Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canlarım merhabaopuyorumnanaktan

Nasılsınız? Sizi çok özledim ama hem vakitsizlikten hem de sanırım artık ciddi ciddi bunalıma girdim ondan foruma uğrayamıyorum

Okulun işlerini bir türlü yetiştiremiyorum. Öğrencilerimin başarı düseyleri çok düşük ve 5. sınıf konuları da oldukça ağır. Sürekli çalışma kağıtları, testler, özetler bir de okulun lüzumsuz dosyaları, tutanakları derken yetişemiyorum işte.

Poyrazım fena değil hastalığı atlattı. Ama iştahı hala yerinde değil. 3 saatte bir 90 cc sütü içiremiyorum. Çok şükür hala geceleri emiyor inşallah onu da bırakmaz.:Saruboceq: Bu ay 360 gr almış. Artık akşamları bir kez 120 cc formül mama veriyorum. Bu ayı da atlatsak ek gıdaya başlayacağız inşallah.

Kayınvalidemle bu ek gıda konusunda çok geriliyoruz. Ben ilk armut suyu tattırmıştım geçenlerde. Ama hata etmişim. Armut karnını ağrıtabilirmiş. Elma ile başlamak daha doğruymuş. Zaten sadece çay kaşığının ucuyla vermiştim ama şimdi hiç birşey vermiyorum. Zaten bağırsakları sıkıntılı kuzumun. Doktorumuz bekleyelim dedi. Kayınvalidem özellikle rica etmeme, uyarmama ve sonunda tartışmama rağmen mandalina, salata suyu falan ne bulsa tattırmaya çalışıyor. Verme diyorum eve bir geliyorum çocuğumun üstü başı mandalina lekesi. Salata suyunda limon, tuz var 4 - 5 aylık bebeğe verilir mi hiç. Bu ara da ikide bir eline yeşil soğan veriyor çocuğun. Ben dikkat ediyorum ağzına sokmaz diyor ama soğanı bıraksa eli hep ağzında kuzumun acı acı soğan tadıyla. Sinirlerim zıpladı yine anlatırken. Hayır bunlar çok kötü ya da zararlı olmasa da yapma dediğini kasten yapıyor ya çıldrıyorum.

Szi napıyorsunuz kızlar? Kuzularım nasıl? Diş çıkaranlar ne durumda? Kuzularım ya kıyamam ilk dişleri çıkarsalar sonrası daha rahat gelir inşallah.

Geçenlerde Antares Wenice'den bir sürü cici aldım oğluşuma. Orada her daim indirim var. Ben beğeniyorum. Ama kalıpları biraz dar. 6-9 aylıklar bile zor oluyor. Özellikle mevsimlik penye tulumlar var 3'lüsü 29'a, 2'lisi 29'a çok kullanışlılar. Poyraza her gün onları giydiriyorum.

Bim'deki uyku tulumlarından iki tane aldırdım kayınpederime ama ben pek beğenmedim. İçinde elyaf var. Kendinden pamuklular daha kullanışlı oluyormuş ve hiç terletmiyormuş. Eltim iyi anlar bu işlerden de bir kaç arkadaş daha söylemişti. Gerçi evimizin ısısı fena değil. Daha giydirmedim tulumları ama deneyince yazarım size. Chicco'nun beyaz bir uyku tulumunu gördüm kollu, ayaklı olanlardan harikaydı 49 du galiba ama bedenini bulamadım.

Bu arada ben hala hiç kilo veremedim. Ekmeği kesmem lazım çok tüketiyorum. Biraz da suyu azalttım. Okula giyecek kıyafet bulamıyordum. Geçen hafta Poyazı kayınvalideme ve babasına bırakıp akşam 6 dan sonra Optimuma gittim. Tek başıma gezmeyi özlemişim. De Facto'da çok güzel kazak ve pantolonlar var. Özellikle cebinde iki düğme olan pantoolonuna bayıldım ve 3 renk aldım. Okul için çok iyi oldu. Sanırım kazakları 24'ten, pantolonları 26'dan aldım.

Ay ne çok yazdım valla yoruldum. Ama çok iyi geldi. Size yazınca ve yazdıklarınızı okuyunca kendimi çok iyi hissediyorum.

