Ankaralı Mayıs anneleri...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Naze
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben yaklaşık 3 sene önce Cüneyt Genç'le Mesa'da tanışmıştım. Sadece rutin jinekolojik muayene için gitmiştim. İnsanı rahatlatan güven veren bir uslubu vardı, ben de çocuk sahibi olmaya karar verirsem Cüneyt Bey'e gitmeye karar vermiştim. Mart 2009 da çocuk sahibi olmaya karar verdim ve Cüneyt Bey'e gittim, gayet güleryüzlü, gebelik öncesi yapmam gerekenler konusunda bilgi verdi, tahlillerimi yaptı.Mayıs ayında hamile kalmıştım ve tekarar gittim, hersey çok iyi gidiyordu fakat 2'li test sonucum alt sınıra biraz yakın cıkmıştı ve bunu bana haber verirken o kadar soğuk ve işini yapan insan edasıyla konuştu ve beni rahatlatmak dışında daha fazla panik yaptı. Eşim konuşmak için aradığında, neden arıyorsunuzki tarzında konuşmuş ve biz ertesi gün yüz yüze görüşmek için gittik. Yine bilgi vermeye devam ediyor ama o herşey yolundayken gülücükler saçan insan gitmiş yerine farklı bir insan gelmişti. Benim o anda bilgiden çok rahatlamaya ihtiyacım vardı ama bu rahatlamayı ne ben ne de eşim hissettik.Ve konuşma sırasında benim 1 bebekle ilgilendiğimi kendisinin 100 bebekle ilgilendiğini, herkesle empati kurmasının çok zor olduğunu söyledi ve orda benim için bitmişti ama 1 şanş daha verip mal attım, durumu anlatan ve gelen cevap direk kendisinin öyle yapmadığını, hata yapmadığını açıklayan cinstendi. Benimle ilgili 1 kelime bulamadım içinde. Ben 3 sene sonra, herşey normalse neden böyle bir tepki vereyim?? Neyseki aradığımı bulamadım ve açıkcası yoğunluktan riskli hastaları başından atmaya çalıştığını düşünüyorum, bu davranışın başka açıklaması yok. Yani herşey ii giderken iyi, anlayışlı bir doktor fakat, işler ters gitmeye başladığında tanıyamadığım biri. Bir gbeliğinde sürekli risk altında olduğunu düşünürsek, tavsiye etmiyorum... Şimdi Cihangir Çakıcı'ya gitmeye karar verdim, izlenimlerim hakkında bilgi veririm.

Ben yaklaşık 3 sene önce Cüneyt Genç'le Mesa'da tanışmıştım. Sadece rutin jinekolojik muayene için gitmiştim. İnsanı rahatlatan güven veren bir uslubu vardı, ben de çocuk sahibi olmaya karar verirsem Cüneyt Bey'e gitmeye karar vermiştim. Mart 2009 da çocuk sahibi olmaya karar verdim ve Cüneyt Bey'e gittim, gayet güleryüzlü, gebelik öncesi yapmam gerekenler konusunda bilgi verdi, tahlillerimi yaptı.Mayıs ayında hamile kalmıştım ve tekarar gittim, hersey çok iyi gidiyordu fakat 2'li test sonucum alt sınıra biraz yakın cıkmıştı ve bunu bana haber verirken o kadar soğuk ve işini yapan insan edasıyla konuştu ve beni rahatlatmak dışında daha fazla panik yaptı. Eşim konuşmak için aradığında, neden arıyorsunuzki tarzında konuşmuş ve biz ertesi gün yüz yüze görüşmek için gittik. Yine bilgi vermeye devam ediyor ama o herşey yolundayken gülücükler saçan insan gitmiş yerine farklı bir insan gelmişti. Benim o anda bilgiden çok rahatlamaya ihtiyacım vardı ama bu rahatlamayı ne ben ne de eşim hissettik.Ve konuşma sırasında benim 1 bebekle ilgilendiğimi kendisinin 100 bebekle ilgilendiğini, herkesle empati kurmasının çok zor olduğunu söyledi ve orda benim için bitmişti ama 1 şanş daha verip mal attım, durumu anlatan ve gelen cevap direk kendisinin öyle yapmadığını, hata yapmadığını açıklayan cinstendi. Benimle ilgili 1 kelime bulamadım içinde. Ben 3 sene sonra, herşey normalse neden böyle bir tepki vereyim?? Neyseki aradığımı bulamadım ve açıkcası yoğunluktan riskli hastaları başından atmaya çalıştığını düşünüyorum, bu davranışın başka açıklaması yok. Yani herşey ii giderken iyi, anlayışlı bir doktor fakat, işler ters gitmeye başladığında tanıyamadığım biri. Bir gbeliğinde sürekli risk altında olduğunu düşünürsek, tavsiye etmiyorum... Şimdi Cihangir Çakıcı'ya gitmeye karar verdim, izlenimlerim hakkında bilgi veririm.

