cennet her annenin ayağının altında değil bence... Hak edenin ayakları altına serilir... Böyle fitne fesat yuva dağıtmaya çalışan insanları Allaha havale edip dua etmek lazım. Eşinizlede annesi hakkında çok olumsuz konuşmayın bence nede olsa o onun annesi. İnşallah eşiniz annesine kulak verip huzurunuzu kaçırmaz.
al benden de o kadar. benim kaynanamda anlattı eşimin eski sevgilisini. şöyle sevmiş böyle aşıkmış. kimseye onun kadar değer vermemiş. halbuki ben biliyorum. iki kere görüşmüşler kız zaten yurtdışında yaşıyor. velev ki öyle olsun. sen ne akla hizmet anlatırsın be kadın.
eşime söyledim durumu şok oldu çok utandı. bu nasıl bir cahilliktir dedi. eğer benim ailem sana bunu yapsaydı ne yapardın dedim. bi daha ne kapılarını çalardım, ne yüzünü görebilirilerdi dedi. o zaman ona göre davran, suratlarına baktığıma dua etsinler, bu anlattıklarımı da unutma dedim.
ben de sırf onlar istiyor, çok ağladılar diye, üst katlarına ev yaptım, dünyanın masrafı, ev rutubet tutuyor. üstelik hergün yeni olay burnumdan geldi. ne doktorlara gittim, geldim. ben şunu anladım iş eşte bitiyor. eşin sana taraf olursa rahatlıyorsun.
hoş benim eşimde gitti kaç kere neler demedi, ağladı bile, ama yapacağından geri kalmıyor. bir ay önce ilk kez kavga ettim. ne var ne yok saydım. aynı tas aynı hamam. bir daha da ne indim aşağı, ne onlarla bir yere gittim. ne halleri varsa görsünler.
Kayınvaliden maalesef seni pek sindirememiş.
Ben olsam,daha resim mevzusundan sözümü söylerdim.
Kahvaltı konusunda,suç biraz da eşinde.Biz kahvaltı ettik,biz bugün evde kalacağız gibi şeyler söylenebilirdi.
Ben böyle durumlarda,saygıyı elden bırakmadan açıksözlü olmaktan yanayım.
Mesela diğer kız konusunda : Siz onu istemiş olabilirsiniz ama oğlunuz istememiş,beni istedi.Şimdi o konuyu açmanız oğlunuzu da beni de rahatsız ediyor....
Veya akraba komşular hakkında : Ben onlardan çok hazetmiyorum çünkü geçmişte bizi filan sebeple üzdüler.Saygı çerçevesinde selamımı veririm ama içli dışlı olmayı düşünmüyorum....
Laf sokmadan,hırçınlaşmadan,yalın gerçeği ifade etmek her zaman en doğru yoldur.
İşe yaramayabilir ama o da onun sorunu artık.Sitemlerinin işe yaramadığını-yaramayacağını anlar en azından.
ben şunu anladım eşine ailesi hakkında bir şey söyleyeceksen, önce olumlu bir cümle başlayıp, tepkilerini yumuşatmak gerekiyor. annen seni çok seviyor, negüzel, keşke beni de sevseydi dieyeceksin tepkisine bakıp ona göre devam ediceksin beni kovdular, şimdi ben bu hamile halimle ararlarsa napıcam diye stres oluyorum felan gibi cümlelerle ara ara beynine sokucan.
erkekler anneleri söz konusu olduğunda bi kere de idrak edemiyolar durumu. yavaş yavaş anlasın seni sevmeyen onlar, hatalı olan onlar, sen iyisin, onlar kötü. baktın dediğin bişiyi yemedi. o zaman hormonlarım sapıttı de kıvır.[/QUOT
haklısın evt bir kere de idraak edemiyorlar durumu.bu arada ben hamile değilim.benim kocam da cok düşkün ailesine.tamam herkes ailseini sever de 30 yasına kadar 15 günde bir görüşüyolardı evlenince hepsi değişti.hayır o yaşa kadar işine karısmamısın oğlunun gitmiş istediğini istediği kadınla yapmış ta nikahlı olduğu karısınımı kıskanıyosun yani.off zor.
hahaha. nasıl oldu bu ya. yanlış konuya cevap verdim. üstteki mesaj kayıtlardan çıkarılsın lütfen
kaynanaların mantığı aynı olduğu için, konular benziyor. ah benim şimdiki aklım olsa, ben ondan değil, o benden çekmişti. oğlunu da ayda bir anca görürdü.
:) aynı fikirdeyim ama insanın cahilliğimidir yoksa hep aman geçim olsun sus mantığı öğretilmesinden midir bilmem.sen kaç senelik evlisin.yakınmısın kv ye
5 yıllık evliyim, 31 yaşındayım, üst katında oturuyorum.
o mantıkta büyüdük tabi.. sus, ayıp, huzurun kaçmasın..
ama işte bilmiyordum kaynanaya inceden laf sokmayı, zaten ben her seferinde değişik bi konuyla şoka girmekten bişi diyemedim ki.
anca eşim geldi ona anlattım, ağladım zırladım.
anasına inceden laf sokıcaksın ki anlasın senden tepki gelebilir.
eşinide inceden doldurucaksın ki anasının ağzına bakmasın.
zaten bi halt ettiler mi o tansiyonları hemen yüksekliyo nedense.
onların tansiyonları yükselmesin aman biz sinir hastası olalım ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?