Anlamsiz yemek derdi

Ha şunu söylemeden geçemeyeceğim abimin evine yılda en fazla 2 kez gider yemeğe ailem ayni binada yaşıyorlar,onlar sayısız derecede yemeğe gelirler hemde en güzel yemeklere,gelmezlerse bile annem kendisi götürür,bazen abim mangala cagrir(güzel yapar) annem Yok gelmeyelim o kadar masraf yapma der ve iptal eder bazende abim çok israr eder gideriz,ki Türkiye de yaşamıyoruz,maddi durumu kötü degil,tavuk ve et aman aman pahali degil :) iste anne var bide annecik var

Yemek seçen biri olarak misafirliğe gideceksem ya karnımı doyurur giderim ya da önüme gelenlerle idare etmeye çalışırım. Keşke hiç seçmesek ama burun kıvırmak yerine evde yiyip gitmek bence doğru olan.

Bugun kucuk erkek kardesim gile yemege gidecegiz iki gorumcesi olarak birer cesit yemek etli birer corba bircesit tatli yapicagiz yanimizda goturucegiz.gelin hanjmda 1 cesit yemek vd bir hamur isi yapicak.
Eee kalabaligiz annemgille alt ust oturuyorlar.
Yani demem o ki neden bu kadar kalabaligi kadina kitliyelim ki.
Elimiz kolumuz tutuyor sukur.
Birde herzamn biz boyle yapıyoruz
Gelinde bizden sıkilmiyor dogsl olarak

Ha şunu söylemeden geçemeyeceğim abimin evine yılda en fazla 2 kez gider yemeğe ailem ayni binada yaşıyorlar,onlar sayısız derecede yemeğe gelirler hemde en güzel yemeklere,gelmezlerse bile annem kendisi götürür,bazen abim mangala cagrir(güzel yapar) annem Yok gelmeyelim o kadar masraf yapma der ve iptal eder bazende abim çok israr eder gideriz,ki Türkiye de yaşamıyoruz,maddi durumu kötü degil,tavuk ve et aman aman pahali degil :) iste anne var bide annecik var
:KK68: dimi evladinida dusunmek lazim bi yerde anlatmak istedigim de o bi yerde dusunuyor evladini

Bugun kucuk erkek kardesim gile yemege gidecegiz iki gorumcesi olarak birer cesit yemek etli birer corba bircesit tatli yapicagiz yanimizda goturucegiz.gelin hanjmda 1 cesit yemek vd bir hamur isi yapicak.
Eee kalabaligiz annemgille alt ust oturuyorlar.
Yani demem o ki neden bu kadar kalabaligi kadina kitliyelim ki.
Elimiz kolumuz tutuyor sukur.
Birde herzamn biz boyle yapıyoruz
Gelinde bizden sıkilmiyor dogsl olarak
Kuzum ben onuda beklemiyorum cok guzel davranis ancak yapilan yemege boyle yapmalari zoruma gidiyor herkes yemek yerken iki kasik aldilar biz doyduk dediler e arkada millet sofrada yiyor ve 11 kisiydik yemekte siz begenmeyip yemiyorsunuz gerisi enayi mi yani o yemegi yedigi icin yemek yiyenlerde birbirine bakakaldi bu duurumda

Ne kadar ayip ya, konu sahibi ben sizin yerinizde olsam evimde ne varda onu yaparim. Hem cumbur cemaat gelecekler hem de hepsini 2 kilo et alip, pisirecem. Kimse kusura bakmasin. Madem cok et sevdalisi gelirken evladima masraf olmasin deyip eli dolu gelsinler. Cok ayip cooook. Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Bazisi da demis, haklilar misafire et yemegi yap, tavuklu pilav da ne falan demisler de onlarin halden anlamayan kisiler oldugunu dusunuyorum. Ekonomik durumun el vermeyebilir. Halden anlamaz insanlardan nefret ediyorum. Gittigim yerde karnimin degil gonlumun doymasindan yanayim. Ve elim bos kimseye gitmemeye calisirim. Sizde kuru fasulye pilav corba yapin. Isteyen yer istemeyen defolur gider.
Kuuzm ne 2 kilo eti 5 kilo etle mangal yaptim Allah inandirsin o zaman iyiydim e tavuklu pilavin neyi var yaninada mis gibi salata cacik keske bende bulsam ayni seyi bi gittigim yerde

Kuzum ben onuda beklemiyorum cok guzel davranis ancak yapilan yemege boyle yapmalari zoruma gidiyor herkes yemek yerken iki kasik aldilar biz doyduk dediler e arkada millet sofrada yiyor ve 11 kisiydik yemekte siz begenmeyip yemiyorsunuz gerisi enayi mi yani o yemegi yedigi icin yemek yiyenlerde birbirine bakakaldi bu duurumda
Ne kadar ayıp
Bir yerde ev sahibi durumundalar
Başka zaman olsa sizlik bizlik mi var oğlumuzun evi istediğimiz gibi geliriz demeyi biliyorlardır eminim

Yemeğe gelmişlerse tavuklu pilav banada biraz kuru geldi. En azından çorba salata bakınırdım herhalde.