İYİ Kİ VARSINIZ...opuyorumnanaktan

gondol fikrine bayıldım:roflol: yeterki uyusunlarda bizde rahat rahat yemeğimizi yiyip sohbetimizi edelim dimi amasositososito

bu arada burda herkes devit-3 ve demiri ayrı mı kullanıo? doktorumuz bize son kontrolümüzde nutrigen vitamixin adında bir vitamin verdi toz şeklinde meyve püresiyle karıştırıp veriorum, içinde tüm vitaminler mevcut:lepi: yalnız içindeki demirden olsa gerek kakasının rengi koyulaştı ve çok kötü kokuo:sinifsinif: bir de saçlarınız ne durumda acaba benim hala avuç avuç dökülüo da ne zaman durucak çok merak ediorum bu gidişle kel kalmazsam iidireyvahedigeldismile

konu başlığına uygun olarak; ben en son alışverişimi c&a dan yaptım özellikle dışarı kıyafeti olarak güzel şeyler var üçlü takımlar 39-49tl uyku tulumları pamuk ve çok çeşitli.. kanz da hem uyku tulumu hemde astronot olarak kullanılabilen bi ürün gördüm krem rengi pufidik pufidik.. kipada da çok güzel ve uygun kıyafetler var montlar 20-25tlhihoyyyt

oğlanı hepten hasta ettim yaaaa. 2 gecedir her yarım saatte bir çığlık çığlığa uyanıyordu. ağzında 4 dişi çıkmaya çalışınca ondan dedim dayadım ağrı kesiciyi. meğer orta kulak iltihabı olmuş. dün akmaya başladı. asg deki dr. antibiotik verdi. kullanmadım. meğer bunun için vermiş. burun akınca kulağı da etkiliyomuş. kafama tükürem...

canımm benım ya bebegın cok kucuk degıl madem evde yoksun yedıklerı o kadar zararlı seyler degıl sorun yapma o kadar
benım kızım 8 nısan dogumlu
benımle bırlıkte her sofrada mutlaka bulunuyor ve ben ona dogdugu andan berı sofrada ne varsa tattırıyorum lımonlu sırkelı salata sularıda dahıl
gecenlerde arkadasın bırı kayın valıdesı bakıyor senın gıbı
tarhana yedırmıs cocuga dıye kızıyor olsun bende verıyorum hemde knor bulyonlu bısey olmz dedım o da ben kaynanama gıcıgım ya o yuzden dedı armut suyuda karnını agrıtmaz 1 cay kasıgıyla hesapla ıste ramazanda 1 butun armutu pure yapıp verdım ben
canım kendını bu kadar uzme

Kızlar artık sizler tecrübelisiniz.Darısı başıma inşallah.Eee benim de bu kadar yazılan şeyi okumam imkansız gibi birşey.Hadi bakalım özetle fikirlerinizi bekliyorum.Neyi nerden almalıyım, ne nerde kaliteli ve uygun ?

herkese selam..
son 1 aydır zeynebin iştahsızlığından bahsetmiştim..dün ve bugün idrar tatlilleriyle uğraşıyorum..tam neticeyi ctesi alcaz bakalım iştahsızlık iltihaptan mı?
benim kız çok kusuyor reflü tahlili de yaptırmak istiyorum ama zor sanırım o iş biraz..herkese yapılmıyormuş sanırım fikri olan var mı bu konuda??

bu arada kızlar ücretsiz izin almak istiyorum acaba nasıl olur..
kızımı doya doya büyütmek istiyorum ,ders yoğunluğum çok fazla değil bebeğimede annem bakıyor ama şu iştahsızlık için bir düzen tuttturamadık..alıyım izin bebeğimle 1 sene birlikte olayım diyorum ama babamız pek taraftar değil bu duruma..zaten 3 gün dersin var diyor ama insan evdn bir çıkınca hınç haşat dönüyor inanın hiç bir şeye elimi süremiyorum ne iş ne güç.sadece bebeğimle ilgileniyim diyorum ,o zamanda günün yorgunluğu geceleri uykusuz olunca çok sinirli oluyorum..
maaş alamayacağım doğal olarak alışveriş lüksümüz falan azalacak diyede korkuyorum..
siz dışardan bakarak daha tarafsız yön verebilirsiniz..sizce ne yapmalıyım??
çok kararsız kaldım..

bu arada betülcüm zeynebi uykusu gelince yatağına koyup pış pışlıyorum..sırtınada pat pat uyuyor canım..bazen yorgun olunca kendi sızıyor..tracy hogg kitabından faydalandım..

bu aralar hiç bir yere alış veriş için çıkmadım..var mı indirimler falan..
haftasonu çıkarız sanırım biraz bakalım..

herkesi öptük hoşçakalınn

ah denizcim seni o kadar iyi anlıyorum kii...
çalışan anne olmak böyle birşey sanırım..benimkide aynı 3 saatte 90 cc zor içiyor..bazen kaşıkla veriyorum ozamanda kusuyor ( ben işe başladıktan sonra oldu bu iştahsızlık..
yukarda da yazdım yaa ücretsiz izin alıp doyasıya bakmak istiyorum kuzuma..
azcık dillendikten sonra başkasına bırakmak daha kolay olur sanırım..

hem iş, hem ev,hem çocuk ,hem kocaa iyice psikolojim bozulmuş durumda inan..
sinirli ,gergin,sürekli kafasında birşeyler düşünen ,herşeyi unutan biri oldum çıktım..