merabalar arkadaşlar
ben yeni anne olmuş biri olarak size deneyşimlerimi aktarmak isterim
ben ankara üniversitesinde özel doktorumla (Doç. Dr. Bülent Berker) birlikte epidural sezeryan oldum
sezeryana kadar herşey iyi idi
ama doğumdan sonra bebekle ilgilenilmesi kısmında yetersizdi
bebekle ilgilenilmesi ve doğum için hep etlik doğum evini tavsiye ediyorlardı haklılarmış
orada bebek emzirme alt değiştirme ve diğer tüm ihtiyaçlarınız için hemşireler sürekli siz çağırmadan yardım ediyorlarmış. ben bunun eksikliğini çok yaşadım. hemşireleri zorla çağırıyoduk ve onlarda hiçbişey bilmiyorlardı. "biz doğum hemşiresi değiliz diyolardı." güven hastanesinde doğum yapan arkadaşımda ona etlikteki kadar yardımcı olmadıklarını sölediler
neyse sözün kısası hastane seçerken doğumdan sonraki kısımıda hesaplayın derim
bu nacizane benim fikrim
herkese kolay doğumlar diliyorum.

:bbo:
merhaba bende AÜ.Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinin doktoru Prof. Dr. Feride Söylemez'e gidiyorum. doğumum da orada olacak. neler gerekli çantaya neler koymam gerekiyor yardımcı olabilir misin? o kadar kafam karışık ki...:bbo:

selam kızlar öncelikle hepinize hayırlı doğumlar diliyorum
ben 7 ay önce kurtuldum o işten darısı başınıza :lepi:
canm bu soruna ben atlıyim hemen :dance:
öncelikle senden başlıyalım yerimseniben
yedeğiyle beraber önünden kolay açılıp emzirmeye yatkın olan gecelik.. mesela fermuarlı olabilir.. terlik diş fırçası macun tarak..
ben normal doğum yaptım ilk 24 saat kanama çok oldu orkid vs işe yaramıyor ki çok tehlikeli ilk 40 da orkid kullanılmayacak enfeksiyona yol açıyor yaranın iyileşmesinide güçlendiriyor.. bu yüzden ilk gün hasta bezi diğerlerinde pamuksu kumaşlar.. ben eşimin atletlerini feda etmiştim naniknanik
emzirme südyeni..
ıslak mendil.. göğüs kremi
bebeğe hastane çıkışı yedekli olsun
çıtçıtlı body (4-5 tane olsun çok gerek oluyor)
battaniyesi.. lazım olur belki diye emzik..
şimdi acil çıkmam gerek aklıma gelince gelir dahada yazarım i

merhaba kızlar,ben geçen sene mayısta doğum yaptım zekai tahirin dr u serdar oğuza gittim ve doğumumu akay hastanesinde yapttım.epidural sezaryen çok memnun kaldım tavsiye ederim...

merhaba bende 2 ay önce akay hastanesinde doğum yaptım. doktorum tolga ecemiş ti. hastaneyide doktorumuda tavsiye ederim.

arkadaşlar ben 1 mayıs 2009 da çağ hastanesinde sezaryenle doğum yaptım doktorum lokman hekimden gelme sevgi hanımdı ve çok memnun kaldım .kendimde 4 yıl devlet hast çalışmama ramen bi devlet hast tercih etmedim devlet hast insana insanca davranmıyor.bebeğimlede çok ilgilendiler bebek hemşireleri 24 saat bekliyor doğum servisi çok kalabalık olmadığı için tek tek ilgi gösteriyolar tavsiye ederimm....

Merhaba 2014 mayısda doğum yapanlar varsa paylaşımda bulunalım mı ? Ben Ankarada yaşıyorum . Çok şükür benim ve bebişimin durumu iyi. Hastane araştırıyordum sanırım artık karar verdim. Koru (sincan) hastanesini çok beğendim. Sizin fikirleriniz varmı ?

