Doğuma Hazırlık Ankaralı anne adayları,bebişleriniz için nerelerden neler aldınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ebicim ben çorba ve kahvaltıya birlikte başlamıştım ağır geleceğini zannetmiyorum. Önce sebze çorbası vermiştim ben başlangıç olarak patates, havuç pirinçle başla yavaş yavaş artır malzemeleri ben şimdi patates havuç kereviz kırmızı mercimek yeşil mercimek pirinç yarma buğday ve kıyma koyuyorum (he heee ne bulduysam koydum çorbası oluyo yani), şehriyeyi de tavuk suyuna yaparsın ohh mis gibi yesin kuzucuk.

Zeynepcim çok geçmiş olsun, Ömer Çağan'da düşmüştü bizim yataktan hem baya da küçüktü daha 4-5 aylık falandı galiba ayyy elim ayağım titremişti, Allah korusun kuzucuklarımızı hareketlendikçe hem çok daha tatlı oluyorlar hem de işimiz zorlaşıyor. Bu arada face de beni de unutmaaaaa.

Canım ben ilk olarak primanın 1 numaralı bezini almıştım 2-5 kg galiba. Ömer Çağan 3150gr doğmuştu. Zaten başlangıçta o bile büyük gelicek oyyy küçücük olacak totosu annesi:)) Islak mendil olarak ben uzun süre dalin kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım. Molfix kullanamıyorum mesala ben Ömer Çağan'a pişik yapıyo, prima kullanıyorum şimdi de dalin bulamıyorum pek., primadan da memnunum. Gerçi evdeysek yıkıyoruz totoyu, dışarda kullanıyoruz mendil. Başlangıçda ıslak pamuk olanlardan kullan istersen sonra denersin diğerlerini ona göre karar verirsin

teşekkür ederim
insana tuhaf bi kararsızlık çöküyor
hep en iyisi bu mu acaba diye sorar oldum

azimecim bende ilk sebze corbası yaptım ıcındei pırınclere gıcık oldu tekrar blendırdan gecırdım sonra yedi bugunde mercimek yaptım ama ıcınne patates havuc koydum bide azıcık ırmık dun ıcmemıstı bugun ıctı ama kahvaltı yapmıyo cok uzuluyorum öle ac ac oturuyo ya.yarında asımız var bakalım ne yapcaz...mınık mucizem 2-5 kg al canım bende senin gibiydim bebedor da kullanabılırsın ben kullandım yenidoganından 4 aylık oluncada pudra kokulu ıslak havlusundan kullandım suan huggııs de kullandım ama yenidoganken ya unıbaby yada bebedor kullan.baska merak ettıgın varsa söyle sen sımdı en ufak seye takılırsın yani ben öyleydim :)))

Ebicim kahvaltı yapmıyo diye üzülme az az ver yavaş yavaş alışır olmazsa kahvaltı için kaşık mamaları var peynirli pekmezli ya da mısırlı çavdarlı falan diye onlardan yedir arada. Herşeyden önemlisi rondodan geçirmeden pütürlü yemeye alıştır yoksa çok zor oluyormuş, bir arkadaşımın oğlu 2 yaşına katar pütürlü yediği herşeyi çıkarmış.

ayy azime tam bi savas haftası yemiyoooooo önceden yediklerini istemiyo artık delircem bide mızmız oldu hep bi sinir aglama ayyyy huyu degıstı cuma ası olduk oda ustune geldı ıyıce mı sapıttı yoksa diş mi cıkarcak anlamdım bugunde kahvaltı yapmadı öglen patates puresi yaptım 1cay kasıgı tereyag koydum ondan 1kase yedi delırcem yaaa yarın mamayı ayrı vercem bide yumurtayı elimle vermeyi dusunyorum bakalım napcak kasıga antipati kazandı cocuk kasıkla gelen herseyi reddediyo acaba cok mu yuklendim ama yıyodu dıye costum bende emmeyıde kafasına gore 2fırt cekıo sonra saga sola bıde zorla hıcbısey yaptıramıyorum agzını bı kıtlıyo tamam kralı gelse acamam dıyo ne sebeklıkler yapıyorum olmuyo yaa.bana bı akıl verın...
bugun mama sandalyesi aldık chıcco polly bıde oyun halısı playskool gloworld bakalım cadı kızım napcak özelcandan aldık bide sılıkon önluk aldım bıktım hergun 3 tane önluk ömrum erıdı önluk paklamaktan neyse 450tl tuttu esim bi pazarlık derken 350 verdık ıyımı bılmıyorum neyse ıste böleee.ay kızlar bana bi akıl verin napıyım ben bu sıpayı

cnm benm ya abenm sıpada aynı aynen senn gibi yapnadıgım sebeklik klamıyo am ayok 7.5aylk olduk hasbam hala emme derdnde dogru dzgn bisey yediremyirıum bazaen sinrlenp bagırıyorum artık o derce olduk offfffffff diyorum yani yaa

