Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canlarım merhabaaaaopuyorumnanaktan

Esracım, Zeynep ce Ebicim teşekkür ederim canlar. Bugün biraz daha iyiyim çok şükür.

Zeynepcim doktorun eğer Berenin gelişimini az bulursa mama önerir. Öyle olmadığı sürece mama kullanma canım. Esranın da dediği gibi dışarıda bebeğini emzirebileceğin pek çok yer bulabilirsin. Alışveriş merkezlerinde ve pek çok mağazada bebek bakım odası var. Şu emzirme örtüleri de çok işe yarıyor. Ben de her yerde çok rahat emziremem ama yer bulma sorunu yaşamadım hiç.
Dışarı çıkarken önceden süt almıyordum ama sütüm biraz azalınca yanıma dondurucuya koyduğum sütlerden bir poşet alıyorum. Termos bardağa biraz buz, soğuk su ve süt poşetini koyuyorum. Küçük bir termos bardakta sıcak su bulunduruyorum zaten poposunu temizlerken kullanmak için. İçireceğim zaman sütü biberona koyup sıcak suyun içinde ılıtıyorum. Tabi daha kolayı var ısı yalıtımlı taşıma çantası:) Bu hafta alıcam onu da okulda sağdığım sütler için kullanmam gerekecek.
Canım benim nerdeyse herkesin sütü akşama doğru azalır. Günün yorgunluğu, uyku ihtiyacı vb şeyler sütü etkiliyor. Gece biraz uyuyunca hemen dolar sütün. Ben de önceleri çok korkuyordum pek çok akşam neredeyse hiç sütüm olmadı (sağıp bakıyordum). Çok ağladım ben de. Ama çok şükür Poyrazımın gelişimi iyi gidiyor. Demek ki bazı zamanlar azalsa da yetiyor süt.
Ben bakıyorum sütüm azalmış ya biraz uyumaya çalışıyorum, daha fazla su içiyorum yine olmazsa mecburen biraz tatlı ya da tahin helvası yeyip üstüne bol su içiyorum. Tatlıya gerek yok suyu çok için diyorlar. Evet su kesinlikle çok önemli süt için ve ben çok içiyorum ama tatlı bende çok işe yarıyor. Kilolar da geliyor beraberinde ama ne yapayım sütüm artsın da gerisi umurumda değil:)
Gün içinde biraz uyuyabilirsen akşam daha az süt sıkıntısı çekersin. Hem bak Berencim sütün az diye bırakıp yaygara koparmıyormuş. Akıllı kuzum daha çok emiyormuş. Ne güzel ne kadar uzun süre memede kalırsa o kadar artar sütün inşallah.
Bir de moralini hep yüksek tutmaya çalış canım. Benim doktorum demişti ki, akşam izlediğin bir filmde üzülür ve ağlarsın sütün etkilenir. Bu kadar hassastır diye. Gerçekten de doğru. Lohusayken morali her zaman yüksek tutmak zor oluyor ama sen bebeğinle mutlu olmaya çalış canım.
Tatile de seneye gidersiniz canım inşallah. Biz de seneye bıraktık. Kuzularımız da bir yaşlarına girerler ve çok daha rahat ve keyifli olur inşallah. Sabırsızlanıyorum şimdiden:)

Bu arada dün eşime söyledim bir ara kızlarla buluşacağız diye. Bana güldü ve kafasına bir şamar yedi:roflol:
Ama nerede buluşacaksak oraya getirecek söz verdi:) Zira Poyrazlayken hiç araba kullanmadım. Bir süre eşim şöförlük yapacak:)

