Anksiyete bozukluk ve sosyal fobi

Eger ilac kullanmak istemiyosan iradene sahip cikarak ilk baslarda su dediklerimi uygula

Korku veya kaygi duydugun ortama girmeden once bi uc bes dakika kendine zaman tani

Burnundan alip agzindan vermek suretiyle yavas yavas derin derin nefes al ver

Bunlari yaparken once seni en cok gulduren bi olayi resmi vs i dusun uzun uzun

Nefes egzersizi heyecandan kaynaklanan kalp hizini yavaslattigi icin sakinlesmeye baslicaksin

Iyice vucudunun sakinlestigini hisettiginde kendine en guvendigin kendini en basarili hissettigin ani dusun

Sonta burnundan derin bi nefes alarak dimdik dur

Bu pozisyonunu hic bozmadan ortama gir

Ortama girdiginde icinden daima ben yapabilirim basarabilirim en iyi benim diye telkin ver

Nefesini kontrol et

Ilk baslarda zorlanirsin ama yapa yapa faydasini goreceksin zorla kendini

Bunlar çok ciddi hastalıklardır ve ilaçsız asla geçmez, mutlu gibi görünür rol yapıp biliçaltına atmaya çalışırsan bir gün patlar. Kilo almak bu hstalık yanında hiçbirşey değil, yapmayın gözünüzü seveyim. Ayrıca her bünyede farklı etki eder ve aşırı yemezsen kilo almazsın !!!

İlacınızı bırakırken doktor kontrolünde azaltarak mı bıraktınız?

Ilaclari kullanıyorum esim kilo alman umurumda değil iyi ol yeter dedi bu ilaclari bitirince yine gideceğim dr a kilo almak istemedigimi söyleyeceğim

Terapi de alsanız keşke. Çünkü biraz takıntılısınız da anladığım kadarı ile.
Hem anksiyete hem de takıntılı bir bünye ile mücadele etmiş biri olarak söylüyorum bunu.
İmkanınız varsa terapi size iyi gelecek.

Hayır ilk bir ay dr kontrolünde idim sonrada gitmedim kendi kendime devam ettim
Bu tip ilaçlar bırakılırken aninden bırakılırsa başlama sebeplerinizden daha kötü duygu durumlarına sebep olabilir. Beynin kimyasını etkileyen ilaçlar bunlar, başlarken de adım adım başlanıyor bırakırken de azaltılarak bırakılıyor. Lütfen böyle şeyler yapmayın. Doktor kontrolünde olsun her şey. Maddi imkanınız varsa terapi de alın. Yoksa da asla doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bakın ne kadar absürt bir şey olduğunu şöyle anlatayım. Bu ilacı kendi kendinize bırakmanız alçıya alınan bacağınızdaki alçıyı kendiniz iyileşmeden çıkarmanız gibi bir şey.
Anksiyete bacak kırığından bile önemli bir şey. Ciddiye alınması gerekiyor.

Doktor ne tavsiye ettiyse onu yapmalısınız. Şifa Allah'tan evet ama o ilaçları kullanmak da maddi olan şifa vesilesi..

Sırf kilo almamak için ruh sağlığını yitirip hayatı kendine zehir etmek daha mı iyi? Hayatın zehir olduktan sonra, dünyadan tat almadıktan sonra o vücudu ne yapacaksın..

Lütfen böyle şeylere takılmayın ve doktorun verdiği ilacı kullanmaya başlayın. Kilo alıyorsanız da dışarıya çıkıp yürüyüş, spor yaparsınız fena mı işte. Vücudunuz eskisinden daha fit olur.. Sosyalleşmek için de bir vesile olur...

