kezban ne demek ya konuştuklarına dikka et biraz
emin olsam ayrılırdım zaten
öyle galiba,yeternce olgun değil
sadece bu kadar ilgilenmesini anlayamıyorum sonuçta çocuk değil onlar üni öğrencisi arkadaşları götürseymiş,ne diye bu kadar ilgileniyo ki
okumayın ozaman yani kmse boğulsun istemem
o an çok kötüydüm hiçbirşey düşünemedim çnkü şok oldum
çok haklısın
oda cocuğun numarasını buldu ve ağzına geleni saydı zaten bu detayları anlatmadım bile
bende sinirlenince kendime hakim olamıyorum işte gözüm bşy görmüyo
tşk ederim
konuşuyoruz ama daha çok mesajlaşıyoruz,o günde konuştuk ama akşam hiç konuşmadık bende erken uyudum ya normalde geç uyurum hep
anladığın için tşk ederim herkes kıskançlığıma takmış ama burda bana bşyleri bana anlatmaması benim derdim.kızlada bu kadar ilgilenmemeliydi orada o kadar insan var niye o bu kadar ilgileniyo kızlara yaranma çabası mı bu bilemedim
evt öyle oldu
belkide bilinçaltında böyle bi korku vrdı bilmiyorum
birlikte olduğum kişi böyle güzel bir insanlık örneği verdiği için tebrik ederdim her yaptığını detaylarıyla bilmeme gerek yok kimse kimsenin kölesi değil.
belkide kız ayıldıktan sonra götürdüler hastaneye ozaman arkadaşlarıyla gitseydi neden götürüyo neden ilgileniyo sanki,baygın götürdülerse o kucağına almamıştır sanıyorum çünkü çelimsizdir taşıyamaz ki
kimsenin sağlığı üzerine kıskançlık yapmıyorum ama içimde hep kötü bi his var özellikle kızlara yaranmak için yardım etti belkide,ne düşüneceğimi şaşırdım ben
hayır tabiki ama söylediğin gibi karşı cinse niye nazik oluyo onlara normal olsun bana nazik olsun doğrusu budur yani
amin
herkes bunu soruyo,bi kere yakışıklı biri değil kendisi hatta ilk başlarda kimse inanmıyodu bizim beraberliğimize çnkü yakıştıramamışlar bizi öyle yani
ben keyfimden dert etmiyorum ki buı bayılma olayını v.s kendime
İşin üzücü yanı bu kadar insan yardımcı olmaya çalışıyor ama problemin kendisinde olduğunu fark edemiyor. Hala kendi mantığı doğrultusunda bizi ikna etmeye çalışıyor. Hakikaten öyle "ayy ben çok kıskancım şekerim" kıskançlığı değil bu, patolojik boyutta, tedavi gerektiriyor. Kendisi için, başka bir şey için değil.
kız ölmezdi çnkü sadece bayılmış,hadi gizlemesini anladım tepkim yüzünden,ozaman öolayı öğrenip sorduğumda neden hayır öyle bşy olmadı dedi bana.
şimdi istediği kdr yardım etsin nazik olsun kızlara
ilk olayda eklenince buna barışmamam en doğrusu
evet sağolun hepiniz ama farkındayım sadece kendime söz geçiremiyorum
eşiniz nişanlnz v.s bi kızı bayıldı diye hastaneye götürse arkadaşlarıyla ilgilense ve bunu başkalarından öğrenseniz olayı da detaylarıyla bilmeseniz sizin tepkiniz ne olurdu peki
İlk olayda şüphelenmen olası ama sana kanıtlamış zaten ne olduğunu. Bu tamam.
Ama sınavda bir kız bayılınca onun hastaneye götürmüş olmasında ne gibi bi sakınca var anlayamadım?
Aa bu kız, olmaz ben nişanlıyım götüremem mi diyecekti saçmalık
Eminim sen böyle şeyleri çok sorun ediyorsun diye ben götürmedim demiştir sanada.
Bu kadar takıntılı olursan onu kaybedersin lorena.
Nişanlın çok sabırlı belli ki ama herkesin sabrı bir yere kadardır.
