Anksiyete..

Bunu buraya nasil yazabildigime hayret ediyorum. Ki, parmak kipirdatmaya bile halim yok. Hicbir mimik, hicbirsey yapasim yok... Annem icin endiseleniyorum. Aklima geldikce agliyorum. Yasi 60. Bircok hastaliklari var. Hep ayakta, sukr ama hep olmayacak, biliyorum... Onu kaybetmekten korkuyorum. Daha 1 yil onceye kadar o evde mutfakta calisirken ben odama cekilip film izleyebiliyordum neseyle. Ama suan hicbirsey yapamiyrum. O birseyler yaptigi zaman vicdan azabi cekiyorum yorulacak diye, kendim kosup yapmak istiyorum. Bu zamanda vaktim yetmiyor, cunku hem calisip hem evde okuyorum, hem bu sadece annemle ilgili kaygi, ya benim kendi psikolojik sorunlarim...
3muz yasiyoruz birlikte. Abim, ben, annem. 18'imden sonra tepeden asagi yuvarlanarak dibe dogru ireliledik. Hep dik durmaya calistik, ama basimiza gelmeyen seyler kalmadi... Suan caresiz durumdayiz. Yas ilerliyor. Ben 30-a girecegim, abim 34-e. Ikimiz de yalniziz, evlenemiyoruz, yillar geciyor. Annem yaslaniyor... Biz baska ulkeye tasinamiyoruz, annemizi yalniz birakamadigimiz icin. Yalniz kalamaz ki o, bizsiz nasil kalir. Ben gidemiyorum yoksa abim kalacak diye, abim bizi birakip gidemiyor. Hapsolduk. Bunlarin uzerine, toplumun agir sartlari ile yasamak cok zor...
Benim korkularim artiyor. Aglamak krizleri geliyor. Devam edemiyorum ama devam edebilmem lazim. Kar icinde koyverip uyusam olecegim, cirpinarak o karin icinden cikmam lazim. Ailemden gizletmeye calisiyorum bu halimi, cunku bilseler mahvolurlar. Yapamiyorum... suan bile agliyorum. ben napicam?

Daha kötü olmadan ilaç başla bence yoksa benim gibi olursun acil şifalar dilerim

Benim sık sık dalmam, içime kapanmam vardi. Kendi icime dönüp dusuncelerimle mutsuz oluyordum depresyona doğru gidiyordu. Konusmak baskalariyla vakit gecirmek, bunlari benim de canim istemiyordu ama zorluyordum kendimi yaptıkça normallestim. Calismaniz sizin için iyi hic olmazsa kafanizi dagitirsiniz.

Ben kotu oldugum zamanlarda sadece sevdigim insanlarin yaninda sakinlesebiliyorum. Onlarla vakit geciriyor, sicak iletisimle huzur buluyorum. Sende dene
Bende eşime ve çocuklarıma sarılıyorum ama çok zorluyorum kendimi başım çok ağrıyo Çocuklara bakamıyorum bakalım yarın bir umut başka bir doktora gideceğim belki işe yarayan bir ilaç verir de düzelirim

Bekar olanlar en azından çocuğunuz yok geçin yatın uyuyun bol bol uyuyamıyosanız uyku ilacı için bence çalışmayanlar daha şanslı stres faktörleriniz daha az en azındanAllah hepimize tez vakit şifa versin inşallah zamanla geçecek de o zaman beklemek zor işte

Bugun is cikisinda bir parkta oturup agladim. Hemde uzun-uzun. Yasamak dayanilmaz geliyordu. Ama...

Koyvermeyecegim. Hersey benim elimde. Hic hormonal mormonal ile gelmesinler ustume. Beynimi kontrol etmek benim elimde, ben o beyinim cunku. O arabanin direksiyonuna kendim geciyorum.

Hersey iyi olacak. Kotu seyler olsa bile. Hicbir seyden asili degilim artik. Ne toplum, ne gelecek kaygilari, ne baska birsey beni artik esir alamaz.

Merhaba

Burada anksiyete ile baş eden herkese çook geçmiş olsun. Yaşadım, neler çektiğinizi çok iyi biliyorum. Benimki nefes darlığı şeklinde seyrediyordu, sürekli boğazımı sıkıyorlar nefes alamıyormuşum gibiydi. Kapalı yerlere girdikçe oksijen yok sanarak panik atak geçirir gibi oluyordum. 2 kere geçirdim de zaten. Aklıma hep kötü düşünceler geliyordu “ya iyileşemezsem, böyle yaşanmaz ki, intihar mı edeceğim sonunda” gibi...

Ben ilaç kullanmaya karşı çıkan ekolü asla anlamıyorum ve anlamayacağım. Tıp, bu tarz rahatsızlıklarla uğraşan kişilerin beyninde serotonin adlı maddenin çok azaldığını kanıtlamış zaten yıllar önce. O yüzden bu tedavinin bir ayağında bu eksilen serotonini ilaçlar dışında başka bir şekilde yerine koyamıyoruz. İlaç kullanırken de faydası olmayan yanlış düşünce kalıplarını yıkmalısınız, bunu terapi eşliğinde yapabilirsiniz. Ondan sonra da tedavi tamamlanıyor ve eski sağlıklı günlerinize geri dönüyorsunuz.

Siz anksiyeteye yatkın olabilirsiniz, yaşadığınız ağır stresli olaylardan sonra tekrar tetiklenebilir, ama bunda korkacak bir şey de yok. Aynı şekilde tedavi olup yola devam edebilirsiniz.

