Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
esracım cook guzel anlatmıssın ama bıseyler eklıyeyım ıstedım ılk önce mothercare ın kalıpları bıraz buyuk benım kızım 2 ay yenı dogan bodylerını kullandı chıcco nun kalıpları daha dar suan 6 ay bodylerı gıyıyor kızım bide ben zıbın gibi olan body lerıde coook kullandım ya bılmıyorum ama benim öyle ayy cok az kullandım dedıgım hıc bısey olmadı.bebegın gelısımıyle cok alakalı yani neyi daha cok gıydırecegın de senle alakalı kımı ayaklı tulum kımı ayaksız kısıye baglı bısey ben herseyde aldım az az ve hangısı rahat deneyerek gordum ve gereksız bıseyım yoktu hemen hemen cok zevklı bu alısverısler hadi kolay gelsin sana...

Benim Bebişim Aksilik Çıkmazsa Haziran 1 de doğucak ama ben alışveriş yapmadım dün gittim gene göstermedi cinsiyeti of of :)

ebicim çok iyi hatırlattın,chicconun kalıpları çok dar..3 aylık giysin istiyorsan 6-9 falan alman gerekiyor hakkaten ama dediğimiz gibi bebişin kilosu-gelişimi de çok önemli..
yine de stok yapmamak lazım..zaten çok hediye geliyor,yer gök kıyafet oluyor:)
ben ıslak mendil stoklayın diyorum hep:)))
ilk zamanlar öyle çok kullanmıştım ki:)))
acemilikten tabiii:)
c&a bodyler soldu,çekti,o yüzden bir daha ordan almam,ama dış giyim için çok uygun ve güzel şeyler var,severek giydiriyorum..

ee ebim kuzucuk nasıl? nasıl gidiyor meyve suyu içme olayınız:)
Benim Bebişim Aksilik Çıkmazsa Haziran 1 de doğucak ama ben alışveriş yapmadım dün gittim gene göstermedi cinsiyeti of of :)

bu gidişle doğumda öğreneceksin
giderken bol çikolata yemeyi denedin mi? hani hareketlenir belki görünür:)

çok teşekkürler arkadaşlar bir kaç tene de yenidoğan alıyım ben ozaman tatil işine ben de çok sıcak bakmıyorum bir de hasta felan ederiz neme lazım ama çok isterdim gitmeyi

çok teşekkürler arkadaşlar bir kaç tene de yenidoğan alıyım ben ozaman tatil işine ben de çok sıcak bakmıyorum bir de hasta felan ederiz neme lazım ama çok isterdim gitmeyi

seneye gideriz bizde
eşimle şimdiden plan yapmaya başladık 1 yaşında olacak denize de rahatç girer felan diye

kızlarrrrrrrrrrrr canlarım benm yaaaa cok ösledimmm sizi yaaaaaaaaaaaa

her daim aklımdasınz ama bifırsat olmuyoki kızım sürekli benle oyna diyo kocamn olduk teyzeleri resmimizi gördünüzmüüüüüüüüüüüüüüü

dnya kadar iş var basımda bir aydır eşim rahatsız evdehdi ablam durumalr karısık söylemiştim bosanıyo cok üzgnm yaaaa abimn eşi dogum yaptı yapcak ay cok yoruldum sanki sizlede konusamdaım bitürlü

neyse simdi daha iyi sayılırım kızımla oynuyoruz ancak bende daha gecmedim ek gıdaya doktor biseyler söledi ama siz naptınız kızlar banada dedi elma havuc suyu falan ay ne yedircem ansıl yapcam yaaaaaaaaaaaaaaaaa

kuzucuklar nasıl ebicim esrammmm denz xara ay kmseden ses yok herkes kayıplarda buaralar hepnizi ve kuzucukları en cok kuzuckları tabi öpüyorummmmmmmmmm zahmet olmassa artık görüselim yane

seneye gideriz bizde
eşimle şimdiden plan yapmaya başladık 1 yaşında olacak denize de rahatç girer felan diye

buarada kızlar tatli hiiiç dert etmeyn pasa pasa gidersinz walla noclak sanki 30 temmuzda dogum yaptım 45 gün sonra antalyaya gittim ve hava dehset sıcaktı ama yinede cok sükür bisey olmdan geldik cocuk alısısın tatile cnm nolcak sanki

evet cnm yeni dogan al ama az al benede kızlar herseyi coook güsel anlatmıs zaten ccanlarım benmm

