Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ayy bıde kızlar bebegın bezının kuculdugunu nasıl anlıyosunuz bız hala 1numra kullanıyoruz ama hala kaka yapınca bacagından akıyo cocugun bende buyuge gecmedım oyuzden nasıl anlıosunuz buyuk beze gecılecegını?

ben hafta sonu ozelcandaydım demıstım orada bady ler vardı uzun kollu 3 adet 10 lıra fena degıldı
aa iyiymiş,markası neydi hatırlıyor musun?
biz herşeyi özelcandan aldık ama kıyafet almadım ordan hiç..

benim bebeğim yok ama aldığım tüyoları paylaşayım, mothercare de her ayın 15 i %50 indirim oluyormuş :ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım zaten 15inde gittik,bir kez olsun indirimi yakalayalım diye ama yine olmadı,hep etiket fiyatından aldıksempatiksalakcinni

ooh şifa olsun kuzumuza,6ay rahatsınız ne güzel:)
c&a çok kullandık biz daha önce ama hep elbise tulum tarzı şeylerdi,ilk defa body deniyoruz,fena değil ama itiraf edeyim mothercare kadar iyi değil..
mont için bak istersen c&a'ya..ankamallde 1.katta,bebek mağazalarının katında değil..
santralde herşey var,çorap,kıyafet,mont,eşofman falan..ama bildiğimiz markalar değil..
birkaç şey almıştım daha önce de ama şikayetim yok,uygun fiyata iyi bile sayılır..eşofman takımları 20lira falandı hem de içi yünlü..

canımmm,çok geçmiş olsun,allah acil şifalar versin ikinize de:gitme:
hemen iyileşin de bu sefer görüşelim,bir türlü kısmet olmuyor hakkaten:çok üzgünüm:
bebelac milupayla aynı fabrikada aynı şartlarda üretiliyormuş,tek farkı şu immunofortis denilen bağışıklık güçlendirici prebiyotik yokmuş onda..
hatta kavonoz mamalarında organik olanları bile var bebelacın..
fırsat bulsam uzun uzun yazacağım maceralarımızı ama zeyno hanım pek izin vermiyor..
diş de çıkamadı hala,doktor hiç belli olmaz yarın da çıkabilir önümüzdeki ay da dedi:))

akayda idrar tetkiki yaptırmıştık,işkence bebekten idrar almak,saatlerce bekledik,biraz kakayla yapmıştı çişini,sonuçlar rezalet tabi,doktorla konuştuk sonuçlar çıkınca,kadın hemen antibiyotik falan dedi durumu anlattım o zaman tekrar yapılacak test kaka bulaşmışsa dedi ve dün akşam yaptırdık,çok şükür temiz çıktıhihoyyyt

inşallah antibiyotiğe hiiiç ihtiyaç duymadan büyüsün yavrularımız:Saruboceq:

opuyorumnanaktanhadi hayırlı olsun nice 40yıllara inşallahopuyorumnanaktan
buhar makinası var bizde ama hiç kullanmadım kızımın odasında,kendim için almıştım,sıcak buharlı olandan..alışmasalar iyi olur aslında ama havalar iyice soğuyunca bakacağız artık..
bez sıkı geliyorsa,kuzucuğun bacağında falan izi çıkıyorsa ya da taşırıyorsa bir büyüğe geç bence..

biz de yoğurt makinası alacağız,kullanan varsa hangisini kullanıyorsunuz,ben arzumunkini alayım diyorum ama..

sagol esracım senın buhar makınenın markası ne?
ademırcım bende geceyımmı dıyorum ama hala bez poposundan dusuyo benım kızımın poposu hıc yokkk oyuzden dusuyo bezler :)) bıde yenı prımadan aldık önceden 78 li 21 tl idi sımdı 58 21 tl olmus ama bez daha guzel olmus sanki neyse bu paketide 1 numra bıtıreyım sonra 2 alayım...

ben buhar makinası yerine eeennnn eski yöntemi petek üzeri su dolu kaseyi kullanıyom. zati dr. um izin vermedi buhar makinasına...

kızlar nerdesiniz hiç ses soluk yok..
biz nezleyle mücadele ediyoruz,önce kurabiyem oldu sonra ben..allah beterinden saklasın tabi ama hem hasta hem anne olmak çok zormuş:)
buhar makinasının yağ için minik bir aparatı var,üzerine koyuluyor,ona okaliptus yağı koydum çok işe yaradı,burnumuz açılıyor sayesinde..
ebicim biz tchibodan almıştık ama malum orada haftalık değişiyor ürünler..
bir de kızlar doktor konusunda kafam karıştı,akay iyi hastane doktorumuz da iyi ama hep en baştan beri başka doktor arıyorum farkındaysanız:)) yani aradığımı bulamadım henüz..
bir de idrar testinin sonuçları için saatlerce aradım ulaşamadım pediatriye,bırakın doktorla konuşmayı!
sorularıma cevap veren ve dediği anlaşılan bir doktoru olan söylesin allah aşkına..
medicanaya giden çoğunlukta sanırım,kime gidiyorsunuz?
başket ünv hastanesinin çocuk bölümü çok iyiymiş,emzirme ve ek gıda için beslenme semineri falan bile veriyorlarmış..