Ben yukarıda anlattığım şekilde 10 ay içinde %99 iyileştim. İyileşen çook kişi var. Umutsuzluğa kapılmayın, hep kendinizi telkin edin iyi olacağım diye. O zaman beyin de inanıyor gerçekten.

Sonuç olarak her şeyden korkuyorum çok mutsuzum
Merhaba yorumlarınızı okudum ben de herseyden çok korkuyorum mutsuzum ilaç kullanıyorum kullandığım halde doğru dürüst ilerleme yok bir şeye üzüldüm mu yeniden hastalık başa sarıyor delirme kendini kaybetme korkusu yaşıyorum beynimi kemiriyor bi işle meşgul olsam bile aklımdan gitmiyor ilaçlar iyi gelmiyor içtiğim halde gitmek bilmiyor diyorum icmesem diyorum sonra aklıma şizofren miyim acaba ilacı tedaviyi reddediyorum diyorum ama ilaç icmedigim zaman çok daha kötüyüm nasıl geçecek bu haller çok üzülüyorum eşim ailem bıktılar artik

ne zamandir ilac kullaniyorsunuz? uzun zamansa ilaclarin ise yaramadigini doktora soyleyin lutfen, herkes zor seyler yasiyor bunu bilin korkmayin size destek olan insanlarla gorusun. cok zor biliyorum ayni seyleri yasadim yasiyorum Allah buyuk hep ona siginiyorum kendinizi yalniz hissetmeyin

Ben de Zana'n zaman uykusuzluk yasıyorum. Geçen hafta psikolog a gittim. Citalex diye ilaç verdi. Ama ilacı aldığımdan beri uykusuzluğum daha da arttı. 1 aya etkisi ancak çıkar dedi doktor. Unv hastanesin de uyku birimi varmış. Bu birime nöroloji bölümü bakıyormuş. Cuma günü oraya gidicem. Bu rahatsızlığı yaşayanlar bir de nöroloji ye gidin derim. Sonuçta beyin sen kaynaklı bir rahatsızlık. Bakalım sonucu yazarım size

Bir de akşam almayın ilaçları diye duydum. Sabahtan Alican ben de. Uyku düzenini etkilemez belki böyle.

Çok teşekkürler yalnız değilim benim gibi yaşayanlar var diyorum evet ilaç değişikliği birden yapamıyoruz çünkü uzun zamandır kullandığım bir ilaç yeni bir ilaca başladık diğerini kademeli azaltacaģiz inşallah Rabbimiz bizimle iyi olduğumuz günleri de göstersin bize inşallah

Herkese geçmiş olsun. Anksiyete bozuklukluklarında sadece ilaç tedavisi almak yetersiz ve eksik kalıyor, bu artık bilinen bir şey. Terapi şart, terapi+ilaç şeklinde gayet güzel yol kateden insanlar var. Anksiyete bozukluklukları terapiye en iyi yanıt veren hastalıklardandır. Bunu es geçmeyin hanımlar. Çünkü bu durumu sadece kimyasal nedenlere bağlamak eksik bir yaklaşım, herbirinizin kendinize özgü hayatları ve kaygıları var. Doğal olarak da oldukça kişiye özel bilişlerle çalışmak gerekir.

Daima Celal na
evet gerçekten zor günler geçiriyorum benimki ileri derecede bide ilaçlar zaten hemen etki etmiyormuş doktora gidiyorum ben atak geldimi sakin ol bişey YÖK birazdan geçecek diye kendimi telkin ediyorum biliyorum geçecek ama beyin bu seviyeye uzun zamanda geldi öyle bir günde de iyileşmez diyorum atak anında ben de senin düşündüklerinin hepsini düşünüyorum o anda kitap okumak iyi geliyor bana bir de dua felak ve nas oku gerçekten iyi geliyor bunun haricinde Allah de ötesini bırak Uğur koşarın kitabını oku tavsiye ederim ben hemen onu elime alıyorum inşallah geçecek arkadaşım Allah yardımcımız olsun daha büyük dert vermesin amin.

Her ilaç herkese fayda etmeyebilir değişik ilaçla daha iyi olabilirsiniz işe yaramıyorsa doktora söyleyin derim

Arkadaşlar psikolog izzet güllü nün anksiyete ile ilgili videolarını mutlaka izleyin.Ben bu şekilde aştım.çok iyi geldi.hergün sabah akşam dinliyorum.Terapi etkisi yapıyor.Aklıma kötü düşünceler geldiğinde hemen açıp dinliyorum.

Bana da iki kere bu tanı konuldu bi gecen sene mayısta bide bu sene Ağustos’ta.. mayıstakini pek takmadım açıkçası ilacı bile almadıöm ama Ağustos’takinde ilacı aldım iki kere falan da terapiye gittim bana ilac verdi ilacla beraber terapiye devam etmemi istedi.. bıraktım. Şuan arada aklıma kötü düşünceler geliyo evet ama ben bunladı önemsemiyorum, bunlar benim nefsimin bana oyunu diyorum geciyorum.. aşırı huzursuz olduğum anlar hiç bişeyden zevk almadığıö günler oluyo imtihanım diyorum geciyorum.. namaz kılıyorum dua ediyorum geciyor.. en iyi psikolog ibadettir bunu hiç bi zaman unutmazsanız herseyin gecctiğini Allahın izniyle göreceksiniz.. Allah sizin de benim de bizim gibi herkesin yardımcısı olsun inşallah.. Allaha güvenin gerisi mühim değil.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…