Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Minikmucizem hoşgeldin, bebişine sağlıkla kavuş inşallah. Kızlar zaten cebvaplamışlar sorularını ben de katılıyorum ne demişlerse doğru demişler
Canlarım hepinize teşekkür ederim Ömer Çağan'da Poyraz Ada gibi 6. hastalık olmuş Salı günü vücudunda döküntüler oldu da anladık. Bu aralar huzursuz yeni dişler mi gelecek ne?
Ebicim henüz o tür muhallebiler için erken bence hele süte hiiiç gerek yok hazır değil vücutları süte, gerekirse Esramın da dediği gibi 4. ayda verilebilen kaşık mamalarından ver günde 1 kez. Nişasta bebeğe sadece kof kilo aldırır bu da sağlıklı olmaz. Drlar her zaman kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir diyorlar. Ayda 600-1000gr arası kilo alması yeterli. Merak etme besleniyordur fıstığmız. Zaman zaman bebekler memeyi ya da mamayı reddedebiliyor geçici bir süreçtir inşalalh.
Zeynepcim ben de küsücem artık ve açmıcam bu buluşma konusunu
Öpüyorum herkesi kocaman

esracım canım sagol dun ası olduk azıcık ates oldu ama calpol verdık dustu ama sıksık uyandı gece bugunde doktora gıttık 5haftada 950 gr almıs 6200 olmus kuzucugum doktor mama verdıgımız ıcın ek gıda tanıtmaya baslayalım dedı yogurt ve elma armut havuc suyu ıle basla dedı yatıgım mamayı söledim yapma dedi ama bende bi kaynana var sorma oıcırdıgın mamadan daha ıyı dıye dıretıyo bugun yıne söledim doktor istemiyo diye anlamıyo bende tamam arada verırım deyıp gecıstırdım cocuk süzüldü sutle mama yap dıyo yaptım deyınce bak 2 gunde nasıl serpıldı dıyo ayyyy cıldırtıyo beni dedıgını kabul etmeyınce kotu anne oluyorum bı akıl verın esımde annesi ne derse gelip onu bana sölüyo delircem onlara gıdınce sınır harbi yasıyorum resmen nasıl duzelır bu kadın yaaaa

şifa olsun kuzuma aşısı
kilonuz da süpper,bak hayıflanıyordun bir de
kayınvalidene ve eşine eski bilgiler işe yarasaydı,hala mağarada taş yontuyor olurduk de
hiç kimseyi dinleme,artık elimizin altında internet var,uzman doktorlara gidiyoruz,ee bunları değerlendirmek lazım dimi
hipp diye bir mama markası var,onda elma püresi var,bebeğimin ilk meyveleri diye yazıyor kavanozda,onlardan da tattırabilirsin..
ben zeynoya kavanoz meyvesi veriyorum,elde yaptıklarımdan daha sağlıklı oldugu kesin:))
mevsiminde toplamışlar en azından..şimdi pazardan elma alsam üzerinde ne kadar zirai ilaç var muamma..
kalan meyvelerden de ben otlanıyorum,zaten pek meraklı değil yemeye
ama ben meraklıyım,hele şeftali-ananas falan olunca içim gidiyor
kızlar mothercare de supper ındırım basladı ben cooook guzel kılotlu coraplar aldım

aha gene mi kaçırdım yaa
hiç yakalayamadık şu mothercare indirimini,hep kazık yedik
zaten bıraktım bu işi,artık kıyafet almayacağım
cinsiyet öğrenemedimki hala kızlar ben yaaa

nazlı bir kız mı geliyor acep
zeynom da göstermemişti 16.haftaya kadar falan ama seninki epey nazlıymış:)
içine ne doğuyor peki? anneler pek yanılmıyor bu konuda

canım içimden geçen kız olması ama erkek olacağını düşünüyorum sonrada erkek olsa şimdiye kadar kesin gösterirdi diyorum

sağlıklı olsunda yıllarca tedavilerle uğraştık biz kız erkek farketmez evladın hepsi bir

