denizim,aşı için sıkıntı yapma,ateş yapmıyormuş bu aşı,yaşadık gördük:)
beslenmeyi reddetme dönemi de hemen her bebek için geçerliymiş,kime sorsam 3-4 ay civarı yaşamışlar aynılarını..
kurabiye hanım 400gr almıştı 4.ay kontrolüne kadar ve her ay ortalama 1kg alırdı önceden..gerçi önemli olan sağlıklı gelişim göstermeleri çok kiloya gerek yok:))
ebicim,cadı kızın kaka banyosu yaptırdı demek:)) hemen hepimiz yaşadık aynılarını,mutlaka fotoğraf çek ama o anlarda,biz akıl edemedik bak ilerde gösterip alay edemeyeceğiz:)))
ayşegülcüm inşallah çok uzun sürmeden çıksın kuzularımızın dişleri,yoksa çekilmezzz-tatlicadiarzu-
bu arada sen geçen astronot mont sormuşsun özelcanda görmüştüm,inceledim ama zor giibi sanki giydirip çıkarması..optimum chiccoda içi elyaflı kışlık pantalon gördüm öyle birşeyler almak lazım..
vee günün olayı,bugün kk'dan tanıştığım zaman başka şehirde oturan ama sonra bana komşu gelen bir arkadaşıma gittik kızımla,gidene kadar öldürdü beni,aman ne ağlamak ne ağlamak sormayın..sanki kene yapıştı bi yerine,elim ayağıma dolaştı,fren nerde,gaz nerde bilemedim yani allaha emanet gittik:)))
5dk yol ömür geldi..orda fena değildi,mız mızı unuttu biraz,arkadaşıyla oynadı falan ama uykusu gelince kalktık yoksa dar ediyor bu ara dünyayı! buluşma için ümitlenmiştim ama halini görünce yok sana dedim,insan içine karışmayı bilmiyorsun şu sıra:)
yesicayla mı buluştun kız ülen bizi unuttun haa:mymeka::mymeka::dilcikar::dilcikar::dilcikar:aklinialirimsmileaklinialirimsmileaklinialirimsmile
sedefim senden birşey saklanmıyor valla:))) evet yesicayla görüştük,çocuklarla uğraşmaktan iki laf edemedik ama yine de çok güzel vakit geçirdik,çağdaşla oynadı zeyno,elele bile tutuştular:))
topiğe uğramıyorum haklısın,zaten hiç tanımadığım yeni üyeler gelmiş,bizden kimse kalmamış.. sen de pek uğramıyorsun gördüğüm kadarıyla..sen nasılsın,maviş nasıl?
evet haklısın bizlerden kimse kalmadı napalım sarı kızım hala diş çıkarıyo ağrısı sızı yok ama baya bi hareketlendi bugün de çok acı bi haber aldım öyle üzüldüm ki bi arkadaş vardı istanbulda onlar 4.kkatta oturuyo kızını almış balkona yemek yedirmeye kız hareketliymiş zavallı yavrum ordan aşağı düşmüş yaa sanki benim yavrum düştü öyle çok üzgünüm ki hiç havam yok annemi aramıştım o söylemişti aman deyim kızlar nooooluur siz biz dikkat edelim bu olay dün olmuş zavallı yavrum cenette bir melek şimdi arkadaş dediğime bakma bi samimiliğim yok ama merabalaşırız işte anneden şüpheleniyolarmış :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
ay cok üsüldm ya bi anne nasıl böle bisey yapsın yavrusunu atson asagıya anneden ansıl süphlenrler yaaaaaaaaaaaamafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
esracım ay bi vaktm olması tatile gittik gedik evi topaldım camasır ütü teszmlk bitti derken kayınvalidemelr bereni ösledk dedi geldielr ertesi gün annemler sonra hafta sonu geldi tekrar temzlk yaptın derken okuldan arkadalsrım gelemk istedi taaa persembe gelceklerdi ama salı kurabye falan yaptı ertesi gün temzlk falan onlar geldi gtti ev hala savas alanı daha tezmlk yapcam ama halm yok ay havalarmı carptı ne bulusma ayarlamısınız sanırım görmedmde biara bulusalım bana gelin bzizim hatunların hepsi calısıyo bana gelin ortak nokta sınavalr falan ugrasmasınalr pasta börekle ben yaparım ne istiyosanız bak valla canaınız ne cekiyosa söleyn yaparım ben opuyorumnanaktan
esrammm gidelim hayatım bereen hanımında kıyafetler iptal gelmiyo cogu babası gitmiş almıs bisürü tulum ama benmde uzun kollu cıtcıtlı alama gerekiyo ay kocam gelcek smdi ben daha yemek hazırlamadım :roflol: cok öptm herkesi ösledmmmmm herkesi kzıalr geln kaybolmayınnnnnn en cokta bebeilşleri öptmmmopuyorumnanaktan seviyorum siziopuyorumnanaktan
sedefcim,allah sabır versin arkadaşına,söyleyecek söz bulamadım...