Yine canım sıkılıcak yine yargılanıcam belki ama anlatmasamda patlıycm çünkü anlatabileceğim kimse yok içime atıyorum şu an
bildiğinz gibi nisanlımla son kavgamızdan sonra benim annem ve onun annesi araya girdi ve barıstık.sonra yine olanlar oldu..geçen hafta son sınıfların final sınavında bende görevliydim sınaz bitti çıkıyodum arkadaşımla, o sınıftan bi çocuk var önceden tanıdığım,o geldi yanımıza abla çok iyi bi insansın dikkat et üzülmeni istemem dedi.
ben kaldım öyle noluyo diye devam etti,nisanlımın adı x olsun.abla x i pazar akşamı alışveriş merkezinde gördüm yanında kız vardı dedi bende o an başım döndü zaten ne diyosun diyebildm sadece,ya üzülme belki arkadaşıydı ama dikkat et dedi anlat dedim doğru düzgün ya işte bilmiyorum uyardım dedi çocuğun arkadaşıda geldi yanımıza haa evt x hoca oradaydı dedi hatta bize slm verdi dedi yaında biri vardı da el ele değillerdi dedi güldü.başka km vardı dedi 2 -3 kişi olabilirler diyolar gülüyolar yine en sonunda sinirlendim saçmalamayın dedim doğru düzgün anlat yada kes saçmalamayı dedim.çıkım ordan ama nasıl titriyorum sinirden arkadaşmda benii sakinleştiriyo..
gidip hemen sordum nişanlıma,evt o akşam arkadaşım alışveriş merkezini gezmek istedi onla gittik dedi(şehirdışndan arkadaşı gelmişti)sonra yanımıza eşi de geldi tanıştık sonra ben çıktım dedi.arkadaşını aradı sordu biz pazar ne yaptık nasıl oldu diye arkadaşıda aynen anlattı..ama yine kavga ettik tabiki o cocuk senden cesaret alıp saçmalıyo dedi,benimde içime şüphe düştü zaten..
ertesi gün başka bi olay.bölümde oturuyodum başka bi arkadaşım geldi sınavda bi kız bayılmış x de hastaneye götürmüş haberin var mı dedi ben şaşırdım tabi..
bunuda gidip sordum güya başka bi hoca götürmüş hastaneye kızın arkadaşlaryla beraber..nisanlımın dersinin sınavı olduğu için hocada buna git bi sor demiş hastaneye gidip kıza naslsın fln demiş ama yalan!
ben iyice delirdim bunu söyleyince inanmadım çünkü pek bi yardımseverdir ya o götürmüştür yoksa niye sonradan gidip durumunu sorsun ki.neden bi bayan hoca götürmüyo da bu götürüyo ya o kadar kızgınım ki
oratada bi yanlış olmasa bana bunarı anlatmazmıydı.
bi yandan bu, bi yandan diğer konu..konuşmuyorum şu an ama düşne düşüne deliricem
Bence Lorena'ya fazla yükleniyoruz. Evet kıskançlığı abartı boyutta, ama bence onu bu duruma getiren nişanlısı. Lorena kıskanç bir insan, ama eminim nişanlısı ondan bin beter... Yanlış hatırlamıyorsam nişanlısı bu kızın kendi mezuniyetine bile gitmesini istememişti, mezuniyet bu ya, bir insanın ömründeki en özel anlardan biri. Hatta kızcağız diplomasını alırken vay efendim diplomayı veren hocayla tokalasirken niye kendini geri çekmedin de, kafa kafaya değdiniz falan filan diye kıyameti koparan biri. Hepimiz diyoruz ya kızcağıza, senin nişanlın çok sabırlı diye. Ben farkettim ki aslında sabırlı falan değil, sadece o daha beter kısıtlayıcı ve kıskanç. Lorena onun istek ve kısıtlamalarına uyuyor ve aynısını haklı olarak ondan da bekliyor. Olmayınca da çıldırıyor. Misal kendimden örnek vereyim, ben denizde büyümüş bir ınsanım, ama esim kıskançtır bayağı ve denize girmemi istemez. Ben de girmiyorum, amaaaaa o da giremez! Girerse kıyameti koparırım, neden derseniz; yok öyle beni yaz sıcağında sevdiğim denizden mahrum bırakıp, kendi serin sularda sefa sürmekBence Lorena'nınki de bu hesap. Kendinden bekleneni fazlasıyla yapıp,aynı karşılığı göremeyince çok yıpranıyor. Erkeklerin böyle durumlarda savunmaları "kızla erkek bir değil" olur genelde ama kesinlikle katılmıyorum, "Namus kadına özgü birşeyse Hz. Yusuf'un (a.s.) sakındığı neydi?".
