- 18 Aralık 2010
- 1.354
- 3.899
- 333
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
Durumun olmaması gibi özel bir durum yoksa, çok sık gelmiyorlarsa misafire etsiz yemek de biraz şey, ne bileyim...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya gelsinler de yemek secmesinler 5 yilda bir kere tavuklu pilav bi kerede kofte yapmisiz boylemi olmasi lazim oluyor olmuyor degil imkansizlik oluyor bazen suan esimin iki ay yogun odemeleri var aylik 200 bin civari oyle soyleyeyim yeri geliyor biz eve sebzeyi dahi zor aliyoruz bu zamanlar geldiginde ki suan o zamandayiz zorlasak yine yapilir o et ama boyle zamanda insanin cani sıkıliyor yoksa biz kotu mu olucaz yaniZıkkımın kökünü yesinler. Yemek için evime gelen hiç gelmesin zaten.
Ay size ne diyeyim ben mükemmel yazmışsınız. O kadar ihtiyacımız var ki bunların bilinmesine. Ne kadar güzel yazmışsınız.Birde ev sahipliğinin kuralı varsa misafirliğinde kuralı var
1-çaya bile olsa önceden ev sahibine haber verilir yarım saat önce aramak yada biz kapıdayız diye haber vermek görgüsüzlüktür.
2-özellikle yemekli geliniyorsa 2 gün önceden haber verilir
Ve biz geliyoruz denmez uygun musunuz diye sorulur
3-misafirliğe giden adam eli boş dangıl dangıl sallanarak gitmez özellikle yemekli bir misafirse yanına bir tatlı bir çikolata bir çiçek bir şey alıp gider gidilen aileden biri bile olsa
4-aradaki ilişkiye bağlı olarak gelirken bir şeye ihtiyaç var mı diye sorulur
5-yine aileden biri bile olsa misafir arkasına başkasını getirerek gelemez
Gelmeden önce tam sayı söylenir şu kadar kişi geleceğiz denir
6-aynı şehirde evleri olan insanlar birbirine çok ekstra durumlar hariç yatıya gitmez
Kaynana elti görümce baldız o bu fark etmez
7 ve en önemlisi misafir umduğunu değil bulduğunu yer yemeğe burun kıvırılmaz o olsaydı bu olsaydı denmez
Yemek siparişi verilemez onu yap bunu yap diye
Ev sahibi zehir koysa eline sağlık denir
Maşallah bizim insanımız ağırlanırken şu olmalı bu olmalı derken her şey çok iyi bilir ama misafirinde uyması gereken görgü kurallarının olduğunu unutur
Eskiden ortaokullarda adabı muaşeret dersi vardı bence yeniden o ders sisteme girmeli
Ben misafir olarak addetmek istemiyorum acikcasi onalr aileden yani yabanci olsalar tamam ama onlarda halden anlamayacaksa kim anlayacak beni yoldan gecen haci amca mi anlayacakDurumun olmaması gibi özel bir durum yoksa, çok sık gelmiyorlarsa misafire etsiz yemek de biraz şey, ne bileyim...
Durumunuz iyi olsa bile yemeklerinize laf etmeye hakları yok.Ya gelsinler de yemek secmesinler 5 yilda bir kere tavuklu pilav bi kerede kofte yapmisiz boylemi olmasi lazim oluyor olmuyor degil imkansizlik oluyor bazen suan esimin iki ay yogun odemeleri var aylik 200 bin civari oyle soyleyeyim yeri geliyor biz eve sebzeyi dahi zor aliyoruz bu zamanlar geldiginde ki suan o zamandayiz zorlasak yine yapilir o et ama boyle zamanda insanin cani sıkıliyor yoksa biz kotu mu olucaz yani
Evet sık geliyorlar yanlis anlasilmasin ben geldiklerine asla bisey demem ama onlarinda bizi anlamasi gerektigini dusunuyorumKonu sahibi çok sık geliyorlar demiş sonradan okudum, o zaman kendisi haklı.
