kızlar selam hepiniz iyisinizdir umarım
malum vakit daralıyor alışverişler hızlanmaya başladı
bebek için pijamalar ev kıyafetleri felan alıcaz ya bunlardan en az kaç takım olmalı birde 0-3 ay olanlar çok küçük geliyor gözüme acaba 3-6 ay mı alsam
ama emanet gibi durmasını da istemiyorum üzerinde
offf şaşkınım ben yaaa ne yapacağımı ne alacağımı şaşırdım iyice
slm kızlar bugün şu meşhuuuurr özelcana gittim
ama umduğumu bulamadım
fiyatların dışarıdan pek farkı yok
ve indirim de yok
söylenen fiyatlar dışarıdan pahalı indirim yapıyoruz diye dışarıdaki fiyatı söylüyorlar hatta daha fazlasını
sanırım artık internette meşhur olduklarının farkındalar
biraz konuşunca birisi yalan yere bizi kötülemiş bugün felan dediler hatta
herneyse sonuç olarak ben pek memnun kalmadım bu ziyaretten
bşka mağazalarda şansımı deneyeceğim
canım özelcanın iki tane mağazası var çıkrıkçılarda.daha aşağıda olan mağazadaki elemanlar daha indirim yapıyolar orda bi adam var adı lisan mı ne bizimle o ilgilenmişti baya indirim yapmıştı ama o gün alışveriş yapmamıştık daha sonra gittiğimizde o abi yoktu bi kadın vardı o o kadar indirim yapmadı öle işte biz kraft park yatak ,kraft lite bebek arabası, kraft ana kucağı, iki takım hastane çıkışı (bi yirmili bi onlu)bebek çantası,bi biberon,emzik, park yatak uyku seti ve yatağı bi iki de ıvır zıvır toplam 960 lira 12 taksit.
canım plusmed'i medikal malzeme satan yerlerden mi almıştınız? Allah gerek göstermesin ama en kısa zamanda doğru dürüst bir ateş ölçer almayı planlıyorum :)
bende öbür ay ulus özelcandan toplu alışveriş yapmayı düşünüyorum kısmetse.peki çeşit bol mu özelcan da??peşinde indirim var mI??taksit olursa 12 ye falan bölüyolar mı??)))ne çok sooru sordum ))
Yeni gelecek kuzucuklar ve bizim kuduruklarcicilerini iyi günlerde güle güle giysinler.
Evet Esracım Denizime katılıyorum hemen bi el at da buluşalım ama tatil dönüşü olsun çünkü ben Burdurdayım.
Poyrazcığım alerji mi oldu yaaa, bizde de var birşeyler ama çözemedim bir türlü sırtımız kızarıyor bizimde nedendir bilinmez? Ömer Çağan sürünmeye başladı bu hafta, tay tay durup bir-iki adım atıyo bakalım ne zaman yürüyeceğiz?
Denizcim büyümüş mü oğluşum? ne çabuk geçiveriyor zaman sanki dün aldık kucağımıza kuzularımızı.
Ahh ahh benim velet bu aralar ne versem ağzında bekletmeye başladı, biriktirip biriktirip sonra dışarı atıyo, suyla yutturmaya çalışıyorum, her öğün strese giriyorum. Ha birde her yemek yiyişinde ya öksürüyo ya aksırıyo, baştan aşağı mam oluyoruz
Biraz daldan dala oldu ama bu saatte bu kadar; öpüyorum
kızlar selam hepiniz iyisinizdir umarım
malum vakit daralıyor alışverişler hızlanmaya başladı
bebek için pijamalar ev kıyafetleri felan alıcaz ya bunlardan en az kaç takım olmalı birde 0-3 ay olanlar çok küçük geliyor gözüme acaba 3-6 ay mı alsam
ama emanet gibi durmasını da istemiyorum üzerinde
offf şaşkınım ben yaaa ne yapacağımı ne alacağımı şaşırdım iyice
ayyy poyraz ne tatlı olmus öyleee kuzum masallah buyumus yaa kurtardı kendını masallah ya darısı bızımkıne valla bızım mısafır bır yandan ek gıda calısmalarına devam aksamları artık kasık maması yıyor ve kasıkla bıde sebze purelerıne gectık patates önce sade sımdı havucla karısık pek hoslanmıyo ama azıcık yıyor ama en cok yogurt sevıyo aksam ona bıde pırınc ununu suyla pısırıyorum ıcıne mamasından eklıyorum bıde ceyrek muz ezip koyuyorum sevıyor pazarteside doktora gitcez bakalım ne dıycek yazarım ınsallah sıze yarın yıne mısafırım var kahvaltıya optum hepınızı....