cnm benm tatil olayınıda siz bilirisnz tabi annesi, olarak bebegnn ne durumda olcagına en iyi sen karar verip gidersin ben 45 gnlükken gittim ve cok sükür allhın izniyle hiç bisey olmadı dikkat ettkten sonra ohhhh eglenir gelirisnzzz

smdiden hayırlı dognlar cnm

bu arada kızımın resmini de koydum tanısamadınız birtürlü bari resmini görün gerci esim kızıyor kızıma nazar deger diyor ama masallah dersınız olu bıter

kız bu cok tatlı benm kızlarımın hepsi cok tatlı bidene yerm ben onları zeynebmde kocamn olmustur annesii yeni resim istiyoruz yaaaaa

ebicim bunalr bizim kızlarımızla ilgilenmiyolar yaa benm kızımı hiçç görmediler küstümm

evet yaa bu kzılara elbise cok yakısıyo bide üstüne bant taktınmı ohhh yenmez tadından

benm eşimde hatta bende ay nazar degcek diyip duruyoruz allah korusun hepimizin cocouklarını nazardan aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

kızlarr bu arada dün yazmayı unutmusum mother care de uzun kollu badi kalmamstı bende gttm kanz dan aldım eger ordan alırsanız oranında bedenleri cok kücük kızım 5 aylıktı 12 aylık badisi aldımki kzıım cok tombl bi cocuk degil yane onun dısında en cok sevdgm yer olarak etlikteki bebek magazalrı oraya bakmadan tulum almayın cok cok cok güsel seyelr var ve fiyatlarıda cok uygun etlik iş merkeznn girisndeknde cok güsel hastane cıkısları var karsısındakinde güsel tulumlar var ama en güseli kardelen diye bi magaza var ay degişik degişik birrrrrrr sürü tulum var bebegmn magazası oldu boyuna ordayım birde lcw yede bakmadan gecemyn dün bi elbise aldım pullu pullu giydir giydir ye kızı öyle tatalı yane bak bu seferde ben geldm szlerden ses yok skerler nerdesnnzzzzzz kocamn kocamn kokulu kokulu öptm herkesi

selam yardımlarınız doğrultusunda dün ilk mothercare alışverişimi yaptım
7li kolsuz body 0-3 ay için (beyaz)desenlilerde indirim yoktu fiyatı tam 2 katı desenlilerin hemde yeni doğduklarıında kaka felan olursa rahatça kaynatırım diye
3 lü tulum 0-3 ay için (beyaz) aynı sebepten bu tulumları pijama olarak geceleri kullanmayı planlıyorum
7li uzun kollu body 6-9 ay için(desenli)bunu almam için eşim ısrar etti nasılsa seneye kışa alıcaz indirim varken alalım diye

birde havlu markası istiycem sizden mothercare de 3 lü 35 lira ama açık yoktu emin olamadım iyimi diye birde 3 tane çok değilmi ama iyi derseniz kullanılıyo derseniz alıcam

ya da başka hangi markadan almalıyım

çok zevkli yaaa bebek alışverişi ama kadınların adı çıkmış eşim kendini kaybetti dün mağazada herşeyi almaya kalktı zor zaptettim vallahi

yardımlarınız için teşekkürler

Selamlaaaar, zeynebim canım ablana üzüldüm ama hayırlısı olsun hakkında inşallah. Senin zilli çook tatlı olmuş maşallah ne çabuk büyüyorlar değil mi? Ebininki de fıstık olmuş maşallah. Zeynoyu facede takip ediyorum çoook tatlı bir cadı oldu o da kuzum benim. Poyraz Ada da pek yakışıklı görmeniz lazım. Kısacası bebişlerimizin hepsinin maşallahı var, Benim kuzucuğun da emeklemeye niyeti yok ama sıralıyor kanepe kenarlarında. İki tane de dişimiz var yenileri de yolda. Biz tatili fırsat bulup Burdur'a geldik oğluşumla anneanne ve dedeyi ziyarete. Ohh oğlumun arayıp da bulamadığı zaten kucaktan kucağa dolanıyor, ilgiye boğuldu
Ek gıda konusunda sıkıntılanmayın önce meyve suyu/püresi (ben püreyi tercih etmiştim başlarken pütürlü yemeye alışması için) ve yoğurtla başlayabilirsiniz. Elma, havuç, armut, muz olabilir. Mandalina, portakal, kivi, çilek (zaten mevsşmş değil ama) yasaklar listesinde. Mandalina suyu ara ara veriyorum ben şimdi ama sizin için henüz erken.
Benim yaramazın emme problemini hatırlarsınız iki aydan bu yana çook zorlanarak emziriyorum, bi amuda kalkmadığım kaldı. Bu aralar iyice zorlaştı emzirmek inatla direniyor emmemek için, zaten sadece sol göğsümü emiyo o da zorla. Sağda süt iyice azaldı artık. Canım sıkılıyo bu duruma. Hiç olmazsa 1 yaşına kadar devam edebilseydik.
Bizden böyle hepinizi ve kuzucuklarımı kocamaaaaan öpüyorum

