Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlarrr cok gecmıs olsun cok uzuldum meleklere yazık kıyamam ıyı bakın anneleri kolay gelsin size...

kıyamam yaa,minik kuzular hasta olmasın..
kendim hasta sürünürken koymuyor ama kızım hasta olunca içim çok acıyor..anne olmak sırf bu nedenle zor
hepimize çok geçmiş olsun..
Efe için 20gün antibiyotik kullandıran doktor kim canım? mutlaka doğru olan bu diye vermiştir ama kıyamam daha küçük o..

Kayram da iyi olsun annesi söz verdi yiyeceğiz biz onu:)

ademircim peki bu kulak iltihabının sonrasında mı oluyor burundaki akıntı? belirtiler benzer olunca merak ettim?

azimeeeee özledim seni
deniz,zeynep,ebi ve esra siz de mikrop bulaşmasın diye pek uğramıyorsunuz topiğe değil mi

esracım sürekli 20 gün deil. 10 gün kullandım ve 1 hafat araverip akıntı tekrarlayınca bi 10 gün daha kullandık. şimdi de idrar yolları enfeksionu çıktı. 7 gün iğne olacaz. burun akıntısı başladı 4-5 gün sonra gece ağlayarak uyanmaya başladı. emziridm, altını değişitirdim, gazdır şudur budur susturmadım. ööle ki memede bile basıyodu çığlığı. meğer kulak ağrısı varmış. 2 gün sonrada kulağında akmaya başladı zaten. eğer sarı ise kir, beyaz ise iltihap diyo dr. lar. ama rengine bakmana gerek yok. benimki bööle boynundan aşağı akıyodu resmen...

canım neler söylüyorsun,okurken bile içim gitti
allahım acil şifalar versin,geçip gitsin bir daha da uğramasın..
çok üzüldüm,kıyamam yavrum
son durum nedir peki,keyfi nasıl kuzucuğun?

kızlarr hepinize cok cok cok gecmiş olsun bene az bucuk hasta oldum bogazım sisti ama düseldim sayılır kısımında burnu akıyo sizinkilere kıyamam yaaa allahım acil sifalar versn kuzucuklara aminnnn ben geliyorum esracımda sizler yoksunuz hatta ben bana davet ettm ama kmseden ses cıkmadıki ama yaaaaaaaaaaaa

hasta hasta gelip evi mikrop yuvasına döndürmemizi kabul edersen hemen geliriz
nasılsınız canımmm,kuzucuğumuz nasıl?

Esram duydum beni özlediğini hemen geldim bak:13:Kuzular hasta olmuş hep ya kıyamam. Benim kuzununda ateşi vardı dün dra gittik boğazı kızarmış ateş düşürücü ve vitamin kullanmaya başladık, bugün sabah yine vardı hafif ateş okula gitmedim bugün Allahtan yükselmedi.
Ayşegül, Efeyi yatarak emziriyor musun? O da kulak iltihabı yapıyormuş diye duydum.
Zeynepcim hafta sonu misafirim vardı bilgisayarı hiç açamadım, tel. de eemedim sana kusura bakma. Bizim buluşma da yalan oldu be

canlarım cooook gecmıs olsun daha toparlanamadınızmı?yazık kuzulara ya bız ıyıyız cok sukur cok dısarı cıkmıyoruz bıde mısafır gelıo bol bol salı carsamba 20ser kısı geldi daha coook var gelicek oyuzden fırsat olmuyo pazarteside doktora gıtcez kontrol bıde rotavırusu yaptırcaz ınsallah bızım doktor 3doz olan ıyı dedı ama herdozda ayrıca ucret mı öduyoruz?sızler yaptırdınızmı?bu arada bıde alısverıs yapmalıyız kızıma kılotlu corap alıcam bol bol cok ıse yarıyo yaa bıde bodyleri de kuculuyo cıdden buyuyor kızım ya cok seviniyorum kıyafetleri kuculunce

oğlum düzeldi sayılır. idrar yolları enfeksiyonu olmuştu bi de 5 aşımızı vurulduk kaldı 2 tane. sünnet olursa ii olur dedi. sünnet fiyatlarına inanamazsınız. 300 den başlıyooo 1650 ye kadar çıkıyooo. sankim yedeğini takacaklar...

