Anlayış

  • Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.105
108
Merhabalar. Size bir şey danışmak istiyorum ancak konu benim için çok hassas ve ifşa olmak istemediğimden olabildiğince yüzeysel anlatacağım. Sizlerden anlayış bekliyorum.
Diyelim ki çok zor günler geçiriyorsunuz, çevrenizdeki herkes sizin için bilekleri sıvamış uğraşıyor fakat yanınızda olmasını en fazla istediğiniz insan yok. Hatta yaşadıklarımın sorumlusu olarak beni gösteriyor, bana söyleseydin böyle olmazdı gibi şeyler söylüyor ve yollarımızı ayırmamız gerektiğini vurguluyor. Bazen de her şeyin geçeceği, her şeyin sonunda iyi olacağımıza dair sinyaller veriyor. Ben ise çok fazla bıkmış durumdayım. Kendi derdim yetmiyor gibi bir de bunun için heba ediyorum kendimi. Şunu da belirteyim, benim için çok önemli olduğunu bildiği bir sınavım var. Kendinizi benim yerime koysanız ne yapardınız? Ne düşünürdünüz. Algılarım tamamen durdu.
 

Sadece sınava odaklanırdım
 
Sal gitsin . Ne tutuyon kardeşim . Hiçkimse senden daha kıymetli değil . Sanki altından çıkma bulunmaz hint kumaşı mı bu şahıs ? Yoo sanmam
Zor şeyler yaşadığıma inanmıyor. Hatta kendi yaşadığı zorlukları öyle bir anlatıyor ki, uykumda bile kurtulamadığım sorunlarım-yaşanmışlıklarım uçup gidiyor onun için üzülüyorum onu avutmaya çalışıyorum.
 
Ah bir başarabilsem.
Çok yakın zamana kadar aslında sevdiğim bi arkadaşımın beni anlamadığını farkettim sonra emin olmak için sordum baktım doğru anlamışım,anlamıyor. Bir aydır iletişim kurmuyorum kimse benden daha kıymetli değil.
Hele ki bi de sınavım olacak,adını anmam bile o insanın.
 
Yallah Arabistan'a derdim. Şaka şaka, ama bir bakıma şaka. Yallah derdim gerçekten. Derdim bu kadar büyükse ve bu değer verdiğim kişi kendi kaprisleri uğruna beni yıpratıyorsa onunla işim olamaz. Zira benim ona değer verdiğim kadar o bana değer vermiyor demektir bu.
 
Şu durumda odaklanmanız gereken tek kişi kendinizsiniz. Size destek olan insanlarla kendi yolunuza odaklanın. Sorun her neyse bu yolu yürümesi gereken kişi sizsiniz, birileri sadece size bu yolda eşlik edebilir. Bahsettiğiniz kişi bunu yapabilecek istikrarda görünmüyor.
 

Ay bu kişi bir erkekse vallahi çekilmezde bir yola çıkılmazda hani geleceğin açısından . Yok a bencil biri bu baksana heba etmeye değmez kendini .

Yarın öbür gün bulur birini , kalıverirsin ortada bak . Hem sınavından kaldığınla hem ortada kaldığınla kalırsın .

Boşver onun dertlerini de . İnsanların çoğuna iyilik yaramaz . Hele bencil birinin senin onun dertleriyle ilgilendiğini düşünerek sana minnet duyup anlayışlı olmasını beklemek tam bir polyannacılık olur.

Bu devirde deveye diken yaranıyor . Ters aksi bir hatun olsaydınız nasıl da el üstünde tutulurdunuz
 
Gerçekten içinden çıkılması zor şeyler yaşıyorum. Birkaç ay öncesine kadar birbirimizi tek kaşık suda boğarız dediğim insanlar, iki üç güne arayıp hal hatır soruyor. O suçlamaktan, kötü hissettirmekten başka bir şey yapmıyor. Konuda da yazdım nadir de olsa umut veren şeyler yapıyor. İşin içinden çıkamadım.
 

Çünkü senden gelen ilginin devamını istiyor seni düşündüğünden değil. Hiç ilgilenmezse o ilgin bitecek çünkü, kaprisleriyle ilgilenecek birisi de kalmayacak. Arkadaşın bencil biri olduğu izlenimini uyandırdı bende, hayatından uzaklaştırırsan daha mutlu olacağını düşünüyorum.
 
İnanın haklısınız. Ben neler yaşadım sen ne konuşuyorsun karşımda diyemedim hatta yarama tuz olmasına izin verdim.
 
İnanın haklısınız. Ben neler yaşadım sen ne konuşuyorsun karşımda diyemedim hatta yarama tuz olmasına izin verdim.

İlk şart özsaygı . Kendinize saygı duyun . Hiçkimseye duymadığınız kadar saygı duyun kendinize . Böylece insanların sizi ezmelerine izin vermemiş sahte ilgilerine muhtaç olmamış olursunuz .

Sonraki mottomuz ise ; Önce ben !

Sen yoksan kimse yoktur .

Varlığınızı birilerinin onayına bağlamayınız .
 
Söylediğim gibi zor koşullar altında hayatımı idame ettirmek için uğraş veriyorum. Bu da duygusal açıdan o kadar zayıf hissettiriyor ki haliyle bir zamanlar seni en iyi anladığını sandığın insana ihtiyaç duyuyorsun, kapısını aşındırıyorsun. O da kendi dertleriyle, kendi acılarıyla karşılık veriyor. Böylelikle duyduğun ihtiyaç daha çok artıyor, olmayan şeylere her zaman daha çok ihtiyacı vardır çünkü insanoğlunun. Sözün özü çok fena düştüm, çeşitli yardımlarla kalkmaya alışmışım ancak bu sefer iş başa düştü.
 

İş başa düşünce at, suyu ağzı gemli de içermiş; yiğit, ırmağı çizmeleri giyer gene de geçermiş.

Aklıma bu söz geldi .

İşiniz başınıza düştü . Kendiniz kalkıcaksınız altından . Ben inanıyorum ki insan zorda kalmadıkça tam potansiyelini ortaya çıkaramaz . Eğer ayağa kalkarsanız . O sizi takmayan kişi karşısında güçlenerek karda çıkarsınız bu işten .

Sadece biraz daha cesur olun . Siz yaparsınız .

Yalnız doğduk yalnız öleceğiz . Çok yalnız hissederseniz sizi yaratan bir dua mesafesinde .
 

Bu kadar olur ben de aynisini yasadim ve bu tip insanlarin gizli bencil olduklarina karar verdim.

Ben nelerle ugrasirken beni anlamayip yok ya ben ille ben diyen insanin arkadas olamayacigini dusunuyorum.
 
Çok teşekkür ederim, inanın aylardır aradığım motivasyonu buldum.
İnsanlar genelde olayın hikaye kısmında. Yardım etme, anlayış gösterme, en az hasarla atlatmasını sağlama kısmına geldiğinde buharlaşıyorlar.
 

Az insan çok huzur . Sevindim sizin adınıza .

Hadi bakalım

Yarın , geri kalan hayatınızın ilk günü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…