anlatmak istiyorummm kaynanam.

yapacak bir şey yok ki.. kendim ettim kendim buldum şarkısını söyleyebiliriz ama :) baştan yüz verdik, eşimizin hatrına, şimdi toparlayamıyoruz. eşlerimizi yanımıza çekicez yapabilirsek, onlar dizginlicek analarını. ben epey yol aldım ama tam etkisinden kurtulamadı daha.

dün akşam eşim işteyken beni aramayı tercih etti sen annemlere o günden sonra gittinmi diye..hayır dedim..ben farkında değilim dedi.ki olmaması imkansız cünkü ben oraya giderken bile eşime derim + o da bin kere derdi annemlere gidelim diye.bu konuyu yüzyüze konuşmak istediğimi söyledim..gidersem seninle birlikte giderim dedim .hayır dedi.sen gidiceksin uzatmıcaksın..dedim olay cıkaran benmiyim olayı cıkaran annen lafları yiyen ben..kaç zamandır mide ağrısı ceken ben.sen gitcen güler yüzlü davrancan ne der kaç zaman olmus da ben gitmemişim.ve buna benzer seyler.ben araya girersem kavga cıkcak dedi..onlar bana bişey demedi dedi..sormadığım halde.dedim sen niye benim arkamda hiç durmuyosun diye dedi olmaz bi daha ben ezdirmem karımı :))) dedim sen bu imkanı vermeseydin annen kalkıp ta bunları bana hala söyleyemezdi dedim.sen dedim arada kalmak istemiyorsun ya bu ancak annen beni boşayıp istediği kadını sana alınca olcak dedim.vs...daha sonra devam ederiz dedim kapadım tel.i.kızlar ben yüzyüze konuşmak istiyorum eşimle..su anda ben işteyim o evde..ne zaman fırsat bulursam konuşcam.Allah askına akıl verin.ben tek basıma gitmek istemiyorum.inanın ne dinen ne hukuken zaten böyle bi zorunluluk yok..ben yine de gitmem demiyorum esime birlikte gidelim diyorum.ama o hala o yokken de benim onlara gidip bişey olmamıs gibi hizmet etmemei bekliyo.ben cok yanlış düşünüyorum.bunu eşime nasıl kabullendirebilirim.

ben eşimi karşıma almadan kavga etmeden nasıl bunu ona anlatabilcem..biliyorum zaten ailesi inceden inceden doldurdu bu süre içinde..

benim bir arkadaşımda senin gibiydi kayınvalide eşini doldurdu ve eşi kıza neler neler söylemiş
kız kesin ve sert bir şekilde konuştu yeter sizimi cekicem boşarım seni dedii eşi ve kayınvalidesinin sesi kesildi
daha kıza birşey diyemiyorlar kız mutlu
belliki eşin arkanda değil ve kayınvalide eşini dolduruyor
eşine kesin bir dille annesine yok bilmemkini kızını alsaydık su olurdu falan cümlesini bir daha kullanmamasını söylesin ne ayııp ya
aynı şeyi senin annen eşine söylese hoşuna gidermiydi de eşine
arkamda durmayacaksan daha da gitmem ailene de yeter beni delirttiniz de
Allah yardımcınız olsun işin sırrı eşinde o arkanda durmalı

dün dedi ben karımı ezdirmem diye ama bende dedim şimdiye kadar biraz arkamda dursaydın 4,5 yıl olmuş ben artık evleneli annen cesaret edip bunları bana hala söyleyemezdi diye...ya kadının her cümlesinde 4 kelimesi aynı...oğlumm o benim oğlummm ya ben sanki ne yapmısım evlenmişim ya.sanki emzikli bebeğini memesinden söküp almısım. konuscam bakalım..sonuç ne olur bilmem.ama benim sinirlerim dayanamıyo artık.

Gene 3 tarafında hatalı olduğu bir evlilik....

Hatalar silsilesi hepinizde var.