bu arada kızlar gnlük olrak neler yedirdgnizi bi yazarmısınız veya genelde neler yediridignizi bende bu kıza yeni menüler hazırlıyım herlade sebze corbasında bıktı offf meyve desen arda eserse yiyo yogurt hak getire hiç yemiy ay bi öglenleri ve aksamalrı zor bela corba içirmeye calısıyorum okdar yane deli olcammm yaa

teşekkür ederim
aynen dediğin gibi herşey problem şu an acaba o mu bu mu her alışverişte bu soru
neyse az kaldı bitecek inşallah alışveriş

Kızlar malesef ne kadar zorlarsak zorlayalım istemedikleri zaman hiçbir şey yaptıramayız bu yaramazlara. Ancak bu huy değişiklikleri geçici merak etmeyin, diş olabilir ya da hastalık sonrası falan olabiliyor genelde düzeliyor inşallah sizde de öyle olur.
Zeynepcim ben sabah emziriyorum vaktim varsa, daha sonra formül süt içiyor, uykudan sonra kahvaltı tekrar uyku sonra yoğurt uyku sonra meyve, çorba ve eğer çorbayı geç içmemişse son olarak kaşık maması veriyorum. Çorba olarak sebze çorbası, tarhana, yoğurt çorbası, tavuk suyuna şehriye, mercimek çorbası veriyorum ben salça yasak olduğundan salçalı çorbalara geçmedik henüz. Ayrıca köfte (baharatsız (kimyon koyuyorum sadece) ve suda haşlanmış olarak veriyorum ben, maydanoz-sarmısak, soğan koyuyorum)-tavuk-balık verebilirsin artık kocaman kız olmuş fıstık. Ha bir de ıspanağı hafifçe soğanla kavurup ama daha çok suda haşlayarak pişirip verebilirsin. Yeni gıdaları az az ver ama ne olur ne olmaz alerji falan yapmasın.

canlarım merhaba,kaç gündür giremiyorum,girsem de yazamıyorum..zeyno canavarından fırsat olmuyor..
iki dk boş bıraksam başını derde sokuyor..dağcı falan olacak galiba,sürekli bir tırmanma isteğiyle yanıp tutuşuyor sıpa:))
yemek olayı tam da bam telim,bu ara biraz daha düzeldi maşallah..
yaptığım menü çeşitliliğini görseniz,bize taşınırsınız:)))
yediği kısmı görseniz de zeynoyu döversiniz:)))

sabah milupa 8 tahılllı ballı ya da hero baby kahvaltı çeşitlerinden ya da bebe bisküvisi veriyorum..içine tahin-pekmez ekliyorum..bir gün 20gr labne,bir gün bıldırcın yumurtası ekliyorum..
sonra uyku öncesi emziriyorum..

öğlen menülerimizden örnekler:))

1.mercimek-kereviz-yeşil soğan-patates-havuç-dereotu-maydanoz çorbası(acaip lezzetli oluyor,kalanı ben içiyorum:))
2.balık-patates-havuç-maydanoz-yer elması
3.kıyma-patates-brokoli-havuç-maydanoz-dereotu
4.tarhana-kıyma(tarhananın içeriğine göre ekleme yapılabilir)
5.nohut-patates-havuç-yeşil soğan

tüm bunlara,tarhanaya hariç, bebek ekmeği ekliyorum biraz..içine bulgur-pirinç eklemiyorum çünkü sabah ve akşam verdiklerimde yeterince tahıl var:)
bir de et ve baklagil dönüşümlü verilmeliymiş,protein yüklemesi karaciğerleri yoruyormuş..

akşam üzeri kavanoz meyvesi,özellikle yoğurtlu olanlar..çünkü zeyno yoğurttan nefret ediyor..

akşam da milupa 7 tahıllı ya da herobaby armutlu veriyorum..

not:yine protein yüklemesinin zararı nedeniyle,üzerinde su ile hazırlanır yazanları asla devam sütüyle hazırlamıyoruz..

bir dee vitamin,d vitamini ve demir bir arada toz halde kullanıyoruz biz,vitamixin diye bir ürün,
nutrigen'in..
sizler neler kullanıyorsunuz?

minik mucizem,bez 2-5 al bence,minicik oluyorlar,o bile büyük geliyor:))
ama stok yapma,duruma göre alırsın..yatırım yapacaksan bez parasını koy kenara ve unut:))
ıslak mendil için biz unibaby kullandık ama huggies organik yoktu geçen sene,olsa denerdim..

merhaba ankaralı anneler.ben de çiçeği burnun da bir anne olarak size bir şey danışmak istiyorum.bana tavsiye edebileceğiniz ankarada iyi bir çocuk doktoru var mı?oğlumuz 3 aylık oldu,hala sürekli takibini yaptıracağımız iyi bir doktor bulamadık.

