• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlayışsız mıyım?

Eski insanlar bu konularda daha açıklar. Hep birlikte yaşadıkları için alışmışlar. Herkes kaldırmak zorunda değil böyle durumları. Bence kayınvalidenizi de kırmadan yavaş yavaş bu durumu ayarlamalısınız. Mesela laf arasında ben hiç kalamam öyle 2-3 ay gibi diye sıkıştırın görüşünüzü. Bekli anlar.
söylersem durum istediğim gibi olur ama kalp kırmak istemiyorum, ömür boyu söylenir sonra. keşke insanlar biraz düşünceli olsa.

otobüsle 8 saat, uçakla gelmiyor
Uzakmış da bence normal ya sessiz sakin bir şeye karışmayan biriyse zaten yılda 1 kere geliyor . En fazla 3 4 sene gelsin yaşı büyük zaten sonra gelemez eşinizi biraz zaman geçirmek istemesine hak verin yaşı büyük vefat falan ederse eşiniz en azından annesiyle zamanında vakitte geçirmiş olur pişmanlık yaşamaz

Uzakmış da bence normal ya sessiz sakin bir şeye karışmayan biriyse zaten yılda 1 kere geliyor . En fazla 3 4 sene gelsin yaşı büyük zaten sonra gelemez eşinizi biraz zaman geçirmek istemesine hak verin yaşı büyük vefat falan ederse eşiniz en azından annesiyle zamanında vakitte geçirmiş olur pişmanlık yaşamaz
böyle yorumlar görmek beni motive ediyor :)))

2 ay tek seferde çok uzun bir süre bence. 2 şer hafta senede 2 kere gelse hem daha çok görüşmüş olurlar farklı zamanlarda hem de sizin gözünüze de çok gelmez.
Bence de böyle 2 veya 3e bölmek mantıklı. 8 saat mesafede 3-4 haftalık misafirlik için hiç de fazla bir mesafe değil. 8 saat yol geldi diye aylarrrca kalmak şart olmasa gerek :D

Bana 1 ay normal geliyor. Yılda 2 kere 1 ay gelseler rahatsız olmam. Ancak tek seferde 2 ay biraz sıkıcı. Yine de eşim özlüyorsa sorunsuz bir kayınvalide ise kırmazdım kendisini. Bende bu sene kendi kayınvalideme çok ısrar ettim gel 1 ay kal oğlun seni çok özledi diye. Gelecekti hamile olduğumu öğrenince doğuma gelirim dedi.

2 ay tek seferde çok uzun bir süre bence. 2 şer hafta senede 2 kere gelse hem daha çok görüşmüş olurlar farklı zamanlarda hem de sizin gözünüze de çok gelmez.
65 yaşında o yol 2 haftada bir çekilmez ki ama. Ben bile 2 saatlik yola git gel yaparken bunalıyorum yeri geliyo.

Eğer senede sadece 2 ay bu şekilde görüşebiliyolarsa,kadın da ağzı var dili yok tiptense eşinizi darlamayın bence ya.

Şöyle dusunun ; haftada 2 gelmiş olsaydı 1 yilda 96 gun ederdi.
1 yıl içerisinde ise sadece 40-45 gün uğruyor gibi düşünebilirsiniz.
Ancak geldiğinde kalmasından rahatsız oluyorsanız ona bir şey diyemem.
Ben çok umursamazdim çünkü zararı yok,kendi halinde diyorsunuz.
Evinizin düzenine karissa,sizi konuşarak bogsa tamam derdim de öyle bir durumda yokmuş.

Bu çağın bu kadar fazla kisisellesmis ve tahammülsuz oluşuna üzülüyorum.
Her neyse konuya gelirsek, dini inancım yok ama spiritüel şeyleri severim, yaşlılar evin bereketini arttirir derler.Ben de buna inanıyorum.
öte yandan elbette bir miktar konfor bozulur evde biri olduğunda
ama bu konfor bagimliligimiz(hepimiz için söylüyorum) uzun vadede gerçekten bize iyi mi geliyor kötü mü ?
Bence kötü

Bulunduğunuz yerde eşinizin başka kardeşi varsa, bu misafirliği daha homojen şekilde dağıtabilir belki kayınvalide.
Biz de annemizi senede bir görüyoruz hem. O da üç beş gün en fazla. Ayrıca aramızda binlerce km var ve annem bize asla, "gelip sizde iki ay kalıp özlem gidereyim" demiyor, demez de. Görüşmek isteyen evime gelsin diyor.
Bakın bu benim annem bir de. Kayınvalide olsa senede bir bile görmek istemem, şeytan görsün yüzünü. Gerçi benimki öyle tatlı minnoş biri değil. Sizinki öyleymiş.
Eşinizin tüm dünyası iş olamaz. Ailesine zaman ayırıp, muhtelif zamanlarda gidip ziyaret edebilir. Ya da bu ziyaret daha kısa olabilir. Ortayı bulabilirsiniz.