çocuk yemeyince herkese sarıyorum..yazık annem elinden geleni yapıyor ,ona bile bazen sesimi yükseltiyorum elimde olmadan..sonrada gidip özür dileyip gönlünü alıyorum..

umarım seninki düzelmiştir,uğramadın uzun zamandır..

kızlarr hep aynı dert ya benım kayınvalıdemde ne bulsa agzına sokuyo cocugun aman ya cok zor herkes karısıyo neyse kabızlık hala devam sayılr 2gunde bır yapıo ve cok katı ve coooook kotu kokuyo burnum dusuyo valla :)))) bıde burnu cok tıkanıyo bende hergun serum fızyolojık damlatıp aspratorle cekıyorum ıyı mı yapıorum bılmıorum.arkadasımda kabızlık ıcın bı sure preaptamil kullan dedı o premature bebekler ıcın oldugundan daha hafıfmıs öle yapıcam bıde.benimde alısverıs yapmam lazım 5kılo kaldı ustumde hıcbıseyım olmuyo artık ınsan ıcıne cıkıyoruz mecburen alısverıs yapmalıyım....
kızlar medıcanadakı nursat hanım benımde hosuma gıttı pazartesi yıne gıtcez kontrol ıcın ve kalca ultrasonu cektırcez...bu arada sureklı mısafır agırlıyorum allah bana yardım etsınnn....

ebicim preaptamil prematüre bebekler için değil,prematil prematüre bebekler için. Preamtamil aptamil 1 in içinde nişasta olmayan versiyonu,o yüzden kabızlığa iyi gelebilir, hem tadı anne sütüne daha yakın. Gerçi benim oğlum sevmemişti tadını ama umarım sende işe yarar

sagol canım demek premature ıcın dıılmıs o bende ıkısını karısık kullanıyorum gunde 2 ogun 2ogun kullanıyorum sesi cıkmıyor kızım ıcıyor...doktora gıttık 4200 olmus kızım 15 gunde 600 gr almıs kalca ultrasonuda guzel cıktı yarında ası olcaz cumada mısafırım var evde harp cıkmıs gıbı napcam bılmıorum valla...

kızlar ne zamndır girip uzunca herkese yazayım diyorum ama o kadar vakit bulamadım..
kızım büyüdükçe kendime ayıracak vaktim kalmıyor,hep ilgi istiyor:)
şikayetçi değilim hatta büyüdükçe geçirdiğimiz zaman daha keyifli oluyor diye memnunum:)
hepinizi özledim,topiğimiz de pek yavaşladı bu ara

nerdesiniz deniz,zeynep,gül,azime,ayşegül? en son ebi ve esracığım uğramış..
valla betüle gel takıl bizim topik süperdir diye övdüm ama bir sessizliğe büründük,utandırmayın beni canlarım,kanıtlayalım gücümüzü:))
esracım sen nasılsın,zeynebimiz nasıl?

ee dökülün kim nerden bayramlık aldı,neler aldınız? biz hala almadık,biran evvel almamız lazım,optimum yolları göründü sanırım:))

Ben geldim topiğimizi hareketlendireyim hemen esracığımın yüzünü kara çıkarmayım;
hakikaten bebişler büyüdükçe fırsat kalmıyo başka birşeyle uğraşmaya. Bir de iş var tabii. 15-20 gündür Ömer Çağan'ın sırtında krmızılıklar vardı zamanla yayıldı göğsüne karnına kollarına yayıldı önce alerji sandık (meyveli 8 tahıllı vermiştim), şurup kullandık geçmedi. rmuz 6 aylık olana kadar anne sütünden başka birşey verme dedi (ki zaten bir öğün kaşık maması bazen de meyve püresi veriyordum), geçmedi yine, dermatolojiye gittik atopik dermatit dedi krem şurup verdi gerçi dermatolağa gittiğimiz gün biraz hafiflemiş gibiydi. Şimdi geçti gibi şükür inşallah tekrarlamaz. Bende de çıktı aslında karnımda sırtımda falan anlamadık ki ne?

