Anlayissiz koca sinirlerim bozuldu iyice

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
30 yaşındayım. 25 yasımın son gunlerınde 5 yıllık sevgılım ıle evlendım. bırtane kızım var. başka cocuga asla cesaretım yok. benım de esımın de. hemde bana karaca almasına rağmen. bazen ben mı yanlıs dusunuyorum, ınsanlar mı bılemıyorum. yazık bedenınıze ruhunuza kalbınıze rahmınıze..

Eleştiriler çok acımasızca, haksız demiyorum ama kesinlikle acımasızca. Kendimi düşünüyorum ailem bana 18 yasında kol kanat germeseydi hangi yanlışların ortasında olurdum acaba. Herkes aynı şekilde olgun akıllı olamayabiliyor. Konu sahibi hala olgunluktan çok uzak bi yaşta. Keşke ona birşeyleri düzgünce anlatan birileri olsaydı,30 yaşını aştım hala annem ablam arada uyarılarla kendime getiriyor. Bir derdin varsa bin dert daha ekler anca bdv...

şuan peki istediklerini yapabiliyor musun? evladını döven anne babaya saygım yok zaten benim.sadece evlilik bir kaçış değildi ama o an onları yaşarken senin için kaçıştı.inş hayalini kurduğun herşey yollarına dizilsin.ezan okunuyor ikinci çocuğuma hamileyim ve senin için dua ediyorum.inş her günün gecen aydınlık,mutlu geçsin

Okumakla calismak ayni katagoridemi sacmalamayin esim kiskanc biri bnim calismami istemio cocugunu da okutmucak kadar maco degil

Çocuğunu okutur tamam ama çocuğunu çalıştırmaz mı? Aynı şekilde çocuklarını da mı kıskanır yoksa kıskançlığı sadece size mi? Hani okumakla çalışmak farklıymış ya ondan soruyorum. Evde oturacaksa, çalışmasına izin verilmeyecekse kızlarınızın boş yere okutma zahmetine girmeyin. Duvarda duran diplomanın faydası yok

Tencereleriniz o kadar kötüyse züccaciye dolu. Ordan alırsınız uyduruk idarelik bi şeyler. Yoksa öyle Karaca300 liralık en fazla iki tencere alınır. Ben schafer dan sadece düdüklü tencereye 300 lira verdim. Yorumların birinde 300 lira geçtiğini gördüm de ondan söylüyorum. Yani karaca cart curt öyle ucuz yerler değil. Ha malları da kalitesiz o ayrı mevzu.

Ha şu da var. Eşiniz aile olmayı bilmiyor. Ben evlenirken şunu oğlan tarafı yapar bunu kız tarafı yapar tarzı şeyleri sevmiyorum. Beraber yaparsın olur biter. Ailen yapsaydı gibi bir laf çok çig ve sevgisizlik göstergesi benim nazarımda.

Böyle şeyler istiyorsanız da yani sadece bir tencere için eşinizden izin almak istemiyorsanız çalışacaksınız. Ailenizden şiddet görmüş olabilirsiniz. Yaptınız bir hata evlendiniz. Ama bu demek değil ki hata yapmaya devam edeceksiniz. Genç bir hanımsınız. Hayatınızın sonuna kadar çalışmadan devam etmeyeceksiniz. Tembelliği lütfen eşim istemiyor cart curt vurguları arkasına saklamayalım.

Son olarak da evlenmemiş ve çocuğu olmayan kadınlara sallamak sizin haddinize değil.

Daha da bu konuya yazmak istemiyorum konu sahibi belki okursun da biraz gözün açılır.

Biz aslında senin babandan, kocandan, sana ben okusaydım dillere düşerdim dedirten insanlardan daha kötü değiliz. Burda kimsenin derdi seni aşağılayıp kendi egosunu tatmin etmek değil. Evet sinirlenip yanlış cümleler kurduğumuz da oluyor belki ama ben katlanamıyorum. Kadınların hiç söz hakkı olmamasına katlanamıyorum, kuluçka makinesi gibi kullanılmasına katlanamıyorum. Bilerek cahil bırakılmasına katlanamıyorum. En çok da kadınların bu öğrenilmiş çaresizliğine katlanamıyorum. Vallahi billahi çok zeki varlıklarız ya. Hayatın içine karışman, kendini geliştirmen, evde söz sahibi olman sadece çalışmana da bağlı değil. Sen kendi başına bir bireysin. Kocan sana saygı duymak zorunda. Tabak mı istedin? Alamıyorsa alamıyorum diyecek. Seni aşağılayamaz. Bunu kanıksama.

