Anlam veremediğim bazı şeyler

Yeni evli insanların evine alışamamışlar daha düzenleri oturtmamıştır diye bizim ailelerde de hemen gidilmez. Hatta yemeğe davet edilir tebrik etmek için, bu çok ince güzel bir davranıştır. Sürekli eve birilerinin gelip gitmesi daha yıpratıcı bence siz neye takıldınız ki ?

Yok onlarda öyle adet ayrıca balayından sonra kv ve görümce ye gittik yani yeter. Çok gitmek istersem birine bu çorludaki görümcemn görümcesi olmazda eşimn Ankara da ki teyzesi olur yani o daha yakın münasip
İyi de görümcenin görümcesi sizi kara kaşınız kara gözünüz için çağırmıyor herhalde , kadının aileye takı borcu var büyük ihtimalle. Hani kendisi çocuğunu evlendirdiyse senin kv kp gidip takı taktıysa o da karşılığını verecektir

Ay o değil de ben marttan beri evde sıkıntıdan patlarken, bir yerden virüs neyim kaparız hem bulaştırırız diye duvarlarla bakışırken başkalarının böylesi davet edip davete gittiklerini duyunca hançer yemişim gibi oluyor🤣🤣
Ayrıca git mis gibi ye gel yemeğini, ben yeni gelinken bayılırdım gitmeye ohh her akşam birinde yemektesin evde yemekle ugrasmiyorsun misafir ağırlamıyorsun temiz iş 👌🏻

Bizim adetlerimizde de erkek tarafının akrabalarını gelin-damat ziyaret eder. El öpme denir. Geline el öpünce hediye veya para verirler.
O bizim tarafta var eşimin tarafında pek adet kültürü yok

Yeni evli insanların evine alışamamışlar daha düzenleri oturtmamıştır diye bizim ailelerde de hemen gidilmez. Hatta yemeğe davet edilir tebrik etmek için, bu çok ince güzel bir davranıştır. Sürekli eve birilerinin gelip gitmesi daha yıpratıcı bence siz neye takıldınız ki ?
Teyze dururken görümcemn görümcesine gitmeye ve gelin hediyenizi alın demesine. Ayrıca eşimin sürekli her şeyde sanki gelinim diye görevimmiş gibi davranmasına..

İyi de görümcenin görümcesi sizi kara kaşınız kara gözünüz için çağırmıyor herhalde , kadının aileye takı borcu var büyük ihtimalle. Hani kendisi çocuğunu evlendirdiyse senin kv kp gidip takı taktıysa o da karşılığını verecektir
O zaman versin görümceme o bana getirir aynı şey

işte onu eşine yavaşça öğreteceksin

ama niye biz gidiyoruz diye değil

onunla bu kadar görüşmemiz gerekmiyor modunda

o bize gelmiyor biz gidiyoruz diye asla değil

o zaman tüm sülaleyi yemeğe davet etmesi gereken gelin olursun

eşimin kuzeninin çocuğu oldu

büyük görümcem ile küçük görümcem çocuğu görmeye başka şehre gittiler

bize gelin demediler ya da en azından bana demediler eşime dediler mi bilmiyorum

15 gün sonra eşim dedi ki biz de gidelim ayıp olur, onlar gitti biz gitmedik olur

neden dedim ayıp oluyor

küçük görümcem o şehirde yaşadığı dönemde gitti kızın evinde kaldı günlerce belki aylarca hali ile o gitsin görevi, ablanın da daha farklı ilişkileri de var oda gitsin

lakin onlardan biri kalkıp da bizim çocuğumuzu görmeye geldi mi hayır o zaman bizim de gitmemiz gerekli değil

bir daha konu açılmadı

erkekler aile ilişkilerinde bu tarz ölçütleri çok bilmiyor özellikle yeni evlendiklerinde ayrı aileleri olduğu bilincinde de değil

yani annesinin gittiği her yere o da gitmeli gibi aldılıyor işte davet var icabet edilmeli vs

ha ha ha,
valla ben de ilk evlendigimde davet eden gercekten davet ediyor saniyordum,
megersem "bize de bekliyoruz, muhakkak buyrun gelin" ler ayip olmasin diyeymis :KK53:

ha ha ha,
valla ben de ilk evlendigimde davet eden gercekten davet ediyor saniyordum,
megersem "bize de bekliyoruz, muhakkak buyrun gelin" ler ayip olmasin diyeymis :KK53:
Gelmek için sende davet et diye yapıyorlar.. valla ben evlendim kv görümceme gittşk ardından ben onları aldım kendi annemleri aldım hoop 4ay oldu kimse bir daha gelmedi

Yavrucum o geldi bu gelmedi ıvır zıvır şeyleri boş ver, belki bir daha ne çağıracak ne gelecek, git yemeğini ye al hediyeni dön. Eşimin tarafında da evli çifti yemeğe almak adettir. Hepsi sıraya dizilip evine gelse tek tek, misafir ağırlamaktan bıktım nasıl yeni evliyim ben dersin. Tadını çıkar şunun. Her akşam misafirlik sofra kurmaya çok heveslisin galiba. Bu şekilde hem sen yorulmuyorsun hem hediyeni alıyorsun. Çılgınlık yapmayın.

kızlar yeni evlendim 4 ay oldu eşimle genel olarak çok iyiyiz evde yardım eder söz dinler vs bi şikayetim yok, dengelidir .. tek sorun her şeyi kendi sülalesine bizim yapmamızı bekliyor. Biz pandemiden dolayı 20 kişiyle evlendik ikimizin ortak kararı gayet güzel oldu ben memnunum o da memnun . Doğal olarak herkes onun tarafı benm tarafım hediye verme kısmında. Benm tarafım eve geliyor evime gayet güzel ama onun tarafına biz gidecekmişz yani böyle söylemiyor direk ama mesela az önce kızkardesinn görümcesiyle konuşmuş kadın davet etmiş hediyeniz hazır gelin o çalışıyormuş bi haftasonu gideriz hayatım bizde çalışıyoruz buyursun gelsin dedim .. genel olarak böyle biz yapalım biz gidelim biz arayalım neden ya gidilmesi gereken yapılması gereken vardır elbette.. Her şeyde böyle yahu bi kere de sen de bekliyoruz karşı taraf için söyle yok . Neden hep benm üzerimden benm görevimmiş gibi davranılıyor her şeyde. Söylüyorum oo gene başlıyoruz diyo sende ikizler burcusun takıntılısın ooo diyo komple değiştirmek lazım bu burcları diyo dayanamadım sen burcları değil beni değiştirmek istiyorsun sanırım dedim buyur tabi dedim hop geri vites yanlış anladın ben eşimd3n memnunum kısmına dönüyor. Ne yapmam gerekiyor?
Eşiniz nereli? Doğu da adettir ,ya yeni gelin ziyaret edilir,ya da yemeğe davet edilir ve hediyesi o şekilde verilir Ama genelde konu komşu, arkadaşlar bi çay içmeye gider hediyesiyle, yakın akrabalar da yemeğe davet eder, hediyelerini verirler.Ama şu "hediyeniz hazır gelin alın" demek hiç hoş olmamış.Bence boşverin bu pandemi de hiç gerek yok.Yakin akrabalar dışında ne misafir kabul edin ne de misafirliğe gidin.

Back
X