şüphe değil de ihmal var mı diye araştıracaklardır muhtemelen... allahım yardımcı olsun...
yenihayat,bilgi için teşekkürler..birlikte yola çıkan arkadaşlar olarak topikcek doğurduk:)ama alışveriş ihtiyacımız bitmedi tabii ki,mutlaka işimize yarar..
gerçi biz nerde ne ucuz epey çözdük,alışveriş için özelcana gidiyoruz:)
ıslak mendil ve bez için de en uygunu gimsa:)
hatta sosyete pazarı bulsak daha iyi olacak yoksa bu mothercare ve chicco ocağımıza incir ağacı dikti:)
aklımdayken kızlar lcw'den aldığım bodylerin çıtçıtları bozuldu,tutmuyor artık..gerçi bu konuda çok hassaslarmış,duyuyorum,söylesem değiştirirler eminim ama ayıp,o kadar giydik demi:)
bir de kurabiyem ultra huysuz,bugun camı açıp imdaaaat diye bağıracaktım nerdeyse:)
allahım sağlık versin de huysuzluklarına razıyız..
sedefin yazdığından sonra içim kötü oldu çok,hiç şikayet etmeyelim halimizden...
kızlar geçmişe pek bakamadım,kızım anca uyudu,kök söktürdü,yorgunluktan bayılmadan yazayım dedim:)
son zamanlarda biraz huysuzdu,annemler vardı c.tesiden beri rahattım ama bugun sabah gittiler,epey yoruldum..
dün aşı yaptırdık,ateş falan olmadı çok şükür ama pek nazlandı kurabiye hanım..
bir de alt damağında iki beyaz nokta vardı,konduramadım bunca zaman ama hemşireye gösterdim,hayırlı olsun dişiniz geliyor dedi:))
huysuzlukları ondanmış sanırım,zaten epeydir hayli salyalıyız ve ne bulursa ağzına götürüyordu,hiç konduramamıştım çok erken diye ama napalım tavşan olacağız artık:))
buluşma için biliyorum azimeciğim bana çok kızacak ama ertelesek olur mu acepeyvahedigeldismile
çünkü zeynom çok mızmız,hiç keyfi yok,evi dar ediyor,rahat vermez bu ara:kedi:
dün akşam kayınvalideme gittik,yarım saat ancak durabildik,kurabiye kafamı şişirdi mıy mıy:)
son dakika mızmızlık etmiş gibi olduğum için çok ama çok üzgünüm ama görüşmek için bu kadar beklemişken zehir olsun istemem..ya da siz buluşun,plan yapıldıysa bozulmasın:sinifsinif:
Canlarım merhabaopuyorumnanaktan
Birazcık uyuyup kendime geldim. Zümre ve yıllık planlari hala oturtamadım yarın da veli toplantısı yapıcam dolayısıyla bu gece uyku yok bana:)
Poyrazım emzik kandırması ile az da olsa emiyor:lepi: Nasıl mutluyum bilemezsiniz. İnşallah tekrar eskisi gibi emmeye başlar.:Saruboceq:
Bu hafta 4. ay aşılarımızı yaptıracağız inşallah ateşlenmez kuzucum.
Esracım canım şok durumundayım. Nasıl erkenci çıktı Zaynomuz maşallah. En az hasarla atlatırsınız inşallah dişlerinin çıkmasını. Çocuğum huysuzluk yapmaz zaten belli ki diştenmiş canım benim yaaaa. Kaşınıyordur şimdi dişlik aldın mı? Bizimki de iki haftadır sürekli el ağızda salyası da bitmiyor. Doktor teyzesi baktı ama henüz diş göremedik. Zaten erken ama ben de çok erken çıkarmışım belli olmaz tabi.
