Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bi de topik başlığına uygu olarak astronot tulum alcam oğluma kışlık. görürseniz bi yerlerde haber edin...

ben alışverişimin çoğunu beğendikten yaptım çok uygun orada fiyatlar eksiklerimi de bebeğim mağazasından (söğütözü, cepa, galeriada var) tamamladım

kızlarrr ben zombi oldugum ıcın artık gecelerı ayaktayım oyuzden bı muddet karsılasamayız kalk yat ıyıce salak oldugum ıcın gece oturuyorum sımdı utu yapıorum :))) bos zamanları degerlendırmek lazım dımı :)) ayyy kızlar ne zormus yaaaa bazen camı acıp ımdattt dıye bagırmak gelıo ıcımden gecen hafta yıne tartıldı kzım sadece 100 gr almıs koca hafta boyunca bu hafta gece gunduz emzırdım bakalım ne olcak hala dogum kılosunu bıle yakalayamadı kafayı yıcem sankı hıc buyumuyo bu cocuk...annemde gelmıo artık esksı gıbı onunda cok ısı var kayınvalıdem zaten aksam cocuk sevmeye gelıo butun gun cadıyla basbasayım.ne ev ısı ne yemek hak getıre valla kız uyuyunca gunduz bende bıtap dusuyorum uyuyamıyorumda öyle salak salak yatıp kalıyorum bızım cadı kucakcı oldu napıcam bılmıorum.bıde bende sılıkon kullanıyorum ucu cıktı ama kızım sılıkonla daha kolay emdıgı ıcın hala onla verıyorum sılıkonla vermezsem kavga dovus zor emıyo sınırlenıyo bıde nasıl alıstırcam bı muddet daha sılıkon uclamı emsın?
kızlarrr dısarı gezme okadar uzak bı dusuuncekı ben cocuk 1 yasına gelen kadar evden cıkmıycam heralde :))) aysegul ınsallah herseye alısır yer uafaklık cok zor dımı bı arkadasım daha demıstı en kolay zman emerken dıye kolay gelsın sana canım bıde dısde cıkınca yavrum ıyıce zorlanıyodur tabii...
xara bence seni özledıgı ıcın bı bocalama yasıyodur onun ıcın duzen bozulmustur gecer ınsallah...naptınız toplanıyomusunuz???

canlarım,geçen gün yazıp çıktım, yazdıklarım gitmiş gene,site bakıma girince gidiyor galiba
annem babam ve kızkardeşim geldiler,pek giremiyorum,aile saadeti yapıyoruz:)
biraz dinlendim,tüm gün kucaktan kucağa geziyor kurabiyem:)

sizde durumlar nasıl? herkesin keyfi yerindedir inşallah..

ebicim sen de azıcık daha sabret canım,1.aydan sonra hayat biraz daha kolaylaşacak,dış dünyaya alışacak cadımız:) allahım yardımcı olsun,güç versin..

tümm kuzucuklarımı koccaman öpüyorum..

bir de çekirdek nerelerde,haber çıkmıyor,merak ediyorum ben de..

Ebicim benim meme ucum iyi olduğu halde almıyordu 1 ay silikonla emzirdim sonra inatla mememi verdim önceleri 5 dk emip bırakıyordu sonra 10 dk. oldu aha sonra tamamen bıraktık silikonu merak etme bırakırsınız sizde sen yavaş yavaş vermeye çalış. Uykularda biraz daha düzelecek inşallah sen bir rutin oluşturmaya çalış önce besle sonra biraz oynayın sonrada uyut şimdi 2-2,5 saate yay bu durumu sonra 3 saate çıkarabilirsin. Rutin oluşturmak çok önemli bebek ne yapacağını bilince kendini güvende hissediyor ve rahatlıyor.
Bu gidişle toplanamayacağız biz davetime icabet eden olmayacak galiba:sinifsinif:

listeye yaz bizi,zeynep lal ve esra geliyoropuyorumnanaktan

ayy bunu yazarken aklıma geldi,yıllar önce ben,kardeşim ve annem dolmuşa bindik,annem parayı uzattı,iki öğrenci,bir anne dedi:roflol: sanki annelere özel bir tarife var:roflol:

Merhaba canlarımopuyorumnanaktan

Uzun bir aradan sonra gelebildim. Sıkıntılı bir dönem geçirdim hala da tam olarak atlatamadım. Sizleri çok özledim. Çocuklu, kilolu ve öğrencili hayata alışma çalışmalarındayım :)

Azimecim canım çok sevindim davetine ve inşallah bir akslilik çıkmazsa Poyrazım ve ben de orada oluruz canım.