Canım cicileriniz hayırlı olsun güzel günlerde giysin kuzucuk. Havlu derken banyo havlusundan mı bahsediyorsun? Yoksa ağzını falan silmek için kullanılanlardan mı? Banyo havlusu bize zannedersem 4 ya da 5 takım hediye geldi, farklı farklı markalar, kullanıyoruz yavaş yavaş. Ağız için falansa bence havlu değil de penye olanlardan almalısın onlar daha yumuşak ve kullanışlı.

teşekkür ederiz teyzesi başka bir boyuttayım şu an bebek alışverişi başka bir keyif

banyo havlusunu kastetmiştim canım ağız için penye alıcam zaten ama su emmesi iyi olan bir marka olsun istiyorum tabi yumuşak olmasıda önemli

Son düzenleme:

zeynebim bu fıstığı yakalarsam yerim haberin olsun,allah esirgesin yaa bu ne tatlılık
sen nasılsın? ihmal etme diyoruz ama dinleyen kim
canını sıkmışsın biraz ama gel de biraz moral verelim,biz neciyiz burada

canım ocağınıza incir ağacı dikmek için ilk hamleleri yapmışsınızzz

havlu işini çok abartma,mutlaka hediye geliyor..
annem bornoz seti almıştı,havlusu-küçük havlusu-kesesi falan vardı,tomuycuk diye bir markadan çoook memnun kaldım..
kayınvalidem bebetto almış,pek memnun kalmadım,sert diğerine göre..
bir havlu bir bornoz da hediye geldi yine tomuycuktan..ben havludan çok bornoz kullandım kızımda..ilk 2 aydan sonra falan bıraktık havluyu..
bakayım 3 havlu 2 bornoz olmuş,gökgörmemişin çocuğuna layık
ilk zamanlar için mutlaka yedeğin bulunsun,2 tane işini görür bence..

Azimeciğim canımmm,oğluna söyle elini çabuk tutsun,betüşün oğlu kızımı kapmak üzere

oyyy kuzumm ya neler öğrenmişşş,kanepede sıralayan ayaklarını ısırsın esra teyzesi
sıpa zeyno bi halt yapmıyor hala
diş de yok
iştahı da yok
öldürüyor beni,bütün gün oyun oynuyoruz,maymun oldum:)
canım süt için de elinden geleni yapıp büyük bir başarıyla 8aydan fazla emzirdin,bence bu şartlarda emzirmen bile süppeer
bundan sonra adam gibi yemek yesin yeter..
bak zeyno ek gıda vermesem, emzirsem hayır demez,yemeklere ağzını kilitliyor,meme diye çıldırıyor
doktor da öncelik yemekte,emzirecekseniz gece emzirin diyor..
yani iştahı iyi olsun da,sütü keyfi isterse emsin de,hiç üzülme canıımm benimm
güzelce tatilinizi yapın,sen de at anneanne ve dedesine,dinlen bolca..
soğuklara dikkat edin yeter:)
öpüyorum koccamaaaaan

bu arada aklıma geldi,gül ve haticeden epeydir ses yok,niye gelmiyorlar

canım siz tatail olarak otele felanmı gittiniz korkuyorum orada klima felan hasta eder diye aman benimkisi de laf olsun önce bşr doğsun sağlıkla dimi ama emininmki bir tataile çok ihtiyacı olur insanaın lohusalıktan sonra biz şimdiye kadar her sene gittik eşimle ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak bu sorumluluktan çok korkuyorum....,
bu arada hala gidemedim ankaraya feci halde kar yağıyor.biraz da moralim bozuk kayınvalidem arayıp giysi ala onu alma bunu alam nasılsa hediye gelir diyiyp duruyor hediyeyi mi bekliycem ben ya o da kötü niyetli değil biliyorum ama sinir oldum lohusalaık döneminde de iplerin gerilmesinde çok korkuyorum kız kardeşim o kadar iyi olmasına rağmen kayınvalidesiyle tüm ipler koru o dönemde kim ne dese yanlış annlayıp ağlıyordu ben de öyle olmaktan çok korkuyorum
alışveriş için hevesim kalmıyor yavaş yavaş evim çok dar herşey tıkış tıkış eğilp kalkamıyorum ki yavaş yavaş düzeltiyim ya çok yazdım biliyorum ama bugün canım sıkkın kusura bakmayın