slm kızlar bugün şu meşhuuuurr özelcana gittim
ama umduğumu bulamadım
fiyatların dışarıdan pek farkı yok
ve indirim de yok
söylenen fiyatlar dışarıdan pahalı indirim yapıyoruz diye dışarıdaki fiyatı söylüyorlar hatta daha fazlasını
sanırım artık internette meşhur olduklarının farkındalar
biraz konuşunca birisi yalan yere bizi kötülemiş bugün felan dediler hatta
herneyse sonuç olarak ben pek memnun kalmadım bu ziyaretten
bşka mağazalarda şansımı deneyeceğim
Esracım tatilimiz güzel başladı ama sonuna doğru Ömer Çağan da ben de hastalandık. Benimki çok önemli değil boğazım falan kötüydü ama oğluşum grip oldu çok ateşlendi iki gündüşüremedik ateşini; 39,5 a kadar çıktı ateşi ılık duş, şuruplar fayda etmedi fitil bile iki saatte düşürdü düşün yani. Kuzum sudan nefret etti resmen, banyoya girince ağlamaya başlıyordu. Doğduğundan beri ağlamadığı kadar ağladı yavrum. Rabbim beterinden saklasın. Çok inatçı ateşi çok çabuk yükselip çok zor düşüyor, 5-6 dk içinde 37,8 den 38,8 e çıkıyor, sürekli tetikte olup ölçmem gerekiyor. Bu nedenle tatilimizi 1 hafta uzattık, rapor aldım memlekette kaldık, babam getirdi hafta sonu. Şİmdi iyiyiz çok şükür.
Kurabiyenin de boğaz enfeksiyonu vardı, nasıl oldunuz, iyileştimi kuzu?
Ebicim esra doğru söylüyor pirinç unu yerine kaşık maması ver, ben hero baby sütlü pirinçli ve sütlü meyveli 8 tahıllı kullanıyorum genelde. Drumuz pirinç ununu haftada en fazla 2 kez ver, fos kilo aldırır sadece demişti. Ben bazen arı mamanın pirinç ununu veriyorum içine meyve püresi, bal kabağı falan katarak.
Özelcanla ilgili benim de pek hoş anılarım yok malesef, fiyatlarla ilgili değil ama satış sonrası destekle ilgili bir konuda çok gıcığım. Büyük konuşmayayım ama bir daha uğramam kolay kolay.
Bizden böyle, Poyrazcığım ve Zeynebin fıstığı nasıl acaba, bekliyoruz haberlerinizi. Öpüyorum çok
esracım internette meşhur olduklarının farkındalar ve bu fiyatlara yansımış bence
indirim yapmıyormusunuz diye sordum zaten ucuz bizim fiyatlar dedi adam
internette bile yazıyo dedi
tavırları hoşuma gitmedi açıkçası
eğer daha hoş karşılansaydım fiyat felan ikinci planda kalırdı
tatlım gecmıs olsun yazık ömer cagana sen neysede kuzucuk hasta oılmasın :)) canlarım zaten pırınc ununu 2-3 defa verıyorum gogly de aldım aptamil gogly herobaby gece mamalarından karısık verıyorum degısık degısık bide kızıma kendim bisküvi pişircem ondanda koyarım cunku bebe bisküvileri cok tatlı 1 yasına kadar seker tuz yasakken nasıl böyle sekerli oluyolar neyse iste alternatifler türetiyoruz bide kitap aldım minik bebegime afiyetle diye cok guzel tarifler var...