Çok haklısınız sizce dr kontrolünde olsam ve terapi alsam geçer mi. Çok umutsuzum fobik olduğum içinde dr dan da utanıyorum çekiniyorum gözlerine bakamıyorum sosyal fobi var. Ama yaşadığım anksiyete yi anlatamam hayatı zindan ediyor hazır olan yemeği bile yiyemi yorum iştah sıfır ev berbat bildiğin çöp ev gibi oluyor en dip de olduğum da . Bilmiyorum evlenmek korkutuyor eşimı de kendimle beraber mutsuz edeceğim diye çok korkuyorum. Bende ki Problem evde yalnız kalamama hayatım boyunca yalnız kalacağımı saniyorum hücre de gibi hissediyorum kendimi nefes alamıyorum kalbim çarpıyor düşünemiyorum. Geçecek mı bu korku bilmiyorum 10 yıldır bunu yaşıyorum

ilaçlarımı kullanıyorum iyi hissediyorum 75.6 dan 77.2 e çıktım ama kalp daralması daha az nüksediyor

gerekirse alacagım dr a gidecegim 2 hafta sonra konuşacagım umarım bu defa daha fazla zaman ayırır

Geçer. Geçmez diye düşünmeyin. Emin olun psikologun sosyal fobisi olan biri ile ilk karşılaşması olmayacak. Size nasıl yaklaşması gerektiğini bilecek. Gözlerine bakmayın ne olacak. Siz nasıl rahat hissediyorsanız öyle konuşun. Gerekirse duvara bakın. Bunları sorun etmeyecek. Her şeyi rahat rahat konuşan insandan bir tık yavaş geçecek ama geçecek. Tamamen hiç bir kırıntısı kalmayacak demiyorum. Ama önce aldığınız nefesler rahatlayacak, sonra yaşamınız normalleşecek. O hep dışardan baktığınız imrendiğiniz nasıl normal normal yaşıyorlar dediğiniz insanlar gibi olacaksınız. Ben de öyle oldu. Hala tabi bazen daraldığım, panik yaptığım zamanlar oluyor. Ama kimin olmuyor ki.
Ve şunu diyeceksiniz. Keşke daha önce gitseymişim. Bu kadar yılım boşa giteyecekti. Ama öyle düşünmeyin. Psikologa gitmenin en doğru anı gitmeye karar verdiğiniz an. O an belki de sizin için şimdi.

gerekirse alacagım dr a gidecegim 2 hafta sonra konuşacagım umarım bu defa daha fazla zaman ayırır

malesef doktorların baktığı süre sınırlı. 15 dakika ile yarım saat arasında değişiyor diye biliyorum.
Terapi size iyi gelecek. Ama kendinize bir 3-4 ay verin. İki kere gittim neden bir gelişme yok demeyin. Bazen insan öyle düşünüyor çünkü. Hemen olsun istiyor ama zamanla.

Tabi canım kilo aldırıyor diye ilaç içmeyin. Kanser olsanız kilo aldırıyor diye ilaç içmeyecek miydiniz? Ruhunuz kanser olmuş şimdi de.
neden bu kadar nefret dolu yorumlar yapıyorsunuz ? tanımadıgınız hayatını şartlarını bilmediğiniz insanlara bu kadar sert yorumlar yazmak ne kadar doğru tek bana degil bir çok üyeye bu tavırda cevaplar yazıyorsunuz

15 dk bile dinlemedi maddi gücüm yetersiz o yuzden özele gidemiyorum umudum düzelmek

Gercekten mi ilacsiz yaşayabilmek normal olabilmek bilmiyorum 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum bunun hayalini bile hiç kuramadım ki hastalıklâ boğuşmak tan. Çok teşekkürler Allah razı olsun gözlerim dolarak okudum yazdıklarınızı çok teşekkür ederim yüreğiniz samimiyetiniz ve kalbiniz için. Bu sorunu yaşayıp da düzelen iyileşen biri olarak bana önereceğin dr var mı cnm psikiyatri ve psikoloğ anlamında. Buna çok ihtiyacım var. Birde siz ilaç kullandıniz mi aşağı yukarı ne kadar süre bir tedavi den sonra iyileşe bilişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…