Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ohhh beeee sayfa azcık şenlenmiş. Bizim bir haftadır çektiğimiz nezlenin nedeni galiba belli oldu. Oğluşumun ilk incisi geldiiiiiii :81:Sanırım ikincisi de yolda. Artık gerçekten mi hastaydı yoksa diş yüzünden mi böyleydi bilmilyorum.
Esra 7. ayda 6. ay kınası süper olmuş fıstığıma da bindallı çook yakışmış maşallah kuzuma. O kadar hareketten sonra zor gelmiştir tabi yalnızlık. Yaaaaaa bi biz buluşamadık ama olmaz ki. Biz de Ankaralı Mayıs anneleriyle buluştuk hakikaten süper oluyor görüşmek bi ayarlama yapalım ama artık görüşelim. Cuma'ya kadar kimler buluşmaya gelebilir yazsın, ayrıca evde mi yoksa dışarda bir yerde mi buluşalım fikir bekliyorum gelecek kişilere göre de tarih belirleriz.
Hemen fikrimi söyliyeyim bence ev buluşması olmalı bebeklerle dışarıda, alışveriş merkezinde falan zor olur diye düşünüyorum. Haydin kızlaaaaaaaaar fikirleri bekliyorum, yetti gariiiii:84::76:.

ayyy hosgeldınız kızlar masallah bebıslere artık abı abla oldular benım kızıma bızde bızım cadıyla uyku sorunu cekıyoruz gece12 ye kadar oturuyo bı turlu duzelmıyo hele su 1haftadır gece saat bası uyanıyo azıcık emıyo memede uyumak ıstıyo bıde acayıp tukuruklu salyalar sel oldu gıdıyor...
kızlarrr coook gecmıs olsun sıze kıyamam kuzucuklara...

ebicim hayırlı olsun şimdiden dişin geliyooo... benim oğlanında ööle oldu, bi huysuzluk, sürekli salya, memeye yapışmış bi bebe....

canlarımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ay nasıl ösledm anlatamam nerdeyse 1 ay oldu giremiyorum yaa

kızım oyun istiyo sürkli ablam ankarada biras sorunları var esiyle abim tasındı bana gelen giden misaffir temilik ay deli oldum sizi ösledim aklım hep sizde dedim naptılalr acaba gecmişi cok okuyamadım am agecmiş olsun canlarım hasta geziyomusunuz hepiniz kuzularım napuyo hepside iyidir inşş

siz beni unutmusunuz yaaaaaaaaaa bulusma olayıda yalan oldu bizim resmen

Azimecim,ilk inciniz hayırlı olsun,tüm dişleriniz kolaycacık çıksın canımmmm:)
Tebrikler:)
Ee diş buğdayı partisi yapmak lazım dimi

ebicim,canım dişi için çok erken henüz..gerçi var örnekleri ama inşallah değildir..Dişi temizlemek çok zor..geçen diş hekimi bir tanıdığımız geç çıksın,fırçalamayı öğrenmesine yakın aylarda olsa daha bile iyi demişti:)
ademircim ve azimecim gazlı bezle ya da bebişlere özel parmağa takılan fırçalar var onunla temizleyin nolur...

biz de hala bekliyoruz dişi,4.ayda geliyor dediler ama hala yok:))))

zeynebim,nihayet geldin,merak ettik...
ihmal etme biziii

hepimize mutlu yıllar canlarım..yavrularımızla ve sevdiklerimizle nice nice yıllara..

ayyy esracım ınsallah erken cıkmaz yaa valla temizliği zor benimde 5,5 aylıkken cıkmıs bakalım ne olcak 11inde asılarımız var 4.ay asıları cok agır oluyomu kac ası var benim kız cok cadı oldu yaa evde hiç rahat yok hep bereber olalım ıstıyo hıc yalnız kalmıycak napıcaz bılmıyorum acayıp kurtlu bıde koltukta falan yalnız kalamıyo artık gıttıkce daha zor olucak galıba cocuklu yasam ...
zeyneb özledik valla artık hiç toplanamıyoruz burda...
ohhhh yeni dişler hayırlı olsun
öpüyorum kuzuları...

İkinci incimizde pırtladı bizim perşembe günü. Temizliğinin çok öenmli olduğunu biliyorum Esracım, özellikle anne sütü dişleri çürütürmüş o nedenle ince bir tülbentle silin dişlerini diyorlar ama bizimkiler henüz küçücük dikkatli bakmayınca görünmüyor bile. Bu arada boncukum nasıl, öp yerime. Diş buğdayı yapmayı düşünüyorum, gelir misiniz?
Ebicim henüz erken ama belli olmuyor bu diş olayı, eşim de ben de geç çıkarmışız (1 yaş civarı) ama oğlum aceleci çıktı işte.
Zeynebim hoşgeldin unutur muyuz hiç seni. Naılsın, kuzu nasıl?

