Anlayışsız insanlara karşı tavrınız nasıl olur

yorgun_biri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
24
-18
1
23
Hanımlar bir şey sormak istiyorum size?
Bayramın 3 günü Eşimin kardeşi ve abisi bahçede mangal yaptılar ama bahçede dediğim yer zaten evimizin bahçesi aile Apartmanında oturuyoruz biz
Sorun şu ki aile apartmanlarında genelde biliyorsunuzdur belki Hani bir şey yapılırsa hep birlikte yapılır . bu zamana kadar ben durduysam bir şey yapmadıysam Aman canları çeker bir şey olur Haktan korktum .yani nefis ya kokar gider Mahalle arası benim küçük oğlum da 4 yaşında amcasıgilin mangal yaptığını görmüş ve canı çekmiş anne mangal yapalim diye ve kaç hafta geçti bayramın üzerinden ve hala söylüyor tabii ki yapabilirler ama hani benim oğluma bir tane bir şey vermek hiç akıllarından Geçmedi mi yani nefis ya çocuk yani ister öyle bir durum olsa ben öyle bir şey yapsam Tabii ki veririm şimdi ben de eşimle konuştum pazar günü piknik yapalım dedik Erzurumluların klasik döneri ama bahçede yapmak istedim eşim tabii ki dedi ki hayır dedi yapmayalım dedi canları çeker dedi Ben dedim Benim çocuğumun cana Can Kendim onların ki pis boğazlıkken dedim eşim dedi ki piknik alanında yapalım biliyorum ki o piknik alanına gitsek bekar olan kaynım da gelecek içimden biri yedirmek geliyor bir yedirmemek geliyor Niye benim çocuğuma bu durumu Yaşattılar diye üzüldüm şahsen Tabii ki sizin açınızdan küçük bir şey olabilir ama benim açımdan büyük bakın bayramın üçüncü gününden beri diyorum

Çoçuguda vermemeleri ayıp olmuş yani ama bana kalırsada piknik alanında yapın derim şimdi aile apartmanın bahçesinde yaparsanız temelli tadınız kaçar o yüzden piknik alanında yapmanız sizin içinde iyi olur varsın sadece bekar kaynınız gelsin gerisini düşünmeyin hem oğlunuz mutlu olur onun için katlanın bi seferlik

Size yapılmasını istemediğiniz bir şeyin siz de başkasına yapmayın.
Haklısınız. Düşüncesizlik etmişler. Ama siz şimdi bahçede yapsanız da davetsiz gelip yiyebilirler. O zaman daha çok sinirinize gider.
Eşinizi ikna edip pikniğe küçük ailenizle gidin...
Çocuklarınızla eğlenip keyfini çıkarın. Amacınız nispet yapmak değil, keyif almak olursa her şey daha güzel olur.

O an neden tepki vermediniz? Çocuğu gönderip balkondan canımız çekti çocukla gönderin neden demediniz?
Hem pikniğe giderken haber vermeyin ne olacak?

Çok küçük yaşta evleniyorsunuz daha insanlarla güçlü iletişimi öğrenemeden, hakkını savunmayı, ses çıkarmayı öğrenemeden...

Çocuğa vermeleri yakışık alırdı ama sizin de çok abarttığınızı düşündüm . Tek soluk yazmışsınız.

Bu kadar büyütecek bi şey yok. Sakin olun.

Aile apartmanında oturmak böyle bir şeydir. Kimsenin tadı tuzu olmaz.

Ailecek yapacağınız piknikten kayınbiraderinizin haberi oluyor ya da size katılıyorsa sorun eşinizdedir.

Olayın tamamında sorun eşinizde aslında. Ama siz bu açıdan olayı değerlendirebilecek gibi değilsiniz.

Keşke böyle adamlarla evlenmese kızlarımız. Keşke aile apartmanına yerleşecek kadar şuurumuzu kaybetmesek. Keşke 27_28 olmadan koşa koşa "sözümüzün hiçbir hükmünün" olmadığı evlilikler yapmasak.

