Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ebicim bizim topiğin bebişleri annelerini parmağında oynatma uzmanı anlaşılan:))
mutlu olsunlar da napalım katlanırız:))
alışveriş olayını sorma bitmezzz:) ne zaman dışarı çıksak hoop küçük hanımın bir ihtiyacını farkediyoruz gittiğimiz mağazada:))) ama niyeyse eve gelince bir bakıyoruz olmasa da olur birşey almış oluyoruz:)))

aşıdan korkma,allahın izniyle birşey olmaz,ömer çağanımız dışında ateş yapmadı bebişlere...kıyamam ona vurdu olasılık piyangosu ama sadece 2.ayda ateş yapmıştı ona da..
senin ateş de göğsündeki şişlikten olmasın,mastit ağrı ve ateşle kendini gösteriyor bildiğim kadarıyla..
geçmiş olsun çokk

aklımdayken jokerde emzirme ürünlerinde indirim var,zeyland uyku tulumları 19.90 :)

kızlar cıkan atesım yuzunden agzımın ıcı savas alanı gıbı dudaklarımda yaralar cıktı dıs etlerım sıstı.ates agıza vururmus yaaa.cok kotu tuzlu su ıle gargara yapıorum ama banamısın demedı kac gundur...bı yandan kızımla ugrasıyorum.benım sutum artmıyo sankı yaaa kızım gogsumu sagıyorum tekinden 30ml cıkıyo hala bıde gecen hafta falan sıserdı sertlesırdı sut doldugunu hıssederdım sımdı yumusak yıne sut var ama öle ıste napayım sızce?
alısverıs hıccc bıtmez özellikle su ıslak mendılı kolıylemı alsam dıye dusunuyorum toptancıdan aslında ıyı fıkır yaaa...bıde bu yenıdogan ıslak mendılı nekadar kullandınız?unıbaby nın dıger mendıllerıde ıyımı?

ben aldım zeylanddan ama en küçüğü 86 cm. sankim ben giynecem. bime geleceğe bakayım diyom 6 aylıktan başlıyomuş.

yumuşama normal. benimki 6 ayın sonunda havası kaçmış balona döndü valla. yeni doğanıda ben 2 ay kullandım. şimdi ne ucuz onu alıyom. gimsada hobby nin ıslak mendili 1,45 ben onu alyom..

Herkese selamlar,
hemen haber vereyim realde disneyin 2li uzun kollu çıtçıtlı bodyleri 12,99 tl ben aldım bir çift güzel gibi gidebilirsem bir çift daha alıcam mothercare indirimine kadar idare etsin.

Ebicim ateşin mastitten olmuştur büyük ihtimalle, halk arasında süt sıtması derler hani. Dikkat et, sütünü sağmaya devam et artacaktır, yılma. Aşılarda Esramında dediği gibi piyango bize vurdu (Allah beterinden saklasın), 2. ay ve 4. ay aşıları ateş yaptı bizde ama korkma inşallah sizde birşey olmaz aşı öncesi ya a hemen sonrası şurup ver önlem olarak.Alışveriş olayı hiiiç bitmez kıyafet olmazsa oyuncağı var bunun.

valla canım süt sıtmmasımı neyse benı kamyon carpmısa cevırdı.neyse gectı sukur.kkımseler ugramamıs yıne herkes mesgul heralde kızım geldıkten sonra cok ıyı anladım hıc bısey dıyemıyorum cok zor cocuklu olmak cuma yıne mısafırım var ama allahtan arkadaslarım yıne bız bıseyler yaparız sen yorulma dedıler cumartaside 40ımız cıkıyor bakalım yengem kızımı tuzlıycakmıs nasıl olcaksa :))) kokmıycak böylece :)))
neyse neler yapıcaz bılmıorum tam yapınca anlatırım sızede.ben hala kızımla cebellesıyorum sureklı doymadımı?nıye kaka yapmadı falan cocugu dıdıklıyorum ılk oldugu ıcın mı bılmem sureklı kendımı sorguluyorum hasta mı ettık ıyı bakamadım mı dıye böyle geciyo gunler...

canlarım pek sessizleştik,sonbahardan bir rehavet mi çöktü nooldu bize

azimecim,mothercare turu için sabırsızlanıyorum ben de,cuma doktor kontrolümüz var,sonra ankamall'e:))
bakalım neler indirimde:)
ömer çağanım nasıl annesi?keyfi yerindedir inşallah..
ebicim,daha iyi olmana sevindim..göğsünün yumuşaması normal canım,demek ki iyice boşaltıyor cimcime :) bu iyi haber,hem kuzucuk daha iyi doyuyordur hem de göğsün şişip ağrımıyordur..
ıslak mendil tüketimi ilk aylar çılgınca oluyordu bizde de,ilk ay unibaby kullanman yeterliydi,kocaman oldu fıstık,artık değiştirebilirsiniz..
huggies tavsiye ederim,saf su ve doğal özler içeriyor..birkaç çeşit denedim ama huggies en iyisi gibi geldi bana..ama onu da migros-tansaş gibi yerlerde paketini 5.65 falan gibi satıyorlar,kampanya oluyor sıkça,o zmaan 3 paket 12 lira civarı oluyor..
ama yakınında varsa gimsa marketlerde 2.98 paketi,biz ordan alıyoruz..
vay bee geldi geliyor,sıradakiiiii derken 40ınız çıkıyor:))
tuzlama olayı sembolik ama sürdürülmesi güzel adetlerimizden bence..hem kokmayacak

eminim kızına gözün gibi bakıyorsun,hiç takılma yoksa sonu yok,hepimiz yanlışlar yapıyoruz mutlaka ama bizim sevgimiz o yanlışları silip süpürüyor:)

ayşegülcüm,bime gelmiş mi tulum,nasılmış?izlenimlerini bekliyorum:)
bu arada deniz, zeynep,gül ve esradan ses yok..