herkes nerede? Ayşegül toparlanmışsınız sevindim inşallah hasta olmaz artık Efecik.
Ebim bebişler büyüdükçe tatlılaşıyorlar değil mi? Doğdu doğacak derken seninki de 3 aylık olmuş bile maşallah. Kilotlu çorap kız bebeişlere çok yakışıyo hem de bu soğuklar da iyi olur sıcak tutar. Ben de kayınvalidemin zoruyla aldım oğluşa bi tane dün giydirdim dışarı çıkarken kar olunca çok soğuktu bir de bizim burası dağ havası malum daha da soğuk.
Esram özledim demiş kaçmışsın olmaz ki ama hadi gel çabuk
Öpüyorum herkesi

evett teyzesi kızım buyuyo cok sukur 3 ay bıttı saka maka derken doktora gıttık 5250 olmus boyuda 59cm rotavırusuda yaptırdık 1.doz sızler yaptırmısmıydınız?
gecen gun alısverıs yaptım bende özelcandan kılotlu corap aldım pembe beyaz krem cok guzel oluyo ben cok gıydırıyorum pıjamaların tulumların ıcıne ayaktan usur dıyolar hep bıde body almak zorunda kaldım uzun kollu chıcconun 3 tanesi 39 du 30 a aldım bıraz kazıklandım ama sezonda napıyım bıde bızım babamız dısarı cıkarmıyo hastalık kapar dıye alısverıs merkezine gıdemedık napıyım al cık dedı bende öle aldım eee kıumsecıkler yok yaaa

Maşallah kuzuma güle güle giysin. Canım biz rota virüsü yaptırdık 3 dozluktu bizimkisi 2-4 ve 6. aylarda yapıldı artık 1 yaşına kadar aşımız kalmadı çok şükür. Özelcanda kıyafet pahalı oluyor ama mecbur kalmışsın olsun iyi günlerde giysin tatlış. Ben Özelcandan birşey almam daha bi dönence aldık çok sorun yaşadık anlatırım bir ara. Kimsecikler kalmadı yazık topiğimizeeeee:26::26:

Son düzenleme:
aziimecim neden ası olmayan aylarda yaptırmadın rotavırusunu bıze 3-5-7de yapalım dedı her doza ayrı ucret mı odenıyo?canım ne oldu merak ettım sımdı valla bız de tanıs olduk gıde gele ama benım esım ıyı onların hakkında gelıo esnaf arkadası var bıde tıcaretten anlar ve bı pazarlık yapıo onlarla bıraz ayıp olacak ama tam çingen pazarlıgı utanıyorum ama bana bunlar kurtarmaz dedıgınde bıle %100 kazanıyo dıyo bılmem artık bızde 11ocakta 4.ay asılarını olcaz 3 asımı vardı yıne nelerdı karma pnömokok falanmıydı?bızımde bugun temızlık vardı tuller ındı falan kadın geldı zaten de tullerı ben utuledım takıntım var bıraz aslında guneslıklerıde utuluyodum ama artık cocukluyum dıye utulemedım neyse ıste bu arada zayıflamaya calısıyorum ayyy fil gibi yiyorum termal korsemi giymeye basladım bide unutmazsam yarım mekik cekiyorum tabii unutmazsam
ya bu arada bu ay mothercare ındırımınde neler vardı unutmusum tamamen halbukı gecen hafta plan yapıyodum gıdeyım dıye haberi olan varmı?

Canım doktorumuz 2-4 ve 6. aylarda olucak dedi öyle yaptırdık biz de. Aman ya bi dönence aldık küçük bi parçası kırıldı hemen, tamire gönderdiler 2 ayda geldi hiiiiç ilgilenmediler tartıştık biz de kaç kere. mothercare e gitmedim bende bilmiyorum c&a da güzel indirim var ama tulum aldım oğluma 9tl t-shirt 8tl organik hem de. Zayıflarsın daha erken, özellikle adet olduktan sonra kendiliğinden gidiyo kilolar benim 2,5-3 kilom falan kaldı ama vermeyi hiiiiç düşünmüyorum böyle iyi

Son düzenleme:
kızlar evet mothercare de hıc bısey bulamadım daha dogrusu olanlar coook pahalıydı ama benım cekım falan bıde ıade cekım vardı onları kullandım dısneyın bı tulum body önluk takımını aldım kocaman bı mını mouse var onunde poposundada fırfırlar var bıde mothercare de cok guzel kılotlu coraplar var kızlar ıcın ama pahalı yınede alıcam kızım bıraz buyusun bıyere gıderken cok guzel olur suslu suslu....
gercekten gıdermı kılolar ben ustune almaya basladım cok kotuuu...benım bı termal sortum vardı su tuzla kullanılan onu alıp kullanmamıstım onu kullancam arkadasımda senın dıkıs yerın hassas olur kullanma dedı 4 ay oldu sızcede tehlıkelı mı?
bıde kızlarrrr nerdesınız esra zeyneb nıye gelmıo kımse?

