Canım ben de bir yola girdim bakalım dr a gittik eşimle bebrk istediğimizi söyledik. Kullandığım ilacı yavaş yavaş azaltıp prozac a başlattı. Dahha 10 gün anca oldu. Çok uyku yapıyor vana başım a bir uyusukluk geliyo ve gün boyu uyumak istiyprumBebek düşünüyoruz demistim doktora o zamanlar ci...l baslatmıstı.
İlk 3 ay önemli oluyor çünkü organlar vs o aralık ta olusuyor demişti drr um. Bende ilacı kesip gebelik düşüyorum dr kpntorlunde tabii. bakalım girdik nir ypla hayırlısıDoktorlar kesin olarak emin olmadıklarından ilaç veremiyorlar heralde yoksa öyle olumsuz bir sonuç okumadım görmedim karsilasmadim.Önce anne iyi olacakki ruhsal fiziksel olarak bebek de iyi olsun.Ben 6 yıl atama beklediğim zamanlar zaten iyice içe kapanmıştım özgün duygumu yitirmiştim o zamanlardan ilaç kullanıyordum lus...l ile başladık ara ara dideral kullanıyordum kalabalıkta rahat ermek için.Sonra atandım evlendim güven duygum baya yerine geldi sonra kayıplar yaşadım derken tekrar başa sardım sonra bebek de dusunmeye baslayında cit..l verdi doktor hamile kalınca aniden kestim ilk 3 ay iyiydim aslında sonra birden 4.ayımda takıntılarım arttı. Eşime uzuluyurum yazık ne yapacağını şaşırıyor sonra bebeğime üzülüyorum acaba onu da mı üzüyorum diye.Annem geldi memleketten o da daha geçen hafta babasını yani dedemi kaybetti geçen yıl da babamı..o da kalktı geldi sırf benim için
Bazen diyorum 3 günlük dunya değer mi üzülmeye ama çok geçmiyor yine takacak kendimi üzecek şeyler buluyorum.hayırlısı doktora ilaç konusunda diretecegim belliki tek başıma kalkamıyorum altından ruhsal sıkıntılarımın.
Merhaba ben de hamilelik düşünüyorum ama neredeyse ergenlikten beri sürekli antidepresan kullanan biriyim. Bebek düşündüğümden dolayı antidepresanları kestim nerdeyse 2 sene olacak. Ama pek iyi hissetmiyorum hamilelik düşünüldüğünde ve hamilelikte de kullanılmıyor değl mi ? Jinekoloğum hamilelik istesem de ruh sağlığm içn kullanabileceğimi söyledi ama ben etkileyeceğini düşündüğümden kullanmak istemiyorum.Merhaba hamilelikte ilaçsız atlatan var mı kaygı bozukluğuna(anksiyeteye) bağlı panik atağı
Olmaz mı...hemde nasıl..bebek yapıcam diye 6 aydır içmiyorum..korkular endişeler ohooo...bebek çok isterken bide ya yapamazsam edemezsem korkuları üstüne...ama yapıcaz..herkes yapabiliyor bizde yapıcaz..hamileyken allah o gücü veriyor herkes böyle söylüyorben de 5 yıldır ilaç kullanıyorum.ama 6 aya kadar kısmetse ve ilacı bırakırsam bebek düşünüyorum.ama sanki ilacı hiç bırakamayacakmışım hiç hamile kalıp bebeğim olmayacakmış gibi geliyo.
aranız da bu tarz şikayeti olup ta hiç kendine zarar vermekten veya acaba bir bunalım anında intihar edermiyim die korkan oldumu çok merak ediyorum
İlk üç ay hiç bir şekilde vermiyorlarmış sonradan başlayabilirmişsin. Psikoterapi hipnoterspiyle atlatmaya çalışıyorum
Bana vermedi demek ki gerekli görmedi. Şu an için ben psikoterapi hipnoterapiye başladım inşallah ilaçsız atlatırım şu dönemleri. Allah hepimizin yardımcısı olsunEğer ciddi bir depresyon panik atak hastadiysaniz doktor gerekli gördüğünde veriyor. Çünkü annenin sağlığını göz önünde tutuyorlar.
Şurup kullansanız bitkisel rahatlatıcı şuruplar varMerhabalar. Ben de yıllardır panik atak anksiyete hastasıyim 2 ay önce doktor kontrolünde ilacı bıraktım ve 7 haftalık hamileyim. Ayaga kalkamiyorim tahlillerim normal olduğu halde halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. 2 haftadır dışarı bile çıkamıyorum. Ve bu panik atağamin kaygilarimin artmasina sebep oluyor. Hiç iyi değilim. Çok zorlanıyorum dediğim zaman bebeğinin başına bir şey gelecek böyle dersen diyorlar beni hiç anlamıyolar. Desteğe ihtiyacım var benim gibi olanlardan yorum bekliyorum
Bence doktorunuzla tekrardan görüşün hamilelikte de kullanılan ilaçlar var belki ondan verirMerhabalar. Ben de yıllardır panik atak anksiyete hastasıyim 2 ay önce doktor kontrolünde ilacı bıraktım ve 7 haftalık hamileyim. Ayaga kalkamiyorim tahlillerim normal olduğu halde halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. 2 haftadır dışarı bile çıkamıyorum. Ve bu panik atağamin kaygilarimin artmasina sebep oluyor. Hiç iyi değilim. Çok zorlanıyorum dediğim zaman bebeğinin başına bir şey gelecek böyle dersen diyorlar beni hiç anlamıyolar. Desteğe ihtiyacım var benim gibi olanlardan yorum bekliyorum
Araştırayım teşekkür ederimŞurup kullansanız bitkisel rahatlatıcı şuruplar var
Görüştüm ama veremeyeceğini bebeğe zarar olacağını söylediBence doktorunuzla tekrardan görüşün hamilelikte de kullanılan ilaçlar var belki ondan verir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?