notremium kullanan varsa bu ara marketlerde sıkıntı mı var bize mi denkgeliyor,eşim market market gezdi bulamamış geçen gün,dün 4 market gezmiş sonunda bulmuş o da son 2 paketmiş..dağıtımında sorun varsa neyse de bizimki olmayan markete gidiyorsa fena:)))

kızlar selam herkese..

ebicim senden başlayım geçmiş olsun canım..bende yaşadım ateş olayını malesef( yazın ortasında 40 derecede tir tir titriyordum seni anlıyorum..süt bırakma göğsünde bebek emdikten sonra kalanını sağ canım artacaktır..yinede çok kötü değil söylediğin miktar..makina okadar çıkarıyorsa bebek 2 katı çıkarır merak etme sen..

kızlar ben ıslak mendili mutlaka yıkayıp kullanıyorum..chicco ,dalin,primanın pampers kullandım..dalinden çok memnunum..

bu arada zeylanda tulum için gitmiştim 1 yaştan başlıyormuş..çok büyükler esracımın dediği gibi..ama gitmişken boş çıkılmaz dedim ve bir mont ve kadife pantolon aldım zeynişime...geçen sezondan kalma kışlıklarda %50 indirim yapmışlar..görmüşsünüzdür ama ben yinede söyleyim..:)))

bu kış çetin geçecek heralde (( alttaki komşumda taşındı şimdi alt kat boş(
nasıl ısınacaksak kış gelmeden ben kara kara düşünmeye başladım((
kiralık ev arayan varsa bekleriz D

neyse şimdilik hoşçakalın çenem düştü

esracım güle güle giysin fıstığımız cicilerini:)
tulum için büyük diye vazgeçme,büyüğü daha rahat oluyor ama kollu bacaklı olan değil de askılı tulum gibi olanı tabii..
bizimki 12-18 ay galiba ya da daha büyük ama çok rahat..fermuarlı battaniye gibi altı,üzeri de askılı..
mothercare indiriminde belki bizim tulumda de indirime girer,ihtiyacı olan baksın derim..

bime tulum yarın geliyooo. benimde dr. kontrolüm var. bende oradan ankamalla geçecem. ca ya falanda bakarım. hala mont ve astronot arıyorum. bide eldiven alacam oğluma. bu arada premium yok piyasada. prima yeni bi bebek bezi çıkartıyomuş. çok bi möhteşemmiş. herhalde stokları bitiriyolar o yüzden. bakalım fiyatı ne kadar möhteşem... bu arada ben prima 3 numara 54 lü aktif bebek i 10 liradan alıyom gimattan. bide gimsadan hobby nin ıslak mendilini alıyom 1,45 ti en son. benim oğlan kartlaştığı için artık her önüme geleni kullanıyom...

kızzlar selam,

bebek bezini gimatta hangi firmadan alıyorsunuz ?

Peynircinin gross marketine gittik hiçte ucuz gelmedi bana fiyatlar. Acaba siz toptancısından mı alıyorsunuz ?

Selamlar,
Ebicim benim oğlumda tuzlandı anneannesi tarafından, mutlaka videoya çek çok keyifli oluyor. Biz de pekmezler, yumurtalar, karanfiller neler neler sürüldü oğluma, amma mis gibi kokcak oğluşum büyüynce de he he:)) Hadi bakalım bekliyorum sizin ritüeli.

Esra teyzesi oğluşum iyi Allah'a şükür, bu aralar biraz huzursuz geceleri sık uyanıyor sıçrıyor mu ne yine sincap:)) E hava güze olursa ben de mi gelsem Ankamall'e acep, özelden telimi vereyim sana, mesajı görürsen sen de yaz bana, kayınvalidemi evine bırakacağım yarın gerçi ama belki fırsat bulursam gelirim.