Bu çağın bu kadar fazla kisisellesmis ve tahammülsuz oluşuna üzülüyorum.
Her neyse konuya gelirsek, dini inancım yok ama spiritüel şeyleri severim, yaşlılar evin bereketini arttirir derler.Ben de buna inanıyorum.
öte yandan elbette bir miktar konfor bozulur evde biri olduğunda
ama bu konfor bagimliligimiz(hepimiz için söylüyorum) uzun vadede gerçekten bize iyi mi geliyor kötü mü ?
Bence kötü
melek de olsa kimseyi idare etmek mecburiyetinde değiliz bence tahammülsüzlük mü bilemedim. konfor bir miktar değil maalesef epeey bozuluyor. kendi annem de gelse 2 ay kalsa böyle hissederim. eşimle koltukta sarılarak uzanarak film izlemek bile bana günün yorgunluğunu attırıyor, iş hayatı temposu malum..

eşimin kuaför salonu var bırakamıyor maalesef.
Yani babasını yıllardır görmüyor mu?
Anne yılda birkez geliyor görüşüyorlar peki baba?
Böyle evlatlık olmaz yalnız, 60 yaşını aşmış anne anca ayağına gelecekte gelin hanım kabul edecekte evladını görecek
Bayramlarda da mı gitmiyorsunuz insanlara

Siz değil eşinizin anlayışsız!
Oh Paşa’ya bak ya sabah gidiyor akşam geliyor çalışıyordur evi yatmalı kullanıyor annem de annem diyor annesi Oğluyla mı vakit geçiriyor yoksa gelinle mi?
Sizden anlayış bekliyor öyle mi?
İki ay misafirlik çok ben kabul etmezdim.

melek de olsa kimseyi idare etmek mecburiyetinde değiliz bence tahammülsüzlük mü bilemedim. konfor bir miktar değil maalesef epeey bozuluyor. kendi annem de gelse 2 ay kalsa böyle hissederim. eşimle koltukta sarılarak uzanarak film izlemek bile bana günün yorgunluğunu attırıyor, iş hayatı temposu malum..
ben bunu tahammülsüzlük olarak adlandiriyorum maalesef ilişkilerin sürmesi için vericilik kavramı çok azaldı bence.
Tabiki kişisel fikrimdir siz farklı düşünüyorsunuzdur umarım istediğiniz gibi gelişir her şey

Büyük bir şehirde yaşasanız, köyde yaşayan (uzaklık anlaşılsın diye köy olarak belirttim) kayınvalideniz senede 1,5-2 ay sizde kalmaya gelse ne hissederdiniz? Kayınvalidenizle iyi anlaşıyorsunuz (kayınpeder köyde hayvan bakımı olduğundan dolayı gelmiyor) senede 1,5-2 ay sizinle yaşaması normal midir? Hiçbir şeye karışmayan 65 yaşında bir kadın. Ben anlayışsız bir insan mıyım? Eşimi bu konuda darlıyorum istemeden.. Kendi annemden bile rahatsız olan bir insanım elimde değil... Bu 2 ay dışında hiç görüşemiyoruz, eşim de bırak da 2 ay göreyim annem diyor haklı mı?
Valla insanlar nasıl rahat ediyor ben şaşıyorum. Benm kayinvalidemle aramızda araba ile 10dk var evini kocanı bırak gel bizde 6 ay kal desem uca uca gelir. Mecbur değilsiniz 2 ay çok 2 hafta yeter

Ya herkes ağaç kovugundan çıkmış bir bunların annesi var😒 ben de ailemi senede bir kere bir hafta görüyorum, normal insanlar da is güç derken senede iki olsun üç kere uzaktaki ailesini görebilir o da en fazla bir hafta yani. Bir şey sizi rahatsız ediyorsa ediyordur, bunun için kimsenin onayına ihtiyacınız yok. Benim eşimin annesi senede iki ay gelse çok aşık olduğum halde konuşur gelmesin derim, benim canim sikilacagina onlarin sıkılsın, o kadar ozleyecek olan da bastan ayrılmasın ailesinden. Benden, huzurumdan, rahatimdan önemli değil kimse açıkçası.

Back
X