Eşinden başlamak istiyorum.

Zira bir eş anne ve eş arasındaki çizgiyi kaydırmamalı.Aradaki dengeyi kurabilmeli.

Sorun çıkaran taraf kendi öz be annesi ne demek ben karışmam siz aranızda halledin.

İşin ucu ona da batarken böyle kendi halinde olması düşüncesizce.

Annesiyle konuşmalı anne eski defterlerimi açma ben eşimle huzursuz oluyorum artık evlendm barklandım ne diye
konuşup foto gösteriyorsun demeli.

Evde kahvaltı hazır kör mü bu adam da anasına kahvaltıya gidiyor.Neden diyemiyor anne eşim hazırladı başka zaman
sizde yaparı diye.

O diyemiyorsa sen de arkadaşım gerçekten de.

Sende neden mi hata.Çünkü sessizsin içine atıyorsun ...

Sorunun kaynananla olduğundan direk onnla halletmelisin.

Eşine gelip anlatman birşey kazandırmıyor görüyorsun.

Eşin ancak onun yanında olanlara müdahale edebilir.

Sana foto gösterirken ne alaka şimdi farkında değilsin ama ben onun karısıyım eskiler alakadar etmez beni ve bence
seni de etmesin demeliydin.Fotoyu alman atmak için dahi olsa çok gereksiz.

Bu çabaya girmene bile gerek yok.Direk vur yüzüne hatasını.O arsız mı sen de öyle ol ama kendini bozmadan.

Artı onun evine gelen misafir onu ilgilendirir.Kendi evinde yaparsın bir kurabiye yada poğaça indirirsin.

Tüm hazırlıkları yüklettirme kendine.Sana mı güvenmiş misafir davet ederken.Yapacak gücü yoksa çağırmasın kardeşim.

Sen daha baştan yüzlerini vermişsin onlar da her defasında astar istiyorlar.

Bu kadar ezdirme kendni gözünü seveyim.Senin de canın var duyguların var.Kimsenin seni harap etmesine müsade etme.

Kocanın annsi bile olsa haddini bilmeli yerini bilmeli.Gecenin 12 sinde gelebilecek haddi buluyorsa kendinde bu
senden ve eşinden o yüzü bulabildiğindendir.

Gündüzler çuvala mı girdi derdim ben olsam vallahi derdim.

Susma artık o an yapıştır lafını yoksa o kaynanan süpürgesiyle seni ezmeye yok saymaya devam edecek.

Sana da yazık.Annen böyle üzülmen için mi verdi seni onlara.

Biraz karışık olmuş tam anlayamadım.Şu toplantı mevzusuna güldüm:)ne toplantısı bu genel kurul toplantısımıymış birde hata yapmışın söylemeyecek gerçekten çocuktan farkı yok.Çocuklara hakaret oluyor onlar bile daha mantıklı davranıyor artık istemiyorsa baştan söyleseymiş baştan yapamadıysa şimdide sesini çıkarmasın.Kv amacı ne hala çözemedim evlatlarını ayırınca mutlu mu olacaklar madem bu kadar çok seviyor bıraksında huzurla yuvasında otursun.Böyle insanların çocuklarını sevdiğini hatta evlat sevgisinden anladığını düşünmüyorum sözde, menfaatçi, yalandan bir sevgi onların ki.İşine geldiği gibi davranmalar, bunlara kendi gibi biri olacak onlar gelir üstesinden.. alıcaktı istediği gelini oda yapacaktı yapacağını.Çok sinirlendim:)) inşallah benim kayınvalidem böyle olmazda geçinir gideriz.