Meraba ben de ankarada yaşıyorum

slm bende ankara da yaşıyorumm inşallh mayıs annesi olcam bende akropol hastanesine devam etmeyi düşünüyorum

selamun aleykum, ben bingolde yasiyorum. ama mayis ayinda dogum icin insaAllah
ankarada ailemin yaninda olacagim.
ama henuz hangi hastane olacagindan hic bir fikrim yok.
Ben normal dogum istiyorum, ama tek kisilik odalarda.
sizlerin tavsiye ettigi hastane varmi? ozelde olabilir..
Allah yavrularimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insaAllah

merhaba kızlar bende mayıs annesi olacağım rabbim nasip ederse denizlideyim ama kısmet olursa doğum için ankarada olacağım burada özele gidiyorum ama orada doğumumu zekai tahir burak hastanesinde yapmayı düşünüyorum. nasıl gidiyor hamilelik

canım merhaba, bende ankaradayım, Koru hastanesine gidiyorum Ahmet Beye. ve inan bana çok memnunum. Ahmet beyin operatör doktor olması benim için önemli. normal doğumu düşünsem bile belli olmaz belkide mecburen sezeryan olacak.
ilk önce zekai tahire gittim. inanılmaz negatif enerji aldım, gebelik haberimi almama rağmen kendimi çok mutsuz hissettim sevinemedim, hastaneden çıktım çığlık attım mutluluktan. o derece negatifti benim için. ayrıca eşimi almadılar polikliniklerin olduğu yere. çok üzüldüm eşimle birlikte almak isterdim haberi. o dışarıda bekledi mecburen.
sonraki kontrole yenimahalle devlet hastanesine gittim. çok iyiydi, personel doktor hastane herşey pozitif enerji verdi bana. ama çalışma saatlerim çalıştığım yer itibariyle özele gitmeye karar verdim ve annemde koru hastanesini buldu. artık haftasonları Ahmet beye gidiyorum.
sağolsun Ahmet bey çok ilgili, her gittiğimizde ultrasonda dakikalarca bize bebeği anlatıyor gösteriyor. kesinlikle koru hastanesini tavsiye ediyorum. doğum ücretlerini henüz öğrenmedim muayene ücreti 50 tl.
inşallah sağlıklı bebişlerimizi alırız kucaklarımıza..

lina ya giden var mı memnun musunuz?

linaya bir arkadaşım gitti, hiç memnun kalmadı, boşuna o kadar para verdik dedi, sonra yenimahalle devlet hastanesine devam etti ve orada da doğumunu yaptı. ben de linayı araştırmıştım Şükran Hanımı çok övüyorlardı. bence bir kez gidip görmek lazım. evimin çok yakınında ama ben hiç gitmedim nedense, arkadaşımın dediklerinden heralde :)

lina bana çok yakın ben gittim. şükran hanıma bir kez gittim. yumurtlamadığım halde bana her şey yolunda dedi ve ben onun yüzünden 6 ay daha bekledim. sonra güzin hanıma geçtim o da yumurtlamıyorsun dedi. tedavi yöntemine başladı.

adet günümde izinli olduğu için süheyla hanıma geçtim o da klomen verdi. sonra yumurtan çatladı hamile kalacaksın bu ay dedi. kalmazsan kendin klomene devam et dedi. ben de kontrol etmeniz gerekmiyor mu kiste dönebiliyormuş dedim. o da yok gerek yok dedi. o ay hamile kalmadım. sinirlendim turgut özala nermin köşüşe gittim. bi baktık ki 5 cm kist. yumurtalığın bile görünmüyor bu kist nasıl oluştu dedi. bir de o ay tekrar klomen kullansam 10cm olacaktı kistim. o dönem tüm linadakilere kızdım.

turgut özala gitmeye devam ettim. tahlillerim yapıldı. prolaktin yüksek çıktı. sonra kendi kendime hamile kaldım. hamile kaldığımda nermin hanım izinde olduğu için gene linaya gittim. güzin hanım bu sefer de boş gebelik olabilir diye canımı sıktı. bir hafta ağladım. sonra nermin hanım izinden gelince ona gittim. onlar görememiştir gel hemen görürüz şimdi dedi ve gerçekten de kalp atışını gördük. doktorun pozitif olması çok iyi. nermin hanımdan çok memnunum ama muayenesi 110 tl ye çıktı. belki memnun olan vardır ben şanssızlık yaşamışımdır diye sordum ama memnun olan yok sanırım. üstüne üstlük bir de uzun süre bekletiyorlar. ben turgut özalda hiç beklemiyorum. nermin hanım çok çok iyi ama pahalı işte.

Selam ankaralı anneler ben ilk doğumumu akropolde yaptım sezeryan oldu ikinci için yüzüncü yıla gidiyorum şimdilik dilek hanıma. İnş herkesinki yolu da gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…