Dediğinizi anlıyorum. Genelleme yapmaktan ziyade böyle insanlar da var ben de bunu belirtmek istedim. Çünkü boşandıktan sonra "çocuk için" konusu çok istismara açık bir konu. Çocuğun çok gerekli kitap parasından çocuğumla yurtdışına gidicem çocuğum tatil yapmasın mı"ya dek gidebilir. Hele de eski eş yeni bir evlilik yaptıysa eski eşler "benim evladımın rızkını başka kadın" yiyor mantığına girebiliyorlar. Bu kez de nedense birden çocuğum için adı altında her şeyin istenmesi makul(!) görülmeye başlanıyor. Oysa ki burada konuşuyoruz eski kocalar boşandıktan sonra kadınlara yeni hayat hakkı tanısın diye ve kınıyoruz. E peki erkek ne yapsın? Sanki iki evde iki ayrı eş varmış gibi yaşaması etik olur mu iki evin geçimini sağlaması? Ki çocuğun ihtiyacları ve cocuk için olayı çok kolay sömürülebilir, kimi için basit okul kitabı ihtiyaçtır diğeri özel okul, en iyi bilgisayar vs ister? E o zaman napsın yeni eşler? Bunun sınırı nerede mesela? Boşanmış babalar da baba her şeyi yapar, bir ay bir şey yapamaz "allahın belası baban karılarla yiyor"olur. Bence bir kadın boşanacaksa ekonomik planlamasını iyi yapmalı. Ya da çocuk yaparken en baştan ona göre yapmalı maddiyatını, kariyerini düşünüp.. Ömür boyu "dediğimi yapmazsan çocuğa söylerim" mantığıyla evli olmadığın bir adama bağımlı olmak iyi değil. Kadınları düşünerek yazıyorum, çok kötü bir durum bence.