Tabii ki sağlıklı olsun da,kız erkek farketmez

Ama göstersin artık cinsiyetini,annesi alışveriş için can atıyor

Bende Artık Bebişimin Cinsiyetini Öğrenmek İstiyorum Bakalım Artık İnş Bu Sefer Kenini Gösterirde bende alışverişe başlarım

esra biz elma-armut ve havuc suyu denedık begendık artık hergun yogurt ve meyve suyu vercem ama meyve pure dııl henuz bende biberonla versem dıyorum pureye gecene kadar cunku meyve suyu kasıkla zor oluyo her yer havuc suyu zor cıkıyo bıde biberon konusunda tavsiyesi olan varmı?nuby hosuma gıttı ama 150lı mı alıyım 240 mı bılmıorum benım kız sımdı 120 mama ıcıyo ıste böle onu dısında ıyıce kurtlandı valla su sıra yuzle oynamaya taktı yanyana yatıyoruz yuzumuzle oynayıp cıglıklar atıyor...
bu arada mothercare dekı ındırımden cooook guzel kılotlu coraplar aldım poposu fırfırlı falan ustu gumus sımlı ayyyy elbıse gıyınce ne tatlı oluyo kızlar yaaa bıde kardesım mont almıs cok guzel ındırımden karlı cıktık yani

bu arada kızımın resmini de koydum tanısamadınız birtürlü bari resmini görün gerci esim kızıyor kızıma nazar deger diyor ama masallah dersınız olu bıter

bebeğim kızmış teyzeleri
yarın üçlü test sonucundan sonra ciciler almak istiyorum prensesime

prensesmiş demek nazlı kelebek
cici alacaksan kaçırma mothercare indirimini:))

canım kaşıkla zor ama ek gıdaya geçmek için hazırlık olur...afiyet olsun meyve suları kuzuya
biberonla sadece su içiyor zeyno ama avent ve dr browns var bizde,avent daha iyi sanki..

cicilerini de güle güle giysin kuzu:)
biz de mc indiriminden karlı çıktık ilk kez:81:
bir paket 7li kısa kollu aldım yaza giysin..
bir paket 7li kısa kollu beyaz,bir paket 3lü uzun kollu ve 2li eşofman altı aldık,hepsi çok şeker..
güzel indirim yapmışlar hakikaten..
bu arada kızımın resmini de koydum tanısamadınız birtürlü bari resmini görün gerci esim kızıyor kızıma nazar deger diyor ama masallah dersınız olu bıter

maşallahhhh

arkadşlar önceklikle çok faydalı bir site olduğunu belirmek istiyorum ben zonguldakta görev yapıyorum ve şubat tatilinde eğer nasip olursa ankaraya gitmek istiyorum ve gitmişken de bebişin cicilerini almak istiyorum biraz takıntılı bir kişiliğim var ve en ufak şeyler için bile liste yapan bir insanım ama çok kafam karıştı ne kadar çok şey lazımmış ya bana yardımcı oursanız çok sevinirim bebeğe ilk etapta yenidoğan grubundan ne tür giyecekler aldınız ?herkes onlar çabuk küçülür 3 6 ay arası al diyor bir de ulustan özel can bebe diye bir yerden bahsediyıorsunuz ordan neler alınabilir çok kısıtlı zamanım olcak nerden neleri alayım lütfen yardımı olun

kızlar özel can bebenin internet sitesi de var acaba ordan alsak fiyat nasıl olur yoksa gidip yerinden almakmı mantıklı ben baya bişey alcam da

kızlar özel can bebenin internet sitesi de var acaba ordan alsak fiyat nasıl olur yoksa gidip yerinden almakmı mantıklı ben baya bişey alcam da

canım hoşgeldin aramıza sağlıkla gelsin kuzucuğun..
ihtiyaç bitmiyor bir kere bunu baştan söyleyeyim:))
özelcan bebenin internetteki fiyatlarıyla mağaza fiyatları epey farklı,yerinden almanı tavsiye ederim..
mothercare indirimi bitmemiş olursa bir paket yani 7li 0-3 ay kısa kollu alsan işini görür..
bebeğin doğacağı mevsime göre dış giyimini alırsın,onda ölçü sensin,sonu yok çünkü..
büyük olanları giymesi sorun olmuyor o nedenle 3-6 ay alman daha iyi olur ama..
bir de yenidoğan döneminde tulum çok kullanışlı,yine mothercare tulumları hazır indirim varken kaçırma derim..
hatta beyaz 3 tulum-3bere-3eldiven ve patikli set 39lira falandı,bembeyaz giyer tam pamuk olur kuzucuğun:)
3lü renkli tulum da 39du diye hatırlıyorum..

çok kıyafet stoklama,zaten büyüdükçe her gördüğünü almak isteyeceksin:))
kızım 8 aylık ve şimdiden 2 hurç kıyafeti ayırdım,küçüldü ve öyle az giydi ki..

