Ankaralı Mayıs anneleri...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Naze
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar,

En yakın arkadaşlarımdan birinin tanıdığı bir doktor varmış doktor muayene ücreti olarak ondan tanıdık olduğu için 80 YTL alacakmış.. Doktorun bağlı olduğu hastanenin isminide söylemişti ama ben hatırlayamadım şimdi..Ama özel hastane daha avantajlı geldi bana çünkü tahlil gerekirse hemen hastanenin içinde verip sonuçlarını daha sonra öğrenebiliyorsun..

ebru 80 çok iyi fiyat ben 3 yıl önce en son 85 gitmiştim

Özel hastane mi özel doktor mu derken aslında neyi kasdettiğimiz belli.. Hepimizin ümidi doğum esnasında insanca muamele görmek öyle değilmi? Hiç birimiz doğumda can acısı çekmeyeceğimizi düşünmüyoruz, candan can ayrılıyor derler büyüklerimiz haklılar da.. Kolaymı bunun birincisi ikincisi üçüncüsü yok arkadaşlar sonuçta kaç olursa olsun doğum bu.. Evet belki başına geleceğinin ne olduğunu bilirsin ona göre heyecanın ilk doğum yapacağın gibi olmaz daha sakinsindir çünkü tecrüben vardır ama bu tecrübe senin çekeceğin acının sancının şiddetini azaltmaz.. Söylemek istediğim şu ki; İlk doğumumda Zübeyde Hanım doğum evinde yaşadıklarımı bir ömür unutmayacağım. Doktorum yok ilk doğum olduğu için tecrübem yok akıllı akıllı bekliyorum sıramı benimle birlikte birçok anne adayı var hepside ilk doğumları için bekliyorlar. Saat öğle tatili saati iki bayan doktor geliyor yanıma bakıyorlar bana muayene ediyorlar ve diyorlar ki: Doğuma daha var biz yemek yemeye gidiyoruz hemşire hanım sancı verin bayana yatsın yatağında.. Hemşireler takıyorlar serumu veriyorlar sancıyı üstüme yorgan örtüp gidiyorlar paşa paşa yatıyorum yatakta.. Derken camekanlı yerden doktorların asansör başında asansör düğmesine bastıklarını görüyorum fakat hissettiğim şiddetli sancı ile bebeğin başını hissediyorum doktorlara bağırıyorum bebek geldi diye ama onlar sohbetlerini kesmeden biniyorlar asansöre.. Feryat figan bağırıyorum hemşirelere bebek çıktı nerdesiniz diye.. Koşarak iki hemşire yanıma geliyorlar yorganı bir açıyorlar ki bebeğin kafası çıkmış hemşire panik oluyor yatakdayım sonuçta.. İnanmayacaksınız belki ama gerçek hemşire bebeğin kafasını geri itmeye çalışıyor çıkmış çocuğu yerine sokup beni doğumhaneye götürme çalışıyor.. Çabası şu orda doğum yaptığım için hesaba çekilmemek.. Diğer hemşire insafa gelip ne yapıyorsun bırak doğursun diyor ve bırakıyor bebek bir tekme ile fırlıyor dışarı ne olduğunu bile anlamadan tekerlekli sandalyeye otutturuluyorum...Şimdi soruyorum size özel hasta olsaydım özel doktorum olsaydı bu muameleyi görecekmiydim.. Bebek yerine tekrar dönmüş olsaydı bebeğimdeki sakatlığı kim telafi edecekti.. Allaha şükür ediyorum ki bebeğime birşey olmadan oradan kurtuldum.. Sonra benimle beraber doğum yapan diğer bayanlar farklı olayları aynı hemşirelerden yaşadıklarını anlattılar yattığım bölümde.. Hepsi hemşirelerin ayak sesinden korkuyorlardı benim gibi... Hastaneden ayrılırken ettiğim veda şu idi.. Allah o hemşirelere doğumu nasip etsin ama bir doğumları dokuz doğuma bedel olsun.. Bir kadın bir kadına bu eziyeti yapmamalı...

