evet canım,hep diyorum ama uygulamıyorum malesef.En sevdiğim şey unlu-şekerli gıdalar.Ve bana en çok zarar veren ne yazık ki.
Merhabalar,oğlunuz özellikle hangi gıdaları yemeyi bıraktı acaba cevap yazabilirseniz sevinirim,Ben de aynı hastalıkla savaşıyorum ve bu konuyu o yüzden araştırıyorum,geçmiş olsun...
ben de ekleyeyim.Kutu sütler kesinlikle yasak.Bol yoğurt(tabii ev yapımı) ve suyu da ihmal etmeyin.
As ı yendim çok şükür..hiç bir ağrım şikayetim yok tek bir konu hariç o da UVEİT atakalrım durduramıyorum. Benim gibi olanınız var mı arkadaşlar ne zaman kurtulucam bu illetten sabırla bekliyorum.
merhaba miskokulum. oglumun sol gozunde uveit olustu. doktora gitti . doktor . hastaligin sebeb oldugu bir sey demis. gozundeki iltihaplanma cok fazla degilmis baslangic demis. damla vermis. gunde 4 sefer kullaniyor kanlanma azaldi. ama biraz dumanli gorme var. ben merak ediyorum sizdede oldumu bu olay.gecermi yoksa kalicimi. SIK SIK . tekrarlarmi. gecen ayki enson kan tahlilinde degerleri cok normaldi. doktor normal insanin degerleri gibi demis.yani anlamadim sedimantasyonu cok dusuk ama neden gozu etkiledi.cevaplarsaniz cok sevinirim.
mesajınızı yeni gördüm,geçmiş olsun oğlunuza.İnşallah hasarsız atlatır atağı.Ben üveit atağı hiç geçirmedim.Zaten her AS'lide olacak diye bir kaide de yok .Ama geçenlerde okudum,inanayım mı bilemedim, her AS'li hastalığı boyunca 3-4 kez bu atağı geirirmiş,tabi en az sayı bu.Çok geçirenleri de biliyorum,yılda birkaç kez gibi.İlk atağında yıllar sonra ikinci atağı geçiren de oluyor.Son zamanlarda okuduğum tüm kitaplar aynı şeyi yazıyor,az su içiyoruz ve vücuttaki pislikleri atamıyoruz,ister istemez birikiyor işte ve bize hastalık olarak dönüyor.Lütfen oğlunuzun günde 2.5 litre su içmesini sağlayın,başka sıvılar suyun yerin tutmaz unutmayın.Kalın bağırsağının temiz olması çok önemli,ordaki florayı bozmamak için de doğal-katkısız beslenmek gerekiyor.Üveit için de bu geçerli,un-şeker çok çok az olacak,baharatları azaltmak gerektiğini okumuştum ve yeşil çay, ekinezya, tarçın ve zencefil de üveit ataklarını tetiklermiş .
slm arkadaşlar benimki çok uzun senelerdir değil aslında 1 sene öncesi boyun ağrısı be bazende bel ağrısı olmaktaydı boynum için fıtık diyen oldu boyun düzleşmesi diyen oldu romatizma dediler en son kas kireçlenmesi teşhisi kondu tedaviye başladım ilaçtı fizik tedaviydi ama geçmedi bu arada ramazan bayramından önce sağ ayak bileğim şişti kızardı ağrısı vardı onuda gösterdim hep farklı teşhis koydular sonra sol ayak bileğim diz kapağım şişti boyun ağrım da devam ediyordu sonra kalça bel omuz el bileklerim hepsi ağrımaya ve şişmeye başladı ra hastalığı dediler endol deltakortil valteren kullanmaya başladım ama geçmedi
ağrılar dayanılmazdı tutukluk çok oluyodu sonra bitkisel ilaç kullanmaya başladım diğerlerinede devam ediyorum doktorum yeni bi kortizon ilacıyla salazoprin en tab verdi bunlara devam etmekteyim eskisi gibi değil ama ağtılarım çok oluyo tabanlarım şişiyo yürüyemiyorum geçende hla b17 çıktığı için ankilozon spondilit olabilir dedi dr anlıcanız tam teşhis konulmadı bekliyorum birde bebekte istiyoruz ama korkuyorum sizler nasıl dayanıyosunuz neler kullanıyosunuz bilmek isterim hepinize çok çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?