Bu arada artık buluşmadan söz bile etmiiciiim küstüm

Kızlar bu arada bana çok acil emekli sandığıyla anlaşması olan iyi bir hastane ve 24 saat ulaşabileceğim bir dr lazım. Ömer Çağan başı yılbaşı gecesi çok ateşliydi vücudunda birşey yoktu ama sabaha ateş vücuduna da yayıldı. 38.2 falan ateş düşürücüyle de pek düşmedi. Neyse akşam üstü düştük yollara Gölbaşı acile gitik çok kalabalıktı, 19 Mayısa gittik pratisyen hekim çocuk dr. görse daha iyi olur küçük daha dedi Gaziye yönlendirdi başka yerde çocuk dr bulamazsınız dedi. Gazi ye gittik ki tıklım tıkış 3 saat beklersiniz dediler, bir arkadaşımız etlikte ve karapürçekte muayenehanesi olan bir doç mu yar. doç mu ne varmış iyiymiş o nu önerdi, o gün karapürçekteymiş bastık gittik ne görelim çok kalabalık yine 2-3 saat beklersiniz dediler. Tobb Etü hastanesine (eski mesa) gittik muayene olduk, boğazı kızarık ama bu kadar ateş yapmaz idrar yolu enf olabilir tetkik yapalım dedi. İdrar için beklerken kaka yaptı oğlum ishal gibiydi dr a söyledim hemen ishalden de olabilir idrar almayalım bezini ters bağla kaka tahlili yapalım dedi. 1 saat bekledik yok kaka yapmıyor, dr anlattım durumu o zaman eve gidin ishal devam ederse kaka örneğini yarım saat içinde ulaştırın ateş içinde dönüşümlü olarak 4 saatte bir dolven ve calpol verin dedi. İshal devam ederse diye ilaç yazdı. Eve döndük ishal devam etmedi ateş düşürücü verdim 4 ssatte bir dönüşümlü olarak ateşi de çıkmadı tekrar. Ama bu neydi anlamadım. Tobb Etü iyi gibi ama pahalı geldi 95tl verdik aylık kontrollere gitmek pahalıya patlar sürekli bir drumuz olmayınca da böyle dolanıp dururuz (sürekli gitiiğimiz drumuz Kastamonuya gitmiş, ünüversiteye geçmiş sanırım) çocuk rezil olur. Tavsiye bekliyorum.

canımm,çooook geçmiş olsun
Ah kıyamam hasta olması yetmez gibi hastane hastane dolaşmışsınız,daha da yorulmuştur kuzum

canım gece çocuk doktoruna ulaşabilmek rüya gibi,her hastanede nöbetçi çocuk doktoru olmuyor..
biz akay hastanesinde Öge hanıma gidiyoruz,şimdilik memnunuz,eğer haftanın ilk günleri gidersek gayet ilgili ama haftanın son günü değil:)

Lokman hekim hastanelerinde nöbetçi çocuk doktoru varmış,otobandan basarsanız ulaşabilirsiniz..
Tabii Allah hiç muhtaç etmesin hiçbirimizi..

Başkent ünv çok övdüler gittik,civardaki doktorları ddenedik ama henüz Öge hanımdan daha iyisine rastlamadık,istersen deneyin..

Azimecim,diştendir belki bu ateş,hatta hafif ishal bile yapabiliyormuş..incilerini sevsinler :)inşallah öyledir de hiç tekrar etmez..

selam ankaaralı anneler
allahım kısmet ederse bende haziranda anne olucam uzun bir bekleyişten sonra kavuştuk bebeğimize o yüzden çok özeniyorum herşeyi istediğim gibi olsun istiyorum

sizlerden ricam bana önerilerinizi yazmanız
mesela marka konusunda birçok marka var bebetto,idilbaby,ufaklık,aziz bebe felan
hastane çıkışı ve diğer penye ihtiyaçları için hangisini tercih etmeliyim hiçbir tecrübem yok

birde mothercare de satılan body lerin yakalarının kısa sürede dağıldığını okudum başka bir forumda sizde böyle mi düşünüyorsunuz