ahh canım evet ocağımıza incir dikecek bu kız sadece iç çamaşırlar yani body leri bile 80 lira tuttu minicikler oysaki

bana pek hediye olarak gelmez havlu felan örgü daha çok gelir diye düşünüyorum
önceleri iki banyo havlusu alayım diyordum ama şu minicik bornozlara da çok heves ediyorum bornozlu bir takım alıcam herhalde hem ikinci havlunun yerine bornozu da kullanırım

evet cnm coook cabk büyüyolar evet allh herseyn hayırlısnı versn inşşş

elma suyu verdm bide patatele havucu kanat ver dedi doktr bikerede onu verdm okadar artık baslıcm 8 aya kadar alıstrmssak snra almıyolarmıs tutustum walla

benmki kndi capında dnmeye calısıyo popoyu kaldırıyo ana dahası yok diş desen hikaye zaten
cnm bnm sen sıkma canını kilosu iyiyse esramn dedigi gibi yemk yesn olur 8 ay ii emdi tabi 1 yas olsa ii ama her cocuk aynı degl elbtte sıkma sen canını bidenm bizde cok öptük teyzesi

yesin teyzesi kızımı walla cnm bnm elmde olsa her dk burda olcamda kızm ırkmıyo bi aglayısı var sanki dövmüşler bunu sizde olmasanz ztnnnnn canlrım bnm zeynomu öp kocamn kocamnnn

dogar cnm inş sag salim hatta bi bakarsn 6 aylık olmus bile inşşş
biz otele gttk klimayıda actık düşük derecede calıstrdk bişey olmadı cok sükür evet eskisi gibi olmuyo ama güsel bi sorumluluk eskisi kadar olmasada yinede yapıyosun istedklerni..
glme zaten cok kar var gecsn sonra gelirsin cnm.yok cnm ya banada dediler ama ben aldım bilşyodum cnkü bana gelmiceni ve nerdeyse hiç gelemdide iikide almısın sne ihtiyacın olanını al gelirsede fazladan olur
kızlar bilir benm kayınvalidemle arama cok iidir ama logusalık dönemnde haliyle geriliyosun ama onu kocan halletcek annesni az o susuturvcak benmkide cok karsıtı ilk zmnlar ben cvp verdm bi kac kez snra sustu eski halimize dndük görmezden geliyosun artık olcak cnm okadar...
ne ksuru cnm benm anlatcaksın hepimz analtıyoruz derdmizi brbirimize olsun kücük olsun evn nolcak yaparsın yavas yavas hevesn kacak bisey yolk bi basla doyamıcaksın walla alısverişe

hade cok öptm hepinizi yengem geldi ben hala yzıyom kadın oturuyo oda hamile bak 3 haftası var doguma oda sıkılıyo ediyo ama bosver skerm takma hersey güsel bebişin geliyo daha ne cok öptm herkesiiiiiiiiiiiiiii

çok sağol canım insanın psikolojisi çok değişiyor bu dönemde bir iyi bir kötü idare edicez artık sağlıkla ve hayırlısıyla doğsun da gerisi gelir

ayy kızlar kıme ne yazayım sasırdım valla ılk sunu sölıyım mınık mucızem ben aldım o 3lu havlulardan kullanıyıorum yumusaklar ama ben hala havlunun ıcıne mermersah dıyolar ya ondan annem bulup kare seklınde dıkmıstı yenıdogdugunda cok guzel su alıyo tavsıye ederım.aynı sekılde agız mendıllerı yaptı...
zeynebcim cooook tatlı oluyo kız cocukları zorla kendini sevdiriyo coook zilliler yaaa masallah hepsine ben ek gıdaya basladım yogurt ve meyve suyunda problem yok ama hala purelerden pek hoslanmıyo 3-4 kasık alıyo sonra ıstemıyo alıscak zamanla neyse cok kalmıycam mısafırım var ınasllah daha sonra yıne gelcem opuyorum sızleri ve kuzuları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…