nazecim çok kötü bir tecrübe yaşamışın bende etlikte yaşadım ilk doğumumu suyum geldi dr özeldi hastneye git dedi geldim muayene felan yatağa yatırdılar sancım olmadığından suni sancı verdiler başlayan sancı bir türlü kesilmedi dr geldi naptınız çok vermişiniz sancıyı dedi vs oğluma oksijen gitmemiş kalp atışları zayıfladı beni apar topar sezeryana aldılar çok kötüyüdü belimden iğne yapamadılar 3 kere iğneyi soktular bulamadılar doğumdan sonra o bel ağrısını kaç ay çektim,sonda idrar yollarımı iltihaplandırdı wc çıkamadım,öksürüğüm vardı sezeryanlı olunca öksüremedim nefes alamıyordum sonra hastaneden çıkarken oğlunun kalbinde üfürüm var dediler o halimle başka hastanelere koştum oğlum için yani dr özelde olsa aksilik olacaksa oluyor ha tabiki hastanede olmasının önemi var ameliyathane ben hazırlanmadan onlar hazırdı beni bekliyolardı.normal doğum yapacakkken ben sezeryanla doğum yaptım hiç istemiyodum sezeryanı normal varken ne gerek vardı ama olmadı oldurmadılar işte.ikinci doğumumda genel anesteziyi bu sebeplerden istiyorum tekrar o anları o şoku yaşamamak için.şoka girmiştim o an zangır zangır titriyordum hatırlmak istemiyorum yaaa ALLAH kimseye yaşatmasın

yaaa ben korkmaya başladım (( Allahım ne zor şeymiş annelik..boşuna cennet anaların ayağının altında dememişler..kan verirken bayılan ben nasıl doğum yapcamki Allahım hepimize yardım et ne olur güç kuvvet ver..doğumu atlatınca bebeğini kucağına aldığında hiç birşey kalmayacak ağrılarını bile unutcaksın diyor herkes..tek dileğim bu zaten..

naze ve yasemin;
arkadaşlar zor bir durum olmuş allah yardım etmiş valla.iyi sabırlıymışsınız

kızlar şu bahsettiğim dr.serdar oğuzun yeri nenehatun caddesindeymiş.ayrıca muayene ücreti 150 ytl siz bişeyler buldunuzmu

Yasemin ve Naze yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum..Bende lisede hemşirelik okurken staj esnasında doğumlara girerdik..Doktorların yaptırdığı normal doğumlarda pek sorun olmuyordu ama hemşireler ve ebeler çok katıydı..Kadın doğum esnasında feryat figan bağırırken hemşirlerde onlara bağırıp durur, curcuna bebek doğana kadar devam ederdi. Kadının ne çektiği orada hiç önemli değildi. (izlediğim bir filmde doktor doğum yapan kadına kendini sıkma bağırmak istiyorsan bağır diyordu ama bizde bağıran kadına hiç tahammül edilemiyor) Hatta bir keresinde hiç unutmuyorum ikiz doğum yapan bir kadının plesentasının ayrılmasını beklemek istemeyen bir ebe plesentayı çekiştirip zorla almıştı ve kadın kan kaybından az daha ölecekti, apar topar başka bir hastaneye sevkettiler hemen kadını..Birde kaçıncı doğum olursa olsun malesef kadınların doğumu zor olacaksa yine o sıkıntıyı yaşıyorlar..Ayrıca devlet hastanelerin şimdi yapılıyormu bilmiyorum ama bizim zamanımızda kadına perine bakımı denilen ( doğumdan sonra kadın mikrop kapmasın diye yapılan özel bir bakımdır ) bakım yapılmazdı..Bize uygulamada hocamız göstermiş ve bunun mutlaka yapılması gerekiyor demişti ama ben hiçbir doğum hemşiresinin bunu yaptığını görmedim..Hemşireler genel olarak suratlarını asar gelene gidene çemkirirlerdi..(Niye hemşire olmayıp meslek değiştirdiğimi anlamışsınızdır heralde :)) Bence ne olursa olsun sıkıntı çekmemek ve doğum sonrasındaki dönemi de daha rahat geçirmek adına iyi bir hastane ayarlamak gerekiyor..,Ayrıca bir başka konu daha varki Naze'ciğim özellikle sana söyliyeyim bunu eğer kimse bu şekilde davranan bir hemşireyi şikayet etmezse onlar yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar. Keşke o dönem yanında olan birilerinide şahit gösterip şikayetçi olsaydın hemşireden. Korkmak hiçbir zaman işe yaramaz malesef her yerde insanın hakkını araması gerekiyor..

Cnm eşim askerdi.. Ankarada kalamıyordum zonguldakta kalmam gerekiyordu.. Düşemedim peşine..Şuan için düşündükçe arayıp bulayım dediğim bile oluyor ama çok şükür telafisi olmayan kalıcı bir hasarım yok, ne bebeğimde ne bende.. Hatta eşime diyorum bu doğumumda ne olursa olsun küçücük bir haksızlığa uğrasam dahi bunu ne hastenin yanına nede yapanların yanına bırakmıcam.. Bizler bunların arkasına düşmeliyizki tekrarları olmasın..Ayrıca hemşire olan bayanları hiç anlamıyorum madem bu işi sevmiyorsunuz madem doğum yapan kadından hoşlanmıyorsunuz yapmayın bu işi kardeşimmm çıkın gidin...