kızlar özelcan bazen uytgun ama bazen degıl oyuzden goz kulak acık olcak ındırımlerden haberdar olmak lazım bizde mama sandelyesi ve araba almalıyız ama bizim oto koltugumuz var suan 13kg ya kadar travel sıstemlerın oto koltukları 15kg kadarmıs puset mi alsam diye dusunuyorum bana tavsiyeleriniz varmı kızlar bekliyorum...
Azimecim,canım benim kıyamam sana ve Ömer Çağanımıza,çok geçmiş olsun..salgın varmış,hava değişikliği de tetiklemiştir..iyileşmiş olmanıza sevindim
Allahım tüm yavrularımza sağlık versin,insanın içi gidiyor..
Zeynom da boğaz enfeksiyonu geçirdi işte,ateş 38.2ye kadar çıkınca koştuk doktora,ilk defa böyle yükseldi,panik oldum..39u görsem bayılırdım kesin,seni tebrik ederim,soğukkkanlı arkadaşım benimm
ama aynen dediğin gibi,kaşla göz arası yükseliyor derecesi..
rutin kontrolünde bu ay 100grama yakın almış diye idrar testi istemişti doktorumuz,onun için saatlerce bekledik hastanede,rezillik tabi,heryer hasta çocuk kaynıyordu,mikrop-virüs ne ararsan vardı ve boş durmadı kaptı zeyno:)
bir de o idrar torbası tahriş etti kurabiyemi,tahriş pişiğe döndü..ateşi-boğaz ağrısına bir de pişik eklendi..ağzına lokma koymadı günlerce..
ateş 48 saat içinde geçti ilaçla ama 1 hafta süren mızmızlık yeni geçiyor..
pişik için de bingo çözüm buldum:)) evde kantaron yağı vardı,yaraya iyi geldiğini biliyordum,pişiğe de iyi gelir mi diye denedim ve mucize gibi geldi,aklımızda olsun,hemen iyi geliyorsonra nette araştırdım hakkaten faydaları arasında varmış pişik:)
bu arada Ömer Çağan emekliyor mu? benim sıpa yuvarlanma ve sürünmeden öteye geçemiyor da:)))
Ebicim, Esram sağolun iyi dilekleriniz için, minik kurabiyeme de çok çok geçmiş olsun, Rabbim beterinden korusun.
Esracım,canım, soğukkanlı davranmaya çalıştım ama 2. gece duş aldırırken annemin alinden kaydı düşüyordu o korkuyla birden ağlamaya başladım. Annem de fena oldu o da ağlamaya başladı, neyse annem üzülüyor diye sıktım kendimi yine. Sonra Ömer Çağan'ı uyuttum, eşimle başında nöbetteyken boğazıma yumruk gibi bişey takıldı, Allah'ım boğulucam sanki, tutamadım artık kendimi ve hıçkıra hıçkıra ağladım. Eeee anne olunca soğukkanlılık da bi yere kadar oluyomuş.