Benim için misafir kavramı çok farklı evime ilk kez ya da nadiren geliyorsa artı bir özen gösteririm ama onun dışında her hafta geliyor ve aileden birisi ise Allah ne verdi ise pişiririm..
Neticede yemek yemektir..Her gün et et ne o öyle kurtlanır insan valla :D
Ayrıca misafirliğe gittiğimde bir masa kuruldu ise ne koyulmuş diyede dikkat etmem..Herkesin bütçesi, el becerisi , damak zevki ya da paşa gönlü farklıdır..
Birisi bana etli yemek yapmıyorum diye gelmiyorsa gelmesin bir zahmet çok et yemek istiyorsalar ocakbaşı sağ tarafta :KK53:

Siz misafirlige yemek yemek icin mi gidiyorsunuz da yapilan yemegi begenmeyince bir daha gitmiyorsunuz?
Biz genelde hoş sohbet icin gideriz yemek bahane olur. Size de oylesini tavsiye ederim guzel olur, aksi halde her yer lokanta oralara gidebilirsiniz ama gerci bedava degil.

Ekonomi bu haldeyken önüme et çikaran ev sahibi icin uzulurum ben, keske zahmet etmeseymis dunya para derim, tavuklu pilav yapsa daha sevinirim.
Misafir misafirligini bilsin de onune konani yesin.
Benim evime gelcek ben yemek yapcam agiz burun kivircak insan bir daha benim elimden yumurta yiyemez.
Hay ağzınıza sağlık

Ayyy herseye et et et sinir olurum bende.. benim esimde et cok sever ama ben cocuklara gore yaptigindan oyke bi top et pisirmiyorum yani. Birde tum et bence mangalda guzel oluyor.. diger turlu kavurma guzel pilav yaninda.

Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Bence hic sallama. Ben yemege birini cagirirsam ya tavuk ya etli bisey olur. Mesela onden corba.. sonrasinda bi sebze yenegi ya da bakliyat..taze fasulye ya kuru fasulye..ya turlu.. sonra pilav tavuk ya da pilav et.. et yemegi yerine karniyarik vs de olur.. yani napacaktin? Et corbasi et kavurmasi etli pilav mi? Az yeyip bi hizmetci tutsunlar madem.

Ha buarada akrabalarimi cagiriyosam ya da tesaduf yemege kalacaklarsa.. yogururum bi hamur lahmacun yaparim ya da pizza filan.. daha kolay. Tek cesit yanina ayran yesillik hop bitti gitti

Ne kadar ayıp
Bir yerde ev sahibi durumundalar
Başka zaman olsa sizlik bizlik mi var oğlumuzun evi istediğimiz gibi geliriz demeyi biliyorlardır eminim
Ya tabiki diyor onu bi ima ile ama bakin sunada dikkat edin yapilan yemege eline saglik deyip kalkmaz kv "OGLUMUN KESESINE BEREKET" der e onu oglun gtirdi de kim yapti acaba

Ayyy herseye et et et sinir olurum bende.. benim esimde et cok sever ama ben cocuklara gore yaptigindan oyke bi top et pisirmiyorum yani. Birde tum et bence mangalda guzel oluyor.. diger turlu kavurma guzel pilav yaninda.

Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Bence hic sallama. Ben yemege birini cagirirsam ya tavuk ya etli bisey olur. Mesela onden corba.. sonrasinda bi sebze yenegi ya da bakliyat..taze fasulye ya kuru fasulye..ya turlu.. sonra pilav tavuk ya da pilav et.. et yemegi yerine karniyarik vs de olur.. yani napacaktin? Et corbasi et kavurmasi etli pilav mi? Az yeyip bi hizmetci tutsunlar madem.

Ha buarada akrabalarimi cagiriyosam ya da tesaduf yemege kalacaklarsa.. yogururum bi hamur lahmacun yaparim ya da pizza filan.. daha kolay. Tek cesit yanina ayran yesillik hop bitti gitti
Ya canim birde su var eti sebzeli yapinca dedikleri su -eti araya vermissiniz- sebzeyle karisik da pek tercih etmiyorlar saf eti ben 10-15kisiye nasil yetireyim her geldiklerinde 3-4 kilo et almazsak olmuyor pilav bile yemezler yanina ekmekle et sadece ya kavurucam sadece biberle domatesle yada onu ayni sebzelerle firina aticam

Back
X