- 14 Şubat 2016
- 588
- 604
- 103
- 40
- Konu Sahibi Angelsinthesky1
-
Çok geçmiş olsun. Sle zaten depresyona da sebep oluyormus. Bana sle teshısı ; beynıme pıhtı attıktan sonra tahlıller, kontroller yapıldı. Detaylı olarak kalbıme bakılması ıcın ti yapıldı. Ama bunlarla ilgili bir sebep cıkmayınca Romatolog'a yönlendırdıler.Bende de SLE ( sistemik lupus ) var. Deja vu çok oluyor. Hastalığın nörolojik verdiği hasarlardan oluşuyor bence.
Devrik devrik cümleler kurmusum , kusura bakmayınÇok geçmiş olsun. Sle zaten depresyona da sebep oluyormus. Bana sle teshısı ; beynıme pıhtı attıktan sonra tahlıller, kontroller yapıldı. Detaylı olarak kalbıme bakılması ıcın ti yapıldı. Ama bunlarla ilgili bir sebep cıkmayınca Romatolog'a yönlendırdıler.
Genetik testler sonucunda ana pozitif ve sle de pozitif cıktı,yüzdesini hatırlamıyorum.
Size nasıl sle teshısı koyuldu? Ne sıkayetle gitmistiniz siz dr a?
Bende beyne pıhtı atana kadar hıc duymadıgım bir hastalıktı sle.Benım ıc organları etkılıyormus onun ıcın ilaç kullanıyorum. Cildime hıc bır etkısı olmadı bu hastalıgın , kelebek gorunumu falan olmadı.
Zaten herkes aynı durumları yasamiyormus,bozukluğun beynin hangi kısmında olduğuyla ilgili değişiyor.Gecmis olsun bayıldınız mı hic
Evet benimki temporal lobeta eeg deki bozukluk oyuzden ani korku titreme seklinde iki nobet gecirdim temporal lobe epilepsi benimki hic bayilmadim sukur ama erken tedavi ilaca basladim belki onemsemem generalize olabilir ve bayilabilrdm cunku elektriksel aktivite beynin biyerinden baslayip diger alanlarada yayilabilior. Benmki nobetim tam olark panik atak gibi oldu ama ben yinede norologa gorundm iyikide gitmisim..senin eeg bozuklugubeynin hangi lobunda biliormsnZaten herkes aynı durumları yasamiyormus,bozukluğun beynin hangi kısmında olduğuyla ilgili değişiyor.Gecmis olsun bayıldınız mı hic
Sol lobda..Bayılma olmadan tanı ve ilaç olmuyor dedi kullanmıyorum.Bir de B12 eksikliği de sersemlik hissi yapar dedi iğne oluyorum iyiyim şimdi şükür..Evet benimki temporal lobeta eeg deki bozukluk oyuzden ani korku titreme seklinde iki nobet gecirdim temporal lobe epilepsi benimki hic bayilmadim sukur ama erken tedavi ilaca basladim belki onemsemem generalize olabilir ve bayilabilrdm cunku elektriksel aktivite beynin biyerinden baslayip diger alanlarada yayilabilior. Benmki nobetim tam olark panik atak gibi oldu ama ben yinede norologa gorundm iyikide gitmisim..senin eeg bozuklugubeynin hangi lobunda biliormsn
İnşallah bir daha olmax geçmiş gitmiş olsun.Ben hareketlerimi kısıtlayacak şekilde sersemlik hissi yaşıyordum rahatsız edici bişey.Sevindim canim Allah kimseye yasatmasin bayilmama ragmen yasadigim nobet beni anksiyete hastasi yaptisen deja vu disinda baska bi semptom yasadinmi?
Cok tesekkur ederimİnşallah bir daha olmax geçmiş gitmiş olsun.Ben hareketlerimi kısıtlayacak şekilde sersemlik hissi yaşıyordum rahatsız edici bişey.
Haklısınız.. Doktorumla gorusecegim tekrar.. Ben aslında sadece benım gibi bunu yasayanlar var mı dıye merak etmıstım.Cunku bir türlü nasıl hıssettıgımı anlatamıyorum gibi hıssediyorum.İlaçlarınızın yan etkisi olabilir
Depresyondan dolayı olabilir
Psikolojik bir durumdan olabilir
Nörölojik bir durumdan olabilir
Uyku problemleri den olabilir
Vitamin eksikliğinden bile olabilir
İlaçları veren doktorunuzla görüşün o sizi yönlendirecektir
Google dan yada buradan fikir alıp felaket senaryolarına şartlandırmayın kendinizi
Çok geçmiş olsunSol lobda..Bayılma olmadan tanı ve ilaç olmuyor dedi kullanmıyorum.Bir de B12 eksikliği de sersemlik hissi yapar dedi iğne oluyorum iyiyim şimdi şükür..