haklısın haklısın haklısın...
evet bende de hata var.zaten artık eskisi gibi yapmıyorum onlara gideriz yemek yeriz herkes kalkar ben tek basıma mutfakta kalırım demez ki bi tabagı da ben kaldırayım alır cayını gecer tv karsına.ama artık yapmıyorum.en son bi pazar ki sadece pazarları kocamla kahvaltı yapıyorum yine aynı şey oldu sabah kalktım hazırladım kaynanamlar arıyo kocamı gelin diye o da geldi ya işte aradılar gidelim fln dedim burda da sofra var ben bi pazar kalıyorum senden erken kalkıp kahvaltı hazırlıyorum.ısrar etti gittik daha cay yapılmamış.dedim keşke siz gelseydiniz benim kahvaltı hazırdı..kaynanam,erkenciymişsin dedi dedim evet öyle bi tek pazar evdeyim ya kocama jest yapıyorum haliyle dedim(bu arada eşim neredeyse hergün ailesiyle kahvaltı yapar akşam çalıştığı ve ben olmadığım için.)bozuldu.sonra gittik hazırladım yaptık.herkes içeri gecti bende gectim bıraktım mutfağı.sadece kahve yaptım o da canım istedi diye onlara da yaptım bıraktım elimi sürmeden geldim evime.

eşimde çok suç var. yaşına kadar aile nedir bilmemiş ayrı evde yaşamış ana kuzusu oldu.birde benim kv iki üç ev üstümde aynı sokakta.üst katlarımda kaynanamın sülalesi var.

ha bir de söyle bir durum var.kv eşim yokken cok başka o varken cok başka.ben ameliyatlıydım kalkamıyorum yatıyorum kış olduğu için oturma odasını hazırlamıştım.eşim yokken gelip girdi yatak odama çıkmıyo.cık dedim cıkmadı.ne yapıyosa artık.en son seslendim geldi ya anne dedim kaç kere dedim girme yatak odama dağınık değil bişi değil bana yardım etceksen bi süpürge ac ne biliyim lavoboyu bi yıka ya sonuçta evime gecmiş olsuna geliyo insanlar.kimse yatak odama girip bakmıyo.dinlemedi.eşim geldi.kızım camasır atayımmı makineye oldu !!! işini iyi biliyo anlıcanız.

bu yüzden eşime bi çok seyi anlatmam israak ettiirmem cok zor ((

bunaldım cok bunaldım

ne yapacağımı şaşırdım

inşallah cnm inşallah..bende anlamıyorum..ya hadi beni düşünmüyo tmm da.iyi de sonuçta senin o sözde cok sevdiğin oğlunun da huzuru kacıyo.çok sevsev kıyabilirmisin ??

ne kadar dışardan konuşmak kolay olsada
ben olsam kendimi boşa yıpratmazdım artık
yapsamda kıymet bilinmiyor yapmasam da
tek başıma gitmek istemiyormuyum gitmem öyle yada böyle eşimde alışıcak bir süre sonra , sıkıştırmayı bırakıcak
ha bırakmıyo mu yine gitmem
sonuçta gidip huzurun kaçıcağına gitmeyip kaçsın daha iyi
veyahut gidip tek benim huzurum kaçıcağına gitmem eşiminde huzuru kaçsın niye bu huzursuzluğu tek başıma üstleneyim ki,

inşallah cnm inşallah..bende anlamıyorum..ya hadi beni düşünmüyo tmm da.iyi de sonuçta senin o sözde cok sevdiğin oğlunun da huzuru kacıyo.çok sevsev kıyabilirmisin ??

Kıyamaz tabiki söylediğim gibi bunlar inandırıcı gelmiyor bana sevgi değil.

