- 20 Ocak 2010
- 48.704
- 188.043
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi Mkrmndnz34
-
Maçoluk değil o cahillik.Okumakla calismak ayni katagoridemi sacmalamayin esim kiskanc biri bnim calismami istemio cocugunu da okutmucak kadar maco degil
Eleştiriler çok acımasızca, haksız demiyorum ama kesinlikle acımasızca. Kendimi düşünüyorum ailem bana 18 yasında kol kanat germeseydi hangi yanlışların ortasında olurdum acaba. Herkes aynı şekilde olgun akıllı olamayabiliyor. Konu sahibi hala olgunluktan çok uzak bi yaşta. Keşke ona birşeyleri düzgünce anlatan birileri olsaydı,30 yaşını aştım hala annem ablam arada uyarılarla kendime getiriyor. Bir derdin varsa bin dert daha ekler anca bdv...Dalga geçenler yaptığı yorumlar ve üslubundan kaynaklı yapıyor. İnsanlar doğal olarak 18 yaşında evlenip 4 yıllık evliliğe peş peşe 3 çocuk yapmasını eleştirdi. Babam çeyiz dizmedi diyor halbuki yapmış getirmemişler. Babasını kötülüyor. Heves edebilir normal ancak 4 bin liralık tek maaşla o üç çocuğun geleceği mi önemli marka tabak mıKendisi hala benim yaşımdakiler yemek yapamıyor 40 yaşına kadar evlenmeyip benim gibi çocuk yapamayanlar var özeniyorlar bana demesi ayrı ironik
şuan peki istediklerini yapabiliyor musun? evladını döven anne babaya saygım yok zaten benim.sadece evlilik bir kaçış değildi ama o an onları yaşarken senin için kaçıştı.inş hayalini kurduğun herşey yollarına dizilsin.ezan okunuyor ikinci çocuğuma hamileyim ve senin için dua ediyorum.inş her günün gecen aydınlık,mutlu geçsinCanım bnim öyle geziyim arkadaşlarımla toziym hic olmadi babam izin vermedi döverdi anca bağ bahçe tarla işlerine götürürdü gün yüzü göstermedi hic söz hakkım yoktu evde evlendim cunki istanbula onlardan uzağa göremeyecekleri yerlere kesife gidecektim merak ediorurdum gemiyi gezmeyi bunları yaşasaydım rahat bi aile hayatım olsaydı evlenmezdim herkes bn günlük gulustanliktim evlendim gibi bakio konuya
Okumakla calismak ayni katagoridemi sacmalamayin esim kiskanc biri bnim calismami istemio cocugunu da okutmucak kadar maco degil
Hayata bakış açısını, hayattaki amacını değiştirse kendini içine soktuğu şu durumla mutlu olamaz ki. Mecbur atom parçalamış gibi övünecek bu hayatla.Hayatı sadece evlenip çocuk yapmaktan ibaret mi görüyorsunuz. Ve bu övünülecek bir şey mi. Millet bilmem kaç tane üniversite bitirip yetmeyip yüksek lisans yapıp üzerine de evleniyor çocuk da yapıyor biliyo musun. Sanki atomu parçalamış, aya ayak basmış, uzaya mekik göndermiş gibi ulaşılmaz tepe noktası değil ki bu dediğin şey. İnsanların nirvanası daha farklı. Bence önce hayata bakış açını, ne bilim amacını filan değiştir. Evlenip çocuk yapmayı imrenecek şey olarak gören tek insan yok benim çevremde, okumuş eline ekmegini almış kişilere özenilir, kimseye eyvallahı olmayan hem kendi geleceği hem de çocuklarının geleceği için çalışıp didinen kadınlar parmakla gösterilir. Sizin çevreniz de bı tuhaf
Eleştiriler çok acımasızca, haksız demiyorum ama kesinlikle acımasızca. Kendimi düşünüyorum ailem bana 18 yasında kol kanat germeseydi hangi yanlışların ortasında olurdum acaba. Herkes aynı şekilde olgun akıllı olamayabiliyor. Konu sahibi hala olgunluktan çok uzak bi yaşta. Keşke ona birşeyleri düzgünce anlatan birileri olsaydı,30 yaşını aştım hala annem ablam arada uyarılarla kendime getiriyor. Bir derdin varsa bin dert daha ekler anca bdv...
yemek yapmayı öğreneceğizNeyi değiştirecek dengenin
Iyi konusuom artış artiste bn diorum tek başına değilim bu dünyada anne babam ise gidiceksin dediğimden bn gidicem diyim dik başına mı yapsaydim yada evlendim eşim dışarısı güvenli değil it köpük dolu bn bize yeter dediğimde hayır çalışacaktı deseniydin evimde huzursuzluğunu yaratsaydım belli oldu turkiyedeki boşanma sayısındaki artışın sebebi sözler gibi gidicem deyip gidenler yuzundenmis
Bu konuyu nerden ele alsam bilemedim. Niye evlendin, bi çocuk yetmiyo muydu diye mi girsem; olan olmuş karaca takıma mı odaklanayım bilmiyorum.
Ben evlenirken benim ailemde, eşimin ailesi de evlenmemizi dört gözle bekledikleri için herşeyi yapmaya çok heveslilerdi. İşimize de geldi yalan yok. Tamam madem siz alın dedik. Evime aldığım tek şey kurutma makinası oldu. Bi onun parası benden çıktı. Ama hiç fazlasını alayım demedim. Annemin 90lı yıllarda aldığı yemek setini kullanıyorum severek. Karaca mı aaa bende istiyorum demeye gerek bile duymadım. Sadece tabak yani.. Eşim de sakardır sağolsun kırdı geçti tabakların bazılarını. Yumurta kaynattığım kap annemin eski diye öğrenciyken bana gönderdiği kap hala. Ne diye para vereyim onlara mantığındayım. 3 çocuğum olsaydı hiç bişey istemezmişim herhalde.
İşe girin çalışın, eşiniz bıraksın bu kıskançlıkları. Siz de marka takıntınızı bırakın. Çocuklarınıza yatırım yapın, tabaklar eskir kırılır. Çocuklar büyür, yetişir. Yatırımın mantıklısı güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?