önerileriniz benim için değerli yardımlarınızı bekliyorum

buradan çok yardım alacağımı düşünmüştüm ama yanılmışım kimse cevap yazmamış

canım hoşgeldin,sağlıkla kavuş yavruna..
bu aralar burayı çok ihmal ediyoruz ama kuzucuğun gelince anlarsın nedenini:))
kuzucuklar tüm günümüzü dolduruyor:))
alışveriş için çook detaylı yazdık ama hangi sayfada ne var bulman imkansız,o nedenle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım:)
hastane çıkışı saydığın markalar çok güzel,hangisini beğenirsen alabilirsin..
ama mutlaka yedek body-alt koy çantana..ben mayısta doğum yaptım,hastane çok sıcaktı,hastane çıkışının çoğu şeyini kullanmadık,kısakollu body ve alt giydirdik..
yenidoğan için uzun kolluya abanma derim..etraftan bebek üşür yazın bile uzun kollu giyer diyenlere pek aldırma,bizimki kolsuz bodylerle gezdi:))
mothercare çok kaliteli,yıka yıka sapasağlam..özellikle içine giyeceklerini kesinlikle tavsiye ederim,çok yıkanıyor çünkü..
ca ve lcw soldu,çıtçıtları bozuldu ama dış giyim için seçilebilir markalar..
chicco da mothercare gibi favorim..
dış giyim nerde beğenirsen ordan alınabilir ama içine giyecekleri,tenine değecekler ondan önemli..
ca hem uygun hem çok çeşit var,ankamalle git gözün dönsün:)))
wenice de çok güzel şeyler yapıyor..
marks&spencer acity'e outlet mağaza açmış,aklımdayken yazayım:))
zeyland indirim yapınca süper oluyor,%50 falan oluyor:)

ve önemli öneri,tulum yerine alt-üst al,tulum çok kısa zamanda küçük geliyor..ilk aylar boyları çok uzuyor kuzuların:)

aslında aklına takılanları sorsan daha verimli olur,elimizden geldiğiince yardımcı oluruz

teşekkür ederim üzülmüştüm doğrusu kimse cevap yazmadı diye buraya yazılanları baştan sona okudum zaten ama yinede emin olmak istedim o kadar tecrübesizim ki

henüz alışverişe başlamadım çünkü cinsiyet öğrenemedim hala
ama kafamda belirginleştirmeye çalışyorum neler alacağımı
birde aklıma takılan biberon konusu dr brown düşünüyordum birçok yerde gaz olayını engellediğini yazmışlardı ama daha dün uzakdoğuda üretildiğini okudum tereddüte düştüm
siz ne dersiniz

xaracım cok gecmiş olsun tatlım allah saglıgını bozmasın bebişlerimzin hep iyi olsunlar inşşş cok öpüyorum kuzumu

esram sen nasılsın cnm benm zeynebm nasıl öp benm yerme bol bol

ay herkesi cok ösledimmmm ebicim denizcm nerdes,nzzz haticeden ses yok zaten

minik mucizem hosgeldin cnm aramıza yeni anneler katıldı topigimize yasasın

cnm esranın dedigi gibi mothercare den iç badilerini al ben kızım dogdugunda aldım kzıım 5 aylık oldu hala kullanıyorum bicok yere göre fiyatlarıda uygun minidama idil baby kaliteli ürünler bende kullanıyorum tulumlarını..tulumlarıda yine esramın dedigi gibi begendigin heryerden alabilirsin ben genelde etlikte bikac bebek magzası var oralardan alıyorum ve cok güseller oralardada hep minidamla ve idil baby var markaya degilde kumasın kalitesine baksan yeter aslında ben simdiye kadar hep tulum giydirdim beli acılmıyo rahat oluyo dogru cabuk büyüyolar ama az büyük alıyosun bi tulumu 2ay falan giyiyo yalnız 30 derecede yıka 40ta yıkarsan hemen cekiyo cok giydiremezsn cnm ... alt üstte iyi ben genelde yatarken pijamasını alt üstü giydiriyordum ilk zmnlar gece altınıcok degiştiriyoruz diye onun dısında bebeişin dogunca sen neyn daha iyi olcagına en iyi kara vercek kişi olcaksın emin ol....

evet canlarım son olarak ben varya size hiççççççççççç bisey deiyorum küstüm attık bulusana kadar konusmıcam sizinle :84::84::84: :84::84::84:

