Anksiyete, Panik, Depresyon olup, Hamilelik geirenlerin paylam alan ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek düşünüyoruz demistim doktora o zamanlar ci...l baslatmıstı.
Canım ben de bir yola girdim bakalım dr a gittik eşimle bebrk istediğimizi söyledik. Kullandığım ilacı yavaş yavaş azaltıp prozac a başlattı. Dahha 10 gün anca oldu. Çok uyku yapıyor vana başım a bir uyusukluk geliyo ve gün boyu uyumak istiyprum

İlk 3 ay önemli oluyor çünkü organlar vs o aralık ta olusuyor demişti drr um. Bende ilacı kesip gebelik düşüyorum dr kpntorlunde tabii. bakalım girdik nir ypla hayırlısı

Bu konuyu bende takıpteyım.

Merhaba hamilelikte ilaçsız atlatan var mı kaygı bozukluğuna(anksiyeteye) bağlı panik atağı

Merhaba hamilelikte ilaçsız atlatan var mı kaygı bozukluğuna(anksiyeteye) bağlı panik atağı
Merhaba ben de hamilelik düşünüyorum ama neredeyse ergenlikten beri sürekli antidepresan kullanan biriyim. Bebek düşündüğümden dolayı antidepresanları kestim nerdeyse 2 sene olacak. Ama pek iyi hissetmiyorum hamilelik düşünüldüğünde ve hamilelikte de kullanılmıyor değl mi ? Jinekoloğum hamilelik istesem de ruh sağlığm içn kullanabileceğimi söyledi ama ben etkileyeceğini düşündüğümden kullanmak istemiyorum.

Olmaz mı...hemde nasıl..bebek yapıcam diye 6 aydır içmiyorum..korkular endişeler ohooo...bebek çok isterken bide ya yapamazsam edemezsem korkuları üstüne...ama yapıcaz..herkes yapabiliyor bizde yapıcaz..hamileyken allah o gücü veriyor herkes böyle söylüyor

Hamileliği ilaçsız atlattım sadece son zamanlarda ilaç kullandım onu da hemen biraktım.Allah güç kuvvet veriyor bebeğimi kucağıma aldim 2 ay oldu çok şükür.çok tatlı bir kızım oldu.Şimdi de ise başlama korkusu olustu zaten işe gitmekte problem yaşıyordum otoriteyle konuşma kalabalıkta bulunma vs..Bu dönemi raporla kapatıp ikinci dönem ücretsiz izin almak istiyorum bir de bebeğim çok emmiyor bazen sagip sütü öyle veriyorum tekrar ilaç kullanmak istiyorum doktora gidecegim ilaçsız kendimi güvensiz hissediyorum

İlk üç ay hiç bir şekilde vermiyorlarmış sonradan başlayabilirmişsin. Psikoterapi hipnoterspiyle atlatmaya çalışıyorum

Ayni sorun bendede var 2 senedir panik atak anksiyete depresyon kaygi bozuklugu okb hastasiyim. Cok sukur birtane cocugum var 5 yasinda ikinciyi cok istiyor herkez bende istiyorum ama bu halimle degil tabiki. Once iylesmek istiyorum cunku daha iylesemedim. Ilaci tam 1 sene once biraktim birakirkene cok zorlandim iylesmeden biraktim daha dogrusu. Cok kotuyum halen git gide daha kotu oluyorum ama bir yandan cocugum olmaz diye korkuyorum kizim yalnis buyucek diye korkuyorum. Hep kotu dusunceler var surekli beynimden cikmiyor olumsuz dusunceler bunun yuzunden hayatim zehir oldu bana bazen kafayi yicek gibiyim Korunma hapida almiyorum bakalim. Artik insallah kolay gecer

Ben 6. Haftamdayim ve doktor kontrolünde kullanıyorum. Ona rağmen çok kötüyüm. Progestan da depresyonu arttiriyormus ama yapacak bir şey yok. Stres bebeğe daha çok zarar verir. İlaçsız aşılacak bir durum olsa hiç ilaç kullanmazdık. Kendinizi zorlamayın en güzel donemimizi acı çekerek geçiriyoruz. Doktor gerekli görürse tekrarlayan depresyonunuz varsa kullanın.

İlk üç ay hiç bir şekilde vermiyorlarmış sonradan başlayabilirmişsin. Psikoterapi hipnoterspiyle atlatmaya çalışıyorum

Eğer ciddi bir depresyon panik atak hastadiysaniz doktor gerekli gördüğünde veriyor. Çünkü annenin sağlığını göz önünde tutuyorlar.

Eğer ciddi bir depresyon panik atak hastadiysaniz doktor gerekli gördüğünde veriyor. Çünkü annenin sağlığını göz önünde tutuyorlar.
Bana vermedi demek ki gerekli görmedi. Şu an için ben psikoterapi hipnoterapiye başladım inşallah ilaçsız atlatırım şu dönemleri. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhabalar. Ben de yıllardır panik atak anksiyete hastasıyim 2 ay önce doktor kontrolünde ilacı bıraktım ve 7 haftalık hamileyim. Ayaga kalkamiyorim tahlillerim normal olduğu halde halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. 2 haftadır dışarı bile çıkamıyorum. Ve bu panik atağamin kaygilarimin artmasina sebep oluyor. Hiç iyi değilim. Çok zorlanıyorum dediğim zaman bebeğinin başına bir şey gelecek böyle dersen diyorlar beni hiç anlamıyolar. Desteğe ihtiyacım var benim gibi olanlardan yorum bekliyorum

Şurup kullansanız bitkisel rahatlatıcı şuruplar var

Merhabalar. Ben de yıllardır panik atak anksiyete hastasıyim 2 ay önce doktor kontrolünde ilacı bıraktım ve 7 haftalık hamileyim. Ayaga kalkamiyorim tahlillerim normal olduğu halde halsizlik, baş dönmesi, mide bulantısı yaşıyorum. 2 haftadır dışarı bile çıkamıyorum. Ve bu panik atağamin kaygilarimin artmasina sebep oluyor. Hiç iyi değilim. Çok zorlanıyorum dediğim zaman bebeğinin başına bir şey gelecek böyle dersen diyorlar beni hiç anlamıyolar. Desteğe ihtiyacım var benim gibi olanlardan yorum bekliyorum
[/QUOTE]
Bence doktorunuzla tekrardan görüşün hamilelikte de kullanılan ilaçlar var belki ondan verir

Bence doktorunuzla tekrardan görüşün hamilelikte de kullanılan ilaçlar var belki ondan verir
[/QUOTE]
Görüştüm ama veremeyeceğini bebeğe zarar olacağını söyledi

Merhaba, bende aynı durumdayım 7 haftalık hamileyim ilacı öğrendiğimde bıraktım. Sürekli uyumak istiyorum kafamı kaldıramıyorum başım dönüyo midem bulanıyo nefes darlığı. Doktora sordum 3 aydan önce ilaç kullanamazsın dedi şu an gün sayıyorum 3 ay nasıl geçecek diye. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…