Minik kurabiyenin diş durumu nasıl?Bime gelecek tulum şöyle:

yarım unutmazsam bakıcam ben de ama bizim ev maşallah çok sıcak oluyor üstünü bile örtmüyorum kuzumun giydiremem bunu herhalde.

arkadaşlar ben bugun bebeğin butun ıhtıyaclarını ozelcan bebeden aldım oradakı elemanların bılgısı vede ılgılerınde cok memlun kaldık.helekı aldıgımız fıyatlarda pıyasaya gore cok uygun oldu herkezın alısverıs yapmadan ugraması gereken bı magza

Azimecim bizim ankamalle geçişimiz epey sarktı,saat 19 falandı ondan aramadım seni..
doktor muayenemiz vardı,kurabiye hanım bu ay yalnızca 200gr almış,doktor bu hareketlilikle normal dedi ama yine de üzüldüm..neyse zaten ek gıdaya geçecektik bu ay,tıkarım ağzına alır:))
idrar testi yapalım içimiz rahat etsin dedi..aman ne eziyet,bebeğe idrar testi nasıl yapılır hiç düşünmemiştim,ilginçmiş:)
poşet yapıştırıyorlar en kaba tarifiyle:)erkek bebekler hemen yapıyormuş çişini ama kızlar inatçıymış dediler daha başından:))üstelik saat başı değişiyorf o poşet..
kurabiyem de sağolsun 2 saatin sonuna doğru yaptı,mesai falan bitmişti:)
neyse gittik mothercare indirim falan yapmamış,hiç indirim görmek kısmet olmadı zaten:)))
7li uzun kollu 50lira,7li kısa kollu 49 lira klasik:))
neyse yemek yedik,bari c&a'ya da bakalım gelmişken,bir girdik amanın bodyler 7 lira ve ister uzun ister kısa kollu al,seçim senin:)) heemen hemen aynı fiyata geliyor mothercare ile ama seçme şansı var ya daldım:)))
10 body aldım ne kadar kardayım tartışılır:)))))))))))
jokerden mama önlüğü aldık,haşırt 17.90liracık:))))
haaa bir de tchiboda termo külotlu çorap ve erkek bebiş için termo tayt vardı ama p.tesi tema değişti sanırım..biz kızıma aldık,nasıl kalın birşey anlatamam:)

santral diye bir mağaza var eryamanın girişinde orası da çok uygun,çorap çamaşır falan çok ucuz oluyor,5 dk uğradık bir baktık kızımıza tayt ve patik almış çıkıyoruz:)))))))

dün sabah da ek gıda için alışveriş yaptık,o da başka bir mesajın konusu:)))))))
ama ne masraflıymış bu iş:)

özet:haftasonu zeynocuğumuz ocağımıza incir ağacı dikti:))))

ee anlatın kızlar sizler neler yaptınız?

benim bebeğim yok ama aldığım tüyoları paylaşayım, mothercare de her ayın 15 i %50 indirim oluyormuş :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

selam kızlaaarrrr. oğlum bugün 6. ay aşılarını da oldu. artık 1 yaşına kadar aşı işimiz bitti. şimdilik atş falan yok. hala oğluma mont arıyorum. cuma ankamll de en alt katta bi mağazada beğendim ama gene de emin olamadım. c&a nın bodyleri sağlam çıkıyo mu yaaa? uzun kollu lazım bana da. bi de santralde bebek için neler var? ben daha hiç girmedim oraya...

Esracım görüşmek yalan oldu bize, biz de o gün bir yakınımızı kaybettik annemler geldi memleketten. Bir de ben feci grip olmuşum dökülüyorum hafta sonundan beri, oğlum da kaptı benden malesef. Bugün hem 5. ay kontrolümüze hem de grip için doktora gittik. Hafif hırıltı başlamış, sizin hafif atlattığınız bir virüs bebekte kısa zamanda aşağıya iner dedi. Ama antibiyotiğe gerek yok dedi. Şurup verdi. Ben de antibiyotik başladım. İnşallah ilerlemeden atlatır kuzum.
Bize de reflü için Bebelac AR kullanabilirsiniz dedi.
Zeynonun ek gıda maceralarını bekliyorum, inşallah sorunsuz başlar, hemen toparlar merak etme Esracım.
Ben gece uykusundan önce sütlü prinçli muhallebi vermeye başladım. Yalnız bebelec çok tatlı o nedenle midir bilmem bizimki memeyi reddetti birkaç gün, hero baby aldım o güzel, bebelac gece de güzel.
Ben gidip uzanayım artık, dökülüyorum fena.

kızlar bızımde cumartesi 40ımız cıktı yaptıklarımızı anlatayım 39.gun annemle yengem geldi aynı 40 gıbı suya dualar okundu ve yıkandı 40ından calma dıyolarmıs bebek uyusun dıye yapılıomus neyse sonra ali imran okudu yengem kızımın agzına burnuna vucuduna ve poposun ufledi atesli hastalık gormesın dıye sonra koltuk altına falan tuzlu su surduler.cuartside yıne yıkandık suya benım alyansımı attılar bıde kızımın boynuna tesbih taktılar.yasinler falan okundu guzel oldu yaaa ben böle ritüelleri cok severim bölece 40 ımızı ucurduk ama kımsye gıtmedık daha gerci pazar gunu evden cıktık kayıvalıdeme gıttık ama o bıze yumurta falan vermedi bende unuttum (( zaten mısafırden nevrim döndü artık sezonu actık mısafır sezonu...
kızlar bıde sorayım odaya bebek ıcın buhar makınesi aldınızmı hangısı ıyı sızce sıcak buhar mıkrop uretıyo dıyolar sogukta kullanılmazkı bebek odasında kafam karıstı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…