özelcanda aklına gelen herşey var,duvar süsünden oda takımına kadar..
hem fiyatları da çok uygun..

doğum ne zaman yazarsan belki daha detaylı yardımcı oluruz

canım çok teşekkürler doğumum mayısta olcak inşallah tam sıcaklar başlamıyor ama yenidoğan hava çok sıcak bile olsa üşür diyorlar sence3 6 ay arası mı alayım kıyafetlerini bi de kolsuzmu kısa kollumu ne biliyim hiç bilöiyorum hiç deneyimim yok bebek arabalarına da baktım tek yönlü çift yönlü üç tekerlekli felan diyor hangisi daha iyi acaba

benim kızım da mayısta doğdu,söylediklerim tecrübeyle sabit olacak yani:))
bana da dediler,yenidoğan sıcakta bile üşür diye ama hikaye çıktı:)
ben yazayım neler giydiğini,sen kaçar tane alacağına karar ver..
kızım mayıs 14te doğdu ve ilk 1 ay içine kolsuz atlet ve üzerine uzun kollu tulum ya da uzun kollu alt üst giydirdim..ki ilk 15 gün ankara çok soğuktu,kombi yaktık..
1.aydan sonra gündüz kolsuz atlet üzerine kısa kollu gece de uzun kollu giydirdim..
temmuzda tek kısa kollu,altına şort giymeye başladı,ağustosta da sadece kolsuz çıtçıtlıyla..yarıçıplak geçti yaz:)

tabi 2.ayda izmire gidip 1 ay kaldık,çok sıcaktı onun da etkisi var..
demem o ki hiç de üşümüyor:)
2aylıkken denize girdi kızım:) tüm günü balkonda geçti hep..
nasıl alışırsa öyle gidiyor hakikaten..
rüzgarda kalmasın yeter..

bir bebeğin ne istediğini en iyi annesi bilir..
çok ilginç bir şekilde onun üşüyüp üşümediğini hissedersin,dokunmadan hem de:)

bebişin kilo alışı da belirleyici,benim kızım 3 aylıkken 7kiloydu ama 5 ayda ancak 2kg aldı..
yani gelişim eğrisi de önemli,ben 3aylık kilosuna bakarak bu aya alışveriş yapsaydım,yüzerdi içinde:))

bebek arabası da çooook kafa karıştırıcı..
biz kraftın üçlüsünü almıştık,portbebe-ana kucağı-puset şeklindeydi..
şase üzerine ana kucağı doğrudan yerleşirse,çok daha pratik oluyor..ilk zamanlar puseti değil ana kucağını kullanacaksın çünk..
çok para verme bence,çünkü biz şimdiden baston araba alsak mı diyoruz..
en fazla 1 yaşında baston araba alırsın çünkü bu arabalar çok ağır geliyor..
çift yönlü olması çok elzem değil,zaten ana kucağı sana dönük oluyor,sonrasında istesen de çocuk sana dönük gitmek istemiyor:))
yani arabaya ayırdığın bütçeye göre seçenek çok..
100liraya da var,2500liraya da..
kendin görüp almalısın,içine sinsin..

biz 1 yıl önce almıştık,her yerde 800-830 diyorlardı,en uygun 730a bulmuştumm ama özelcandan 600e almıştık,iyi indirim yapıyorlar yani:))

canım ne güzel anlatmışşsın hemen şimdi bebişim görüp giydiresim geldi.alacağım zıbınları felan yeni doğan almıyım o zaman 3 6 ay arası ideal olurmuki ben ana kucağını felan bir tanıdıktan alacam sadece araba istiyorum puset dediğiniz şey şu kumaştan olan ve hastaneden sonra bebeğin koyulduğu şey miki ya sanki herşey eksik kalcak yetersiz gelcek gibi benim de inşallah mayıs 14 te olcak doğumum tatil yattı diye düşünüyordum siz ne güzel gitmişsiniz ben çok korkuyorum gidersem de hasta felan edersem diye hayırlısıyla bir gelsin de şu korkularım bitisn artık

göz açıp kapayana kadar gelir kuzucuğun:) belki aynı gün olacak ha doğum günleri:)

yenidoğan alma,çok küçük oluyor,0-3 ay olanlardan mutlaka bulunsun çünkü öyle minik oluyorlar ki ilk doğduklarında:) ama hızlı büyüyorlar,ben yenidoğan boyu aldıklarımı 1 ay ancak giydirdim..
ana kucağı arabaya monte edilirse işin kolay olur.. madem tanıdıktan alacaksın,markasını öğren ona göre alırsın arabayı..
puset de arabanın diğer adı canım..

tatil olayına gelince,ailem izmirde onlara gittiğim için çok rahattık ama otele falan gidilmez bence..
bir kere dışarısı sıcak,otel klimalı çocuk hasta olabilir en basit örneği..

hiç birşey eksik kalmaz merak etme..
ve emin ol yaz da öyle kabus olmayacak,bebeğinle ilgilenerek hayatının en güzel yazını geçireceksin:34:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…