Anlam veremediğim bazı şeyler

kızlar yeni evlendim 4 ay oldu eşimle genel olarak çok iyiyiz evde yardım eder söz dinler vs bi şikayetim yok, dengelidir .. tek sorun her şeyi kendi sülalesine bizim yapmamızı bekliyor. Biz pandemiden dolayı 20 kişiyle evlendik ikimizin ortak kararı gayet güzel oldu ben memnunum o da memnun . Doğal olarak herkes onun tarafı benm tarafım hediye verme kısmında. Benm tarafım eve geliyor evime gayet güzel ama onun tarafına biz gidecekmişz yani böyle söylemiyor direk ama mesela az önce kızkardesinn görümcesiyle konuşmuş kadın davet etmiş hediyeniz hazır gelin o çalışıyormuş bi haftasonu gideriz hayatım bizde çalışıyoruz buyursun gelsin dedim .. genel olarak böyle biz yapalım biz gidelim biz arayalım neden ya gidilmesi gereken yapılması gereken vardır elbette.. Her şeyde böyle yahu bi kere de sen de bekliyoruz karşı taraf için söyle yok . Neden hep benm üzerimden benm görevimmiş gibi davranılıyor her şeyde. Söylüyorum oo gene başlıyoruz diyo sende ikizler burcusun takıntılısın ooo diyo komple değiştirmek lazım bu burcları diyo dayanamadım sen burcları değil beni değiştirmek istiyorsun sanırım dedim buyur tabi dedim hop geri vites yanlış anladın ben eşimd3n memnunum kısmına dönüyor. Ne yapmam gerekiyor?
Burcuma laf söyletmem :sinirli:

Korona yüzünden 20 kişiyle düğün yapıp peşinden ev ev gezmeye gitmek çok doğru gelmedi bana. Allah korusun birinden kapsanız bütün sülaleye geçirirsiniz

Bizide anneei ablası davet etti gittşk bu görümcemn görümcesi ne alaka.. sorun gitmek gitmemek değil sorun eşimn bazı şeyleri benm bizim görevimizmiş gibi sürekli bizden benden beklemesi
Evet ya hadi halam teyzem yengem dese anlıcam da görümcenin görümcesi ne alakası var yakın mı eşinin ailesi de gitmen gerekiyo benim bildiğim versin görümcene hediyeyi sen iletirsin desin düğüne davet edilemeyen eş dostta öyle yapar kv ye getirir hediyeyi görümceye getirir onlar sana iletir

Evet ya hadi halam teyzem yengem dese anlıcam da görümcenin görümcesi ne alakası var yakın mı eşinin ailesi de gitmen gerekiyo benim bildiğim versin görümcene hediyeyi sen iletirsin desin düğüne davet edilemeyen eş dostta öyle yapar kv ye getirir hediyeyi görümceye getirir onlar sana iletir, herkesin evine de gitmem ayrıca ya her insanın yaptığını yiyemem yani

Bana gelince hizmet edip yorulcam bir sürü iş.
Davet edecekler yedirip içirip hediye ile gönderecekler ohhh mis!

Bunun için kavga edilir mi bir daha düşünün bence :)

Aslinda bu sorun degil bence dunya kadar yorulup hazirlik yapip agirlamak felan yerine suslen git ye ic gel ne hos 🥳

Bazı yerlerde bu adetmıs. Bız de evlendıkten sonra hep akraba ziyareti yaptık onlardan hediyemizi alıp donduk. Ben farklı memlekete evlendım burda boyleymıs sahsen işime geldi :halay:
Hediye almak icin birinin evine gidilmesi tuhaf. Bana mantiksiz geldi. Yeni ciftlerin evine ziyarete gidilmez mi oysa?
Askere gidecekler yemege falan cagrilir da, yeni ciftlere hediye vermek icin ayagina cagirmayi ilk defa duydum.

