Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Ankilozan spondilit...Paylaşım alanı

merhabalar oglum gecen hafta ilk olarak kalca tutulumu yasadi. cok agrisi oldu. ikigun yatti isede gidemedi. doktor hemen humiraya baslayalim dedi ama istemiyor . internette arastiriken amerikan sitelerinde' bu hastaliktan muzdarip olanlarin yazilarinda nisasta diyetini okudu . hemen hemen on gundur uyguluyor. faydasinida gordu. nisasta icermeyen seyler ozellile ekmek pilav makarna borek kek. gibi seyleri tamamen kesti.her yedigi seyde nisasta varmi yokmu diye.arastiriyor. bu diyetin bu hastaligi baya geri dusurdugu klinik arastirmalar sonucu kanitlanmis.nisasta ile beslenen klebsiella bakterisi. bu bakteri ne kadar yuksek olursa hastalik agrili sekilde ilerliyor.dolayisi ile nisastadan beslenemeyince. bakteri orani dusuyor. hastaligin vucuda verdigi zarar azami olarak dusuyor.umarim faydasini goruruz ve memnun kalinir sonuclardan .ben sadece paylasmak istedim bu hastaliga sahip olanlara faydali olabilmek adina

evet zehruscum nişasta bize iyi gelmiyor.Ama vazgeçemiyorum işte.Aynı zamanda süt ve buğday ürünleri de en aza indirilmeli.Offf.............

As ı yendim çok şükür..hiç bir ağrım şikayetim yok tek bir konu hariç o da UVEİT atakalrım durduramıyorum. Benim gibi olanınız var mı arkadaşlar ne zaman kurtulucam bu illetten sabırla bekliyorum.

22 yaşındayım 2 sene önce teşhis konuldu.. sadece voltaren 75 kullanıyorum cok iyi geliyo..doktor tedavi edici oldugunu söyledi 3 doktora gittim 3üde aynı seyi tawsiye etti hastalığın fazla ilerlemediğinden dolayı heralde..voltarenin etkisi gecınce agrılar baslıo tabii.. ısırgan otuna gelince agrı flan azalttıgı yok sedimantasyonu düşürdüğü kesin kiraz sapıyla demlendiği zaman.. spor yapmak şart!! ağrılarınızın üstüne gidin hareketle açın agrıyan yerinizi korkmayın..kendinizi kasmayın enerjık olmaya calısın.. beyaz ekmek unlu yiyekcekleri çok tüketmeyin süt yerine maden sodası için kemikler için iyi.. herkese allah sabır versin ..

merhaba arkadaşlar konuyu daha yeni gördüm ve geç keşfettiğim içinde üzüldüm.. ben de bir as liyim teşhisimde yaklaşık 1 yıl önce konuldu.. hacettepe hst bir prof. gidiyorum ve doktorumdanda memnun değilim.. hemde 3 ayda bir 250 tl vermek artık işimede gelmiyor.. bana ank olupta iyi bir dr önerisi olan varmı acaba?

şimdiden tşk ederim.

cnm walla bnde aynı durumdayım hastalığımız cıddı we o parayı bnde werıorum doktorumdan cok memnunum izmrdeım dahılıye romatolojı.. daha iyi cunku böbreklerıde takıp edıo doktorum we sakın her romotolaga gwenmeyın coğunun as tan anladıgı yok sınır oluorum onlara suan 1 senemı bosa harcadılar izmirde olan arkadaslara doktorumu tawsıye ederım kendısı prof.. ege ünivde ögretım uyesı alsancakta özel muaynehanesı war.. herkse acil sifalar agrısız uykular..

As ı yendim çok şükür..hiç bir ağrım şikayetim yok tek bir konu hariç o da UVEİT atakalrım durduramıyorum. Benim gibi olanınız var mı arkadaşlar ne zaman kurtulucam bu illetten sabırla bekliyorum.

Aynı dertten muzdaribim arkadaşım,çooook zor bir durum,ağrı sızıya tek razıyım ama gözüm ağrı ile zonklayıp kızarmaya başladığı an dünyam yıkılıyor.Çok üzülüyorum,en iyi doktorlara bile gittim bir sürü para dökerek ama kar etmedi.

