anlayışsız müdür..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Etiketler Etiketler
    mune
Öğretmenler rahat değil, bu kişi rahat.

Öğretmenler rahat demenizi kendime hakaret sayarım.
Sabah 6dan beri uyanığım ve ayaktayım. Nöbetçiydim, boş dersim yok, derste 40 dakika ayaktaydım, teneffüslerde de ayaktaydım. Bedenen de yorgunum, zihin olarak da.

Çok da geç kalmamışsınız ki. Tamam servisi kaçırabilirsiniz ama taksi gibi bir seçenek de var. Kendinizi ödüllendirmek yerine cezalandırırsanız beyninizi erken kalkmaya daha çok şartlamış olursunuz. Bu şekilde geç uyanınca maddi zararım oluyor, müdürden azar işitiyorum gibi düşünceler bilinç altınıza yerleşecek. Erken kalkmalıyım mutlaka düşüncesiyle yattığınız zaman rahat bir şekilde erken kalktığınızı göreceksiniz.

Müdürle aranızdaki ders saati mevzusunu da sorumluluklarınızı yerine getirerek çözersiniz ancak. Şimdi sanki bir bahane bulup kaçıyormuş gibi bir izlenim oluşturmuş olabilirsiniz gözünde. Hatta çalışma arkadaşlarınızın gözünde de. Bu yüzden size daha fazla iş yaptırarak bu açığı kapatmaya çalışıyor olabilir. Size sürekli anlayış gösterirse diğer öğretmenlere de aynı anlayışı göstermeli. Peki bu görevi kim yapacak?

Belki o gün branş arkadaşınızın çocuğu rahatsız onu hastahaneye götürmek istedi. Son dersimde yok giderim düşüncesiyle rahatken sizin gelmemeniz ona ekstra bir ders saati çıkarttı. Hasta çocuğu ile ilgilenemedi. Misal değişik örnekler sunulabilir yani. Zorunda olmadıkça kimseyi kendi işimizi yapmaya mecbur bırakmamalıyız bence.

Hanımefendi kutsal bir mesleğimiz var ve biz çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. sizin yaptığınız yanlış şu: müdüre daha detaylı ama kısa bir msj atabilirdiniz. sanki arkadaşınıza atar gibi uyuyakaldım gelemiycem demişsiniz. okul burası okul! saat 10'da minibüsler oluyor demişsiniz o zaman o saate kadar dinlenip saat 10'daki minibüse yetişseydiniz. müdürün size verdiği tepki az bile.... yani siz rahatça benim yerime başka arkadaş nöbet tutsun diyebiliyorsunuz ama adam rapor alın deyince suç :) ilahi siz.. atama bekleyenlerin önünü açın hayra vesile olun..

Pardon ama sizin ne işiniz var köy öğretmenliği filan?? size uygun olmayan bir işe bile bile lades. Atamanız çıkınca keşke kalkıp gitmeseydiniz de o işi gerçekten yapabilecek, gücü kuvveti yerinde, idealist bir öğretmen gitseydi. Müdüre trip atacağınıza dönün bir kendi yazdıklarınızı okuyun. Malesef prenses olarak taşrada öğretmenlik yada memurluk yapılamıyor. Ne bekliyordunuz ki? Uyanamamak insanlık hali tabi hepimiz uyuyakalıp işimize geç kalıyoruz. Hem aramızda hiç kimse ağır ve yorucu iş yapmak istemiyor ama kimse de müdürüne/amirine/patronuna mesaj yazıp trip atmaz yada benim bünyem uygun değil bana az iş ver diyemez, öyle bir hakkı yok. Fesüphanallah..

Bu arada gün sayısına göre, özürsüz olarak okula gitmemek uyarma ya da kınama cezası sebebidir.
Bunları vermedi adam diye şükredeceğine, anlayışsız diyor.

Biz de işte işimizi yapmamızı engelleyen müdür ile boğuşuyoruz; adaletini seveyim dünya.

6 da ayaktaysanız taksi tutup gitseydiniz vasıta yoksa. kardeşimde köyde en kötü halde bunu yap diyorum ona hep. tut taksi git diye tembihliyorum onu. ben size kasıtlı rapor aldınız demedim ki?? rapor alın hastaysanız dedim. ha anlatmak istediğiniz 40 günü bitiremem ise yok artık derim!
zaten yılın yaklaşık 4 ayı tatil, bir de 40 gün rapor almak ayıp olur. 20 günlük iznime karşılık yaklaşık 2 yıldır tek raporlu günüm yoktur. boğazım kanayana kadar geldim işe. bence siz biraz rahatınıza düşkünsünüz.

kesinlikle suçtur.
A ahso öğrenecek inşallah:))
trip yapmakta nedir idareye.
müdürü çok insaflıymış.
bizde tutanak tutup savunma alıyorlar.

kesinlikle suçtur.
A ahso öğrenecek inşallah:))
trip yapmakta nedir idareye.
müdürü çok insaflıymış.
bizde tutanak tutup savunma alıyorlar.
Bizdeki müdür! haberimiz olmadan hakkımızda tutanak tutuyor, sonra da uygun bir zamanda eski tutanak ile yenisini birleştiriyor. Adamın içinden kötülük fışkırıyor anlatsam ağzınız açık kalır.