Hoşgeldin canım, bebeğin hayırlı olsun. Ah ah yaramıza parmak bastın biz de bu konudan muzdaribiz 6. ayından itibaren hasta olmadıkça sağlık ocağına götürüyorum ben. Hastayken de Mesaya götürmüştüm. Bu arada nerede oturuyorsun ona göre fikir verelim

Son düzenleme:
kızlar 29 mayıs hastanesinde dr ejderhan bey var.. ben oğlumu bebeklikten beri oraya götürüorum.. çok ilgili bir doktor.. oğlumu muayene ederken ağlatmıor, oyunlarla falan bakıor.. mecbur kalmadıkca antibiyotik, ilaç falan yazmıor.. tavsiye ederim.. bir de kızlar bebeklerinizin hastane çıkışını nerden aldınız ya..

hoşbulduk canım teşekkür ederim.ben batıkentte oturuyorum.

doktor önerisi için teşekkür ederim.

29 mayıs bize yakın sayılır, düşünebilirim,sağol tatlım; ne kadar ödüyorsunuz oraya canım? emekli sandığı anlaşması var bildiğim kadarıyla değil mi? Hastane çıkışını kayınvalidem libas bebe (Kızılay) den almıştı kaliteli ve güzeldi, tavsiye ederim.

Kızlar yine kayıplara karıştık hepimiz

Doktor konusunda dertli olmayan yok sanırım:) biz de daha iyisini bulamadığımız için Akay'a Öge hanıma gidiyoruz.Rutin kontroller tamam,gayet ilgili ama acil durumda ulaşmak mümkün olmuyor.bırakın gece-gündüz aramayı,mesai saatlerinde bile görüşemiyoruz.hatta pediatri bölümünün sekreterine ulaşmak bile kabus
çukurambarda pedimerk diye bir yerden bahsetti bir arkadaşım,yakını 2 çocuğunu götürüyormuş,çok memnunmuş.deneyelim diyoruz.Öge hanımdan daha iyi bir doktora rastlasak,şöyle kolay ulaşabilsek,ne güzel olur...

esracım,pembe prenseste güzel şeyler var,fiyatları da çok uygun ama bence çok kaliteli oldukları söylenemez..pijama-çorap vs gibi şeyler için uygun ama..çok basit bir örnek vereyim,ordan polar eşofman almıştık kurabiyeme,10liraydı.sonra mothercare indiriminden polar eşofman aldım ikilisi 26 liraydı sanırım.yani 3 lira farketti tekinde..yıkayınca çekti ilk aldığım,mc aynen duruyor..

selam kızlaruzun zamandır giremedim foruma
hazırlıklar tam gaz devam ediyor
şuan ki gündemim uyku seti halı ve perde
uyku seti konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum
bebettonun çilek modelini beğeniyorm ama yıkamayadayanır mı tereddütteyim
birde funnababy var ama pahalı olduğunu düşünüyorm yine de öneriler çok olursa kıyıcam praya başka çarem yok ilk yıkamada bozulan bişey istemiyorum

bunlarıda halledersem kapı süsü ve bebek şekeri olayına giricem

ben uyku setini linens'ten almıştım.çok memnunum,tavsiye ederim.

Canlarım merhaba herkese

Uzun bir aradan sonra gelebildim:)

Yaramazlar büyüdükçe hiçbir şeye vakit kalmıyor. Hamile olanların telaşları artmış galiba :)

Biz çok şükür büyüyor ve öğreniyoruz. Poyraz'la yemek konusunda biraz daha rahatladık. Yumurta dışında dokunan besin kalmadı gibi. Sadece kuru baklagiller ve balığı deneyemedik.
Yaramazlığımız son hızla devam ediyor. Yaklaşık 1 aydır da sırayla "dede, anne, baba, del:), mama, abi, aba" gibi sözcüklerle başımızı şişiriyor:) Yalnız olay sadece çenemizde, hala emekleyemedik sürünüyoruz asker gibi:)

İki dişi çıktı kuzumun ama diğer ikisi de yolda galiba çünkü yaklaşık 10 gündür uyku haram modundayız

Esra, Zeynep ve Azime'nin kuzularını facede görebiliyorum bazen. Maşallah diyeyim hepsine

Yalnız kızlar size birşey itiraf edeceğim. Annelik harika bir duygu ama çok çok çok zormuş. Ev, iş, öğrencilerim, eşim, kayınvalidem ve tabii ki Poyraz Ada bir arada oldukça yoruldum. Allah'a şükrediyorum tabii ki kuzumun sağlığı için ama biraz daha sabır için dua ediyorum bazen...

Hepinizi ve kuzularımı çok öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…