Ha tabi ki sağlıklı bir iliski değil ki, kızcağız zaten sinir hastası olmak üzere zaten. Bence bu iliski seni daha çook yıpratır Lorena. Çok seviyorsun ama böyle ömür geçmez söyleyeyim. Gercekten üzülüyorum sana
Not: Bu arada sen tek başına değil, ikiniz birlikte çift terapisine gitmelisiniz arkadasım, çünkü bence tek sorun sende değil...
wala isterse grip olan ogrenciye mendil versin, yine de cilvemi de öpücügümü de eksik etmezdim.
yersiz konulardan huzurunu kacırıyorsun boşuna.
fakat bu kadar kisinin yadırgadıgı davranıslarını normal karsılayan ve senin dedigine gore "saklayan" kisi de pek saglıklı degil bence.
yani abarttıgını vs hic mi soylemiyor bu adam? ya da ayh bunaldım artık yeter demiyor?
gercekten dedigin gibi bir haltlar karıstıyoryor olabilir ama su an o kadar saglıksız dusunuyor ve yorumluyorsun ki yasadıklarınızı... bunun ayrımını bile net olarak yapacagından supheliyim.
bir de ilerde anne olacaksın... daha guzel seyler ogretmek ve cocuguna bence en temel seylerden birini, guveni aşılaman ve bunun ailedeki ornegini gostermen icin bile bir uzman destegi şart. daha fazla ihmal etme, erteleme.
kusura bakma canım çok haksızsın . güvenmiyorsan ayrıl bitsin o zaman bu kadar basit. kendinden sağlığından daha mı önemli. adamın öğrencisi elbet ilgilenecek . ben sana bişey söyleyeyim bende üniversite öğrencisiyim . ben bundan aşağı yukaru 2.5-3 ay önce kolum kesildi ve öyle böyle bir kesik değildi. ama okulumuzdaki vize zamanı öncesi olduğu için ben derslerime gitmeye devam ettim yürümek bana yasak olduğu halde kanama riskim vardı çünkü atardamarım kesikti. bir gün okulda gerçekten de bir kanama yaşadım . ve benim okulumuzdan bir hocamız-erkek- hastaneye götürdü ben çıkana kadar başımda bekledi ve beni arabasıyla evime kadar bıraktı. bunu yapmaması mı lazımdı yok yapması lazımdı? elini vicdanına koy . zor durumdaki birine kimse hayır diyemez dememeli... bu bi insanlık görevi çünkü
aynı fikirdeyim. benim sevgilim de bu şekilde bir öğrencisini hastaneye götürseydi haberim de olmasaydı benim için sorun olmazdı bu. çünkü sorun olan birşey yok ortada...
haberin olmasaydı sorun etmezmiydin?şunu okuyunca inanılmaz bi şekilde içim rahatladı tşkler
ya yapmayın, gerçekten çok fesat düşünüyorsunuz. herşeyin altında kötü birşey arıyorsunuz. gerçekten normal düşünemiyorsunuz ve bunun farkında değilsiniz. sevgiliniz sadece yardım etmiş işte. sadece bu.
tam tersi, sevgilinizin herkese nazik olması gerekir. nazik olmak ile duygusal bağı birbirine karışrıtıyorsunuz. nazik olmanın altında başka bir olay yok. nazik olmak sadece nazik olmaktır.
nazik olarak kendini sevdirmek istediğini düşündüm ben altında kötü bşy aramadım,onu sevmelerine katlanamadım
aynı düşüncedeyim. kendisindeki düşüncenin çarpıklığını fark edemiyor.
sağlık konusunda pek bir bilginiz yok sanırım. beyin kanaması gibi ciddi bir sorunda da insan bayılabilir. neden bana yalan söyledi demişsiniz. nişanlınız sizi çok iyi tanıdığı için böyle bir tepki vereceğinizi biliyordu ve sizin bu kıskançlığınızla uğraşmak istemediğinden konuyu kapatmaya çalışmış, açıkça böyle görünüyor.
Konuyu açalı günler geçti hala neden hastaneye götürdü derdindesiniz.
O kadar açıklama yapıldı size ama ısrarla kendinize direniyorsunuz.
Kıskançlık konunuz tek taraflı değil evet ama bu kadar abartı boyutta kıskanarak elinize ne geçiyor hayatı zehir etmekten başka ?
Sevgili olmak, ilişkiyi doya doya yaşamak bu değildir.
Evet nişanlınız kibar olmak zorunda çünkü yetiştirdiği öğrenciler var örnek olmalı. Aynı şekilde sizde örnek olmalısınız.
Kısacası ilişkinizde çok fazla sorun var ve bunlar kolayca aşılacak gibi durmuyor çünkü yılların birikimi olmuş.