Öpüyorum hepinizi kocamannnnnopuyorumnanaktan

cnm benm denizim cok tskr ederim önerilerin için cok su içiyorum zaten havada sıck ya ama hemen gidiyo hrelde ay kızım cıglık atmaya basladı yine hemen yazıyım akcacam asımızı yaptırdık bugn az önce geldik kilosuda herseyide iiymiş cok sükür kızımın maslllh 4.380 olmusuz teyzeleriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kilo alımıda gayet ii dedi doktor teyzemz cok öptm herkesi en cok kuzucukalrıopuyorumnanaktan

zeyneb masallah beren gayet guzel buyuyomus cocugun yakasını bırak doymasa susturamazsın zaten.caylardan falan da denesıne ıllakı az oldugunuı dusunuyosan.neyse masllah berene....
denızcım ıyı olamnıza sevındım dıkkat et kendıne...
seneye herkes tatıle yehuuuuuu :lepi:
bızde yavas yavas hazırlanmaya devam edıyoruz yarın da temızlıgımız yapılcak sonra bısey kalmıyo zaten cumartesi pazarda dınlencem.bıde ben dun kan verdım amelıyat öncesi kan tahlılı yapıldı.bakalım

kızlarrrrr ben çok fenayımmm ((
bugün okula başladımmm...bebeğimden ayrılmak çok dokundu banaaamafoldumbenmafoldumben
annem bakıyor ama yine de aklım kızımda..fotosunu baktım durdumm(
ne zormuş çalışan anne olmak..
acaba seminer döneminden sonra ücretsiz izin alsam mı??

DENİZZZZ,AZİMEEEE siz ne yaptınız ? çok zormuş değil mi??

ZEYNEP kıss çok güldümm Allah seni ne yapmasın:)))
kıs durup dururken mama verilir mi?sütünü sağ onu yanında götür..
ben termos biberon aldım ona koyuyorum..5 saat koruyor..
kilosu maşallah çok iyi
demek tatile babanız yalnız gidecek..olsun kafa dağıtmış olur..sizde seneye acısını çıkarırsınız..

EBİİİ çok az kaldı canımm vuslatttaaadelikafaduldendelikafadulden

ESRAMM zeynebim nasıl olduu?biraz düzeldi mi??biz iyiyiz şükür hasretlik dışında(

ADEMİR sen nasılsın ?bebişin nasıl?diş olayları nasıl oldu..
senin kontroller ne zaman ?belki musa beyde karşılaşırız:)))

hadi kızlar görüşürüz..ben kaçtımm

ayy benimde işe başlama fikrim vardı. ama hiiç cesaret edemiyorum. 1 yaşına kadar oturcam evde. imkanın varsa rapor al tabii. çevremdeki bütün çalışan anneler suçluluk duygusundan ölüyoo. bende iiyim . cam perde temizliğiyle uğraşıyorum. oğlumun bronşiti geçmiş. dişimizinde gündüz gıkı çıkmıyooo ama gece oğlumu deli ediyooo. dentinox diye bi jel var onu sürüyorum.artık eylül 15 te gitcem aylık kontrole. aaay ne ii olur karşılaşırsak. sen hangi okuldasın? kaçıncı sınıflar?

ay uyuz oldum kızımın resmni koydum profilde koydum gözüküyo ama topikte eski resim cıkıyo anlamadımkiii

calısan anneler yazıkkk sız bebıslerı bırakıp mı gıdıyosunuz sızı özler onlar yaa (( bende ıyıce acıtasyon yapayım :)) basta sıze zor gelebılır ama bence calısan anneler daha planlı oluyolar daha duzenlı yasıolar tabıı benım gıbı plan program hastası bı ınsan olan ben ıcın en önemlı ayrıntı buuu...ademır senın oglusun buyumus te dıs mı cıkarıyor masallah ya bıraz sancılı bı donem ama gecıcek sımdı tek bı dıs cıkar ne tatlı olur hugo gıbı ısır yanaklarını...
zeyneb hadi becerde görelım kızınıııı bereniiii.....
bızımde bugun temızlıgımız var valla kadıncagız temızlıyo ben ıkı camasır attım astım tısladım valla egılıp kalkmak zulum oldu bana esım zaten bana yururken koruklu otobus gıbısın dıyo hem sallanıyosun hem tıslıosun dıyo :)))) evettttt kızlarrr bakın 3gunum kaldııııı....

