Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Ankilozan spondilit...Paylaşım alanı

Romatizmal bir hastalık melisciğim.RA'dan farklı tabi.crp herzaman yüksek olmuyor zaten,mesela benim şuan normal sınırlarda.Bu hastalık için bir genin varlığına da bakıyorlar ve mutlaka kalça filmi istiyorlar,kan tahlillerinin yanında.Bir de omurgaya bakıyorlar,ölçüm yapıyorlar.....Ra için neye bakıyorlar tam bilmiyorum,ama doktor normal dediyse sorun yoktur,inşallah.Geçmiş olsun annene canım.

selam kızlar

miskokulum geçmiş olsun çok.. sanırım epey tecrübelisin AS konusunda..

bana bel fıtığı dendi ama ben AS'den şüpheleniyorum.. kalça eklemimde ağrı var.. sanki enflamasyon ağrısı gibi.. bazen alevleniyo bazen duruluyo.. ayrıca eklemlerim (kol, dirsek, bacak, boyun..) zorlamasam bile basit normal hareketlerde katır kutur ediyor.. siyatik ağrısıyla gitmiştim dr'a.. ama kalça eklemimde ağrıdan da bahsetmiştim.. direk fıtığa taktılar ama benim belimde falan ağrı yok.. eskiden çok aktif spor yapardım, şimdi sadece dik durup yürüyüş yapıyorum.. yüzmeye gidicem ama şimdilik bütçem müsait değil maalesef.. ne önerirsin cnm?? ramotolojiye gitmeliyim değil mi? çok sağol şimdiden..

umarım senin ağrılarını da hafifletir Allah'ım cnm..

estağfurullah olalacım,sadece az olan bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum.
Bence mutlaka romatoloğa görünmelisin.Romatizmal hastalıklar çok çeşitli,200'den fazla çeşidi var.Malesef bu AS'nin de içinde olduğu spondiloartritlerin belirtileri birbirine çok benziyor.Mutlaka belirtilerini okumuşsundur,sana uyuyorsa olma ihtimalin var,tabii umarım değilsindir.Aslında bu belirtiler ve tahlillerden ziyade röntgen veya Mr sonucuyla anlaşılabilir.Özellikle sakroiliak ekleminin mr'ına bakılmalı.
Senin için çok ağır gelmeyecek her türlü spor olabilir aslında ama yüzmenin önemi tartışılmaz.Platesin de iyi geldiğini okudum.Ben bir tane vileda sopası aldım,aklıma geldikçe başımın arkasına,omuzuma koyup sağa sola çeviriyorum.Ağrımı hafifletiyor.Gece ağrım illa ki oluyor ama nispeten yatabiliyorum
Doktora gidersen sonucu bildir canım,ağrısız günler dilerim herkese

olişim geçmiş olsun,,kan degerlrinde ve rötgende teshiş koyorlarr galiba...
benim ve annemim testleri normal çıktım....ama romotolog annem e tekrar kan istedi...tabii genetik bişemi diye bnede verdmmm
anti ccp yaptılar bize...sonuçlar çıkar paztsii

hayırlısı meliscim

sağol miskokulum
ben baya baya sporcuydum cnm.. etrafımdaki herkesin sen çok yükleniyodun ondan oluyo bunlar demesinden bisiklet ve pilatesi bıraktım sadece yürüyüş yapıyorum hafif tempoyla..

nooluyo bilmiyorum açıkcası.. kalça eklemim ağrıyo.. bi de dışarı çıkıp döndüğümde falan rüzgar da yersem tüm vücudum grip olmuşum gibi kırılıyo.. daha 32 yaşındayım ama eve dönünce grip olmuş gibi hissedip bi kaç saat yatarsam normale dönüyorum.. ki eskiden hiç olmazdı böyle şeyler.. ben de iltihabi bi durum mu var acaba diye şüphelenmeye başladım cnm..

olabilirrr olalaa kan degelerine bi baktırsanaa gizli romatizma diye biş vaarmışşş
bu belirtiler çok normal deil gibi ama geenede bişede yoktur umarım...ğeçmşi olsun......olişimm

anladım olalacım,AS olmasa bile başka bir sorun var gibi,dr'a git mutlaka.

meliscim sonuçlar çıktı mı?

miskolumm anneminki temiz ra yokmuş...normal.......
benimki perşembe günü çıkcak rötgen istedi al ayak,bide kan verdik....korkuyorum da bişe çıkarmıki diye......

hayırlısı olsunnn

olabilirrr olalaa kan degelerine bi baktırsanaa gizli romatizma diye biş vaarmışşş
bu belirtiler çok normal deil gibi ama geenede bişede yoktur umarım...ğeçmşi olsun......olişimm
sağol meliscim 2-3 haftadır vardı bu hafta çok azaldı şikayetlerim..

sağol cnm

miskolumm anneminki temiz ra yokmuş...normal.......
benimki perşembe günü çıkcak rötgen istedi al ayak,bide kan verdik....korkuyorum da bişe çıkarmıki diye......

hayırlısı olsunnn
meliscim kalbini ferah tut cnm.. bu aralar da çok dengeli düzenli beslenmeye her şeyden yemeye çalış ki vücudun güçlü olsun..

umarım bişe çıkmaz olalaaa kalbimii ferah tutuyorum ama genede aklım ageliyorr..ya bişe çıkarsa diye((

cnm zaten şikayetler bi geriliyorr uyuorr sonra atak yapıyomuşş yaaa bakalım prşbe ne çıkarrrr.....

annen için çok sevindim meliscim,inşallah sende de herhangi bir rahatsızlık çıkmaz.

miskokulum benim sonuçalrım çıktııı anti olanlarr rötegenim küçük eklem de çekilenler.

perşembe günü akşam aldımm dr gitik sıra bekledik kalbim atıyodu resmen çok korktum beklerken

ama drum temiz normal turp gibisin dediii................çok sevindim..rBİME ŞÜKÜRLER OLSUN....

ordan çıkarken dedimki raabim saglıkla sınmasın herkeze şifa ver dedim .çok zorrr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…