medicanada nurşat hanıma başladık biz. genç hoş bi bayan. 40-45 dakika muayene etti, konuştu. biraz geniz akıntısı var ama ilaç vermeyelim minicik bünyemize dedi. takip adin, kötüleşirse görüşelim. severim ben ööle reçete manyağı olmayan dr. ları...

Canım çok geçmiş olsun biz de aynı durumdaydık atlattık çok şükür gerçi Ömer Çağan'ın burnu akıyor hala ama kötü değil şükür. Siz ne durumdasınız? SEn yine iyiysin, hem hasta hem anne olmak zor ama çalışan hasta bir anne olmak çooook daha zor inan. Burun tıkanıklığı için deniz suyu kullanıyorum ben, sıkıp birkaç dk. sonra otribebe burun aspiratörüyle çekiyorum, açılıyor. Bizim doktor da idare ediyor şimdilik, inşallah hasta olmaz kuzularımız dr. aramaya gerek kalmaz. Aslında bir arkadaşım Mesa ya götürüyor 2,5 senedir oğlunu Nisa hanıma, baya memnun, istediği zaman arıyor kolayca ulaşıyor. Ben de düşündüm ama hasta olmadıktan sonra sadece kontrollere o kadar para vermeye gerek var mı bilemiyorum. Karışığım yani.

oğlum hastaaa. ateşi 38 in üstünde. medicanada dr. ulaşamadım bi türlü. asg ye gittik mecbur. memnun kaldım sayılır. ammaaaannn ne bileyin ya?

canım yaa içim ezildi,hasta hasta çalıştın sen
hiç sesimi çıkarmayayım en iyisi:)
ömer çağanımın burnu aksın tıkanmasından iyidir diye teselli olalım..
ben de serum fizyolojik sıkıyorum ve aynen otribebeyle çekiyorum ama utanarak söylüyorum ki felaket midem bulanıyor..
tuhafım ama napayım balon şişiremem,böyle içime doğru hava çekemem anında midem bulanır kusarım-tatlicadiarzu-
gözümden yaş geliyor aspiratörle savaşıyorum hergünsempatiksalakcinni
doktor konusunda iki yer var aklımda medicana ve başkent,denemek lazım..
rutin kontrol için o kadar para vermek kesinlikle anlamsız yoksa duyduğum özel bir muayenehane doktoru var direk ona giderim..
allah muhtaç etmesin tabi,sırf rutin kontrollerle kalalım..

oğlum hastaaa. ateşi 38 in üstünde. medicanada dr. ulaşamadım bi türlü. asg ye gittik mecbur. memnun kaldım sayılır. ammaaaannn ne bileyin ya?

canımm,geçmiş olsun,nasıl biraz düştü mü?
naaptılar ilaç falan verdiler mi peki?

ay ne gıcık bir durum doktora ulaşamamakÇok üzgünüm çoook
neyse en azından asgye gitmişsiniz..
allahım şifa versin..

çok büyük şeyler beklemiyoruz ki,acil durum olursa ulaşalım ve beslenme-gelişim gibi konularda aydınlatıcı olsunlar yeter..
sanki beklentilerimiz çok büyükmüş gibi karşılanmıyor

Esram başta bana da acayip gelmişti aspiratör ama alıştım. O doktor mu bu doktor mu derken nerdeyse 6 aylık olcaz ya neyse:))

Ayşegül geçmiş olsun canım yaa, ne olmuş kuzucuğa, bu mevsim geçişlerini hiç sevmem, kışı da sevmem zaten, ilkbahar kadınıyım ben, ılık, kıpır kıpır, missss:)) He he megaloman azimeee:))

6ayda doktor bulmaya razıyım,ilk pastamızın mumunu üflemeden bulalım da:)))

mevsim konusunda haklısın,ben de sevmiyorum kışı-soğuğu!
en iyisi hep ilkbahar ve yaz arasında olsun mevsim döngüsü:))
bana kalsa hep yaz olsun ama adaletsizlik olmasın,senin dediğin de olsun:)))
kızlar biriniz çıkıp sonbahar-kış severim demeyin adalet dağıtımı sona erdi:))))))

gecmis olsun hepınıze yazıkkk kuzulara onlar hıcccc hasta olmasın benım kızımda 2gundur kabız kaka yapamıo bugun olaya el attım poposuna kulakcopuyle zeytın yagı surdum bıraz yaptı ama ne zoralndı sonra da uyuya kaldı dusun ne yorulmus cunku benım kızım yorgunluk ne uyku ne bılmez hıc hali yok cocugun doktor bıze gunde 4 kez mama verdı ona basladık dıye heralde kabız oldu.cok aglıyo cokkk ıkına ıkına...