canlarım giremiyorum iki gündür,girsem de iki kelime yazamadım sağolsun kızım:)
regl oldum halsizlik bir yandan zeynep lal bir yandan turşu gibiyim:))
kızım dün bi garipti,nasıl mutsuz,insan bir kere mi gülmez,surat astı gün boyu,uyumak da istemedi,bir derdi vardı ama çözemedim:))
azıcık ağrı kesici şurup verdim mutsuz ve huysuz diye,o sayede uyudu ben de uyudum..
ama akşam mızmız kafamızı şişirdi:)) uyusun diye sokağa çıktık,uyudu ama eve gelince uyandı! hadi baştan aldık,en son kavak yellerini izliyordu:))) nefret bir durum tv izlemesine karşıyım ama tek susma yolu o oldu ve yorgunluktan bayılmak üzereydim,ses çıkarmadım:))
allahım başka dert vermesin,şikayetim yok ama itiraf ediyorum çook yordu beni:)
bugun mutlu uyandı bakalım bizi nasıl bir gün bekliyor:))
bir de sürekli oyun oynamak istiyor,yanından ayrıldığım an mızmız başlıyor..ev kreşten beter,her yer oyuncak:))
4 ay olmadan böyleyiz acaba ilerleyen aylarda dev oyuncak yığınlarıyla mı yaşayacağız:))

denizim nasıl oldunuz? iyileşmişsindir inşallah..
esracım,çok yorulmama ragmen uyurken özlüyorum kızımı,senin için kolay değil ama çalışan annenin kızı olmayı öğrenecek,hem daha verimli olur,tüm gün özleşirsiniz,gelince hasret giderirsiniz..
daha düzenli ve programlı olur,ben evdeyim bak parmağında oynatıyor sıpa:)

zeynebim sen nasılsın,berenim nasıl?

azimecim sen nasılsın?ömer çağanım nasıl? yoksun kaç gündür,anlat hemen:))

ebim ben bile heyecanlandım,ayy geliyor kuzumuzzzz:)))

ademircim diş olayınız nasıl,var mı gelişme?

Kızlar ben geldim sonunda. Salı günü akşam üzeri öndük Burdur'dan, ayağımızın tozuyla Ömer Çağan'ı besleyip babaanneye bıraktık ve Türkiye-Yunanistan basketbol maçına gittik. Ertesi gün okul açıldı zaten, geceleri uyuyamıyorum bir türlü, Ömer Çağan'dan kaynaklanmıyor bir türlü uykuya dalamıyorum, 2,5'u buluyor uyumam, 4-5 arası Ömer Çağan uyanıyor, emzir uyut derken 6 da anca yataıyorum 7,5-8 gibi uyanıyoruz 9,30 da da okula gidiyorum. Öğlen geldiğimde yine oğluşumla oynuyoruz, onu doyuruyorum uyutup ben de biraz uyuyorum akşamları da iftara davetliydik giremedim bir türlü işte.

Esracım Çarşamba perşembe oğluşumu bırakmak çok koymadı 10 gibi gidi 12 de geldim ama bugün toplantı vardı 9.30 da başladı 14.15 gibi izin alıp çıktım, Allah tan yavruşuma süt bırakmıştım, bugün çok özledim oğluşumu ama, Allah'tan yarım gün çalışıyorum, tam gün çalışsam çok çok zor olurdu herhalde.

Zeynep iyi yapmışsın, benim eşim de bu yaz arkadaşıyla gitti tatile hiç olmazsa onlar biraz nefes alsın, bütün yılın yorgunluğunu atsınlar. Biz de seneye bebişlerle tadını çıkarırız tatilin. Berenime de maşallah gayet güzel büyüyor.

Esram nasıldı bugün Zeynom, keyfi yerine gelmiş mi nazlı sıpanın?

Denizim çok geçmiş olsun, dikkat et kendine.

Ebim ben bile heyecenlandım ya 3 gün ne ki göz açıp kapayıncaya kadar geçer alırsın kızını kucağına.

Ademir, yavrum ya ne zordur o diş kaşınması bir an önce kolaylıkla çıksın inşallah. Diş bulguru yapacak mısın?
İnşallah atlamamışımdır kimseyi, öpüyorum hepinizi.

yaaa evet bide diş bulguru olayı var. amannn bööle 2 tarafında dahil olduğu her aktivitemiz olaylı oluyoo. bana gene eğlence çıktı...