Bazı yerlerde bu adetmıs. Bız de evlendıkten sonra hep akraba ziyareti yaptık onlardan hediyemizi alıp donduk. Ben farklı memlekete evlendım burda boyleymıs sahsen işime geldi :halay:

Ikram hazirlamamak gibi seyler acisindan iyi de hediyemi almaya geldim diye kapi kapi dolasmak bana tuhaf geldi. Normalde yeni evlilere ev hediyesi fakan goturmek icin ziyarete gidilir. Bu adeti de ilk defa duydum.

işte onu eşine yavaşça öğreteceksin

ama niye biz gidiyoruz diye değil

onunla bu kadar görüşmemiz gerekmiyor modunda

o bize gelmiyor biz gidiyoruz diye asla değil

o zaman tüm sülaleyi yemeğe davet etmesi gereken gelin olursun

eşimin kuzeninin çocuğu oldu

büyük görümcem ile küçük görümcem çocuğu görmeye başka şehre gittiler

bize gelin demediler ya da en azından bana demediler eşime dediler mi bilmiyorum

15 gün sonra eşim dedi ki biz de gidelim ayıp olur, onlar gitti biz gitmedik olur

neden dedim ayıp oluyor

küçük görümcem o şehirde yaşadığı dönemde gitti kızın evinde kaldı günlerce belki aylarca hali ile o gitsin görevi, ablanın da daha farklı ilişkileri de var oda gitsin

lakin onlardan biri kalkıp da bizim çocuğumuzu görmeye geldi mi hayır o zaman bizim de gitmemiz gerekli değil

bir daha konu açılmadı

erkekler aile ilişkilerinde bu tarz ölçütleri çok bilmiyor özellikle yeni evlendiklerinde ayrı aileleri olduğu bilincinde de değil

yani annesinin gittiği her yere o da gitmeli gibi aldılıyor işte davet var icabet edilmeli vs
İşte yeni olduğum için daha tecrübesizim çok fazla bir şeyde diyemiyorum nasıl demem yada davranmam gerek

Burcuma laf söyletmem :sinirli:

Korona yüzünden 20 kişiyle düğün yapıp peşinden ev ev gezmeye gitmek çok doğru gelmedi bana. Allah korusun birinden kapsanız bütün sülaleye geçirirsiniz
İşte adam takmış burca bende ikizlerim bazen laf söylüyor tuhafıma gidiyo sonra sana da şaka yapılmıyor diyor senn bana laf edeceğine bencilsin diyorum kendine bak . Bıktım surekli gelinim diye her şeyi benden beslenmesine

Bana gelince hizmet edip yorulcam bir sürü iş.
Davet edecekler yedirip içirip hediye ile gönderecekler ohhh mis!

Bunun için kavga edilir mi bir daha düşünün bence :)
Kavga etmiyorum asla etmem zaten coronayı bahane ediyorum. Ama şu gelinim diye her şeyi benden beslenmesine ayarım

Misafir ağırlamak daha zor :KK70:
Ağırlama bi durumum yok görümcemn görümcesini ağırlamasam da olur yani çok önemli değil. Corona var diyorum olay bitiyor. Benm derdim sanki brnm görevimmiş gibi benden beklenmesi

Ikram hazirlamamak gibi seyler acisindan iyi de hediyemi almaya geldim diye kapi kapi dolasmak bana tuhaf geldi. Normalde yeni evlilere ev hediyesi fakan goturmek icin ziyarete gidilir. Bu adeti de ilk defa duydum.
Bne de ılk kez duymustum baya da sasrımıstım. Ama boyleymıs hedıye veya para verilirmıs.

Bence
kızlar yeni evlendim 4 ay oldu eşimle genel olarak çok iyiyiz evde yardım eder söz dinler vs bi şikayetim yok, dengelidir .. tek sorun her şeyi kendi sülalesine bizim yapmamızı bekliyor. Biz pandemiden dolayı 20 kişiyle evlendik ikimizin ortak kararı gayet güzel oldu ben memnunum o da memnun . Doğal olarak herkes onun tarafı benm tarafım hediye verme kısmında. Benm tarafım eve geliyor evime gayet güzel ama onun tarafına biz gidecekmişz yani böyle söylemiyor direk ama mesela az önce kızkardesinn görümcesiyle konuşmuş kadın davet etmiş hediyeniz hazır gelin o çalışıyormuş bi haftasonu gideriz hayatım bizde çalışıyoruz buyursun gelsin dedim .. genel olarak böyle biz yapalım biz gidelim biz arayalım neden ya gidilmesi gereken yapılması gereken vardır elbette.. Her şeyde böyle yahu bi kere de sen de bekliyoruz karşı taraf için söyle yok . Neden hep benm üzerimden benm görevimmiş gibi davranılıyor her şeyde. Söylüyorum oo gene başlıyoruz diyo sende ikizler burcusun takıntılısın ooo diyo komple değiştirmek lazım bu burcları diyo dayanamadım sen burcları değil beni değiştirmek istiyorsun sanırım dedim buyur tabi dedim hop geri vites yanlış anladın ben eşimd3n memnunum kısmına dönüyor. Ne yapmam gerekiyor?
Dert ettiğin şeyleri ilerde isteyeceksin.evet yeni evlilere hediye vermek için gidilir.Fakat sizin gitmeniz daha iyi.temixlik derdi yok yemek derdi yok ikramlık derdi yok.ve bı dadandilar mi önünü alamazsın, sonra al sana dert.korona olmasaydı benim ev otel gibi olmustu bu yaz yine eşimin ailesi her fırsatta bana gelirler.Allah aşkına huzurunuzu kaçırma böyle şeyler için inan deymez.kosa koşa git hatta yeterki onların ayağı alışmasın