xara cım coook gecmıs olsun korkutmus mınık sızı allah beterınden saklasın ınsallah.bızım doktorumuz medıcanada nursat hanım bız memnunuz sımdılık...her ay ona gıdıyoruz.
mınık mıcızem kızlara katılıyorum bende ıc body lerı mothercare ve chıcco dan alıyorum hastane cıkısıda ıdılbaby nın organık setını almıstım krem rengı boya kullanılmıyor pamugun kendı rengi ondan cok memnun kaldım tavsıye ederım dr brown bıberonuda kullanıyorum valla ne olursa olsun tamaen gazı engellemıyo ama dıgerlerıne gore ıyı sanırım ama bıberonu cocuk dogduktan sonra lazım olursas al ben öyle yaptım yani.baskaaaa aklına geleni sor biz yardımcı olmaya calısırız hııı bide mothercare ın kalıpları dıgerlerıne gore bıraz buyuk annem benım kıza yenıdogan body almıstı bız 2 ay kullandık chıcco nun kalıplarıda kucuk oluyo bodylerde 3 veya 4lu satılanları dıyorum benım kızım 4 aylık ben 6 aylık kullanıyorum kolları uzun ama bedenı tam oluyo bunlara gore al hadı kolay gelsın tatlım...
kızlar benımkzın ıstahı kapandı bu sıralar meme ve mamaya karsı eskısı gıbı ısteklı dııl kayınvalıdem hasta olur sen doktoru bekleme yogurt mayala yedır elma suyu ver dıyo bıde kecı sutuyle nısasta ve kavrulmus undan mama yap dıyor napayım acayıpte kurtlandı kollar bacaklar hep cırpınıyo bıde yatmak ıstemıo dırseklerıne yaslanıp kalkıp oturmaya calısıyo korkuyorum kemıgıne bısey olur dıye zayıflarsa dıye odum patlıyo normalmı böyle olması doktora gıtmemıze 1hafta var sabah nısastayla mama yapıp versemmı acaba :26: ne dersınız kızlarrr:18:

minikmucizem canım kızlar da geldi yardıma,sen sor biz söyleyelim:))

biberon dr brown almıştım ben de,lazım olmasın inşallah ama bulunsun bir tane..

zeynebimmmmm,özletme nolur,cee yapıp gitmeee

ebicimmm,canım sakınnnn yapma o tarifi,çok küçük henüz..
zayıflamaz hiç korkma..beslenmeyi reddettiği dönemler oluyor,sabırlı olursan geçtiğini görürsün canım benim..
ek gıda için acele etme,doktor gerek varsa söyler zaten..
önemli olan gelişimi,ki hareketlerine bakılırsa gayet güzel gelişim gösteriyor maşallah:)
zeyno kazık kadar oldu ama bu ara reddeiyor yine,napalım sabredeceğiz:)

sağolun kızlar yaaa
ozaman kesinleşti bodyler mothercareden alınacak
bende gerekmeyeceğini umarak lazım olursa diye bir tane biberon bulunsun evde diyorum o yüzden alıcam bir tane

sağolun kızlar yaaa
ozaman kesinleşti bodyler mothercareden alınacak
bende gerekmeyeceğini umarak lazım olursa diye bir tane biberon bulunsun evde diyorum o yüzden alıcam bir tane

selam canım hangi semtte oturuyorsun bilmiyorum ama dikmen caddesinde tarçın baby var orası hemkaliteli hem ucuz. joker bebe yi takip et indirimler oluyor.özelcandan peşin alırsan indirim yapıyorlar.toker bebe orayıda netten takip et.indirimlü ürün gördünmü git al magazadan.

çalışan annemi olacaksın bilmiyorum ben çalışmadığım halde gögüs pompası aldım çook gerekliii, benim kurtarıcım oldu. gögüs pedi muhakkak alınmalı,lanshinol gögüs kremi, burun aspiratörüde (hergün kullanıyoruz)

3 tane ben almıştım battaniye, 1 tanede hastaneden hedıye ettiler 4 oldu :) 20-30 lira verme bursa kumaş pazarında 10 liraya çok güzel bebe battaniyeleri var onlardan alıp kenarlarını teyelliyebilirsin veya diktirebilirsin.

iç dış zıbını hiiç kullanmadık.çıt çıtlı body,alt üst takım ayağı kapalı olanlardan çok kullandık.birde büyük al alacaklarını .port bebe almıştım ama ana kucagı almadıgıma pişman oldum hemde oto koltugu oluyor.

ben sadece beşik aldım bebiş için dikmen halı mobilyadan 185 tl ye, çokta kaliteli 2 çekmece bir dolabı var.
çok kıyafet alma eş dost getiren çok oluyor.şimdiden kızımın 3 yaşına kadar giyecegi kıyafetleri yeteri kadar oldu.

esracım bende tereddüt ediyorum ama bugün verdim cok sıvı yapıyorum hazır mama kıvamında oluyo süt gibi keci sutu anne sutune en yakın sutmus ya ınsallah bısey olmaz zayıflarsa dıye korkuyorum esra söleye söleye cocuk banada buyumedi gibi geliyo yaa haftaya bi doktora gitsek de anlasam ne oluyo bitiyo takıntılı oldum sayelerinde :18:

ebimm hiç kimseyi takma nolur,büyümez olur mu hiç
illa birşey vereceksen de kaşık maması ver,4.aydan itibaren verilenler var..keçi sütü falan bile olsa,yapma nolur..eskilerden farkımız olsun..senin gibi bilinçli bir anne böyle düşünürse cahiller ne yapsın canımın içi

hiç zayıflayan bebek duymadım,az kilo alırsa da doktorun söyler takviye yapman için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…