Canlarım merhabaaaaaaaaaaaaaaa
Ne kadar çok olmuş yazmayalı bir an garip hissettim kendimi :)

Valla okul çok yoğun, ev daha da yoğun. Hiçbir şeye yetişemiyorum. Yakında kafama huni takıp gezicem korkarım

Bu ara ikinci yazılılar, sinema gecesi, sirk gezisi, yarışmalar derken her yerim ağrıyor anammmmmmmmmm Hızımıza kimse yetişemez valla

Oğluşum 6. ay aşılarını oldu ve Allah'a şükür kazasız belasız atlattık.

Geçen hafta sonu korkunçtu. Annemin yıl mevlüdünü yaptık ama Poyraz hiç rahat vermedi. Huysuzluğu tuttu. Ertesi gün de brunch yapalım dedik ablam da gelmişken teyzem, kuzen ve benim çekirdek ailem:) Tam yemeklerimizi aldık ve masaya oturduk ki Poyraz kudurdu yine. Eşim Poyraz'ı kucağına alınca sanki ateşi var dedi. Bir ölçtük ki ateş 39.2 olmuş. Şok olduk. Hiç hasta gibi değildi.

Biz hemen gölbaşı acilde soluğu aldık. Islak pamuklar ve ilaçlarla bir kaç saat sonra düşürdüler ateşini kuzumun. Boğazında kızarıklık var dediler. Eve geldik ama hemen ateş çıktı yine 39'a. Antibiyotik, Calpol, ibufen, fitil ne verdiysek düşüremedik. Yine acilde aldık soluğu. Lokman Hekimin aciline gittik. Çok hata etmişiz. Çocuğumu küvette yıkadılar su biraz ılıktı ama sonra buz gibi soğuk suyla ıslattıkları havluyu sarınca kuzucum bas bas bağırdı. Hemen çıkarttırdım havluyu ama saatlerce ağladı bebeğim. Eve döndük ama kuzucum öyle korkmuştu ki yanına bile yanaştırmadı bizi. Ve yine ateş 39 buçuklarda. Bu kez Batıkent Bilgi Hastanesini aciline gittik. Doktor çok ilgiliydi. Kan, idrar tahlili, kontroller derken viral enfeksiyon antibiyotik vermeyelim boşuna çocuğa yazık dedi. Ateş düşürücüleri sıklaştırdı.

Bu ateş 4 gün sürdü ve hem bebeğim hem de biz mahfolduk. Beşinci gün kuzucumun vücudunda küçücük kırmızılıklar oluşmaya başladı ve bir kaç saatte tüm vücudunu sardı ve biz kuzumun teşhisini koyduk. Kuzucum altıncı hastalık olmuştu. O gün bütün sıkıntıları geçti kuzumun. Sadece birkaç gün halsiz ve iştahsızdı ama buna da şükür. Havaleden çok korkmuştum Allah korusun. Allahım kimseyi yavrusuyla sınamasın.

İşte böyle kötü bir dönemden sonra çok şükür turp gibiyiz. Şu anda babasıyla boğuşuyorlar. Dönme becerimizi geliştirdik. Oturma odasına yer yatağı serdim. Oğluşumla köşe kapmaca oynuyoruz:)

Sizler nasılsınız kızlar? Kuzularım nasıllar? Görüşelim artık yaaaa...

