Canlarım merhabaaaaopuyorumnanaktan
Esracım, Zeynep ce Ebicim teşekkür ederim canlar. Bugün biraz daha iyiyim çok şükür.
Zeynepcim doktorun eğer Berenin gelişimini az bulursa mama önerir. Öyle olmadığı sürece mama kullanma canım. Esranın da dediği gibi dışarıda bebeğini emzirebileceğin pek çok yer bulabilirsin. Alışveriş merkezlerinde ve pek çok mağazada bebek bakım odası var. Şu emzirme örtüleri de çok işe yarıyor. Ben de her yerde çok rahat emziremem ama yer bulma sorunu yaşamadım hiç.
Dışarı çıkarken önceden süt almıyordum ama sütüm biraz azalınca yanıma dondurucuya koyduğum sütlerden bir poşet alıyorum. Termos bardağa biraz buz, soğuk su ve süt poşetini koyuyorum. Küçük bir termos bardakta sıcak su bulunduruyorum zaten poposunu temizlerken kullanmak için. İçireceğim zaman sütü biberona koyup sıcak suyun içinde ılıtıyorum. Tabi daha kolayı var ısı yalıtımlı taşıma çantası:) Bu hafta alıcam onu da okulda sağdığım sütler için kullanmam gerekecek.
Canım benim nerdeyse herkesin sütü akşama doğru azalır. Günün yorgunluğu, uyku ihtiyacı vb şeyler sütü etkiliyor. Gece biraz uyuyunca hemen dolar sütün. Ben de önceleri çok korkuyordum pek çok akşam neredeyse hiç sütüm olmadı (sağıp bakıyordum). Çok ağladım ben de. Ama çok şükür Poyrazımın gelişimi iyi gidiyor. Demek ki bazı zamanlar azalsa da yetiyor süt.
Ben bakıyorum sütüm azalmış ya biraz uyumaya çalışıyorum, daha fazla su içiyorum yine olmazsa mecburen biraz tatlı ya da tahin helvası yeyip üstüne bol su içiyorum. Tatlıya gerek yok suyu çok için diyorlar. Evet su kesinlikle çok önemli süt için ve ben çok içiyorum ama tatlı bende çok işe yarıyor. Kilolar da geliyor beraberinde ama ne yapayım sütüm artsın da gerisi umurumda değil:)
Gün içinde biraz uyuyabilirsen akşam daha az süt sıkıntısı çekersin. Hem bak Berencim sütün az diye bırakıp yaygara koparmıyormuş. Akıllı kuzum daha çok emiyormuş. Ne güzel ne kadar uzun süre memede kalırsa o kadar artar sütün inşallah.
Bir de moralini hep yüksek tutmaya çalış canım. Benim doktorum demişti ki, akşam izlediğin bir filmde üzülür ve ağlarsın sütün etkilenir. Bu kadar hassastır diye. Gerçekten de doğru. Lohusayken morali her zaman yüksek tutmak zor oluyor ama sen bebeğinle mutlu olmaya çalış canım.
Tatile de seneye gidersiniz canım inşallah. Biz de seneye bıraktık. Kuzularımız da bir yaşlarına girerler ve çok daha rahat ve keyifli olur inşallah. Sabırsızlanıyorum şimdiden:)
Bu arada dün eşime söyledim bir ara kızlarla buluşacağız diye. Bana güldü ve kafasına bir şamar yedi:roflol:
Ama nerede buluşacaksak oraya getirecek söz verdi:) Zira Poyrazlayken hiç araba kullanmadım. Bir süre eşim şöförlük yapacak:)
Öpüyorum hepinizi kocamannnnnopuyorumnanaktan
kızlarrrrr ben çok fenayımmm((
bugün okula başladımmm...bebeğimden ayrılmak çok dokundu banaaamafoldumbenmafoldumben
annem bakıyor ama yine de aklım kızımda..fotosunu baktım durdumm(
ne zormuş çalışan anne olmak..
acaba seminer döneminden sonra ücretsiz izin alsam mı??
DENİZZZZ,AZİMEEEE siz ne yaptınız ? çok zormuş değil mi??
ZEYNEP kıss çok güldümm Allah seni ne yapmasın:)))
kıs durup dururken mama verilir mi?sütünü sağ onu yanında götür..
ben termos biberon aldım ona koyuyorum..5 saat koruyor..
kilosu maşallah çok iyi
demek tatile babanız yalnız gidecek..olsun kafa dağıtmış olur..sizde seneye acısını çıkarırsınız..
EBİİİ çok az kaldı canımm vuslatttaaadelikafaduldendelikafadulden
ESRAMM zeynebim nasıl olduu?biraz düzeldi mi??biz iyiyiz şükür hasretlik dışında(
ADEMİR sen nasılsın ?bebişin nasıl?diş olayları nasıl oldu..
senin kontroller ne zaman ?belki musa beyde karşılaşırız:)))
hadi kızlar görüşürüz..ben kaçtımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?