kızlarr naberrr nasılsınız??

biz iyiyiz şükür,okul ,zeynep,ev işleri koşuşturuyorum..
arada fırsat bulursam sizi okuyup çıkıyorum..

kızlar biz yeni doktorumuzu buldukkkk:teytey::teytey::teytey::teytey:
akropolden ahmet beyy..mutlaka tavsiye ediyorum,şu ana kadar gördüğüm en iyi çocuk doktoru..
yanlız tek sorun ,hastalarına çok vakit ayırıyor..bu siz içerdeyken çok hoş oluyor ama dışarda beklemek biraz sıkıcı..ben çok memnun kaldım çok ilgili birisi..sositososito

bu arada zeynep 4. aya giriyor ama hala 6 kilo olmadı(( çok canım sıkılıyorr:sinifsinif::sinifsinif:
minyon bir bebek olacak sanırım..iştahsız da..nasıl yapacağım bilmiyorum
bizim için yemek vakitleri işkence olmaya başladı(

ama yememesine rağman uslu bir çocuk maşallah
oynuyor ,gülüyor bu arada kendisi uyumayıda öğrendi:lepi::lepi:

tek sorunumuz iştahh umarım ek gıdalarla oda düzelir..

ademir geçmiş olsun nasıl oldu oğlun?

ebi canım,mamasının içine 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağı koy biişiciği kalmaz kuzucunun inş:1hug:

topiğimizin güzel sahibi senide öptük..cenebimide bye

ah ah ne çektik biz kabızlıktan. 15 günlükken başladı zeytinyağı içmek falan da kar etmedi bize 2,5-3 aylık oluncaya kadar 3-4 günde bir yapıyorduk, düzeldi çok şükür, muhallebi falan yedirmişsm baya katı yapıyor ama yapıyor hergün maşallah. Sadece anne sütü alan bebek kabız olursa yeterli beslenemediğnden olurmuş, ek gıdalar da yapabilir. Aptamilin içinde nişasta var o bizi kabız yapmıştı, hero baby lactum kullanıyorum şimdi, anne sütüne çok yakınmış. inşallah geçer sizin kabızlık da bir an evvel.

ebicim zeytinyağını içir doğrudan,kızlar da söylemiş zaten:)
ama senden ricam poposuyla çok oynama,psikolojik gelişimlerine olumsuz etki yapacak türden şeyler çünkü bu müdahaleler..
1 hafataya kadar yolu var kaka yapmanın,çok huzursuzsa ve ağlıyorsa mecbur müdahale edersin..
her bebişin bir kabız dönemi oluyor,hiç üzülme geçiyor:)
bol kakalı günler diliyorum size

canımm,önce maşallah diyerek başlıyorum,demek kendi başına uyuyor,süper
kiloya gelince,sakın takılma,her aay gelişim göstermesi yeterli..
benim kız kardeşim öyle tombul bir bebekti ki,annem kucağında taşıyamazdı,
şimdi 25 yaşında ve 34 beden büyük geliyor:)))

doktor önerini hemen değerlendiriyorum,çok sevindim,biz de gidelim olmazsa:)

cenepten cenebe ve esradan esraya öpücükleerropuyorumnanaktan

peki bu koku olayını naapcaz:roflol:

esraammm ben geldiimm:1huglumunekankayizsmile herkese slmopuyorumnanaktan canım ben uğramayalı topik baya ilerlemiş maşallahalkisalkisalkis
esraben bebişin kendi kendine uyumayı nasıl öğrendi bi yöntemin varsa açıklarmısın keşke benim oğluşumda öyle uyuyabilse ya normalde sallayarak uyutuorum ama bu ara sallanmak istemio sallanmayıncada uyuyamıo ne yapacağımı şaşırıorum vallakafamçokkarıştı
esracım bu akrapol ahmet beyde gidilecek doktorlar arasında yerini aldı deneye deneye bulucaz artık napalımboshayallersmile

oleyyy betülüm de geldiolumunekankayizsmile
valla bu topik süper,laf aramızda bizim kızlar birbirinden şeker ve hepsi aklı başında insanlaropuyorumnanaktan
birbirimizden çok şey öğreniyoruz..
hatta bir becerebilsek buluşacağız:))

akropole gitmek şart oldu,medicana ve başkenti de deneyip bir orta yol bulacağız inşallah

bu arada kayram ve zeynom için lunaparktan gondol kiraladım,haftasonu orada uyutalım :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…