Bizim bayramlığımızı babaannemiz oranda ze'kids diyebir mağaza var oradan aldı. Kadife bir salopet ve tişört, 2 takımda eşofman. Annem de kadife pantolon ve sweat almış. Ayakkabılarımızda hediye geldi, bayramlıklar tamamdır. Yalnız kızlara her yerde süpper güzel elbiseler, takımlar var, görünce kız doğurasım geliyo:)) Yapsam mı hemen bi tane hahahahaaaa:))
Öpüyorum herkesiiiii.

yasasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canlarım benm ben geldim ay nasıl ösledim hepinizi yaaaaaaa

2ay olcak nerdeyse bigisayarım bozuldu dahha yeni geldi o arada mevlüt yaptım misafieler falan derken baya yıogun gecirdik ben gelmeyeli sitenn seklide degişmiş :)

azimcem oglusuna cok gecmiş olsun cnm esracm nerdesn hayatım senn cadı kocamn oldu bizimle ilgilenmene izin vermiyo tabi ebicim senn kuzu napıyo misafieler yogun olunca cocugun düseni bozulmaz inşşşş

canlar bayramda gecti biz hala görüscez biz bulusma ayarlayana kadar bebeişler 1 yasına bascaklar :)))
kuzuların bayramlık cicilerriyle resimlerini görelim yaaaa ben gecen sefer koyamammıstım ama bu sefer olcak inş berenimn resmini ekliyim herkestende bekliyorum denzcmmm sen nasılsın hayatım sennde sesn cıkmıyo

hepinizi kocccamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn öpüyorum cok seviyorum sizi

kızlarrr bakın diyorumki geci pek nete ugramıyo kmse buaralar gördgm kadarıyla ama ben diyormki 27 kasım cumartsi bana gelin bebeillerde byüdü sayılır esranın numarası var bende sizlerede msj atarım simdi haber verin bekliyrum ay bin defa söyledk ceplerir alalım bululsamım tarih belirleyelm tarhte belirliyoruz ama ne hikmetse bi bulusamadım ama neyse azimliyiz olcak bi gün :):):):):) msj atıyorum smid herkese öptm kuzucukları ve hepinizi

eee kımseler yok yaaa herkes nerde bende kendımı kaybettım mısafır cocuk derken offf zeynebcım teklıf ıyı ama ses veren yok...

canlarım topikte in cin top atar oldu
ben felaket hastayım,öksürük,burun tıkanıklığı,baş ağrısı ne ararsanız var:))
öğlen tüm gücümü topladım,zeynoyu arabasına koydum,sonra otoparkta arabasından oto koltuğuna alırken enerjim bitmişti:)) neyse tam arabayı çalıştırdım çiseleyen yağmur sağanağa döndü ve bomba ben hiç yağmurda araba kullanmadım:))) hadi bu kadar iş yapmışken bismillah dedim çıktım yola:))
yine zeynoyu koltuktan arabaya aldım ama bagaja arabayı sokup çıkarmak bile zulümdü:))
ee bi gittik,tıp mrk kapanmış,kapı duvar!! yağmur sağanak!!
eczacı emzirdiğim için birşey veremeyeceğini söyledi..
neyse aktardan okaliptus yağı,marketten meyve alıp döndük..
bol maceralı bir seyahat oldu ama napalım:)
ıhlamur içmeye devam

Esram çok geçmiş olsun ıhlamur, zencefil iç, dr bana bi ilaç vermişti çok az geçiyomuş süte af......in sinüs diye iyi gelmişti günde 1 kez kullandım ama.
Zeynep aslında süper olur gelebilirim ben ama kızlardan da haber gelsin bakalım onlar da gelebilecekse öyle yapalım.
öpüyorum herkesi

esracım bende de durum aynı. ağzım, gözüm burnum akıyoooo resmen. oğlana da bulaştırdım zaten. dr. 4 tane ilaç verdi ama hiçbiri tedeviye yönelik deil sadece şikayetleri azaltmalık amlum emziriyoruz... ama maske tak mutlaka..

mrb.. öncelikle çok geçmiş olsun umarım kolay atlatmışsınızdır..benim oğlum da şu an orta kulak iltihabı geçirio malesef( ilk gün ateş haricinde belirti yoktu keyfi yerindeydi fakat dün geceden beri hastalık şekil değiştirdi burnu tıkandı sonrasındada iltihaplı gibi aktı ara ara hapşuruk ve kuru öksürükte var sizdede böyle mi oldu? doktor 3 gün ateşi olabilir dedi o yüzden sürekli ateşini kontrol edip çıkma varsa calpol veriorum 12 saatte birde ceclor antibiyotik veriorum, antibiyotiği 7 gün kullanıcaz.. siz nasıl bi tedavi uyguladınız? tekrar geçmiş olsun..

biz 20 gün agumentin kullandık. kulak geçti ama burun akıntısının önüne geçemedim. şimdi de sesi kısıldı ve çok balgamı var, hırıltısı da çok. idrar kültüründe mikrop çıktı. iğne dediler. valla biz düzeltemedik daha çok dikkatli olun valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…