Anksiyete..

Çok güzel yazmışsıniz elinize sağlık , aynı beni anlatınız her şey olumsuz her şey kötü görünüyor gözüme

Allah bağışlasın yavrunuzu , benimde geçer inşallah . Tat alamaz oldum hiçbir şeyden

Geçmiş olsun öncelikle bende doktora gittim anksiyete teşhisi koydu anlattığınız herşeyi çok sevdiğim yeğenim için düşünüyordum üzerine kaynar su dökülürse, düşerse, tıkanırsa, kaza yaparsa,başına bişey gelirse.. 2 ay sonra düğünüm var son zamanlarda ya nişanlım kaza yaparsa, düğün günü aksilik çıkarsa,balayına giderken uçak düşerse.. Evlendiğim zaman annem babama birşey olursa ve ben son anlarında yanlarında olamazsam.. O kadar çok şey var ki. Yenmeye çalışıyorum ilaç kullanmak istemedim ama doktorun ısrarıyla geceleri suya damlatılan Validol adlı damlayı kullanmaya başladım 2 haftadır uyumaya başladım ve biraz hafiflediğini hissediyorum umarım atlatabiliriz.

Dogum sonrasi psikoloji bozuluyor evet.Ben de normale gore daha kaygiliydim.Sizinki destek almanizi gerektiriyor gibi.Doktora gidin mutlaka.

Aynı şeyleri yaşıyorum arkadaşlar bir yıl tedavi oldum ama bıraktım cünkü ömür boyu içsem de boşuna dedim. Aşırı sinir var bende aynen çocugumun başına kötü şeyler gelen senaryolardan bıktım okula bile bırak nasıl dönerim diye kara kara düşünüyorum şimdiden çünkü kafamda bin tane kötü senaryo hazırda bekliyo... Herseye ama herseye aglıyorum olur olmadık yerde bazen bir çizgi filime! En son binbir emek ve zorlukla ehliyet aldım. Şimdi eşim direksiyona gec diyince başlıyorum titremeye herseyi unutmaya halbuki bi eşim bi ben var arabada işte neyapıcagımı bilmiyorum. Hele şimdi birde aile sorunlarım var kendimi güçlü göstermem gerek öyle zor mücadele içindeyim ki dışım güçlü içim paramparça...

Gece 01:50 ve uykucu mihail normalde döne döne uyuması gerekirken şu an zombi gibiyim, uykumdan uyandım. Gece uyandıran cinsten benimki, nokturnal panik atak mıymış neymiş onu da sonradan öğrendim. Yarım saat önce kalbim yerinden fırlayacak gibiydi, kafam beynim ayrı zonkluyor, midemde sürekli safra. Allah kimseye vermesin çok zor bir rahatsızlık, hem fiziken (çarpıntı, uykusuzluk, kusma) hem manen (huzursuzluk, sürekli tetikte olma hali) alt üst oluyorum benim de bu dünyadaki imtihanım bu sanırım diyorum bazen.

Ara ara böyle ziyaret etse de aslında yıllar içinde öğrendim başa çıkmayı, panik ataktan kaçmayı bırakınca o da seni bırakıyor. Aman düşünmeyeyim, aman uyumaya çalışayım dedikçe azmıştı yine meret. Sürekli kendi kendime tekrar ettim: ipsiz sapsız düşünceleri kendi kendine felaketleştiriyorsun, temelsiz olduklarını sen de biliyorsun, madem aksiyon arıyorsun uyumayacaksın ulan uyku muyku yok birkaç gün sana, hadi bakalım el mi yaman bey mi dayan da görelim. Geçti yahu resmen.

Geçmiş olsun arkadaşlar hepinize, hayatı zehir ediyor anlıyorum sizi belki birine faydası olur diye yazmak istedim, hem kendim de rahatladım. Allah kaldıramayacağımız yükler vermesin, güçsüz ve bitkin hissediyorum şu an ben

Çözümü o kadar basitki... Yapacağınız tek şey şu; gözünüzün önünde canlanan o şeyleri film seyreder gibi sakin bir ruh haliyle izlemek... Evet bu kadar. Birakin kafanizdan aksın gitsin. Korku üzüntü tarzı hiç birşey hissetmeden izleyin. Hatta yapabiliyorsaniz kendiniz olabilecek en kotu senaryoyu kafanizda canlandırın, sakince izleyin ve bu kadar işte diyin... Onlar sadece hayal. Hayallerinizin sizi korkutmasina müsaade etmeyin.

Arkadaşım bende okb hastasıyım kızım dogduktan sonra hayatım cehenneme döndü kızım kist hidatik olacak takıntım var aman ilerlemeden gidin doktora benim ki çok ileri aşamada daha önce konu açmıştım yaşadıklarımı okuyabilirsiniz en son gittigim psikolog benim iyileştirebildigim okb hastası olmadı hiç dedi ve umutlarım yerle bir oldu ihmal etmeyin sakın

Çok gecmis olsun ,
Bunu deneyeceğim çok mantıklı geliyor teşekkür ederim

Evet gece uyuyamıyorum bende , ama üstüne gitmeye karar aldım ve psikolog araştırıyorum çok geçmiş olsun size de

Bende hayata dair Endişe duyuyorum. ama seninki biraz da Doğum etkisiyle bence . Sen doktora görünmelisin

Evet gece uyuyamıyorum bende , ama üstüne gitmeye karar aldım ve psikolog araştırıyorum çok geçmiş olsun size de

Psikologla görüşmen çok iyi olur canım ama görüşmezsem hep böyle kalırım diye kendini de hiç şartlama, herkesin durumu psikologlara para dökecek kadar iyi olmuyor üstelik en kötü psikolog seansı 150 den başlıyor buda durumu olmayan insanları sanki yardım almazsam iyileşemicem gibisine daha çok umutsuzluğa sevk ediyor. Psikologu da çok iyi seçmek gerekiyor birde, gidip daha kötü olduğum zamanlar oldu benim.

Devlet hastanesinde olmuyor mu kuzum peki

Anksiyete böyle mi oluyor ben farklı biliyordum depresyon gibi muhakkak uzmana gidin çok geçmiş olsun.

İnsanın sağlığı, heleki akıl sağlığı emzirmek ten çok daha önemli.Bir bebeğin anne sütünden çok sağlıklı ebeveyn lere ihtiyacı vardır.Bu yazdıklarım Türk annelerine saçma geliyor, çünkü biz emzirmeyi herşey den kıymetli görüyoruz.Pskiyatrist ilaç verirse emzirmeyi bırakıp ilaçlarınızı düzenli kullanın ki sağlığınızı düzelsin.Çok geçmiş olsun.

Benimde dogumdan sonra bu tarz dusunceler artti, kizlarim 2 yasinda. Ozellikle geceleri oluyor bende de, bogazina birsey kactigini , merdivenden dustukleirni hayal edip kotu oluyorum, sonra kendimi teselli ediyorum, dogumdan sonra arris olmustur seninde,psikolog sart , hatta banada sart cnm

Hiç bu şekilde düşünemedim aslında ne kadar doğru düşünce

Çok geçmiş olsun ya atlatiriz insallahj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…