İyi madem bu seferlik yap adettense git evlere. Bazı yerlerde aile büyükleri yeni çifti yemeğe davet eder. Biz yemeğe çağıracağız, sonra kıza hediye vermeye gideceğiz öyle peşpeşe geliş gidiş olmasın diye düşünmüş olabilirler. Başka zaman başka şeyleri senden beklerse tepkini o zaman koy.

Benim ailem yeni gelin evine ziyarete gidip hediyesini götürür. Ama esimin tarafında gelin yemegi diye birsey var. Gelini yemeğe davet ederler. Sadece ev sahibi olmaz ev sahibin gelinleri damatlari vs varsa onlarda olur yeni gelin karşılanır. Acaba esinizim tarafında da öyle mi? Ama bana hediye vermediler düğünümüz olmuştu cunku o zaman takildi verildi hediyeler. Benim ailemde artik son 3-4 yildir baba tarafim ozellikle anlaşır. Yeni gelin evine, bebek mevlude tek seferde hep beraber gideriz. Her seferinde bir iki kisi gitmiyoruz. Hepimiz de maddi olarak hediyemizi veriyoruz. Ihtiyaclarini varsa borçlarını kapasinlar diye. Ekstra hediye goturmek isteyen götürüyor tabi o ayri.

Evet ya hadi halam teyzem yengem dese anlıcam da görümcenin görümcesi ne alakası var yakın mı eşinin ailesi de gitmen gerekiyo benim bildiğim versin görümcene hediyeyi sen iletirsin desin düğüne davet edilemeyen eş dostta öyle yapar kv ye getirir hediyeyi görümceye getirir onlar sana iletir
Bende öyle dedim en son tamam versin kardesine alırız ondan dedim hediye için ben daha çorlu ya gitmek biraz garip değil mi dedim.

Benim ailem yeni gelin evine ziyarete gidip hediyesini götürür. Ama esimin tarafında gelin yemegi diye birsey var. Gelini yemeğe davet ederler. Sadece ev sahibi olmaz ev sahibin gelinleri damatlari vs varsa onlarda olur yeni gelin karşılanır. Acaba esinizim tarafında da öyle mi? Ama bana hediye vermediler düğünümüz olmuştu cunku o zaman takildi verildi hediyeler
Yok onlarda öyle adet ayrıca balayından sonra kv ve görümce ye gittik yani yeter. Çok gitmek istersem birine bu çorludaki görümcemn görümcesi olmazda eşimn Ankara da ki teyzesi olur yani o daha yakın münasip

Yok onlarda öyle adet ayrıca balayından sonra kv ve görümce ye gittik yani yeter. Çok gitmek istersem birine bu çorludaki görümcemn görümcesi olmazda eşimn Ankara da ki teyzesi olur yani o daha yakın münasip
Evet yakinlik bakimindam gorumcenin görümcesi saçma olmus. Ama aile iliskileri nasil bilmiyorum belki ailelerle cok samimiler ve o yuzden davet etmiştir. Siz kibarlik yapip gidin bence, alti üstü bir yemek ne olacak ki. Inanin her gun tanimadiginiz uzaktan akraba kisiler evinize gelse bunlar kim niye bana geliyorlar ki dersiniz. Gidip yiyin yemeginizi tatlınızı 😊

Bizim adetlerimizde de erkek tarafının akrabalarını gelin-damat ziyaret eder. El öpme denir. Geline el öpünce hediye veya para verirler.

Back
X