Küçük yaşta evlendiğimi nereden biliyorsunuz?
Onların akıl etmesi gerek bence değil mi Ben diyemem Benim çocuğuma Bunu ver diye

Ben abartmıyorum Bence abartmadım da onlara karşı bir tepkimi de belli etmedim Ben sadece sinir olduğum nokta şu ki Aile büyüklerimiz Sizden ayrı bir şey yapılmaz diye söylüyorlar Ama bakıyorum bizden ayrı çok şey yapılıyor Evet size bu konuda katılıyorum eşimin suçu kesinlikle aile apartmanı'nı tavsiye etmiyorum Bu yorumu okuyan bekar kardeşlerimize sesleniyorum

Ne kadar güzel yazmışsınız tebrik ederim teşekkür ederim:))

Kesinlikle öyle ne kadar güzel söylediniz bazen bazı şeyleri kırılsak da evladımın mutluluğu her şeye değer

Küçük yaşta evlendiğimi nereden biliyorsunuz?
Onların akıl etmesi gerek bence değil mi Ben diyemem Benim çocuğuma Bunu ver diye
Yaşınız 23 çocuğunuz 4 yaşında sizce küçük denmesi için kaç yaşında evlenmek gerekiyor?
Kimse akıl etmezse göz hakkı verelim demezse hayatınıza herkesi kendi içinizde eleştirerek ve gocunarak mı geçireceksiniz?
Orda olgun bir insanın yapması gereken şey çocuğuna "canın çektiyse git amcandan iste" demektir. Bahsettiğiniz çocuğunuzun öz amcaları.
Komşu falan olsa yabancı olsa istenmez tabiki.
Hakkınızı savunun diyorum kötü bir şey demiyorum ki. Çok ezerler sizi böyle. Zaten en büyük hatayı yapmışsınız aile apartmanına küçük yaşta gelin giderek. Bari biraz sesinizi çıkarmayı öğrenin.

Çok doğru söylüyorsunuz ama ben bunu yapamam Evet yeri gelmek Benimle ilgili bir şey ise hakkımı savunurum Ama bu konularda bir türlü kendimi aşamam ve evladımı da ona göre yetiştiririm

Çok doğru söylüyorsunuz ama ben bunu yapamam Evet yeri gelmek Benimle ilgili bir şey ise hakkımı savunurum Ama bu konularda bir türlü kendimi aşamam ve evladımı da ona göre yetiştiririm
O zaman niye şikayet ediyorsunuz?
Kim ne akıl verse onu yapamam bunu edemem demişsiniz. Nasıl olacak peki?

Ne kadar büyütüyorsunuz her şeyi ya. Çocuğun amcası sanki yedi yabancı. Canı çektiyse gider istersiniz ya da çocuğu gönderirsiniz yer amcasının yanında. Haftalardır çocuğa mangal sayıklatmanın ne anlamı var? Amcadan çok size kızdım. İnsan komşudan bile ister yeri gelince çocuk için, hamile için. Ne biçim aile ilişkileriniz, ne saçma iletişiminiz var.

Yaaa açıkçası o an bende çocuğumu gönderip istemem kaldı ki canımız çekti gibi bir cümle asla sarf etmem yani
çoçuga vermemişler üstüne üstelik bide yersiz şekilde istenmez yani bana göre

Her insanın çocukken mutlaka ama mutlaka canının çektiği ama verilmediği, yemediği bir travması vardır. Sizinde çocuğunuz muhtemelen travması bu olacak.
Siz kendi çekirdek aileniz ile gidin piknik alanına yapın mis gibi oturup yiyin maksat keyif ve huzur almak ise.
Ben sizin yerinizde olsaydım git amcadan iste ya da ne bilim asagi iner eşine söylerdim falanca bizede ver vs diye. Ne olacak aile apartmanı her zaman tek evdir diye düşünüyorum.

Valla benim bile canim çekse çoluğu çocuğu toplarım aşağıya inerim alt tarafı 1 tabak kanat koftedir ne olacak herseyi cok buyutuyorlar

Yaaa açıkçası o an bende çocuğumu gönderip istemem kaldı ki canımız çekti gibi bir cümle asla sarf etmem yani
çoçuga vermemişler üstüne üstelik bide yersiz şekilde istenmez yani bana göre
Neden istenmesin istemezlerse canlarının çektiğini nasıl anlayacak insanlar? Amcaları yahu çocuğun?

Bayramdı soničta sizde de et vardır isterseniz zaten yaparsınız diye düşünüp vermek akıllarına gelmemiş olabilir..abartmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…