Ama biz önce birbirimiz tarafından inandırılıyoruz suçlu olduğumuza. Başka bir kadın gece konu açmış eşim dövüyor, sövüyor. Saç baş yoldum gelen yorumlara. Alttan al, kol kırılır yen içinde kalır. Sakın yatağını ayırma. Ezil, dövül ama yine de yatağını ayırma. Biri de demiş ki “hamilelikte kilo mu aldın eşin ondan rahatsız olmuş olabilir.” Aynen hamilelikte kilo aldıysak dövülebiliriz. Hemen aldığımız kiloları vermeliyiz ki bıngıl bıngıl karnımızla eşimizi rahatsız etmeyelim.

Her şeyin yükünü omzumuza almak zorunda değiliz ama kendi kendimizi aşmak zorundayız. Başka yolumuz yok.

Hayata bakış açısını, hayattaki amacını değiştirse kendini içine soktuğu şu durumla mutlu olamaz ki. Mecbur atom parçalamış gibi övünecek bu hayatla.

Düzgünce anlatanları dinlemiyor ki... dalga geçerek,küçümseyerek anlatmak daha mantıklı belki de... geri kafalılığın,cahilliğin ceremesini çekmiş ama hala kendisi de aynı kafada... ben annem babam gibi olmayım demiyor da çalışan kadına bakılan gözden bahsediyor

Bu konuyu nerden ele alsam bilemedim. Niye evlendin, bi çocuk yetmiyo muydu diye mi girsem; olan olmuş karaca takıma mı odaklanayım bilmiyorum.
Ben evlenirken benim ailemde, eşimin ailesi de evlenmemizi dört gözle bekledikleri için herşeyi yapmaya çok heveslilerdi. İşimize de geldi yalan yok. Tamam madem siz alın dedik. Evime aldığım tek şey kurutma makinası oldu. Bi onun parası benden çıktı. Ama hiç fazlasını alayım demedim. Annemin 90lı yıllarda aldığı yemek setini kullanıyorum severek. Karaca mı aaa bende istiyorum demeye gerek bile duymadım. Sadece tabak yani.. Eşim de sakardır sağolsun kırdı geçti tabakların bazılarını. Yumurta kaynattığım kap annemin eski diye öğrenciyken bana gönderdiği kap hala. Ne diye para vereyim onlara mantığındayım. 3 çocuğum olsaydı hiç bişey istemezmişim herhalde.
İşe girin çalışın, eşiniz bıraksın bu kıskançlıkları. Siz de marka takıntınızı bırakın. Çocuklarınıza yatırım yapın, tabaklar eskir kırılır. Çocuklar büyür, yetişir. Yatırımın mantıklısı güzel.

beğenmemelere doyamadım...

22 yaşinda heves etmiş diye diyorlar ya ben anlayamiyorum 3 cocuk varken, eşinin durumu yokken heves edecek şey mi tabak canak?
Kendim 21 yasimda evlendim. 5 bucuk yillik evliyim 12 kişilik yemek takimimi, su takimimi bir kere kullanmiş degilim annemin evinde duruyorlar hala.
Elimde 6 kişilik gunluk bir takim var, takimin bi tabagi da kirildi kullanmaya devam ediyorum. Colugum cocugum derdim de yok istesem yeni de alirim, durumu olmayan adami sıkıştiriyor boşyere.

Herkesin dilinde çalış çalış..üç çocuğunu bırakıp nasıl çalışacak acaba? Sırf laf olsun diye KK da dillere yapışmış bu laf,çalış kazan. Ben memurum. Aldığım gelir belli buna rağmen çalışırken aldığım sadece çocuklara gidiyor.iki kızım var biri beş biri üç yasında. Büyük kız için kreşe 2 bin,küçük kıza bakıcı tutsam evde bakması için 1500-2000 civarı da ona vermem gerekiyor. E ben zaten 3500 maaş alıyorum. Şimdi bu arkadaş çocukları nereye bırakıp çalışacak,çalışsa dahi ne kdr maaş alacak? Çalış demekten ve yanlışlarını sürekli yüzüne vurup aşağılamaktansa mantıklı yorum yapsanız daha hayra geçer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…