Şimdi kuzumla ilgilenmem lazım çok kıskandım babasıyla kudurmalarını:) Öpüyorum hepinizi. Kuzularımı da popolarından:):) ( Benim oğlan bayılıyor poposunda öptürmeye, mıncıklanmaya, dayak yemeye:))

Deniiiiiiiiiiiiiiz sonunda gelmişsin, ooooo orası özel okul mu ne yoğunluk var öyle. Kuzum Poyrazım hasta olmuş kıyamam çok büyük geçmiş olsun ama şunu eklemeden geçemiiiciim Gölbaşına kadar gelmişsin ve benim haberim yok çok ayıp çok Maşallah kuzum atlatmış ya çok şükür.
Ömer Çağan da hafta başında nezle oldu geniz akıntısı da vardı geceleri özellikle fenaydı kuzum uyuyamadı doğru dürüst e tabi biz de, bir de üstüne gece gece eşimle acayip kavga ettik ilaçlar niye işe yararmıyormuş muş, bana kızıyo sanki ilaçları ben hazırladım :84: çıldırıciiiiiim bu da tuz biber oldu. Neyse atlattık hepsini şükür.Biraz daha iyi kuzum. Demek Poyraz paşa yuvarlanıyo maşallah. Ömer Çağan'da uyurken yuvarlanıyo uyanıkken onu yere yüzüstü koyarsak yaygarayı basıyo, emeklemeye niyeti yok çırpınıyo resmen ama ilerleyemiyo. Yürümeye bayılıyo ama kollarından tut gezdir evi ohhh, koltuklara, yatağının kenarlarına tutunup kalkmaya çalışıyo emeklemeden yürümeye niyetli galiba Bizden böyle canım, bu arada biz Esrayla face den görüşüyoruz istersen sende bize katıl, özel mesajdan anlaşırız kabul edersen. Tabi bu tüm topic arkadaşlarımız için geçerli. Bizim buluşma işi yalan oldu bu arada bi türlü bir araya gelemedik. Öpüyorum

canlarım,geldim ben ama nezleler-ateşler görmek için gelmemiştim,çok üzüldüm
denizim poyrazımıza çok büyük geçmiş olsun,kıyamam ben ona yaa(

azimecim bu facebook olayı süper oldu,aslında hepimiz eklesek birbirimizi süper olacak:81:

ben de kısaca özetleyeyim geçen zamanı,doktorumuzun hastaları olarak brunch yaptık,onun organizasyonu,heyecanı derken epey zaman geçti..sonra kızkardeşim geldi,onunla gez toz,kaynat derken zaman su gibi aktı:) geçen hafta da annem geldi birkaç gunluğune:)
annem de gelince biz kızıma 6.ay kınası yaptık ama 7.ayda:))))
facebooka foto ekledim,ekleyin görün
bindallı falan giydirdik,tam komediydi:)
ama pazar gunu annemler gidince kaldım yapayalnız
zeyno deseniz tam kuduruk,yürüteçle fink atıyor..ve aynen bizim cadı da emekleme niyetinde değil..uyurken bile yüzüstü dönse ağlıyor:)) yüzüstü dönmeyi oyun sanıyor ama o kadar,tekrar sırtüstü dönmeyi bile denemiyor:)))
hep ayakta durmak istiyor sıpa:)
ben de salonda peteğin önüne yorgan serdim,yığdım oyuncakları ama gunde 15 dk anca oynuyor..yalnız oynamayı bilmiyordu zaten,bir de kızkardeşim gelince hepten kucakçı oldu,o gidince de ihale bana kaldı:)))
yürüteçle evi geziyor ve saksıdaki çiçekleri koparıyor,örtüleri çekiyor:)) salon rezalet halde,yerde yorgan,az ötede salıncağı,dibinde yürüteç ve oyuncakları saymıyorum bile:))
aniden misafir gelecek diye ödüm patlıyor:))

kızlar aklımdayken söyleyeyim,ca'dan aldığım bodylerin rengi soldu ve çok yıprandı,ondan çok daha önce aldığım başka markalar taş gibi ama ca kötü oldu..
lcwde tesadüf gördüm 5.90'a tunik,9.90'a bodyler de bu ayın sürprizi oldu:))
minidamla diye bir marka var,onun ürünleri de epey iyi çıktı,zırt pırt yıkadım,kurutma makinasında kuruttum ama hala sağlamlar:))tavsiye ederim..
artık alışveriş yapmayacağım,dünya kıyafeti var diyorum ama dayanamıyorum:))

haa bir de aşılarımız bitti,onun sevincindeyiz:)) 1yaşına kadar yok
ilk kez ateş yaptı aşı,çabuk düştü ama kapanışta ateşi gördük:)
Allahım kimseyi evladıyla sınamasın,herkesin evladına sağlık versin..

uzuuuun uykular uyuyan kızım uyanıyor,tam 40dk uyudu,rekor:)))

hepinizi öpüyorum,kuzucuklarımı enn kocamanından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…