Azimecim için de fark etmezse daha sonra toplanalım canım. Sen ve Zeynomun da yanımızda olmasını isterim. Hem belki o zaman Zaynep ve Ebi de katılır kuzucuklarıyla. Biz heyecanla bekliyoruz toplanmayı. Oğluşumun da ilk arkadaş buluşması olacak:lepi:
Bu arada Azimecim mesaj atmıştım sana canım aldın mı?
Ebicim maşallah kuzuna gayet güzel kilo almış. Kilosu az da ilerlese tasalanma canım. Dediğin gibi hepsi büyüyor ama elinden geldiği kadar emzirmeye çalış. Ben çokpişmanım. Oğluşum sürekli emmek istiyordu ama etrafımdakiler çok sık emziriyorsun 3 saatte bir emzir dediler ve 2. aydan sonra saatli emzirmeye başladım. Hata etmişim. Sürekli emzirirken sütüm daha fazlaydı. Evet biraz yorucu oluyordu ama şimdi sütüm artsın diye gözüne bakıyorum memelerin:) Şimdi biberonu saatle veriyorum ama sürekli emzirme girişimlerindeyim:) Allahım her anneye bol bol süt, kuvvet ve sabır versin inşallah:Saruboceq:
Dikişlerin altındaki şerit sertlikler normal canım bende de var. Zamanla azalacaktır merak etme. Her ameliyatta oluyor neredeyse. Benim de doğumdan sonra belirdi çatlaklarım ama çok beli değiller. Bu kadar kiloda belli olamazlar zaten:)
Bu arada okulda norm fazlası olma durumun var. Eğer öyle olursa ilde görevlendirecekler. Nasıl gider gelirim her gün Ankara'ya bilmiyorum. Boşuna mı taşındım ta buralaraİnşallah olmaz böyle bir şey. Nolur dua edin benim için.
Şimdi çalışmam lazım kızlar. Hepinizi ve kuzucuklarımı öpüyorum.opuyorumnanaktan
evet haklısın bizlerden kimse kalmadı napalım sarı kızım hala diş çıkarıyo ağrısı sızı yok ama baya bi hareketlendi bugün de çok acı bi haber aldım öyle üzüldüm ki bi arkadaş vardı istanbulda onlar 4.kkatta oturuyo kızını almış balkona yemek yedirmeye kız hareketliymiş zavallı yavrum ordan aşağı düşmüş yaa sanki benim yavrum düştü öyle çok üzgünüm ki hiç havam yok annemi aramıştım o söylemişti aman deyim kızlar nooooluur siz biz dikkat edelim bu olay dün olmuş zavallı yavrum cenette bir melek şimdi arkadaş dediğime bakma bi samimiliğim yok ama merabalaşırız işte anneden şüpheleniyolarmış :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
benim oğlanın kontrolü vardo 20 günde 260 gr alınca dr. ek gıdaya başlattı ama reflüsü var diye farklı mama verdi aptamil ar diye... önce emzir sonra mama. ne kadar içerse dedi. 4 gün sonra 5 öğün mama 1 öğün yoğurt, 4 gün sonra 1 öğün mama eksilt meyva püresi, 4 gün sonra mama 1 öğün eksilt muhallebi, 4 gün sonra mama eksilt sebze püresi. yoğurt çarşı yoğurduda olur ama muhallei mamadan yapılacakmış. hayırlı uğurlu olsun vatana millete.
herkese selam kızlar ,
uzun süredir uğrayamadım..pc sorun vardı..geçmişe şöle bir göz attım..
herkesler iyi maşallah.
ademir canım sizin dr da musa beydi değil mi?medicana dan ayrılmış...siz ne yapmAyı düşünüyorsunuz..
ek gıda nasıl gidiyor..alıştınız mı?birde refrüsünü nasıl anladınız oğlunun..
ben dr gidince dr herşey normal deyip başından savuyor gibi geldi..
bu aralar hiçbirşey yemek istemiyor ..600gr almış(
iyi bir dr arıyorum..akrapolden ahmet beyi önerdi komşum..duyan var mı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?