Bu noktada söylediklerim misafire bile isteye zayıf menü sunarak misafirden kalenderlik bekleyenlere...
Yaw ne sacma sey ya.. lokantaya gitsinler madem bunu istiyolar. Insan sklmaz mi hep et yemekten, ben pek etcil degilim ben mi tuhafim:) birde eti sebze tamamlar. Yani etli kuru fasulye yaparsin o da proteindir yani et yerine gelir. Ben sade pilav olsa bile yogurt ayran ya da tursuyla sevdigim icin bu tarz insanlar bana hep sukursuz geliyor. Olunca yersin ama sen onlari cumbur cemaat o sekilde beslemek zorunda degilsinYa canim birde su var eti sebzeli yapinca dedikleri su -eti araya vermissiniz- sebzeyle karisik da pek tercih etmiyorlar saf eti ben 10-15kisiye nasil yetireyim her geldiklerinde 3-4 kilo et almazsak olmuyor pilav bile yemezler yanina ekmekle et sadece ya kavurucam sadece biberle domatesle yada onu ayni sebzelerle firina aticam
Saydiklarinizi bende pek yemem o kadarda basite indirmedim menuyu asla geldiklerindeEğer sürekli gelmiyorlarsa yemedikleri yemeği yapmanız hoş olmaz tabi ki, mesela ben bamya, bakla, lahana yemem, bunu bile bile biri önüme bu yemekleri çıkarsa bidaha evine gitmem.
siz de et alacak durumda değilseniz yemeğe müsait olmadığınızı söyleyin gelmesinler, zahmetle yaptığınız yemeğe de yazık olmasın.
Hahaha aradigim yorum:)Zıkkımın kökünü yesinler. Yemek için evime gelen hiç gelmesin zaten.
Bosssveeeerrr yapmak zorunda degilsin burunlari kivirsinlar bunun gibileri acimaycan peki onlar size aciyorlar mi? Acimiyosalar sizde acimayin et yapma sürekli zaten durum halli ortada etler cok pahaliKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Ya bunlar o kadar genel kurallar ki hani istiridye bıçağı şuraya konur gibi bir şey değilki buAy size ne diyeyim ben mükemmel yazmışsınız. O kadar ihtiyacımız var ki bunların bilinmesine. Ne kadar güzel yazmışsınız.![]()
Kesinlikle haklısınız. Bunlar günlük hayatta uyduğumuz genel kurallar ama o kadar çok bilmeyen insan var ki. Mesela eşimin ailesi bu yazdığınız nezaket kurallarının birini bile bilmezler. 3-4saatlik yoldan gelip kapıdayız derler. Bazen üstümü değiştirmeye zor yetişiyorum .Hiç aramazlar gelmeden, müsait misin sormazlar, etli yemek yemek isterler . Yok tabiki ya nerde o her gece etli yemek. Hem eti devamlı canım çekmez hem ekonomik durum belli. Yeri gelir her türlü yemek yapılır, et diye diretilmez, surat yapılmaz.Ya bunlar o kadar genel kurallar ki hani istiridye bıçağı şuraya konur gibi bir şey değilki bu
Bence insanlar bilmediklerinden değil işlerine gelmediği için bu kurallara uymuyor
Koskoca 50 yaşını geçkin kaynanada yemekte niye et yok diyorsa ziftin pekini yiyebilir doyana kadar
Çok merak ediyorum bu etsiz yemek olmaz misafire çıkmaz diyenler her akşam yemekte mutlaka bir balık bir tavuk yanına birde et yemeği mi yapıyor
Tavuk eti deniyor:)) yani et.. ay bugun tavuklu pilav yaptim, oglumla bunu konustuk hatta.. etliAyrıca tavuk et değil mi arkadaşlar ben yıllarca onu et sanıyordum![]()