Ayy kuzum ya, idrar tahlili kızlarda daha bi zormuş zaten, bekleyince de yapmazlar ki. Kuzum pişik oldu demek. Bizde de bu ara pişik pek fena, dişten galiba (4. dişimiz kabardı) çok kaka yapıyor Ömer Çağan, sürekli yıkıyoruz poposunu, dr travacord ve tirosyd krem vermişti onları da kullanıyoruz, zeytinyağı da sürüyoruz ama sabah iyileşmiş gibi oluyo akşam üzeri yine kıpkırmızıEvde kantaron yağı var ben de deniyeyim hemen iyi oldu söylediğin. Dr. asitli birşeyler yediğinde de pişik olur demişti. Dikkat etmek lazım, yine iyi dayanıyor kuzularım benim
Heheeee bizde hala emekleme aşamasına geçemedik asker gibi sürünüyoruz tek kol tek ayak üstünde çok komik oluyoAma 10 sn kadar tay tay duruyoruz ve birkaç adım atıyoruz, tutunup kalkıyor ve sıralıyoruz, bu işte bi terslik var gibi
Ömer Çağan'ın bu ara yeme problemi var, ağzında tutuyo yemekleri, saatlerce tutabilir ben çıkartmasam herhalde. Bazen de puf yapıyo baştan aşağıya mama oluyor üstümüz başımız. Her öğün sinir harbi yaşıyorum resmen. Önceden suyla falan yutturuyordum şimdi bu numaramı da yemiyo sıpa, suyu yutup diğerlerini biriktirmeye devam ediyo, emziğiyle yutturmaya çalışınca da yandan sızdırıyo mamaları yine:84:
Canım sen balık yağı veriyo musun, arada balık yediriyorum ama ben pek balıkçı olmadığımdan düzenli yediremiyorum aklım takılıyo.
Eh işye böyle son durumlar. Öpüyorum hepinizi.
azimem canım,soğukkanlısın yine,allah daha da güç versin hepimize,kuzular da hep iyi olsun..
ben salya sümük ağladım çok yoruldum diye ve yapı olarak öyle çok şikayet eden biri olmama rağmen,yarın kızkardeşim geliyor:) işe yaradı gözyaşlarım:)
pişik için kantaronu dene valla çok işe yaradığını göreceksin eminim..
asitli yiyecekler de tetikliyor mutlaka ama zeynoyu mahvetti o idrar testi..nasıl bantladılar kaymasın diye torbayı,kıpkırmızı oldu,resmen yaraydı ama geçti kantaronla..
dişiniz de hayırlı olsun,bizim daha bir tanecik var:))))
vee bombayı patlatıyorumm,Zeyno dün akşam emeklemeye başladı
otururken birden başladı,şok olduk:86:
hemen videoya çektim,yavru kedi gibiydi,hem ağlıyor hem emekliyordu
ayağa kalkma girişimleri de son bulacak muhtemelen..
sürünmeden birkaç hafta sonra emekler diye duymuştum ama ihtimal vermiyordum,doğruymuş:)
siz tay tay falan yaptığınıza göre önce yürüyecek Ömer Çağan,aferin kuzuma
yemek olayı da hep problem,Zeyno ağzını kapatınca kerpeten gelse açamaz,o yüzden yalnız değilsin canım..iştahsız çocuk çok zormuş hakkaten..
bu ara öncesine kıyasla bir parça iyi bizim..tv başında,oyuncak sepeti önümüzde yediriyorum..
yapmam dediğim ne varsa yapıyorum yani
balık yağı önermedi doktorumuz ve bugun ilk kez balık verdim.
somon aldım dün,sebzeyle çorba yaptım,sevdi,yarım kase falan yedi maşallah..yarım kaseye maşallah diyecek haldeyiz,sen düşün:))
1 taze soğan,yarım küçük patates,yarım havuç,birkaç dal dereotu,birkaç dal maydonoz ve minicik yer elması koydum haşladım..
ceviz kadar somonu da ayrı haşladım sonra blendırdan geçirdim..Zeyntinyağı ekledim..
çok lezzetliydi,bir dene istersen,belki sever kuzum..
zaten 9.aydan sonra balığı menüye eklememiz yeterli,hatta yaşından önce vermeyin diyen uzmanlar var..
somonu da bir dilim aldım,300gr geldi,parçalayıp buzluğa attım,1 ay içinde tüketebiliriz..aslında yağlı balıklar 3 ay falan bekleyebilir ama bebek için uzun 3 ay..bir dilimden 8 ceviz büyüklüğünde parça çıktı işte..
bebek bisküvisini de deneyeceğim,tarif için teşekürler..tam buğday unum yok,acil listeye yazdım,bu hafta denerim..
çok öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?