Tüm mesajları okuyamadım ama herkes iyidir umarım. Bebişlerimizi ve sizi çok çok çok öpüyorum.opuyorumnanaktan

Tamam o zaman Zeynep Lal ve annesi, Poyraz Ada ve annesi cumartesi bize geliyor yaşasııın. Cumartesi okey mi kızlar? Başka kim geliyor?

toplanın bakalım bensız (( neyse bırdahakıne bızde gelırız ınsallah...
ya canım önce besle sonra oyun demıssın ama benım cadım emdıkten sonra hep uyuyor gazını bıle zor cıkarıyorum bazen cıkarmıyorum bıle bıde zaten bızımkı agızdan cok asagıdan cıkarıyor bı ses cıkıyor öteki odadan duyup gelıorum bazen kendıde korkup uyanıyor falan cok komıkkkk :roflol:
esracım ınsallah bende az kaldı dıye tesellı edıyorum kendımı.ben bıraz sabırsızım heralde bazen kızıyorum kendıme ama daha sabırlı ol sakın ol dıyorum ama olmuyo neyse dunyaya gelen ömru olan buyuyor bızde buyuyecegız ınsallah...bugun saglık ocagına gıttık kuzucugum 3550 olmus buyumus 1 haftada 250gr almıs cok sukur ınsallah bundan sonra daha kolay buyur tostosum...kızlar bısey sorcam benım dıkıslerım ıyılestı ama kesinin oldugu yer ıcerden sert serıt halınde ıcerısı ıyılesmedıgı ıcınmı öyle acaba doktorumda 40 gun sonra gel dedı bana ama merak ettım.bıde benım cok guzel catlaklarım oldu yaaa ve onlar cok sızlıyor mustelanın kremını aldım bakalım bıraz toplarsa dıye sız korse falan kullandınızmı?kac kılo gıttı eskı halınıze dondunuzmu???

Son düzenleme:
canım hangi doktora gidiyordun sen,,benimde doktorum bana bebeğin iri diyor bakalım nasıl doğacak...

canım gül akropol hastanesine gitti , bülent alp aydına. doğuralı 2 ayı geçti.

sen hangisine gidiyorsun

kızlar geçmişe pek bakamadım,kızım anca uyudu,kök söktürdü,yorgunluktan bayılmadan yazayım dedim:)
son zamanlarda biraz huysuzdu,annemler vardı c.tesiden beri rahattım ama bugun sabah gittiler,epey yoruldum..
dün aşı yaptırdık,ateş falan olmadı çok şükür ama pek nazlandı kurabiye hanım..
bir de alt damağında iki beyaz nokta vardı,konduramadım bunca zaman ama hemşireye gösterdim,hayırlı olsun dişiniz geliyor dedi:))
huysuzlukları ondanmış sanırım,zaten epeydir hayli salyalıyız ve ne bulursa ağzına götürüyordu,hiç konduramamıştım çok erken diye ama napalım tavşan olacağız artık:))
buluşma için biliyorum azimeciğim bana çok kızacak ama ertelesek olur mu acepeyvahedigeldismile
çünkü zeynom çok mızmız,hiç keyfi yok,evi dar ediyor,rahat vermez bu ara:kedi:
dün akşam kayınvalideme gittik,yarım saat ancak durabildik,kurabiye kafamı şişirdi mıy mıy:)

son dakika mızmızlık etmiş gibi olduğum için çok ama çok üzgünüm ama görüşmek için bu kadar beklemişken zehir olsun istemem..ya da siz buluşun,plan yapıldıysa bozulmasın:sinifsinif:

Canlarım merhabaopuyorumnanaktan

Birazcık uyuyup kendime geldim. Zümre ve yıllık planlari hala oturtamadım yarın da veli toplantısı yapıcam dolayısıyla bu gece uyku yok bana:)

Poyrazım emzik kandırması ile az da olsa emiyor:lepi: Nasıl mutluyum bilemezsiniz. İnşallah tekrar eskisi gibi emmeye başlar.:Saruboceq:

Bu hafta 4. ay aşılarımızı yaptıracağız inşallah ateşlenmez kuzucum.

Esracım canım şok durumundayım. Nasıl erkenci çıktı Zaynomuz maşallah. En az hasarla atlatırsınız inşallah dişlerinin çıkmasını. Çocuğum huysuzluk yapmaz zaten belli ki diştenmiş canım benim yaaaa. Kaşınıyordur şimdi dişlik aldın mı? Bizimki de iki haftadır sürekli el ağızda salyası da bitmiyor. Doktor teyzesi baktı ama henüz diş göremedik. Zaten erken ama ben de çok erken çıkarmışım belli olmaz tabi.

Azimecim için de fark etmezse daha sonra toplanalım canım. Sen ve Zeynomun da yanımızda olmasını isterim. Hem belki o zaman Zaynep ve Ebi de katılır kuzucuklarıyla. Biz heyecanla bekliyoruz toplanmayı. Oğluşumun da ilk arkadaş buluşması olacak:lepi:

Bu arada Azimecim mesaj atmıştım sana canım aldın mı?

