alsanaalsanasmile/B]

benim oğlanın kontrolü vardo 20 günde 260 gr alınca dr. ek gıdaya başlattı ama reflüsü var diye farklı mama verdi aptamil ar diye... önce emzir sonra mama. ne kadar içerse dedi. 4 gün sonra 5 öğün mama 1 öğün yoğurt, 4 gün sonra 1 öğün mama eksilt meyva püresi, 4 gün sonra mama 1 öğün eksilt muhallebi, 4 gün sonra mama eksilt sebze püresi. yoğurt çarşı yoğurduda olur ama muhallei mamadan yapılacakmış. hayırlı uğurlu olsun vatana millete.

Bu ara kuzuların kilo alımı yavaşladı niyeyse, olsun canım ek gıdaya başlayın sever iştahla yer kuzucuk inşallah. Ben doktora sormadım henüz ama çeyrek elma ve çeyrek armut püresi verdim yazın annem üzüm suyu, elma suyu falan vermişti, haftaya kontrole giince sorucam pürelere geçebilir miyiiz yavaştan diye.

kızlar kaç gündür yazacak fırsat bulamadım,
biz iyiyiz çok şükür..
tolga beyin hastaları olarak bir buluşma yapacağız,nette olduğum zamanlarda onun organizasyonuyla ilgileniyorum,diğer zamanlar da malum kurabiyem bırakmıyor yakamı:)
herkes iyidir umarım..
ek gıda ve diğer şeyler için doktorla konuştuk,detayları yarın yazarım,şimdi acil uyumam lazım,gözlerim kapanıyor:)
hepinizi ve kuzucuklarımı öpüyorum..

Bak sen Esrama yav süper sosyal annekaydirigubbakcemile3 Bİzimle buluşmadan başkalarıyla buluşma ayarlamış, çok kıskandım. Evet hemen organizasyona başlıyorum bu haftayı geçtik diğr hafta sonu annem geliyor öteki hafta cumartesi yani 2 Ekim de buluşalım mı, bize gelin hepiciğiniz.

hay aklınla bin yaşa hayatım,bir tarih vermezsek buluşamayacağız:)

kızlar nerdesiniz yaa,hadi toplaşıyoruz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…