Konunla empati yapmak istedim , aklıma ilk eşimin yanında dönem dönem çalışan stajer kız öğrenciler geldi .
Ki ben doğası gereği kıskanç bir kadınım , dizginlemeye çalışırım sadece kendimi .
Yahu ne demek kıza yardım etmemek , götürmemek , sonradan nasıl olduğunu sormamak . İnsani olmayan kısım bu olurdu .
Alışveriş merkezini ise hiç anlamadım , şehir dışından arkadaşı geldiğini ve onunla olduğunu biliyorsunuz , eee adamın eşi geldiğinde kovsalar mıydı ? Hemen uzaklaş lorena kızar bana sonra , yerin kulağı var mı deseydi ?
Bir de aklıma takıldı , devir mi değişti ben mi geri kaldım , iki öğrenci hocasının yanına gelip , '' ablaaa , biz x hocayı alışveriş merkezinde bir kızla gördük , gülüşmeler .... Boynuzlanıyorsun minvalinde konuşup ; yeniden kıkırdaşmalar ...'' der mi yahu ?
Ya sen cidden bu okulda kıskançlığınla nam salmış histerik bir kadın olarak tanınıyorsun ya da.... Ya dası yok
Allah allaaaahhh,şimdi bir insanın yanında bir kız var diye,hemen yaftalamak mı lazım.Arkadaşı,akrabası,herhangi biri de olabilir.O görenler sülalesini tanıyacak kadar mı yakın.Elele dizdize görmedikten sonra...
Onu da geçtim biri,hem de öğrencim olan birileri gelip bana nişanlını bir kızla gördüm cesaretini gösterebiliyorsa,herşeyimi herkesle paylaştım ya da aşırı kıskançlık tavırları sergiledim zamanında diye düşünürüm.Nişanlına güveneceksen yoluna devam edecek kimseye prim vermeyeceksin.Yok her yanına gelenin dediği laftan şüphelenecek kadar kopuk bir ilişkiniz varsa,o yüzüğü çıkartacaksın
ben nişanlına çok üzülüyorum gerçekten Allah adama sabır versin
son gelişmeyi de anlatmak istiyorum.
dün gece msj attı barışalım diye v.s
sonra konuşmaya başladık bu son olayı,dedim ki,suçunu kabul et artık bana hastane olayını ve diğer olayı anlatmalıydın saklaman hataydı dedim.
o;sen bana herseyi anlatıyomusun ki,bak o cocukla nasıl bi muhabbetin varsa gelip sana bunları söyleme cesareti bulmuş sende gidip sözüne inandın zoruma gidiyo bu dedi.
ben;sanki sen okuldaki bayanlarla konuşmuyomusun benim tanıdığım yada tanımadığım emininm konusuyosundur.!ne hakla cocukla konusmamı dile getiriyosun bu kadar da olmaz dedim
cvp veremedi bile aynı seyleri tekrarladı böyle olmycak yuzyuze konusalm dedi.bşy demedim
hep böyle işte..o cocuk için söylemiyorum ama kendi birileriyle muhattap olunca sorun yok ben olunca suç.ben artık katlanamıycam bu duruma.
belli ki siz bu ilişki yürütemiyorsunuz. sorunlarınızı çözemiyorsunuz. aynı okuldan sevgili olunca böyle oluyor demek ki. aynı okuldan, aynı işyerinden sevgili bulmak iyi değil denirdi hep, sizin bu yaşadıklarınız da örnek oluşturuyor bu duruma.
evt yürütenler vardır illa ki biz yürütemedik
hazmedemiyorum kızları hastaneye götürmesini götürmesinden geçtim benden saklamasını yanlış bişeyler olmasa benden saklamazdı
Bayılan bir kızı hastahaneye götürmesinde ne gibi bir sakınca var Allah aşkına söylermisin arkadaşım can bu elbette hastahaneye götürecek asıl götürmemiş olsa kızman gerekir bu kadar duyarsız kalmasına.
O zaman artık sokakta falan bayılan olursa kadınsa kadınlar götürsün erkekse erkekler götürsün degil mi sence böyle bir uygulama olursa nasıl olur,ayrıca bayılan kız belkide çok hasta şeker komasına girmiş olabilir epilepsi rahatsızlıgı olabilir bu tür durumlarda anında doktara gitmesi gerek.Sizden saklaması gayet normal ben olsam bende saklardım çünkü aşırı kıskançlıgınız yüzünden saklamış.
hazmedemiyorum kızları hastaneye götürmesini götürmesinden geçtim benden saklamasını yanlış bişeyler olmasa benden saklamazdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?