Ebicim maşallah kuzuna gayet güzel kilo almış. Kilosu az da ilerlese tasalanma canım. Dediğin gibi hepsi büyüyor ama elinden geldiği kadar emzirmeye çalış. Ben çokpişmanım. Oğluşum sürekli emmek istiyordu ama etrafımdakiler çok sık emziriyorsun 3 saatte bir emzir dediler ve 2. aydan sonra saatli emzirmeye başladım. Hata etmişim. Sürekli emzirirken sütüm daha fazlaydı. Evet biraz yorucu oluyordu ama şimdi sütüm artsın diye gözüne bakıyorum memelerin:) Şimdi biberonu saatle veriyorum ama sürekli emzirme girişimlerindeyim:) Allahım her anneye bol bol süt, kuvvet ve sabır versin inşallah:Saruboceq:
Dikişlerin altındaki şerit sertlikler normal canım bende de var. Zamanla azalacaktır merak etme. Her ameliyatta oluyor neredeyse. Benim de doğumdan sonra belirdi çatlaklarım ama çok beli değiller. Bu kadar kiloda belli olamazlar zaten:)

Bu arada okulda norm fazlası olma durumun var. Eğer öyle olursa ilde görevlendirecekler. Nasıl gider gelirim her gün Ankara'ya bilmiyorum. Boşuna mı taşındım ta buralara İnşallah olmaz böyle bir şey. Nolur dua edin benim için.

Şimdi çalışmam lazım kızlar. Hepinizi ve kuzucuklarımı öpüyorum.opuyorumnanaktan

ay ay ayyyy zeynep lal in disi cıkıyomus amanınnnn okadar buyumusmu masallah kuzuyaa ayyy sımdı onun ne kasınır dıslerı...esra dıs bulguru da yapıcakmısın...bende tam yazıcaktım kızım uyandı sonra altı kırlenmıs dıye actım ustume kaka puskurttu yatak ustum mahvoldum yaaaa bı ton camasır ve utu oyyyyyy oyyyyy herkes cok yogun bu aralar heralde benımde haftaya mısafırım var bakalım nasıl agırlıycaz allahtan okul arkadaslarım cok zor olmaz.sızın toplanma ısıde yatmıs galıba belkı ben dısarı cıkabılecek duruma gelınce toplanırız ama ben heralde daha 1-2 ay kendı basıma cıkamam kımse ızın vermıyor lmaz:

hayırlı olsun canııımmm moral bozmak gibi olmasın ama bizimki hala çıkarmadı, yani i süre daha salyalı ve mız mız olcek kurabiyemiz...

denizim,aşı için sıkıntı yapma,ateş yapmıyormuş bu aşı,yaşadık gördük:)
beslenmeyi reddetme dönemi de hemen her bebek için geçerliymiş,kime sorsam 3-4 ay civarı yaşamışlar aynılarını..
kurabiye hanım 400gr almıştı 4.ay kontrolüne kadar ve her ay ortalama 1kg alırdı önceden..gerçi önemli olan sağlıklı gelişim göstermeleri çok kiloya gerek yok:))

ebicim,cadı kızın kaka banyosu yaptırdı demek:)) hemen hepimiz yaşadık aynılarını,mutlaka fotoğraf çek ama o anlarda,biz akıl edemedik bak ilerde gösterip alay edemeyeceğiz:)))

ayşegülcüm inşallah çok uzun sürmeden çıksın kuzularımızın dişleri,yoksa çekilmezzz-tatlicadiarzu-

bu arada sen geçen astronot mont sormuşsun özelcanda görmüştüm,inceledim ama zor giibi sanki giydirip çıkarması..optimum chiccoda içi elyaflı kışlık pantalon gördüm öyle birşeyler almak lazım..

vee günün olayı,bugün kk'dan tanıştığım zaman başka şehirde oturan ama sonra bana komşu gelen bir arkadaşıma gittik kızımla,gidene kadar öldürdü beni,aman ne ağlamak ne ağlamak sormayın..sanki kene yapıştı bi yerine,elim ayağıma dolaştı,fren nerde,gaz nerde bilemedim yani allaha emanet gittik:)))
5dk yol ömür geldi..orda fena değildi,mız mızı unuttu biraz,arkadaşıyla oynadı falan ama uykusu gelince kalktık yoksa dar ediyor bu ara dünyayı! buluşma için ümitlenmiştim ama halini görünce yok sana dedim,insan içine karışmayı bilmiyorsun şu sıra:)

kızlar nerdesinizzz?

kurabiye mızmız ama alışveriş yapmak lazım bu haftasonu,
mothercare zamanımız da geldi,çıtçıtlı atlet almam lazım,elimizdekiiler küçük geliyor artık:))
uzun kollu çıtçıtlı lazım bir de..
haa c&a turu da şart..

aklımdayken yazayım,marks and spencer'a bakan var mı bilmiyorum ama bebek bölümünde çok güzel şeyler var,fiyatları da öyle uçuk değil..chicco ayarında..

off aylarca alışveriş yaptık,al al bitmedi,şimdi de aldıklarımız küçüldü,yeniden al:)))

işin kötüsü bit kadar bebişler marka giyiyor,şimdiden fena alışıyorlar:)))))))))

zeynebimm nerdesin,sosyete pazarından alacaktık hani?:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…