kızlarrr bende ancak gelebıldım dun doktora gıttık tostosum 3457gr gorunuyo ultrasonda doktro yanılma payıyla 3300-3600 arası dogar dedı cok sukur bı sıkıntımız yok pazartesı 9da amelıyat 7.30 orda olacam.buunde sonkez nstye gıttım ve anestezi uzmanıyla konustum epey rahatlattı benı epıdural olmaya karar verdım bakalım nasıl olcak bana 12den sonra bısey yeme dedı ayyyy ınsan nasıl dayanır kı yaa ben ölurum aclıktan okadar saat hem bebekte acıkmazmı?neyse ıste son 2gun artık tatıle ayrıldım 2gun hep yatcam zaten hersey hazır ınsallah bısey unutmuyorumdur ıste böleeee

herşey hazır ebicim,saatler kesinleşmiş,anestezi şekli belli olmuş ooh hadi sıra geldi kızımıza:)
bin kere maşallah tosuncuk olmuş kuzumm
ama açlık konusunda çok dertliyim,ben ameliyat masasında bile açım ne zaman yemek yerim diyordum:))
doğumdan sonra getirdikleri şeyler bana atıştırmalık gelmişti:))
hatta kahvaltı diye gelen 3-4 büsküvi ve çayı görünce ee asıl kahvaltı ne zaman demiştim:))
ama gaz çıkarana kadar komposto-yağsız tuzsuz çorba ve tatlı veriyorlar:)
doğum sonrası kilolar böyle gidiyormuş demek diyordum:))
benden tavsiye pırtlamaya bak,hastanede pırt pek değerli,bir pırta yemek veriyorlar:))

isim konusunda fikir beyan etmeyelim bence,son dakikaya gelmişken kafan iyice karışmasın:)))
ama sude güzel isim,en azından ada-duru-derin vs furyasından değil:)
çok güzel hepsi ama ne çok koyuldu bu ara:)

bir de aklıma geldi,teyzem kızına isim seçememişti bi türlü,doğuma girdi hala kararsızdı ve doğumdan çıkınca kızını gördü,yüzüne bakınca hiç aklında olmadığı halde ayy bu özge dedi,başka bir isim olamaz:)
ve adı bu kadar yakışan başka çocuk görmedim:) tam özge:)
belki sende de öyle olur,bakarsın bu minnoş tam sude dersin ya da aklında olmayan bir isim çıkar ağzından:)

esracım evet hersey hazır sanırım valızımı kontrol ettım son kez kapattım ama ıcım bı tuhaf öyle karısık seyler hıssedıyorum kı tam duygu yumagı yanı :))) ayyy bu aclık mevzusu cok kafama takılıyo napıcam yaaa valla esıme dedım sahura kalmıyım sen kendın hallet dedım 11 gıbı yemek yeyıp yatcam :)) sabah 5 gıbı kalkarım dusumu alırım dualrımı okurum yatagımı hazırlayıp cıkarım ınsallah ıste böle planlarım...
ısım konusu hala muallak yaa evet yaa su sıra su ada duru eysan falan okdara cok kı enazından farlı olur yaaa ama bılmıorum galıba kızımı gorunce karar vercem dedıgın gıbı.bana dua etmeyı unutmayın tamamııı...

ebim,gündüz girip yazamadım ama inşallah girip okursun..
vay be zaman gelip çattı:)
yüreğim ve dualarım seninle..
allahım yardımcı olsun,çoook güzel bir doğumla ve en önemlisi sağlıkla kavuş prensesimize..
ennn kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz..
için rahat olsun,bolca dua oku canım ebim..
bak tam da mübarek gece,allahım kabul eder,herşey çook güzel olur inşallah..
koca göbüşünden öpüyorum:)
tostosa selamlar:))

ebicim şimdi okudum yazdıklarını. demek senin de hasretin bitiyooo. Allah bi avazda kurtarsın derler ama bizim için Allah küçük bi kesikle kurtarsın inşallah. şimdiden hoşgeldin minik prenses...

delikafadulden bebiş gelmek üzeredir,ebiyi içeri almış hazırlıyorlardır şimdi:)
güzel kuzucuk sağlıkla gel,anneciğin sabırsızlıkla seni bekliyor:)

canlar nerelerdesiniz?
herkes bayram için tatile falan mı gittiiii?
ebiden de haber yok hala,çok merak ediyorum..

hepimize nice nice mutlu bayramlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…