Zorlukla okula ulasip gitmenizi anliyorum. Sonsuz saygi duyuorum emeginize. Ancak okula gitmedigimiz gun icin illa ki bi rapor ister bu normal. Uyanamadim gelemiyorum demek de pek hos olmamis. Sabah arayip hocam boyle boyle oldu kusira bakmayin vs deseydin iletisiminiz daha saglikli olurdu. Ders saatine gelince belli bir saatten fazlasini veremiyor. Sizinde bu konuda yoruluyorum bunyem kaldirmiyor az verin demeniz gene hos degil. Ayni sey tekrarlaninca insanlarda farkli izlenim birakabilirler.

Duzeltme yapayim 3 degil 2 ay tatil. 1 temmuz -1 eylul arasi. Ustelik bu tatiller bizim icin degil cocuklar icin ( tabi ki okulda cocuk olmayinca seminer disinda ki zaman da bizim dinlenme zamanimiz . katiliyorum rahat bir meslek ama tatil acisindan sadece.Iyi gunler.

Duzeltme yapayim 3 degil 2 ay tatil. 1 temmuz -1 eylul arasi. Ustelik bu tatiller bizim icin degil cocuklar icin yani ogretmenler yoruldu zihinleri dinlensin diye verilmiyor . Iyi gunler.

bizim tatilin tüm yıl çalışıp 14 gun oldugunu düşününce gözüne batıyor ınsanın birde üstüne şikayet şikayet ,
ben erken kalkamıyorummmmmm

bizim tatilin tüm yıl çalışıp 14 gun oldugunu düşününce gözüne batıyor ınsanın birde üstüne şikayet şikayet ,
ben erken kalkamıyorummmmmm
Haklisiniz sikayet eden ogretmenleri gorunce bende uzuluyorum. Zor belki tahmin edemeyecenizden fazla zor inanin ama her sabah 7 de severek kalkmak baska 30 tane minik kalbin bekledini bilmek baska. Disiplin sahibi olmak gerek hangi meslwgi icra edersek edelim. Konu sahibinin pismesi gerek biraz.

kesinlikle çok haklısınız çok guzel anlatmışsınız iş ahlakı önemli,

İlk olarak çok ders almak istemiyorsanız 21 saatin üstünde ders istemiyorum diye dilekçe yazarsınız kimse de zorla ders veremez. Ama gün boşaltmak, ders programı hazırlamak idarenin inisiyatifinde olan bir şey. İsterlerse delik deşik bir program yapıp haftanın beş günü gün boyu sizi orada tutabilirler.

Hafta sonu kursu açmak istemiyorsanız açmazsınız. Kimsenin sizi buna zorlamaya hakkı yok.

Rapor meselesine gelince müdürünüz haklı. Geç kaldım diyen kişiye mazeret izni olmaz. Gitmediğimiz günleri belgelendirmek zorundayız. Rapor ya da çalışabilir belgesi alınır doktordan. Cenaze vb. durumlarda belgesiz izin alınabiliyor.

Görevlendirme ile gelen bir arkadaş vardı bizde. Bir gün geç kaldı, uyarı aldı. İkinci geç kalmasında kınama cezası aldı.

Haklarınızı iyi bilin ama size karşı yaptırımları daha iyi bilin. Başınız ağrımasın.

2002' den beri özel sektörde çalışıyorum. Çok ekstrem durumlar dışında idari izin kullanmadım, rapor almadım. Amirime mesaj atıp uyuyakalmışım desem kovulmam kaç saniye alırdı merak ediyorum. Bünyesi yorgunluğu kaldırmayıp, canı tatlı olanları bir de özel sektöre alalım.

Kusura bakmayın ama öğretmenliğin gerektirdiği sorumluluğu alamıyorsunuz bence. Zaten geçen hafta da uyanamamışsınız ve bir de bu haftada böyle olunca haliyle elbette tepki verir kimse sizin yerinize nöbet tutmak zorunda değil ee birinin de dersinize girmesi lazım. Ve bu hastalık acil bir durum falan değil yani alarmı duymamış olmak ve uyanamamak inanın mazaret değil.

Alarm sesini açın, tekrarla kısmını açın uyanana kadar tekrarlasın alarmı. Erken yatmanız gerekmez mi böyle erken uyanıyorsanız. Hele hele mesaj atarak haber vermek zaten yakışıksız siz erken uyandığınıza göre müdür de uyanıyordur ve mazaretiniz yok geç kalma hususunda. Madem zor gelecekti orada görev almasaydınız atamayı kabul etmeseydiniz yerinizde olmak için can atan atama bekleyen o kadar öğretmen var ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…