ebru bi kere hast yatarken stajer hemişire geldi iğine yapacak neyse yapsın dedim yaptı am acanımı çok yaktı bende bi dahaki sefere ona yaptırmadım normal hemşire geldi yaptırdım :) ben sesimi çıkarıım hastanelerde kimse bana bağıramaz haddini bildiririm başhekime giderim hatta başkalarına bağırsalar bile ben karşı çıkarım tabi bir kiş karşı çıkınca herkes sesini çıakrmaya başlıyo aaa evet hep bağırıyolar bu ne böyle felan yani provakötürlük yapıyorum :))

kızlar bende karar verdim özel dr yerine özel hastaneye gidecem böylesi daha
mantıklı geldi düşündükçe doğumumu da özel hastanede yapacam ALLAH
kısmet ederse.lokman hekim hastanesine gidecem.ebrucum senin dr adı ne?
lokman hekimdeki doğum ücretlerini biliyormusun?

Doğum için karar verme zamanı daralıyor. Ben kontrollerim içinde gittiğim biryer olsun istiyordum.. Tam teşekküllü olsun, uzman doktorların bulunduğu biryer olsun istiyordum şimdiye kadar Hacettepe hastanesi aklıma gelmemişti..Konuya hakim kendi başına tecrübesi ve ciddiyeti zaten tartışılmaz..Bu şimdiye kadar herkes tarafından kabul görmüştür..Hacettepenin Kadın Hastalıkları ve doğum bölümünde profesör ve uzman doktorlar her daim nöbette oluyormuş.. SSK için özel oda ve refakatci dışında fark ücreti de alınmıyormuş..Düşündüm de Ankarada doğum için en mantıklı karar Hacettepe olacak..Gezinti yapmak isterseniz Doğum Bölümü ile ilgili bilgilerin olduğu sayfanın linki..

canım ben tavsiye üzerine Zekai Tahir de görev yapan dr. muammer doğana gidiyorum.muayenehanesi kızılayda düşünürsen merkezi yani,ben çok memnunum doktorumdan.

ben de zekai tahir burak ın doktoruna gidiyorum..yeri kocatepede..irfan tarhan..doğumumu da akay da yapacağım Allah izin verirse..orayla anlaşması var doktorumun..zekai tahir tadilata girecekmiş..şartları doğum açısından ve hijyen açısından pek iyi olmayabilir..

Kizlar Dün Hacettepeye Gittim Ve Oraya Devam Edecem.uzun Birsüre
Yaşadiğim Kararsizliktan Sonra Son Ve Tek Kararim Hecettepe.bu
Arada Ssk Lilardan Fark Almiyorlar Eğer Dr Unuzun Prof Olmasini
Istiyorsaniz Ozaman Fark Aliniyormuş.

tülaycım ssk hastalar için hangi evrakları istiyorlar? birde randevulumu gidiliyor hacettepeye

tülaycım ssk hastalar için hangi evrakları istiyorlar? birde randevulumu gidiliyor hacettepeye
yasemincim evet randevu alman gerekiyor ama telefonla vermiyorlar şahsen gitmen lazım
yada tanıdığın varsa orda çalışan o da alabilir.önceden dosyan varmı senin orda

Kızlar kime söylersem Hacettepeye gidebiliyorsan daha ne istiyorsun o hastanenin üstüne yoktur diyorlar..Şimdiye kadar niye aklıma gelmedi bilmiyorum..14 ocak ayrıntılı ultrasona girdikten sonra Hacettepeye giriş yapmayı düşünüyorum inşallah güzel olur.. Tülaycım seninde Hacettepe de karar kılmana sevindim.. doktorunun prof olmasını istiyorsan hastane bünyesinde onların özel odaları oluyormuş dışarıya yine gitmiyormuşsun..Rutin kontroller için belki gerek olmayabilir ama doğuma 1 ay kala bir prof ile görüşebiliriz..Zaten gecede orada mutlaka bir prof ve uzman nöbette oluyormuş..Buda çok güzel birşey tabi..

Arkadaşlar,

Aranızda detaylı ultrasona giren varmı ?? Ben bugün Dr. Eyüp Ekicinin muayenehanesini aradım ama muayene ücreti 220 YTL'ymiş fisfisfis Bu rakam bana biraz yüksek geldi..

Siz ayrıntılı ultrasona girdiyseniz ne kadar ücret ödediniz ??

günaydınkızlar
ebrucum iki kere girdim ben birisini etlik doğumevinde diğerini hacettepede.
hacettepedeki cihaz biraz daha gelişmiş gibi geldi bana.ikisinde de sosyal
güvencemi kullandım para vermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…