Geçmiş olsun...Geçen hafta Ankara'da Prof.Dr.Murat TURGAY' a gittim yine bir dr.arkadaşın önerisi ile.Bu konuda uzman ve önerilen bir doktormuş,Gayet ilgili ve sevimli bir dr. Kendisi İbni Sinada prof,internetten numarasını bulursun,özel randevu al,sabah İbn.Sinaya gidip tetkiklerini yaptırıyor,akşama da hocanın muayenesine gidip sonuçları görüyorsun.Ben oradan mutlu bir şekilde ayrıldım,hastalığın başlangıç aşamasında olduğunu,bir kaç ay sonra ilaç bile kullanmama gerek kalmayacağını söyledi,Muayene ücreti 200TL. Şifalar diliyorum...

Merhabalar,oğlunuz özellikle hangi gıdaları yemeyi bıraktı acaba cevap yazabilirseniz sevinirim,Ben de aynı hastalıkla savaşıyorum ve bu konuyu o yüzden araştırıyorum,geçmiş olsun...

arkadaşlar,,allah rızası için birileri akıl versin.deliricem artık..eşimde bu hastalığın bellirtileri var ama 3 yıldır teshis konamadı bir türlü.hla b27 negatif çıkıyor. önce ayak bileğinde şişme oldu,sonra gecti sol kasığında oldu, enson sol dizinde..her biri 1 yıl ara ile.fmf , behcet şüpheleri ile testler yapıldı hepsi negatif.bu arada eşimin kardeşine as teshisi kondu.aynı dr a bizde gittik sizinki reaktif bişey dedi.eşimde bahsedildiği gibi bel ağrısı olmuyor.dönemsel olarak göğüs kafesinde ağrı,hazımsızlık,iştahsızlık,tuvalete çıkamama,gaz problemleri oluyor.ara ara da karın ağrısı.neredeyse bir servet harcadık ama hala teshis yok.şimdi en son dahiliye ye gittik yine kan testleri ve hla b 27 yi tekrar yaptırmamızı istedi.yaptırdık sonuçlardan anladığım kadarı ile nötrofil yüksek çıkıyor ve b12 vitamin eksikliği bunun dışında herşey normal gözüküyor.hla b 27 nin sonucunu bekliyoruz şimdi.yine teshis konulamayacak ve eşim ve ben psikolojik olarak daha büyük sorunlar yaşamaya başladık artık.gitmediğimiz dr kalmadı,birileri bi akıl versin lütfen..

öncelikle geçmiş olsun canım.hla b27 geni AS hastalarında illa pozitif olacak diye bir kural yok.Negatif olup da AS olan tanıdığım var.Bu hastalıktan şüpheleniyorsanız en önemli belirtisi sabah tutukluğu,uzun süre hareketsiz kalınca ağrısı artıyor mu?
Hazımsızlık,iştahsızlık,tuvalete çıkamama,gaz problemleri de var demişsin,ben AS hastasıyım ama bu belirtiler yok bende.Zaten bu hastalık insanlarda farklı seyredebiliyor,herkeste aynı sorunlar yaşanmayabiliyor.Ama söylediklerin bende romatizmal bir hastalık olabileceğini düşündürdü,AS değilse bile başka bir romatizmal hastalık.Teker teker hepsini araştırdınız mı?Romatoit artrit,tanımlanamayan artrit,reiter sendromu,reaktif artrit,crohn hastalığı....
Ayrıca nötrofiller bir enfeksiyon durumunda sayıca artarlar.