ne kadar sevimli bir kaynanan varmış oğluşunun dizlerine yatmalar, iyiki doğurmuşumlar falan

belliki huzursuzluk çıkmasın diye susmuşsun sürekli ama görüldüğü gibi çözüm olmamış birde ağzını açmayı dene
hem bazı arkadaşlara katılıyorum sen eşini ailesine karşı alttan alttan doldurmazsan onlar doldurur
eşin kahvaltıya falan gidiyormuş kaynanana bence o kadın boş durmuyordur doldurma mevzuunda

su an eşimle tekrar konusma arifesindeyim.nerden girip nasıl yapcam bilmiyorum.ama artık tek basıma gitmek istemiyorum onlara.eşimin beni sevdiğini biliyorum..ben 27 eşim 34 35 ine gircek.eşim eğlence sektöründe ve gençliğini doya doya yaşamış biri.biliyorum onun aklında gecmişe dair unutamadığı kimse yok.bu konular dışında da iletişimiiz kötü değil.sever sevgisini belli eder,güzel sözünü de söyler.hediyesini alır.gittiğim yere karısmaz.çok görüşemediğimizden vaktimiz olsun birlikte bişeyler yaparız.sinemaya gideriz.vs.ama onun ailesi demiyorum bakın sülalesinden herhangi biri sözkonusu olsun o adam gidiyo yerine başka biri geliyo.ben a desem sanki küfür ediyormusum gibi savunmaya geciyo.ikimizde inat yaparız tartışırız ama.en büyük sorunlar hep kv yüzünden.ama benim artık boğuscak halim kalmadı.yani öyle bir nokta ki bu konuda beni karsısına alır da annesiini savunursa ve benimle kavga ederse artık tutamayıp kendimi iyi maadem sen değil annen mutlu olsun diye boşanalım git istediğiyle evlendirsin seni deyip herseyi bitirebilecek durumda hissediyorum kendimi..ya yüüzüm gözüm kabardı stresten.

aynen o yüzden sustum boş durmadığından adım gibi eminim.ama direk söylemez mesela oğluyla arasını acmaz işini biliyo yanii.iyi niyetliyim ayağıyla yaklaşır.o da olmayınca gözyaşı döker.

Zaten eşin seni sevmese idi durum çok daha farklı olurdu.

Sadece denge kuramıyor eşin.Annesini kırmak istemiyor ama senin kırılmana da birşey yapamıyor.

Oysa güzelce uyarabilir annesini.

İlaa mesafeli olmaya devam et.

İstdiği kadar arasın oğluşunu.İstediği kadar abarta abarta iltifatlar etsin.Umursama.

Ama sana bizzat sana bir şey söylediğinde alttan alma.

Eşin yokken gitme hiç.

Buarada geçmiş olsun ne ameliyatı oldun ?

aynen o yüzden sustum boş durmadığından adım gibi eminim.ama direk söylemez mesela oğluyla arasını acmaz işini biliyo yanii.iyi niyetliyim ayağıyla yaklaşır.o da olmayınca gözyaşı döker.

e tamam işte klasik kaynana mantığı sende alttan eşini ateşle yalnız şunu hiç unutma o onun annesi ne yapsan ne etsen bunu değiştiremezsin
benim eşim ablalarını çok sever bu dursun bir kenarda
bu ablaları beni eşime yakıştırmıyo sarışın uzun boylu çok yakışıklı aşırı efendidir bende tam tersi esmer falan sıradan biriyim işte bi de biraz ters biriyimdir efendilik bana göre değil yani. bundan sebep yakıştırmıyorlarmışşş. şimdi ben sevdiğim ablasından başlayıp sevmediklerime doğru gidiyorum ufak bir negatiflik olsun en azından onlara karşı diye
ama ablaları olduğu gerçeği hiç silinmiyo

Bu gibi durumlarda en güzeli görmezden gelme ve salağa yatmadır bence.
Mesela ne derse desin ciddiye almayıp anlamıyormuş gibi gülüp geçerseniz bir süre sonra sizden beklediği randımanı alamayıp vazgeçer bu enteresan davranışlarından.
Ama çok sinir bozucu bir kayınvalide.
Allah kolaylılar versin.

sağolasın.safra kesesi ameliyatı..çok zor durumda kalmasaydım olmıcaktım ama ağrılara dayanamayınca mecbur kaldım.

benim de tam olarak mücadelem bu.eşim yokken gitmek istemiyorum ama bunu nasıl kabullendircem ona???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…