As ı yendim çok şükür..hiç bir ağrım şikayetim yok tek bir konu hariç o da UVEİT atakalrım durduramıyorum. Benim gibi olanınız var mı arkadaşlar ne zaman kurtulucam bu illetten sabırla bekliyorum.
Geçmiş olsun...Geçen hafta Ankara'da Prof.Dr.Murat TURGAY' a gittim yine bir dr.arkadaşın önerisi ile.Bu konuda uzman ve önerilen bir doktormuş,Gayet ilgili ve sevimli bir dr. Kendisi İbni Sinada prof,internetten numarasını bulursun,özel randevu al,sabah İbn.Sinaya gidip tetkiklerini yaptırıyor,akşama da hocanın muayenesine gidip sonuçları görüyorsun.Ben oradan mutlu bir şekilde ayrıldım,hastalığın başlangıç aşamasında olduğunu,bir kaç ay sonra ilaç bile kullanmama gerek kalmayacağını söyledi,Muayene ücreti 200TL. Şifalar diliyorum...merhaba arkadaşlar konuyu daha yeni gördüm ve geç keşfettiğim içinde üzüldüm.. ben de bir as liyim teşhisimde yaklaşık 1 yıl önce konuldu.. hacettepe hst bir prof. gidiyorum ve doktorumdanda memnun değilim.. hemde 3 ayda bir 250 tl vermek artık işimede gelmiyor.. bana ank olupta iyi bir dr önerisi olan varmı acaba?
şimdiden tşk ederim.
merhabalar oglum gecen hafta ilk olarak kalca tutulumu yasadi. cok agrisi oldu. ikigun yatti isede gidemedi. doktor hemen humiraya baslayalim dedi ama istemiyor . internette arastiriken amerikan sitelerinde' bu hastaliktan muzdarip olanlarin yazilarinda nisasta diyetini okudu . hemen hemen on gundur uyguluyor. faydasinida gordu. nisasta icermeyen seyler ozellile ekmek pilav makarna borek kek. gibi seyleri tamamen kesti.her yedigi seyde nisasta varmi yokmu diye.arastiriyor. bu diyetin bu hastaligi baya geri dusurdugu klinik arastirmalar sonucu kanitlanmis.nisasta ile beslenen klebsiella bakterisi. bu bakteri ne kadar yuksek olursa hastalik agrili sekilde ilerliyor.dolayisi ile nisastadan beslenemeyince. bakteri orani dusuyor. hastaligin vucuda verdigi zarar azami olarak dusuyor.umarim faydasini goruruz ve memnun kalinir sonuclardan .ben sadece paylasmak istedim bu hastaliga sahip olanlara faydali olabilmek adina
Geçmiş olsun...Geçen hafta Ankara'da Prof.Dr.Murat TURGAY' a gittim yine bir dr.arkadaşın önerisi ile.Bu konuda uzman ve önerilen bir doktormuş,Gayet ilgili ve sevimli bir dr. Kendisi İbni Sinada prof,internetten numarasını bulursun,özel randevu al,sabah İbn.Sinaya gidip tetkiklerini yaptırıyor,akşama da hocanın muayenesine gidip sonuçları görüyorsun.Ben oradan mutlu bir şekilde ayrıldım,hastalığın başlangıç aşamasında olduğunu,bir kaç ay sonra ilaç bile kullanmama gerek kalmayacağını söyledi,Muayene ücreti 200TL. Şifalar diliyorum...
arkadaşlar,,allah rızası için birileri akıl versin.deliricem artık..eşimde bu hastalığın bellirtileri var ama 3 yıldır teshis konamadı bir türlü.hla b27 negatif çıkıyor. önce ayak bileğinde şişme oldu,sonra gecti sol kasığında oldu, enson sol dizinde..her biri 1 yıl ara ile.fmf , behcet şüpheleri ile testler yapıldı hepsi negatif.bu arada eşimin kardeşine as teshisi kondu.aynı dr a bizde gittik sizinki reaktif bişey dedi.eşimde bahsedildiği gibi bel ağrısı olmuyor.dönemsel olarak göğüs kafesinde ağrı,hazımsızlık,iştahsızlık,tuvalete çıkamama,gaz problemleri oluyor.ara ara da karın ağrısı.neredeyse bir servet harcadık ama hala teshis yok.şimdi en son dahiliye ye gittik yine kan testleri ve hla b 27 yi tekrar yaptırmamızı istedi.yaptırdık sonuçlardan anladığım kadarı ile nötrofil yüksek çıkıyor ve b12 vitamin eksikliği bunun dışında herşey normal gözüküyor.hla b 27 nin sonucunu bekliyoruz şimdi.yine teshis konulamayacak ve eşim ve ben psikolojik olarak daha büyük sorunlar yaşamaya başladık artık.gitmediğimiz dr kalmadı,birileri bi akıl versin lütfen..
Merhabalar
18 yaşında ankilozan spondilit hastasıyım.Ayrıca üveit.
3 yıldır üveit hastasıyım.9 aydırda AS.Kullandığım ilaçlar var ama sanırım sitede ilaç adı veremiyoruz.Evde basit egzersizler yapıyorum ve çok şükür fiziksel görüntümde bir sorunum yok.İnşallah hep böyle kalır.Bi de HLA B27(+) Şimdilik bu kadar. :)
nasılsınız arkadaşlar? Ben son 1 haftadır epey kötüyüm,umarım sizler iyisinizdir.
nasılsınız arkadaşlar? Ben son 1 haftadır epey kötüyüm,umarım sizler iyisinizdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?