Anksiyete , dejavu hali..

Bende de SLE ( sistemik lupus ) var. Deja vu çok oluyor. Hastalığın nörolojik verdiği hasarlardan oluşuyor bence.
Çok geçmiş olsun. Sle zaten depresyona da sebep oluyormus. Bana sle teshısı ; beynıme pıhtı attıktan sonra tahlıller, kontroller yapıldı. Detaylı olarak kalbıme bakılması ıcın ti yapıldı. Ama bunlarla ilgili bir sebep cıkmayınca Romatolog'a yönlendırdıler.
Genetik testler sonucunda ana pozitif ve sle de pozitif cıktı,yüzdesini hatırlamıyorum.
Size nasıl sle teshısı koyuldu? Ne sıkayetle gitmistiniz siz dr a?
Bende beyne pıhtı atana kadar hıc duymadıgım bir hastalıktı sle.Benım ıc organları etkılıyormus onun ıcın ilaç kullanıyorum. Cildime hıc bır etkısı olmadı bu hastalıgın , kelebek gorunumu falan olmadı.

Devrik devrik cümleler kurmusum , kusura bakmayın

Zaten herkes aynı durumları yasamiyormus,bozukluğun beynin hangi kısmında olduğuyla ilgili değişiyor.Gecmis olsun bayıldınız mı hic
Zaten herkes aynı durumları yasamiyormus,bozukluğun beynin hangi kısmında olduğuyla ilgili değişiyor.Gecmis olsun bayıldınız mı hic
Evet benimki temporal lobeta eeg deki bozukluk oyuzden ani korku titreme seklinde iki nobet gecirdim temporal lobe epilepsi benimki hic bayilmadim sukur ama erken tedavi ilaca basladim belki onemsemem generalize olabilir ve bayilabilrdm cunku elektriksel aktivite beynin biyerinden baslayip diger alanlarada yayilabilior. Benmki nobetim tam olark panik atak gibi oldu ama ben yinede norologa gorundm iyikide gitmisim..senin eeg bozuklugubeynin hangi lobunda biliormsn

Sol lobda..Bayılma olmadan tanı ve ilaç olmuyor dedi kullanmıyorum.Bir de B12 eksikliği de sersemlik hissi yapar dedi iğne oluyorum iyiyim şimdi şükür..

Not : üç doktora gittim ikisi ilacı kullansan mi dedi biri tanı konulmsx bu aşamada dedi, internette de iki Bayılma olmadan tanı konulmaz diye okuyunca ona uydum

Sevindim canim Allah kimseye yasatmasin bayilmama ragmen yasadigim nobet beni anksiyete hastasi yapti sen deja vu disinda baska bi semptom yasadinmi?

Sevindim canim Allah kimseye yasatmasin bayilmama ragmen yasadigim nobet beni anksiyete hastasi yapti sen deja vu disinda baska bi semptom yasadinmi?
İnşallah bir daha olmax geçmiş gitmiş olsun.Ben hareketlerimi kısıtlayacak şekilde sersemlik hissi yaşıyordum rahatsız edici bişey.

Haklısınız.. Doktorumla gorusecegim tekrar.. Ben aslında sadece benım gibi bunu yasayanlar var mı dıye merak etmıstım.Cunku bir türlü nasıl hıssettıgımı anlatamıyorum gibi hıssediyorum.
Çok tesekkür ederim , sevgiler

Çok geçmiş olsun

Eger mr cekilmediyseniz bir cekilin derim bisi cikacagndan deilde emin olmak icin gecmis olsun tekrar

Anlıyorum sizi ama kendinizi anlatmanız gereken doktorunuz ve o anlatamamanızdan bile sonuç çıkaracak rahat olun.
Çok yorgun olduğumda vücudum ve beynim bitikken bana da olur bu günü bu olayı bu konuşmayı daha önce yaşamıştım hissi yada bir yere giderim ilk kez gittiğim bir yerdir ama ben orayı biliyorumdur rüyamda gördüm heralde diye düşünürüm.
Çok çok zor durumdayken yalnızca yaşadığım için beni rahatsız etmedi bu güne dek ama sizin durumunuz farklı, ertelememenizi tavsiye ederim

Size de çok geçmiş olsun. Bu işin geçmişi o kadar uzun ki. Sistemik hastalık. Uzun yıllar.
tam gerçek başlama tarihi ne zaman bilemiyorum. Ortaokul dönemleri 11 , 10 yaş. İlk belirtiler başladı.
o zamanlar bu tür hastalıklara teşhis koymak çok zordu. Uzun yıllar sonra gerçek teşhis kondu.
şöyle söyleyim teşhisimi koyduran durum “iç kanama “ oldu. ince bağırsak kanaması.
Sonra ANA pozitif. Anti smith antikor pozitif ,
Hiç düşmeyen subfebril ateş , tansiyon düşüklüğü , fotosenstivite , ciltte döküntü , aşırı halsizlik mecalsizlik , kas kemik eklem ağrıları ve şişliği , parmaklarda morarma vardı , hafıza zayıflığı , odaklanma sorunu , kronik ürünler enfeksiyon , kalp sorunları vardı.
Yüzümde kelebek döküntü bende de olmadı. Sonra birden 2 yıl önce o da başladı. Kelebek ara ara oluşuyor.
şimdilik böbrek hasarı yok. Çok şükür.
depresyon yapıyor tabi. Hayatta tüm zorluklar insanı o noktaya sürükleyebiliyor. Bu da zor bir durum.

Evet , değişik bir hastalık. Alevlenme dönemleri oluyormus , hastalıgı baskılamak ıcın de sürekli ilaç kullanılacak işte.
Ya genetık bir hastalık ama gercekten sıkıntı stres bütün hastalıkları tetıkliyor. Ben cok zorlu , yıpratıcı bir dönemden sonra yasadım bunu.
Sizlere de cok gecmıs olsun , umarım hersey yolunda gitsin

Doktorsanız hiç olmamışsınız vah ki vah.
İnternetten yazışarak mı teşhis koyuyor doktorlar?
Size soruyorum diyorum ki hangi tetkiki yaptınız, hangi muayeneyi yaptınız, hangi görüntülemeyi-tahlili yaptınız da teşhis koydunuz? Sizdeki cevap doktorum. Eeee?
Birkaç inceleme yapıldıktan sonra konabilen bir hastalık tanısını siz nasıl klavye başında koyup kesin bir dille sen de şu var diyebiliyorsunuz? Kendini bilen haddini bilen bilimi bilen hiçbir doktor bunu yapmaz.
Yaptığınız bilimsel değil, etik değil, doğru değil.
Bir de marifet gibi doktorum diyorsunuz yaptığınızdan ar edeceğinize
Okudunuz mu nesi varmış arkadaşın falcı doktor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…