Not : üç doktora gittim ikisi ilacı kullansan mi dedi biri tanı konulmsx bu aşamada dedi, internette de iki Bayılma olmadan tanı konulmaz diye okuyunca ona uydum
Dogrudur , gorusecegım tekrar mutlaka..Depresyon kesin var ama nöroloğa mutlaka görünmelisiniz. Psikiyatrınızdan ilaçlarınızın sabit kalıp kalmaması hakkındada sorular sormalısınız belli ki ilaçların değiştirilmesi lazım
Uykusuz,stresli olduğum zamanlarda gün boyu sürüyordu,çocukla oyun oynayamiyordum mesela oraya buraya döndükçe kötü oluyordum.Cok tesekkur ederim
Amin insallah sersemlik hissin tum gunmu suruyor yoksa ara ara gelip gidiormu mr cekildinmi
TeşekkürlerÇok geçmiş olsun
Eger mr cekilmediyseniz bir cekilin derim bisi cikacagndan deilde emin olmak icin gecmis olsun tekrarUykusuz,stresli olduğum zamanlarda gün boyu sürüyordu,çocukla oyun oynayamiyordum mesela oraya buraya döndükçe kötü oluyordum.
Bu arada aç ve uykusuz kalmamak gerekiyor,bence stresten de uzak durmalı.
Teşekkürler
Anlıyorum sizi ama kendinizi anlatmanız gereken doktorunuz ve o anlatamamanızdan bile sonuç çıkaracak rahat olun.Haklısınız.. Doktorumla gorusecegim tekrar.. Ben aslında sadece benım gibi bunu yasayanlar var mı dıye merak etmıstım.Cunku bir türlü nasıl hıssettıgımı anlatamıyorum gibi hıssediyorum.
Çok tesekkür ederim , sevgiler
Mr ve tomografi çekildim çok şükür bişey çıkmadı ama epilepside mr tomografi temiz çıkıyormuş genelde zatenEger mr cekilmediyseniz bir cekilin derim bisi cikacagndan deilde emin olmak icin gecmis olsun tekrar
O zaman telas edilecek birsey yok psikolojikte olabililirMr ve tomografi çekildim çok şükür bişey çıkmadı ama epilepside mr tomografi temiz çıkıyormuş genelde zaten
Olabilir, sülalemizde de hiç epilepsi olan duymadım.Yogun stres altında kalınca oluyor dikkat ettimO zaman telas edilecek birsey yok psikolojikte olabililir
Size de çok geçmiş olsun. Bu işin geçmişi o kadar uzun ki. Sistemik hastalık. Uzun yıllar.Çok geçmiş olsun. Sle zaten depresyona da sebep oluyormus. Bana sle teshısı ; beynıme pıhtı attıktan sonra tahlıller, kontroller yapıldı. Detaylı olarak kalbıme bakılması ıcın ti yapıldı. Ama bunlarla ilgili bir sebep cıkmayınca Romatolog'a yönlendırdıler.
Genetik testler sonucunda ana pozitif ve sle de pozitif cıktı,yüzdesini hatırlamıyorum.
Size nasıl sle teshısı koyuldu? Ne sıkayetle gitmistiniz siz dr a?
Bende beyne pıhtı atana kadar hıc duymadıgım bir hastalıktı sle.Benım ıc organları etkılıyormus onun ıcın ilaç kullanıyorum. Cildime hıc bır etkısı olmadı bu hastalıgın , kelebek gorunumu falan olmadı.
Evet , değişik bir hastalık. Alevlenme dönemleri oluyormus , hastalıgı baskılamak ıcın de sürekli ilaç kullanılacak işte.Size de çok geçmiş olsun. Bu işin geçmişi o kadar uzun ki. Sistemik hastalık. Uzun yıllar.
tam gerçek başlama tarihi ne zaman bilemiyorum. Ortaokul dönemleri 11 , 10 yaş. İlk belirtiler başladı.
o zamanlar bu tür hastalıklara teşhis koymak çok zordu. Uzun yıllar sonra gerçek teşhis kondu.
şöyle söyleyim teşhisimi koyduran durum “iç kanama “ oldu. ince bağırsak kanaması.
Sonra ANA pozitif. Anti smith antikor pozitif ,
Hiç düşmeyen subfebril ateş , tansiyon düşüklüğü , fotosenstivite , ciltte döküntü , aşırı halsizlik mecalsizlik , kas kemik eklem ağrıları ve şişliği , parmaklarda morarma vardı , hafıza zayıflığı , odaklanma sorunu , kronik ürünler enfeksiyon , kalp sorunları vardı.
Yüzümde kelebek döküntü bende de olmadı. Sonra birden 2 yıl önce o da başladı. Kelebek ara ara oluşuyor.
şimdilik böbrek hasarı yok. Çok şükür.
depresyon yapıyor tabi. Hayatta tüm zorluklar insanı o noktaya sürükleyebiliyor. Bu da zor bir durum.
Nerden bildiniz? Beyin mr ı mı çektiniz oradan, EEG mi çektiniz? Uzak görüş yeteneği olan doğa üstü güçlere sahip bir doktor musunuz? Medyum musunuz?
Doktorsanız hiç olmamışsınız vah ki vah.Evet doktorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?