çok teşekkür ederim ilginize daha yeni gördüm... hatta msj yazdığımı bile unutmuştum... sizden dr. hakkında biraz daha bilgi almak isterim.. tekrar teşekkürler.

merhaba canım, kendi yaşadıklarımı anlatayım size inşallah bi faydam olur..... ilk boynumda şişlik ağrı ve tutulma şikayetleri ile dr. gittim..emar çekildi tahlillere bakıldı bişey bulunamadı bundan 5 yıl kadar önce.. sonra sağ bacağım bileğim o kadar şişti ve ağrıdı ki anormal bir şişlikti yine dr. gittim yine bi sonuç alamadım... ilerleyen zamanlarda sağ koltuk altımda ve sağ kasığımda yumru yumru bezeler oluştu ve aynı zamanda ağrılarım oluştu fakat ben kanserden korkuyordum cerrahlara gittim yine sonuç alamadım.. bu arada hep sağ tarafımda bel ağrısı ve boynum kolum ve omuzumda şiddetli ağrılar oluştu sağ göz çukurunda damarda çok hızlı bir kan akışı oluyodu sürekli. ben iltihaplı bişey olduğunu anladım ama dr.lara nekadar şikayetlerimi anlatsamda onlar anlamadılar hatta internetten şikayetlerime uygun hastalık isimlerini öğrenip bu olabilirmi diyodum , evet olabilir diyorlardı... son gittiğim hastanenin bütün ortepedi dr. larına gittim ve teşhis ve tedavi istiyorum diye direttim, çünki hep bişeyin yok bişey bulamadık diye tutturuyorlardı.. en son gittiğim hastanenin ortepedi bölüm başkanına gittim sağolsun üniversite hastanesine hatta hacettepeye git senin kemiklerin ne hale gelmiş romotoloji bölümüne git dedi... sonunda hacettepe maceram başladı. yalnız hacettepede randevu alamazsınız o derece yani..hacettepede prf dr. sedat kirazın özeline gittim film tahlil vs derken benim hla b27 pozitif çıktı çok çabuk teşhis konuldu yani bir hafta içinde ilaçlarımı yazdı yolladı... şikayetlerin tam başlangıcını hatırlamıyorum ama dr. gidişim ve teşhis konulması 5 yılı buldu... yalnız sedat kiraz çok çabuk teşhis koydu fakat son derece ilgisiz buldum sorularımdan sıkıldı beni hastalığım konusunda aydınlatmadı, anlatmadı ilacı yazdı yolladı.. yapmam gerekenler veya yapmamam gerekenler konusunda uyarmadı.. ben hep internetten araştırdım hatta başka bir dr gittim sorularım için.. mesela bu hastalıkta peynir ve türevleri nişastalı yiyecekler yenilmemesi gerekiyor..hareketli olmak gerekiyor yapılması gereken hareketler var hastalığın ilerleyişi durdurmak için..ben bunları kendi başıma öğrendim mesela biraz da paracı.. parayı alana kadar son derece güleç ve sevimli..

arkadaşlar slm bende as hastasıyım çapada tedavi görüyorum ben gecen sene cok kötydm 1 sene oldu doktora gitmeyeli maşallah bir senedr agrım yok ilacıda bıraktm.doktor bana demşti sen cok iyi bir hastasın yılda bir kere gelsen yeter benm bir sene oldu ama ben gitmiyorum kendimi iyi hissediyorum sizce gitmelimym

nasılsınız arkadaşlar? Ben son 1 haftadır epey kötüyüm,umarım sizler iyisinizdir.

Merhabalar
18 yaşında ankilozan spondilit hastasıyım.Ayrıca üveit.

3 yıldır üveit hastasıyım.9 aydırda AS.Kullandığım ilaçlar var ama sanırım sitede ilaç adı veremiyoruz.Evde basit egzersizler yapıyorum ve çok şükür fiziksel görüntümde bir sorunum yok.İnşallah hep böyle kalır.Bi de HLA B27(+) Şimdilik bu kadar. :)

Son düzenleme:

merhabalar benim oglumda as hastasi biryildan fazla oldu teshis konali. ama daha onceden vardi tahminime gore. nisastali yiyecekler bu hastaligin dusmani. nisastali iceren yicekleri kesin. makarna pilav ekmek borek. unlu gidalar. bayagi faydasi oluyor agrilara ve tutukluga. deneyin faydasini goreceksiniz

evet canım,hep diyorum ama uygulamıyorum malesef.En sevdiğim şey unlu-şekerli gıdalar.Ve bana en çok zarar veren ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…